Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: porodiljni dopust

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno porodiljni dopust

probala sam naći sličnu temu, ali mi ne radi pretraživač.
    dakle, do kad traje porodiljni, do 6 mj. starosti djeteta ili 6 mjeseci od kad je otvoren (45 dana prije termina)
    ako ata ide na porodiljni drugih 6 mjeseci, kako mu se obračunava naknada i koliko dugo on može biti na porodiljnom?
    hvala

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Obvezni rodiljni traje do djetetovih šest mjeseci, ali bez rodnog lista predanog HZZO-u oni ne znaju kad je to pa zaustave naknadu šest mjeseci nakon otvaranja rodiljnog dopusta, ako im roditelj nije ranije priložio rodni list.

Tati se obračunava naknada potpuno isto kao i mami, uzimajući njegove prethodno isplaćene plaće za osnov za izračun naknade.
    Dopust mu po defaultu traje koliko i mami, ali ako koristi tri mjeseca, dobiva se bonus od još dva mjeseca rodiljnog.

Virni malo po portalu:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=173&Show=975

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Na portalu ne pišu datumi objave teksta što je feler po pitanju ovih pravnih tekstova... Dakle, čitala sam članak o rodiljnim naknadama (http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...0af741b1313a85). Da li je to još uvijek aktualno ili se nešto u zakonu mijenjalo?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Sve što je na portalu o naknadama je aktualno i trenutno vrijedeće.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Minnie prvotno napisa
    Dopust mu po defaultu traje koliko i mami, ali ako koristi tri mjeseca, dobiva se bonus od još dva mjeseca rodiljnog.
    Baš sam htjela pitati u vezi ovoga; ima li netko iskustva s tim, tj. da li je nečiji muž koristio dio porodiljskog pa dobio pravo i na taj ''produženi'' dopust? To bi dakle značilo da bi tata mogao startati s dopustom kad dijete napuni devet mjeseci, pa bi nakon tri mjeseca, tj. nakon djetetovog prvog rođendana ostao kod kuće još dva mjeseca? Kada majka treba javiti HZZO-u o toj odluci; može li se nakon već započetog drugog dijela porodiljskog predomisliti i odlučiti za ovu varijantu? Koji su papiri tada potrebni? Čini mi se da to baš i nije čest slučaj, jer koga god o tome pitam, nitko nema pojma o čemu pričam. I još pitanje u vezi naknade - da li iznos ovisi o njegovoj plaći, bez obzira koliko je majka primala u tom drugom razdoblju?

merica

Početno merica

Možel i mi tko odgovorit kakva bi bila naknada da se pođe na bolovanje ili komplikacije odmah po saznanju za trudnoću. Plaća mi je iznad 3.000 kn.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Od pocetka bilo kakvog trudnickog bolovanja pa sve do djetetovih 6 mj "placa" tj naknada je 100% ili max 4250.
    Dakle, one koje imaju placu ispod 4250 imat ce i dalje ista primanja , samo ne na teret firme nego HZZO-a.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •