Vidi rezultate ankete: Biste li pružili sklonište izbjeglicama kod sebe?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

26 28.89%
  • Ne, iako imam mogućnosti

33 36.67%
  • Ne, jer nemam mogućnosti

21 23.33%
  • Ne znam

10 11.11%
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2743

Tema: Lica djece migranata s novinskih naslovnica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.zeit.de/thema/fluechtlinge-in-europa

pod točkom Faktencheck:Flüchtlinge
    je nabrojeno 26 predrasuda, te odgovor na njih. Klika se od jedne točke na drugu.
    pod točkom 15, ili 16 je koliko to košta Njemačku u odnosu na cjelokupni buđet.

Seni, nemrem naci...

Inace....khm,khm... zasjela sam na kompjuter sa tipkovnicom…pa da ofrljim!
    Da se osvrnem da daten, zahlen, fakten koje se traze od safran. Neke brojkice su se vec spomenule , ali vise od toga zahtjeva ohoho vremena, pa se prema mom skromnom misljenju nije fer pozivati na to.
    I safran je jos blaga s obzirom na to sto se moze reci o etnijama u Njemackoj i Austriji, ali kao sto sam vec rekla, netko tko zivi u Hrvatskoj ne moze steci taj dojam i onda kad se covjek pokaze kriticki nastrojen prema tim etnijama, ispada homofob ili covjek lisen empatije. A razloga ima. Razmisljala sam jos ranije da se potrudim i stavim par linkova da vam ilustriram na sto mislim, sta se ovdje u nekim etnickim udrugama desava i na koji nacin djeluju, ali na njemackom su, pa ih ne mogu svi procitati, a s druge strane su prilicno zestoke stvari i ispala bi u najmanju ruku homofob i netko tko generalizira (radi se o islamskim ekstremistima). Al to su realni ljudi, realna desavanja, realne situacije i realne sprance po kojima neke etnije zive, to se desava, tu i u ovom drustvu u kojem zivimo! No kad ih se imenuje, imam osjecaj da se karakter osobe koja ih je spomenula vise stavlja u pitanje jer je ajme meni, progovorila nesto ruzno o nekim drugm ljudima, nego sto se razmislja onome sto pise. Eto, samo moj dojam.
    Svaki covjek reagira i agira sukladno svojoj slici o realnosti, o svijetu u kojem zivi, sukladno zbroju njegovih iskustava (bla). I gledano s tog aspekta, sve ove ekonomske izbjeglice se mogu shvatiti. Mogu se donekle shvatiti i neki koji zive od socijalnih primanja i ne zele raditi. Jednu samohranu majku npr. koja odluci ne raditi, nego zivjeti od socijalne pomoci mogu shvatiti bez obzira koje je nacionalnosti, ali odusevljeno pozdraviti nekoga tko dolazi u zemlju sa namjerom da zivi od socijalnih primanja ili nekoga koji vrijedno radi na natalitetu i napravi cetvero ili petero djece za koje nije u mogucnosti skrbiti…e pa brate mili, to mi nemora biti bas super. Ne ljute me, al nemam bas razumijevanja za to.
    Ono sto mene razbijesni su ta ekstremno-islamisticka djelovanja unutar Asutrije/Njemacke. Kako moze bilo tko imati obraza zivjeti u jednog stranoj katolickoj zemlji i zastupati i siriti misljenje da sve ne-pripadnike islamske vjere treba pobiti??!!
    Jednom nam je na fax dosao predstavnik jedne turske udruge i pricao kako se oni bore za svoja prava u Austriji i nepravda…i nedaju nam sagradit onu dzamiju i bla. I pitam ja njega, da li bi katolici imali ista prava u Truskoj, da li bi se katolicima odobrilo ono sto turska zajednica trazi u Austriji. Tip se stiltao i nakon pa ovo…pa ono…morao odgovoriti sa ne (jedva).

Daleko od toga da ima mnogo izbjelgica koje ove gore navedene teme ne interesiraju, koji jednostavno zele bolji zivot…al ja se bojim ovih o kojima pisem.

Ispricavam se na duzini posta

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Uh-puh prvotno napisa Vidi poruku
    Seni, nemrem naci...

na desnoj strani je mali svijetloplavi prozor:
    dijagram ide ovako:

299 bundeshaushalt
    290 bankenrettung
    35 zinsen auf schulden