Na kraju će ispast da je ženama savim lijepo živjeti u šerijatu...
Ali što kad ta vjerska sloboda podrazumijeva sustavno tlačenje jednog dijela društva (npr. žena)? Vjerska sloboda je i obrezivanje djevojčica, treba li i to tolerirati?
Divni su ovi primjeri školovanih žena pod maramama, ali ajmo iskreno - koliko bi vas voljelo živjeti u tom i takvom društvu? Ja ne bi ni u ludilu. Niti bi voljela da moja kćer živi u takvom društvu. Jednostavno - mislim da nam je bolje na zapadu.
Ili, koliko je Europljanki odselilo u Teheran radi školovanja, života tamo, udaje...? Nemam pojma, ali sumnjam da je broj velik (za razliku od raseljavanja u suprotnom smjeru, što je i bila početna tema).
Mislite li da su ovi svijetli primjeri možda ipak izuzeci iz svijeta u kojem nije nimalo ugodno biti žena? Ja da.
Ženu na zapadu nitko neće progoniti ili zaliti kiselinom ako izađe na ulicu neizdepilirana ili bez štikle.
Ženama na istoku su se takve strahote događale jer su izašle nepokrivene ili na bilo koji način prkosile pravilima.
Tako da mi to nije za usporedbu, štikla ili depilacija nisu znak zlostavljanja (iako oboje boli

), ali burka je za mene simbol diskriminacije i točka. Pa ako će je neke skupine nositi iz protesta neka nose, ali što se mene tiče, u Europi za takvu vrstu protesta ne bi trebalo biti mjesta niti tolerancije. Pa eto, ako na kraju i zaključite da je zabrana burki potrebna radi nas, a ne radi njih, a neka (mi smo prve došle

). I nazovite me kako hoćete, ali ja ne bi željela sretati žene pod burkama u svojoj okolici (sreća moja da živim u Hr).
A ta objašnjenja da se time pokazuje koliko se žene cijene, da nisu samo komad mesa i sl. vrijeđaju moj zdrav razum. Posebno kad dolaze iz svijeta u kojem je poligamija dobrodošla (vjerojatno je i to zbog dobrobiti žena, da podijele obaveze, kućanske poslove i tako to...).