Vidi rezultate ankete: Biste li pružili sklonište izbjeglicama kod sebe?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

26 28.89%
  • Ne, iako imam mogućnosti

33 36.67%
  • Ne, jer nemam mogućnosti

21 23.33%
  • Ne znam

10 11.11%
Stranica 27 od 55 PrviPrvi ... 17252627282937 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 2743

Tema: Lica djece migranata s novinskih naslovnica

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Zaboravila sam još dodati i neću vas onda više gnjaviti, pošto neki nisu mogli razumijeti koji je to točno moj stav, pa ako bi morala svoje pisanje na ovoj temi svesti na jednu rečenicu koja ga ocrtava, to bi bila ova prethodna rečenica.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Obzirom da samo ti na ovoj temi dijeliš svoje iskustvo življenja u Njemačkoj, javit ću se sa još kojom riječi jer daješ ljudima koji te čitaju prilično jednostranu sliku o situaciji u zemlji obzirom da se nitko drugi se niti ne javlja. Naravno da situacija u tvom susjedstvu i u tvom vrtiću izgleda kao što opisuješ, ako živiš u recimo Milbertshofenu ili Hasenberglu. Jer nije samo jedna ulica Ghetto, često to bude i cijeli kvart, a da čovjek toga nije niti svjestan. Ali što misliš da ste vi jednom Nijemcu koji živi u Grünwaldu nešto osobito važni? Jedna priča iz ulice sa velikim postotkom stranaca ili priča iz Punkt zwölf ne čini Njemačku, ona ima još toliko faseta koja se iz tvog osobnog iskustva se ne može iščitati. Jer ovih 26 stranica nije ništa drugo nego tvoje osobno iskustvo. Jedno od 80 miliona, da se razumijemo.
    Misliš da 10 % populacije (http://de.statista.com/statistik/dat...herkunftsland/ , http://www.faz.net/aktuell/politik/i...-13485760.html - čisto da ostanemo kod Zahlen, Daten – Fakten) može ugroziti financijske gigante Njemačke? Ili su možda oni, iz svi znamo kojih razloga, uvezli ljude za sebe. To je tako već od 1960, ne treba tu izmišljati toplu vodu. Integracija? O tome neću, jer ne želim izazivati daljnje polemike. Ali i sama si došla kao ekonomski migrant, a sada ti nije pravo da bi možda to želio i netko drugi.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Samo u našoj grupi od ukupno 4 grupa u vrtiću, u svakoj grupi 25 djece, ukupno Nijemaca je 5 + 2 mješani brakovi.
    U čitavom vrtiću od 100 djece, ukupno je 28 Nijemaca + mislim jedno 15 mješanih brakova.
    Sve ostalo su stranci, 1. i 2. , te 2 i 3 generacija! Iz različitih socijalnih šihti.
    Ne znam da li ima neke direktne veze za potpuniju sliku, ali eto da navedem i to. U našem vrtiću ima 12 odgajateljica i njegovateljica, uključujući i voditeljicu. Njih 6 su Nijemice, 2 Talijanke, 1 Ukrajinka, 1 Turkinja, 1 Hrvatica. 1 Poljakinja.

U jaslicama mog malog ima 40tak djece. Odgajateljice/njegovateljice 1 je Čehinja, 2 Njemice, 2 Ruskinje, 2 Hrvatice i 1 Turkinja, trenutno.
    S time da se u jaslicama u samo jednoj godini skoro čitav tim izmjenio 2 puta. One koje godinama rade u tim jaslicama su te 2 Njemice, Čehinja (voditeljica) i Ruskinja. Koliko će ovaj sastav izdržati, ne znam. Vidjet ćemo do sljedećeg ljeta.
    Klima i uvijeti rada po mojoj procijeni je daleko ugodnija, nego u vrtiću, a i ipak manji stres, iako se radi o jasličarcima, nego u našem vrtiću.
    U vrtiću je tim manje više konstantan zadnjih 10 godina.
    Makar, naravno moja procijena je ovdje subjektivna.
    Primanja su podjednaka i u jaslicama i u vrtiću.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Šafran, stvarno mogu razumjeti pogled(e) iz tvog kuta, cak mi je jasan i žar kojim ih przentiras.
    Nema u njima nista nelogicno ili previse paranoicno, ali da forum ima mogucnost nagrade zbog " govora s visine u celofanu" ti bi ju na ovoj temi sigurno osvojila.
    Ovako me samo podsjecas na moju tetu iz Berlina , pa sam skoro i navilkla da ljudi koji zive tamo vise desetaka godina jednostavno razgovaraju tim tonom ( i argumentima, sto me ne smeta previse. Samo argumenti. Ton mi smeta.)
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.10.2015. at 07:49

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Alga zbog čega me točno napadaš? I što si to ovim postom rekla, a da ja nisam?
    Več prije nekoliko stranicama sam rekla da u Njemačkoj postoje paralelna društva. Nisam li?
    Iste statističke podatke sam iznosila također prije nekoliko stranica. Zapravo čak i detaljnije. Osim što nisam spomenula i onih par miliona prema porcijenama koji žive u Njemačkoj ispod radara, tj. nisu obuhvaćeni statistikom.
    O financijskom ugrožvanju giganta Njemačke nisam govorila, niti je to moj stav.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Neda mi se odgovarati rečenicu po rečenicu, nemam ja za to vremena
    Zelim ti reci da je meni osobno zao da napustis temu, posto ponavljam, nalazim tvoje postove zivopisnima, intetesantnima i korisnima.
    Cvijetin odvjetnik nisam, vjerujem da se ona umije sama izboriti za sebe ali ne moze nitko poreci da je ona jedna od rijetkih koja ne doljeva ulje na vatru i koja uvijek izvlaci pozitivno iz svake teme
    Stoga nafurenu cvijetu dozivljavam ko cudo nevideno
    E sad, sto je ona tebi u kojem postu ogdovorila, bogme mi ne pada na pamet isčitavati
    Toliko mi zanimljive niste
    Čitam temu letimično i to je generalni dojam.

E da, jos jedna crtica. Vezano za dio o poznavanju prilika na terenu. Nije ipak u redu ljude svrstavati u trecerazredne poznavatelje prilika zato sto takva tvrdnja automatski razgovor usmjerava u nekonstruktivne prepucavačke rasprave i kao sto rekoh, ko ce koga bolje. U rukavicama ili bez, nako, direkt, nije ni vazno.

S druge strane, moj je stav da trebas pisati, ponavljam iznimno si mi interesantna i imam dojam da i ja zivim u tvom ulazu.

No ako netko nema vise volje, i to razumijem. Nismo mi za okruglim stolom sa europskim i svjetskim vodeçim glavama, pa da od onog sto je ovdje izreceno karta ovisi karta Europe i buducnost svijeta
    Ovo je jedan forum i nista vise.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ali, da, dotakla sam i ekonomiju Njemačke u kontekstu još jednog aspekta.
    Njemačko gospodarstvo je stabilno, pa to ponavljam iz posta u post da se radi o 4. najjačem gospodarstvu svijeta, i 1. Europe. Dakle što mi zaapravo želiš spočitati?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A ježi ga flopi, pa nije baš u redu ni ovo što se meni radi, ili? Jedino se još mogu pokušat pravit da sve to ne vidim.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne napadam te, to nije moj nivo. Ne razumiješ što želim reći? Pojasnit ću ti: tko god je na ovih 26 stranica pokušao imati mišljenje oprala si ga s visoka. Jer samo ti znaš istinu o Njemačkoj, jer živiš tamo. Samo to želim ispraviti – tamo si jedna od 80 milijuna. Tvoja je samo jedna priča. To što ju stalno nadograđuješ postocima, nacijonalnosti vaših teta i slično ne mijenja činjenicu da je to i dalje samo tvoja priča koja ne čini cijelu zemlju, ma koliko god spominjala da postoje paralelne dimenzije u zemlji. To ne mijenja stvar da ne dopuštaš da drugi nešto kažu. Ili trebam opet citirati tvoju krasnu rečenicu:

1. šafran prvotno napisa

stvari nisu uopće tako komplicirane, nego ih ti i ekipa pravite kompliciranima, što nije čudno s obzirom da postaje sve očitije da nemate niti iskustva, a niti pristup informacijama, ne samo iz medija, već iz onog dobivenog školovanjem, što postaje sve očitije. Do sada niste napisale rečenicu koja drži vodu na ovoj temi.

Samo to.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa gle alga, uzela bi tvoju kritiku možda i za objektivnom i opravdanom, čak se možda i ispričala za taj svoj post, da nisi u potpunosti ignorirala postove koji su prije tog mog posta bili upućeni meni.
    Ali rekla sam već, poćinjem polako shvaćati nišu raspravljanja ovdje.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

I zato ću u buduće pokušati ipak manje više ostajati u pasivnijoj ulozi. No problem.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj alga prvotno napisa Vidi poruku
    Ali što misliš da ste vi jednom Nijemcu koji živi u Grünwaldu nešto osobito važni?
    Evo samo da uptpunim, ako smijem. U Grünwaldu živi elita koja ima puno novaca. Ali ne samo Njemačka.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma gle , postoji " neka niša" na forumu , to nitko ne porice.
    Ali ako se alga javila, koja po " nišama " najcesce ne visi , a i pise vrlo suzdrzane postove , mora da ima neceg u tome sto pise...
    Meni tvoja aktivnost nije problem , samo mi je ton problematican.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo samo da uptpunim, ako smijem. U Grünwaldu živi elita koja ima puno novaca. Ali ne samo Njemačka.
    Što dokazuje da čak niti onda onih prije spomenutih 10% populacije nisu svi neintegrirani problematični stranci. I zato još jedan razlog manje za strah od migracija.
    A jedan dio tih Njemaca su prije spomenti frendovi. Koji situaciju u zemlji doživljavaju na sasvim drugačiji način. I that` s the point. Sto ljudi, sto čudi – nema velike istine.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ako se alga javila, koja po " nišama " najcesce ne visi , a i pise vrlo suzdrzane postove , mora da ima neceg u tome sto pise...
    Sirius svaka cast na neporicanju nise na forumu :mig:

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

integracija je često vrlo bolan proces.
    evo npr ovaj topic. uletila je safran. nit je tko zvao, ali ona je tu, masa ne želi da tu piše jer ih iritira. neki joj otvoreno govore da ode. nekima je zanimljiva i njeno iskustvo ih obogaćuje. neke je uvrijedila jer im je govorila sa visine, neki su nju uvrijedili jer su je svrstali u ladicu........
    i što je najgore ona je i dalje tu, ima svoje stavove i misli da je u pravu...
    i cvijeta je tu. ima svoje stavove i misli da je u pravu...
    neki se grupiraju, neki su solo igrači,
    neki prvo promotre gdje su došli i što je ovdje prihvatljivo, neki pišu spontano pa često budu ismijani ponekad pojedinačno a nekad skupnom akcijom..

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    integracija je često vrlo bolan proces.
    evo npr ovaj topic. uletila je safran. nit je tko zvao, ali ona je tu, masa ne želi da tu piše jer ih iritira. neki joj otvoreno govore da ode. nekima je zanimljiva i njeno iskustvo ih obogaćuje. neke je uvrijedila jer im je govorila sa visine, neki su nju uvrijedili jer su je svrstali u ladicu........
    i što je najgore ona je i dalje tu, ima svoje stavove i misli da je u pravu...
    i cvijeta je tu. ima svoje stavove i misli da je u pravu...
    neki se grupiraju, neki su solo igrači,
    neki prvo promotre gdje su došli i što je ovdje prihvatljivo, neki pišu spontano pa često budu ismijani ponekad pojedinačno a nekad skupnom akcijom..
    Kako to mislis "i sto je najgore ona je i dalje tu" ?
    Najgore na ovoj temi je sto je Safran jos tu?
    Posljednje uređivanje od Uh-puh : 11.10.2015. at 10:18

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa to je dobra paralela. Sviđa mi se humor.

Nitko se nikad nigdje ne integrira u potpunosti, a Hrvati su magistri neitegracije, nema sela u svijetu u koje nisu uvukli hrvatsku školu, kud moslavina i thompsona.

Ajdmo prihvatit da je integracija poštivanje prava i obaveza određene države.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

mislila sam da je jasno da tom rečenicom pokazujem kako je tanka granica između tolerancije i 'tolerancije'.
    šafran rado čitam.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa što se tiče govora s visine, bojim se da šafran, kada je se za to optužuje, ima žestoku konkurenciju
    a ima tu i "visine" bez celofana, pa nikom ništa

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku

Nitko se nikad nigdje ne integrira u potpunosti, a Hrvati su magistri neitegracije, nema sela u svijetu u koje nisu uvukli hrvatsku školu, kud moslavina i thompsona.

ma e,znači ne stoji mi ni onaj link prema kojima su Hrvati najasimiliranija populacija u Njem?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Što dokazuje da čak niti onda onih prije spomenutih 10% populacije nisu svi neintegrirani problematični stranci. I zato još jedan razlog manje za strah od migracija.
    A jedan dio tih Njemaca su prije spomenti frendovi. Koji situaciju u zemlji doživljavaju na sasvim drugačiji način. I that` s the point. Sto ljudi, sto čudi – nema velike istine.
    Ne. To ne dokazuje ništa, a još manje postotak integracije stranaca u Njemačkoj. U biti sam i očekivala ovako nešto kad si onako naduto uletila i spustila Stinkbombe kako to zovu Nijemci, i odjavila se. Dokazuje samo to, da i među stranicama ima mali broj onih, kao i među Nijemcima, koji si mogu priuštiti život u tom dijelu Munchena. Neš ti Grunwalda. Imam ja frendove u Starnbergu i? Mala mi se vozi u najnovijem Poršeu jednog od takvih frendova, bar 1 x u 2 tjedna, i?

Nego, ajmo probat postaviti računicu malo drugačije. Evo neka Hrvatska primi nekih 650 000 izbjeglica (to je nekih 15tak. %, koliko će ukupno sa ovim izbjeglicama biti u Njemačkoj do kraja 2016. godine stranaca u Njemačkoj) i neka krene raditi na njihovoj integraciji, pa se čujemo kroz 10 godina, može?

Mislim da neki zaboravljaju činjenicu da Njemačka nije jedan gigantski bogati kontinent, već jedna zemlja koja, između ostaloga krpa skoro svaku rupu koja se otvori kod članica EU-a, zbog toga joj proračun i stoji na crnoj nuli.

I da se razumijemo, Njemačka nije nikakav svetac, ima onih svojih demona koliko hoćeš, ali kad baciš pogled po Europi, trenutno je najbolje što nam se moglo dogoditi u vidu nekog kvazi vodstva. Ako se pojavi bolja alternativa, glasat ću za nju, ali za sada je u vidu neke Europske članice, tu se referiram na one najbogatije, ne vidim.

Pogotovo s obzirom na rješavanje ove krize.

Bilo bi zgodno za vijedti što bi u ovom slučaju napravile VB ili Francuska, da sva ova masa izbjeglica i politčkih i ekonomskih žele baš tamo.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Sirius, na ovakve postove tipa alge odgovaram sa strpljenjem već nekoliko dana, pa tko ne bi puko. Ili ti zaista vidiš smisla u takvim postovima?. Sory, znaš, ali i meni je već dojadilo izigravat budalu.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ali evo gle, kompromis sa moje strane da ne zagrijavam dalje situaciju u tom smjeru koji odmiće od teme, jel može? Ja ću prestat otvrat ovaj topic jer inače se neću moći suzdržat javljati, pa kad se odmaknem malo od svega i ohladim, se javim.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nego, ajmo probat postaviti računicu malo drugačije. Evo neka Hrvatska primi nekih 650 000 izbjeglica (to je nekih 15tak. %, koliko će ukupno sa ovim izbjeglicama biti u Njemačkoj do kraja 2016. godine stranaca u Njemačkoj) i neka krene raditi na njihovoj integraciji, pa se čujemo kroz 10 godina, može?

Uopce nema potrebe razmisljati u ovom trenutku o ovoj teoriji. Zasto?
    Zbog toga sto 650 000 ljudi NE zeli ostati u Hrvatskoj. A motivacija JEST kljuc svega.
    Da toliko ljudi zeli ostati , tada bi mogli razmisljati o toj teorij. U slucaju da bi 650 000 NEmotiviranih ljudi MORALO ostati vjerojatno bi doslo do sukoba isto popodne.

Ne poricem da integracija veikog broja ljudi sa drugog kraja svijeta nosi svoje izazove, ali motivacija jest ono sto njih pokrece. Pa se nadam da ce se vecina zeljeti integrirati tamo gdje su stigli , barem u mjeri u kojoj su se Hvati -iseljenici integrirali u zadnjih sedamdesetak godina u svojim novim domovinama.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Šafran, uopće ne vidim potrebu da tako skačeš? Jednostavno ne razumijem. Kažem da moji prijatelji koji žive u kvartovima (u to ne ubrajam samo Grünwald, imam ih i u Planeggu, Starnbergu, Garchingu…da ne nabrajam) u kojima ne prevladavaju migranti, imaju drugačiju priču nego što je tvoje osobno iskustvo. Ima li tu potrebe da se zato svađaš? To je ustvari jedini razlog što ne želim se dalje uplitati u temu, ne dozvoljavaš da drugi imaju mišljenje. Točka.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ali evo gle, kompromis sa moje strane da ne zagrijavam dalje situaciju u tom smjeru koji odmiće od teme, jel može? Ja ću prestat otvrat ovaj topic jer inače se neću moći suzdržat javljati, pa kad se odmaknem malo od svega i ohladim, se javim.
    Kako zelis.
    Ali osim "tvog " kuta gledista postoji i " nas" tu sa "nezeljenog Balkana".
    pa ti je valjda potpuno jasno da smo mi u sasvim drugoj poziciji od " ciljanih zemalja".
    Samim time imamo ( kao zemlja )trenutno potpuno druge probleme od jedne Njemacke.
    i vecina nas pise iz tih cipela.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Šafran, uopće ne vidim potrebu da tako skačeš? Jednostavno ne razumijem. Kažem da moji prijatelji koji žive u kvartovima (u to ne ubrajam samo Grünwald, imam ih i u Planeggu, Starnbergu, Garchingu…da ne nabrajam) u kojima ne prevladavaju migranti, imaju drugačiju priču nego što je tvoje osobno iskustvo. Ima li tu potrebe da se zato svađaš? To je ustvari jedini razlog što ne želim se dalje uplitati u temu, ne dozvoljavaš da drugi imaju mišljenje. Točka.
    Ako je netko prvi skočio alga, to si bila ti. Međutim ja i dalje ne vidim argument sa tvoje strane koji bi mene trebao pobiti, čak ni ne razumijem u čemu bi me to trebao pobiti, a svaki tvoj post ima upravo takav ton.
    Čak ni ne razumijem po čemu je tvoje mišljenje toliko drugačije od mojeg, ali ga pišeš i prezentiraš kao da je.

Od Planegga smo udaljeni čitavih 5 min. U Neuriedu mi dijete ide na klavir u muzičku školu u skollopu koje je i Grundschule.
    Trenutno je u Planeškoj gimaniziji kaos zbog djece izbjeglica iz Afrike, Pakistana itd..koji šire nasilje po gimnaziji, blaže to ne mogu formulirati, žao mi je. Od prijatelja mala ide tamo.
    Ne poznajem nikoga osobno tko trenutno živi u nasljeu gdje prevladavaju stranci u Munchenu, u Mucnhenu toga nema, kao u nekim drugim gradovima i saveznim državama, gdje čak ima čitav jedan japasnki geto. U Munchenu je legalno prijvaljeno 20% (uzima se još nekih 5-7% plus ispod radara), u nekim kvartovima je taj postotak veći ili manji, ali koliko sam upoznata u niti jednom Munhenškom kvartu ne prelazi 30%, dakle ne prevladavaju imigranti, pa niti u našem.

Stanje u jaslicama i vrtićima nije recipročno onome u dotičnom naselju gdje se vrtić nalazi, pošto vtićii imaju određenu slobodu koga će primiti u vrtić. Nepisano je pravilo da to bude ako je moguće što više stranaca. Neki to poštuju, neki ne. Ovaj naš katolički vrtić puno radi na tome i poštuje.
    Ali to je samo Munchen. U velikom dijelu Bavarske je udio stranca skoro zanemariv, recimo Schwarzwald.
    Dok u nekim naseljima širom njemačke prevladavaju imigranti.

I inače do sada je koncetracija imigranata bilo po velikim gradovima i u blizini velikih gradova, ove izbjeglice će to izmjeniti u nekim dijelvima Njemačke, jer veliki gradovi su prepuni i nemaju više kapaciteta.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    pa što se tiče govora s visine, bojim se da šafran, kada je se za to optužuje, ima žestoku konkurenciju
    Potpisujem

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ma lako za to Lili.
    Poblem je u tome što nitko nikom više ne vjeruje po pitanju čitave ove situacije.
    Primjer ove Planšeke gimnazije. Pretežno mlade momke, njih nekih 200 sele iz te Gimnazije. U medijima o tome ne možeš čuti ništa, ako nešto, onda sve ok, međutim bilo je gadnih ispada, tako mi bar tvrdi prijateljica i njena mala. Mislim mladost, ludost, hormni, muški, pogledajmo samo našu mladež na što su sposobni, a i socijalizirani i nadovno prilagođeni društvu, ali čovjeku svejedno, pogotvo kad imaš i sam djecu i pogotovo kad si neke stvari doživio i na vlastitoj koži.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Netko je tu rekao mediji manipuliraju. Da manipulariju i ovdje, ali nekad i moraju. Što bi bilo da svaki negativan slučaj po pitanju izbjeglica ide u javnost, pa čitava zemlja bi se digla na noge.
    Sirius jasno mi je da je Hrvatska u drugačijoj poziciji, to nikad nije bio predmet rasprave. Samo i Njemačka ima svoje probleme Sirius, sem izbjeglličkog vala.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Samim time imamo ( kao zemlja )trenutno potpuno druge probleme od jedne Njemacke.
    i vecina nas pise iz tih cipela.
    A ovo tu, pa to je istina, svakom su njegovi problemi najvažniji. I svatko uglavnom i piše iz svojih cipela.
    Njemački problemi jesu drugačiji, ali samim time ne i manji. Dapače mislim da je teže ujediniti 80 mil. nego 4 mil.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Može li netko linkati članak s Advance.hr o masovnim demonstracijama u Berlinu ( 250 000 ljudi)? I zašto ne nalazim nigdje drugdje na reportažu ( ima nešto na jutarnjem). Očito da postoji veliko nezadovoljstvo u Njemačkoj.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Riječ je o demonstracijama protiv TTIPa. Vezano za manipulaciju medijima

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Može li netko linkati članak s Advance.hr o masovnim demonstracijama u Berlinu ( 250 000 ljudi)? I zašto ne nalazim nigdje drugdje na reportažu ( ima nešto na jutarnjem). Očito da postoji veliko nezadovoljstvo u Njemačkoj.
    http://www.advance.hr/vijesti/veliko...tne-gospodare/

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Alga, pa daj vec jednom reci sto pricaju tvoji prijatelji. To bi bila bas simpa novost na ovoj temi. Neki drugi kut gledanja....
    (S obzirom na trenutni ton na ovoj temi, zelim napomenti da ovo zaista nije provokacija)

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne volim baš linkati članke iz DW, ali koliko vidim nema trenutno bolje alternativne na hrvatskom, uglavnom su svi ostali izvjestili vrlo šturo, i bez opširnijeg objašnjenja o čemu se zapravo radi.

DW - na hrvatskom
    Ispod tog članka se nalazi još nekoliko, koga zanima, za dobijeanje neke možda potpunije slike.

Stvari oko TTIP uopće nisu tako linearne kako se na prvu čine.
    Protiv potpisivanja tog sporazuma izrazito oštro istupa i populistička desnica i ultrancionalisti kao što su Le Pen, Pegida-Bachmann, Donald Trump.

SPIEGEL
    http://www.spiegel.de/wirtschaft/soz...a-1057131.html

Ima i ovdje o čemu je riječ, pro i kontra objašnjenja...
    TAGESSCHAU
    https://www.tagesschau.de/wirtschaft...teste-103.html
    https://www.tagesschau.de/wirtschaft...teste-101.html

FrankfurterAllgemeine
    http://www.faz.net/aktuell/wirtschaf...-13848419.html

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pegida (Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes) je inače ista ona organizacija koja je prošlog tjedna inicirala masovne prosvijede protiv izbijeglica u saveznoj državi Saskoj (Sachssen)

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala Pčelica i šafran!

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Neki nisu najbolje razumjeli kada sam pisala o crnoj nuli u njemačkom proračunu. Pa da malo još pojasnim što sam točno pod tim mislila.
    Njemačka je ovu godinu završila sa rekordnih 21 milijardu viška koja se mora raspodijeliti na goruće probleme.

A to su izbjeglice prije svega, tu se nema uopće što špekulirati,
    dugo odgađane investicije građana koje su se nakupile, a na koji je Savez obavezan zakonom,
    vrtići i jaslice koji su u Njemačkoj gorući problem posebno radi bolje integracije stranaca,
    pa otplata dugova saveza, saveznih država i komuna,
    poboljšanje inkorporiranja invalidnih osoba na tržište rada,
    Unia zahtjeva da se smanje porezi, kad ako ne sad,
    SPD traži povećanje mirovina i ulaganje u razvoj gospodarstva dok se može,
    izgradanja socijalnih stanova za studente, socijalno ugrožene i azilante (već 500!! do sada kuća i smještaja za izbjeglice su zapaljene ili napadnute),
    ulaganje u infrastrukturu,
    UNICEF projekti u Africi,
    i na kraju rezanje dugova Grčkoj jer je svima jasno da Grčka to nikad neće otplatiti,
    i ima toga još, ali ovo su najbitniji, i love više nema.
    I na kraju naravno da neće biti moguće tim novcem pokriti baš sve, ali ono što Njemačka mora voditi računa da uvijek ostaje na crnoj nuli, ako ona ode kvragu sve ide kvragu.

U ovoj situaciji sa izbjeglicama Njemačke je ostala izolirana od Europe to je jasno, ali dijelim mišljenje svih onih koji stoje uz Merkel i njeno - Wir schaffen das!
    Ako potpuno u stranu maknemo i problem integracije, i problematične pojedince u tim masama, pa čak i tih nekih 700 Islamista za koje postoje indicije po Njemačkoj i neku hipotetsku islamizaciju Europe jednom, izbjeglice neće biti problem (naravno, ukoliko ne govorimo o nekoliko miliona u kratkom vremenu koji će preplavit Njemačku, dok će većina EU i dalje ostat gledat po strani).
    Već problem je i to veliki, estremna desnica, to je ono što može Njemačku razorit iznutra samo da se malo negdje popusti i olabavi, a trenutna situacije i sa izbjeglicama i TTIP-om plodno tlo za bujanje.

Istina Njemačka nema financijske probleme, svakako ne još, i sigurno ne takve kao ostatak Europe, ali ima itekako velike unutrašnje probleme koje mora riješavati da se ne bi oteli kontroli, ako želi osigurati stabilnost Europe.
    A da bi mogao rješavati probleme moraš imati novaca, kao i u svakom domaćinstvu.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da ovo iksam.

Moram priznati da mi nije jasno oko čega se ovdje uopće vodila rasprava i oko čega se ne slažu suprostavljene strane.

Drago mi je čitati postove od šafran, jer mi je zanimljivo kako sve to izgleda iz perspektive nekoga tko živi u Njemačkoj. Tim više što je i šafran imigrant pa može i iz osobnog iskustva reći o integraciji puno više od nas koji živimo u Hrvatskoj. I apsolutno ne razumijem zašto je se zbog toga napada. I također bi voljela čuti i algino mišljenje, koje je valjda drugačije od šafraninog, čime bi dobili još širu sliku o stanju u državi koja je najviše na udaru ove izbjegličke krize.

Iskreno, nisu mi jasne ni izjave poput
    pa jeli ijedna žena sa burkom vidjena na HR granicama,šta ste se njih prepali?
    Je li to neka zezancija ili
    Jer me to odmah podsjetilo na onu raspravu o burkama koju smo tu vodili prije puno godina kada je jedna skupina (gdje nam je roza groza ) tvrdila da su burke vjerska sloboda i treba ih kao takve prihvatiti.
    Dakle, ne, nisam se prepala burki (iako sve to zajedno, od izgleda do svrhe jest itekako zastrašujuće) i ne, ne želim ih niti vidjeti i ne želim da burke budu europska svakodnevnica i nešto na što bi se mi trebali naviknuti. Neka se radije oni koji ih smatraju potrebnima naviknu na ženska lica i ravnopravnost spolova.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku

Hrvati su majstori integracije.
    Vrlo rijetko skupljaju socijalnu pomoć, gdje god da odu trude se i rade, situacije u kojima doseljenici ne nauče jezik zemlje u kojoj žive su gotovo neviđene, za razliku od recimo Turaka u Njemačkoj.
    Mi nismo slušali Thompsona, a i oni koji slušaju nisu automatski zbog toga neintegrirani.
    Da je u našem gradu bila hrvatska škola, sigurno bi i tamo upisali djecu. Integracija ne znači odbacivanje svoje tradicije i zaboravljanje jezika.

A kad se već spominju osobni primjeri, upisivali smo prvo dijete u školu u Baltimoreu, i ja sam pitala kolegicu (crnkinju) za savjet. Rekla mi je da pogledam u koju školu ide najmanje crnaca i tamo upišem dijete. Mislila sam da se šali, ali nije.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno, nisu mi jasne ni izjave poput
    Je li to neka zezancija ili
    Jer me to odmah podsjetilo na onu raspravu o burkama koju smo tu vodili prije puno godina kada je jedna skupina (gdje nam je roza groza ) tvrdila da su burke vjerska sloboda i treba ih kao takve prihvatiti.
    Dakle, ne, nisam se prepala burki (iako sve to zajedno, od izgleda do svrhe jest itekako zastrašujuće) i ne, ne želim ih niti vidjeti i ne želim da burke budu europska svakodnevnica i nešto na što bi se mi trebali naviknuti. Neka se radije oni koji ih smatraju potrebnima naviknu na ženska lica i ravnopravnost spolova.
    a jesi se mene uhitila....roza groza je izašla iz off grida i vratila se u grad,ne dolazi ovdje ima biće 3god nakon žučne rasprave o homeschoolingu
    dakle burke neće biti europska svakodnevnica jer žena u burkama nema među imigrantima,osim ako ih nisu skinule putem pa će se obuć kada dođu u finalno odredište...
    mi se Hrvati sigurno na njih ne moramo navikavati,dakle samo reagiram na priču o burkama kao da prijeti masovni porast istih u EU

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    a jesi se mene uhitila....roza groza je izašla iz off grida i vratila se u grad,ne dolazi ovdje ima biće 3god nakon žučne rasprave o homeschoolingu
    dakle burke neće biti europska svakodnevnica jer žena u burkama nema među imigrantima,osim ako ih nisu skinule putem pa će se obuć kada dođu u finalno odredište...
    mi se Hrvati sigurno na njih ne moramo navikavati,dakle samo reagiram na priču o burkama kao da prijeti masovni porast istih u EU
    Ma oprosti, znala sam da će ispast da sam se tebe uhvatila
    Nije osobno, stvarno, samo u tvojim postovima često osjetim taj višak tolerancije pa zato uvijek tebe prozovem. Nadam se da se ne ljutiš zbog toga.

Da se razumijemo, ja sam apsolutno za to da se ljude primi, pomogne im se, što god treba.
    Ne bojim se ni te južne rute, iako su mi jasni i strahovi ljudi koji žive od turizma i brinu se prvenstveno za svoju egzistenciju, a koju osigurava uspješna turistička sezona.
    Ali naježim se od tolerancije bez granica.
    Sjećam se da sam u nekom prilogu o tim izbjeglicama vidjela i sasvim pokrivenu ženu, u onoj klasičnoj plavoj burki. I zgrozila se jer ona takva putuje okolo, a još su bile velike vrućine tad.
    I bojim se da nam ustvari prijeti masovni porast burki, čekaj samo da stignu supruge svih ovih muškaraca koji su protutnjali Europom zadnjih dana. Možda se mi Hrvati nećemo trebati na njih navikavati jer kod nas nitko ne želi ostati (čak ni mi sami ne želimo tu ostati), ali neki drugi Europljani hoće.
    A jednako kao što mi je odbojna slika Europe okružene bodljikavom žicom mi je odbojna i slika Europe u kojoj žive žene koje nemaju pravo niti pokazati svoje lice.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ako dobijem čmičak znat ću odakle mi

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nakon puta sam otvorila ovaj topik i ostala sam zaista paf.
    Cini mi se da se po kolicini neukusnosti priblizava onim davnim topikima gdje su wm i r dolazile odlazile, pa se prao prljavi ves, kopirali postovi sa facebook i privatnih poruka i islo se ne ispod pojasa, nego ispod koljena. A forum se valjda zamijenio sa realnim zivotom.

Da li je ovo postala neka vrsta psihoterapije? U svakom drugom postu neki „ad hominem dodatak“, netko nekoga proganja, netko nekome nesto cini i odjednom se sve pretvori u to da netko netko nekoga napada.
    Da li je osobna paranoja dovoljan razlog za razvijanje nekakvih teorija zavjera? Netko ti je rekao da si desnicar, ljevicar, radikalni ateist, radikalni vjernik, sto god…. pa sad krene udaranje na, naglasavam, osobnom nivou?

Hajde, ako ce to nekome pomoci, let it be. Ako to ljudi vole i trebaju, let it be. Ako je to valjda prilog njegovanju diskursa, tipa onoga koji danas vlada sirom javnih politickih i inih pozornica, i u svijetu i kod nas, neka bude. (sto bi se covjek trudio oko retorike npr. vlade gotovca kada imamo muhe i orlove, udbu i komunjare i sve ostalo)
    Ako je to jedino sto mozes, jer bolje ne zelis, ne znas, ne umijes, neka bude.

Ali nemojte me molim vas uvjeravati da je to pametno i fino, a pritom i naravno (a kako bi drugacije bilo) i wou tako iskreno. Sa velikim I.
    Za razliku od rukavica, celofana i svega ostalog.
    Rukavice, celofan, satira nisu niti navlake niti prekrivaci, oni su civilizacijsko dostignuce. I sastavni dio i diskursa i rasprave o njemu.

Izjave o necijem obrazovanju, znanju, pristupu informacijama i pameti, zaista ne treba komentirati. Vecina nas se ne pozna, ne znamo tko smo, cime se bavimo. A nije ni vazno da znamo.
    Jer ono sto pisemo, a prvenstveno kako pisemo, govori vise nego dovoljno o svakome od nas. I svaki pristojno i odgojen i pismen covjek, iz toga sto je napisano moze zakljuciti vise nego dovoljno toga o svom sugovorniku. Na srecu svih nas.

Neukus ostaje neukus i nece mu pomoci nikakvi ad hominem udarci. Neukus se ne da opravdati niti grupama, niti nisama, niti bilo kakvim drugim teorijama zavjere.

Da se svatko od nas se nekim ljudima na forumu bolje, a s nekima losije razumije, te da ima vrlo slicne ili vrlo razlicite stavove na odredenim temama je normalno, ocekivano i legitimno. I nema nema nikakvog utjecaja na sadrzaj napisanog. On stoji sam za sebe. crno na bijelom.

Time dolazimo i do tih “slavnih” grupa, nisa…itd. Kao sto mnogi vec rekose, nije mi poznato da ih ima, niti pripadam nekoj od njih, ako bi ih bilo. (poznam osobno troje ljudi na forumu)
    No, da ih ima, ako bi ih bilo, nije niti lose, niti problem, niti ima veze sa ovom raspravom. Niti bi se itko trebao opravdavati ako se s nekim u relnom zivotu pozna ili prijateljuje. Ili se s nekim na forumu u nekim pitanjima manje ili vise slaze.
    I upravo je iritantno, kako se necije misljenje, stav zeli obezvrijediti ili uzdignuti nekim fantomskim pripadanjem ili nepripadanem nekom krugu ili grupaciji.

Na srecu ili na zalost, (kako tko to vidi) jedino, sto nesto, sto je napisano uzdize ili ne uzdize, je upravo sam sadrzaj i nacin napisanoga. Niti vise, niti manje.

A ajde jos da skinemo i tu koprenu, koja se vrti vec 10 stranica, sve onako u nekim natuknicama, pa sve kao tajnovito, s ironicnim primjedbama,
    vi koji si dajete pravo…
    vi koje nemate pojma…
    vi koje ste forum cinite ovakvim onakvim…(ne znadoh da mi se takve moci pripisuju)
    vi koje ….

ako mene bilo tko svrstava u grupe, nise, sto god, sa zuskom, cvijetom, sasom, vertex, svimbalo…. i jos ponesto njih…
    Eto, cast mi je, zaista mi je cast.

No to sto ja pisem, nije ni bolje ni gore, ni zelenije, ni plavlje, ni pametnije, ni gluplje, zato ste bi se netko od gore navedenih s tim slozio ili ne slozio. Ili netko drugi sa foruma slozio ili ne slozio.
    I to vrijedi za svaku od nas na forumu.

Ono sto i kako pises ili ne pises i samo to, iskljucivo to, te definira ili ne definira kao suvislog, zanimiljivog i pristojnog sugovornika.

I jos da pojasnim i naglasim za kraj. Uopce mi nije namjera vracati raspravu na temu paranoje tko koga zasto ….niti bih tu jos sto dodala ili oduzela.
    Naravno svatko, to sto sam ja napisala moze i razumjeti i komentirati kako god zeli. (to je njegova odgovornost)
    (I bez brige, mozete i sa rukavicama i bez rukavica, i ispod pojasa i pete. Kako god umijete i znate.
    Jer to kako cete, govori puno o vama, a nista o meni)

Ovo sam napisala iz razloga, da ostane barem jedan glas na ovoj temi, koji ovaj neukus koji se proteze zadnjih x stranica, ne smatra ni finim, ni lijepim, ni pametnim.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

[QUOTE=Pcelica
    Sjećam se da sam u nekom prilogu o tim izbjeglicama vidjela i sasvim pokrivenu ženu, u onoj klasičnoj plavoj burki. I zgrozila se jer ona takva putuje okolo, a još su bile velike vrućine tad.
    I bojim se da nam ustvari prijeti masovni porast burki, čekaj samo da stignu supruge svih ovih muškaraca koji su protutnjali Europom zadnjih dana. Možda se mi Hrvati nećemo trebati na njih navikavati jer kod nas nitko ne želi ostati (čak ni mi sami ne želimo tu ostati), ali neki drugi Europljani hoće.
    A jednako kao što mi je odbojna slika Europe okružene bodljikavom žicom mi je odbojna i slika Europe u kojoj žive žene koje nemaju pravo niti pokazati svoje lice.[/QUOTE]

Kako mislis, da ce se neki Europljani trebati poceti navikavati? Burka je vec godinama u Europi, proslo je vec 5 godina da su je u Francuskoj zabranili u javnom prostoru. Ne mogu izguglati je li i Britanija (mislim da nije, Belgija, Nizozemska jesu), ali ja sam 2001. i 2002. cesto putovala u Britaniju, i vidala sam svakodnevno barem jednu grupicu zena u burka na.
    Mislim, da u mnogim europskim zemljama one ne bi bile 8. svjetsko cudo ili nesto sto jos nisu vidjeli na ulici.

Nemam pojma koliko bi medu pristiglim zenama, ili onima koje ce tek doci, ili bi mogle doci, moglo biti onih koje nose burku. A zadnjih 5-6 godina koliko se pise o tome, spominju se zbilja male brojke u odnosu na ukupno stanovnistvo tih zemalja, npr. 1900 u Francuskoj, ili 150 zena u Nizozemskoj.

I na kraju, prava zena, represija ili vjerski odabir, nisam sigurna. Vjerovala bih sto je zbilja posrijedi tek kad bi cula i stranu tih zena. Netko izguglao? Sve sto sam do sad procitala na netu su argumenti da treba oslobodit te zene, al na nacin koji mi ne drzi vodu, da je zapravo posrijedi da se ne vide u europskom javnom prostoru. Ima clanaka u kojima neke od njih se bune i govore da je to njihov izbor. Jedna je tuzila Franusku sudu za ljudska prava. Nije mi sve to tako crno-bijelo. Ne sjecam se ranije rasprave na forumu o tome, nisam pratila tad.

Evo neki link:
    http://www.radiosarajevo.ba/mobile/novost/7222

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon puta sam otvorila ovaj topik i ostala sam zaista paf.
    Cini mi se da se po kolicini neukusnosti priblizava onim davnim topikima gdje su wm i r dolazile odlazile, pa se prao prljavi ves, kopirali postovi sa facebook i privatnih poruka i islo se ne ispod pojasa, nego ispod koljena. A forum se valjda zamijenio sa realnim zivotom.

Da li je ovo postala neka vrsta psihoterapije? U svakom drugom postu neki „ad hominem dodatak“, netko nekoga proganja, netko nekome nesto cini i odjednom se sve pretvori u to da netko netko nekoga napada.
    Da li je osobna paranoja dovoljan razlog za razvijanje nekakvih teorija zavjera? Netko ti je rekao da si desnicar, ljevicar, radikalni ateist, radikalni vjernik, sto god…. pa sad krene udaranje na, naglasavam, osobnom nivou?

Hajde, ako ce to nekome pomoci, let it be. Ako to ljudi vole i trebaju, let it be. Ako je to valjda prilog njegovanju diskursa, tipa onoga koji danas vlada sirom javnih politickih i inih pozornica, i u svijetu i kod nas, neka bude. (sto bi se covjek trudio oko retorike npr. vlade gotovca kada imamo muhe i orlove, udbu i komunjare i sve ostalo)
    Ako je to jedino sto mozes, jer bolje ne zelis, ne znas, ne umijes, neka bude.

Ali nemojte me molim vas uvjeravati da je to pametno i fino, a pritom i naravno (a kako bi drugacije bilo) i wou tako iskreno. Sa velikim I.
    Za razliku od rukavica, celofana i svega ostalog.
    Rukavice, celofan, satira nisu niti navlake niti prekrivaci, oni su civilizacijsko dostignuce. I sastavni dio i diskursa i rasprave o njemu.

Izjave o necijem obrazovanju, znanju, pristupu informacijama i pameti, zaista ne treba komentirati. Vecina nas se ne pozna, ne znamo tko smo, cime se bavimo. A nije ni vazno da znamo.
    Jer ono sto pisemo, a prvenstveno kako pisemo, govori vise nego dovoljno o svakome od nas. I svaki pristojno i odgojen i pismen covjek, iz toga sto je napisano moze zakljuciti vise nego dovoljno toga o svom sugovorniku. Na srecu svih nas.

Neukus ostaje neukus i nece mu pomoci nikakvi ad hominem udarci. Neukus se ne da opravdati niti grupama, niti nisama, niti bilo kakvim drugim teorijama zavjere.

Da se svatko od nas se nekim ljudima na forumu bolje, a s nekima losije razumije, te da ima vrlo slicne ili vrlo razlicite stavove na odredenim temama je normalno, ocekivano i legitimno. I nema nema nikakvog utjecaja na sadrzaj napisanog. On stoji sam za sebe. crno na bijelom.

Time dolazimo i do tih “slavnih” grupa, nisa…itd. Kao sto mnogi vec rekose, nije mi poznato da ih ima, niti pripadam nekoj od njih, ako bi ih bilo. (poznam osobno troje ljudi na forumu)
    No, da ih ima, ako bi ih bilo, nije niti lose, niti problem, niti ima veze sa ovom raspravom. Niti bi se itko trebao opravdavati ako se s nekim u relnom zivotu pozna ili prijateljuje. Ili se s nekim na forumu u nekim pitanjima manje ili vise slaze.
    I upravo je iritantno, kako se necije misljenje, stav zeli obezvrijediti ili uzdignuti nekim fantomskim pripadanjem ili nepripadanem nekom krugu ili grupaciji.

Na srecu ili na zalost, (kako tko to vidi) jedino, sto nesto, sto je napisano uzdize ili ne uzdize, je upravo sam sadrzaj i nacin napisanoga. Niti vise, niti manje.

A ajde jos da skinemo i tu koprenu, koja se vrti vec 10 stranica, sve onako u nekim natuknicama, pa sve kao tajnovito, s ironicnim primjedbama,
    vi koji si dajete pravo…
    vi koje nemate pojma…
    vi koje ste forum cinite ovakvim onakvim…(ne znadoh da mi se takve moci pripisuju)
    vi koje ….

ako mene bilo tko svrstava u grupe, nise, sto god, sa zuskom, cvijetom, sasom, vertex, svimbalo…. i jos ponesto njih…
    Eto, cast mi je, zaista mi je cast.

No to sto ja pisem, nije ni bolje ni gore, ni zelenije, ni plavlje, ni pametnije, ni gluplje, zato ste bi se netko od gore navedenih s tim slozio ili ne slozio. Ili netko drugi sa foruma slozio ili ne slozio.
    I to vrijedi za svaku od nas na forumu.

Ono sto i kako pises ili ne pises i samo to, iskljucivo to, te definira ili ne definira kao suvislog, zanimiljivog i pristojnog sugovornika.

I jos da pojasnim i naglasim za kraj. Uopce mi nije namjera vracati raspravu na temu paranoje tko koga zasto ….niti bih tu jos sto dodala ili oduzela.
    Naravno svatko, to sto sam ja napisala moze i razumjeti i komentirati kako god zeli. (to je njegova odgovornost)
    (I bez brige, mozete i sa rukavicama i bez rukavica, i ispod pojasa i pete. Kako god umijete i znate.
    Jer to kako cete, govori puno o vama, a nista o meni)

Ovo sam napisala iz razloga, da ostane barem jedan glas na ovoj temi, koji ovaj neukus koji se proteze zadnjih x stranica, ne smatra ni finim, ni lijepim, ni pametnim.
    sve si mislim da potpišem ili ne, da lajkam post ili ne, jer će opet ispasti da postoje neke nise itd, no zapravo me baš briga.
    seni, potpisujem ti svako slovo i cijenim i volim tvoj glas.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam htjela reći- vertex i ja u istoj niši?

Iz istih razloga kao sasa nisam htjela lajkati senin post, ali ustvari, who gives a damn.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja mislim da senina pileća juha ne liječi prehladu. Hebaj ga seni, prosla bi ti prehlada i bez nje. Tako. Sad mogu potpisati post. :nije_niša:
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 12.10.2015. at 18:42

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •