Pokazuje rezultate 1 do 50 od 748

Tema: Dogovor oko iznosa alimentacije

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mifija avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj main prvotno napisa Vidi poruku
    koliko godina si ti utrošila u svoje školovanje? koliko je blagajnica u konzumu imala plaću dok sam ja plaćao svaki mjesec troškove školovanja godinama. pravi posao se plaća, meni je propala firma ne mojoj krivnjom. tak da do tad sam na nuli, bez finacija. to nije dovoljno da bi si riješio stambeno pitanje, a kaj je posao s kojim ne možeš riješiti životna pitanja? ne ispod 7000-8000 nego uključno. to je zajebancija. a onda se proda naseljedstvo.. tak većina radi.

80% zaposlenih je naslijedilo nešto i zato se mogu zajebavati bez plaće. ja nisam ja se ne mogu.
    Di su svi ti ljudi s nasljedstvima kad ja ne poznam nikog, da mi je znat...

Ja sam se školovala vjerojatno dulje od tebe, s obzirom da se školujem i sad (doktorski). Svejedno, spletom okolnosti, mojoj četveročlanoj obitelji mjesečni prihodi su ukupno većinom ispod tvojih 7000. Pa onda nekako nemam razumijevanja za nekog tko me uvjerava da se solo, sa 7000 ne da živit (imamo i mi i stambeni kredit, i račune, i izdatke za auto i koješta).

A ovaj tvoj implicirani stav da su si nižeobrazovani sami krivi za manje plaće, pa gle, i ti si si sam kriv što imaš stambeni kredit. Nemaju svi uvjete niti kapacitete za ići na faks, i to je isto normalno. Ne možeš osuđivati ljude na osnovu toga.

Moja poanta je da zaista mnogi (i ne samo blagajnice..) žive s mnogo manje nego ti, i da je u takvim uvjetima jednostavno vrlo bezobzirno i neosjetljivo izjavljivat da jedva preživljavaš i da nešto što se plaća ‘samo’ 7000 kn nije pravi posao, nego hobi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mifija prvotno napisa Vidi poruku

Ja sam se školovala vjerojatno dulje od tebe, s obzirom da se školujem i sad (doktorski). Svejedno, spletom okolnosti, mojoj četveročlanoj obitelji mjesečni prihodi su ukupno većinom ispod tvojih 7000. Pa onda nekako nemam razumijevanja za nekog tko me uvjerava da se solo, sa 7000 ne da živit (imamo i mi i stambeni kredit, i račune, i izdatke za auto i koješta).

A ovaj tvoj implicirani stav da su si nižeobrazovani sami krivi za manje plaće, pa gle, i ti si si sam kriv što imaš stambeni kredit. Nemaju svi uvjete niti kapacitete za ići na faks, i to je isto normalno. Ne možeš osuđivati ljude na osnovu toga.

Moja poanta je da zaista mnogi (i ne samo blagajnice..) žive s mnogo manje nego ti, i da je u takvim uvjetima jednostavno vrlo bezobzirno i neosjetljivo izjavljivat da jedva preživljavaš i da nešto što se plaća ‘samo’ 7000 kn nije pravi posao, nego hobi.
    Svaka ti čast. U ovom zadnjem odlomku lijepo si i jednostavno navela razloge zbog kojih se postovi muške strane koja samo brani svoje doimaju bahato.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

ispada da bi ja trebao (a tako mi i je) hodati svaki dan u istome, jesti sendviče, i preživljavati mjesec, ali sad bi trebao i još smanjiti. niže od toga ne ide. nevidim način kako bi ja mogao dati djetu više u ovoj situaciju. nemam više gdje smanjiti.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

nisi imala duže školovanje od mene. ali to nije bitno.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

nisi imala duže školovanje od mene. ali to nije bitno.
    Čitam ovo od početka i sve me bode u oči ono "djete" bez i. Uz toliko školovanja... to bi trebalo biti osnovno znanje. (Sorry na off topic, ali kao grammar nazi, nisam izdržala.)

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Diana72 prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam ovo od početka i sve me bode u oči ono "djete" bez i. Uz toliko školovanja... to bi trebalo biti osnovno znanje. (Sorry na off topic, ali kao grammar nazi, nisam izdržala.)
    pišem neke stvari na mob i to ti se zove pravopisna pogreška ali očigledno nemaš argumente pa će se se oko gramatike.
    Posljednje uređivanje od main : 24.08.2016. at 10:43

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

http://www.moj-posao.net/Vijest/7619...-punu-placu/2/

evo, znači našim novcem zagreb može ovake stvari radi. ja ni živim i ne RADIM U ZG, ali bi trebao plaćati kao sam u Zagrebu. pa u ZG su plaće 30% veće.. bolesna situacija, gdje se "jači" iživljava na manjem. jači mislim veći grad, glavni grad je zato a mi ostali nebi smijeli živjeti? kaj je ovo za državu?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

http://www.moj-posao.net/Vijest/7619...-punu-placu/2/

evo, znači našim novcem zagreb može ovake stvari radi. ja ni živim i ne RADIM U ZG, ali bi trebao plaćati kao sam u Zagrebu. pa u ZG su plaće 30% veće.. bolesna situacija, gdje se "jači" iživljava na manjem. jači mislim veći grad, glavni grad je zato a mi ostali nebi smijeli živjeti? kaj je ovo za državu?
    Preseli u Zagreb.
    mozes jos imati koje dijete , pa pokusati ostvariti taj status koji Bandic obecava. Nadam se da nece dobivanje statusa biti uvjetovano spolom. :D
    Posljednje uređivanje od sirius : 24.08.2016. at 10:47

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Preseli u Zagreb.
    mozes jos imati koje dijete , pa pokusati ostvariti taj status koji Bandic obecava. Nadam se da nece dobivanje statusa biti uvjetovano spolom. :D
    zašto bi se morao preseliti u ZG. kakav ti je to glup argument?

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

i ne kužim poantu. dakle sve će se izmišljavati, negirati i svašta samo da se ne prizna nešto kaj je. U ZG su plaće veće 30%. i nek vam budu, mi ovdje živimo s manje. tih 30% manje. i onda mora tako i sve ostalo biti regulirano.

to ko da mi netko izračuna da plaćam za Norveški standard. jer ako može 30% zašto ne i 300% više?
    Posljednje uređivanje od main : 24.08.2016. at 10:50

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj mifija prvotno napisa Vidi poruku

da se preživljavati, iz mjesec u mjesec i ništa više. ne možeš s tim osim čekati da ako se razboliš i ostaneš bez svega. to su gluposti. da, ja imam kredit ali nisam mogao dobiti na 20-30 godina kako neki uzimaju i onda se žale dok ih dođu deložirati. ja sam morao uzeti manji, kraći kredit. dakle nisam mogao riješiti stambeno pitanje s njim. nego za 5-6 godina opet mogu ići u repogram kredita. dakle nisam mogao s tim riješiti stambeno pitanje. samo sam započeo. dakle nemam posao nego hobi. s poslom se može riješiti stambeno pitanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •