Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Da, postoji razlika od " vracanja" i " samoobrane".
E točno ovo me i zanima, jer i ja smatram da postoji razlika, i normalno mi je da se dijete na neki način obrani, ali što kad baš šestogodišnjaku mama da savjet VRATI? Jer i moj se bome branio od njenog, hvatao ruke u naletu da svoj nos, govorio jasno i glasno da prestane, popuštao, odlazio. Razgovarali smo i razgovarali o tome,oni bi se uvijek pomirili, ali nikad nakon što bi se oni pomirili ja nebi rekla "drugi put mu vrati tako", i onda nakon svega imam dojam da ja stvaram nekog mirotvorca, pa je sad MM na tragu ovog od zasad skulirane o držanju tečajeva samoobrane (e da, moj je sin)

Malo mi je osjetljivo opisivati detalje situacije jer ne znam tko sve čita rodu, ali situacija je bila ovako- djeca se igraju, to drugo dijete pokušava udariti moje po glavi, moj podigne igračku ispred glave da se zaštiti od udarca, to dijete mu uzme tu igračku kako bi imalo slobodan put do glave ovaj put; moj ga u tom trenu stisne jako rukama oko lica i vikne prestani ili tak nešta, to dijete otrči u suzama mami i kaže kako ga je moj stisnuo jako za lice, mama mu kaže "drugi put kad ti to napravi ti ga opali nogom u određeno mjesto"

I što sad da ja kažem mojemu? Da ga ne stišće više za lice? Da mu ne hvata ruke jako? Jer će mu ovaj vratiti čim popusti? Il da pustim muža da ga odvede na tečaj samoobrane?