Vidi rezultate ankete: Biste li pružili sklonište izbjeglicama kod sebe?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

26 28.89%
  • Ne, iako imam mogućnosti

33 36.67%
  • Ne, jer nemam mogućnosti

21 23.33%
  • Ne znam

10 11.11%
Stranica 32 od 55 PrviPrvi ... 22303132333442 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 2743

Tema: Lica djece migranata s novinskih naslovnica

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i o kontektsu
    necu lijepiti jer me format zezne

http://www.imin.hr/c/document_librar...&groupId=10156

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa postavlja se pitanje ko bi to trebao prekinuti i kako? caka u psihologiji gomile je u tome sto se ljudi ponasaju drugacije kad su u masi nego kad su sami. a cim se netko izdvoji odmah ga dozivljavaju kao neprijatelja. i to je zacarani krug.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    pa rat traje vec duze vrijeme, kampovi su u susjednim zemljama vec godinama. naravno da zele ici negdje gdje ce moci raditi i dovesti obitelji, prezivljavati u kampovima mogu i u libanonu, turskoj i drugim zemljama. sta je tu cudno? naravno da ce ici muskarci koji mogu raditi i zaraditi da dovedu obitelj. oni imaju jasan cilj, mi smo zbunjeniji nego oni. bavimo se senimentalnostima. a to je sve politika. mozemo mi imati osjecaje na osobnom nivou, ali to sa cijelom situacijom nema velike veze, konce vuce neko drugi, kome ti nasi sentimenti dobro dodu za manipulaciju, nista drugo.

na ovaj put su krenuli oni koji imaju novaca i kojima je vec neko na zapadu i salje im novac za put. pa nije ovo pocetak migracija, godinama su oni dolazili i javljali svojima sta da rade i di da idu. nije madarska zatvorila to cim se prvi pojavio. pustali su oni njih dosta. al danas nije tesko doci do informacija pa sve ide puno brze i svi su nahrupili, i oni bez novaca i naivni i oni koji se slepaju. pa eto skuzili i mi da se nesto u svijetu dogada. imam osjecaj da ljudi tu zive u nekim ruzicastim balonima od sapunice. priznajem da im donekle i zavidim.
    X
    I da li je ovo toliko teško shvatiti i povezati, pa i nije.

Ivarice, a što misliš otkuda znam neke stvari, a ne stoje u novinama i na televiziji...
    Međutim, ponavljam, cmoljiti ovdje na topicu o svakoj poedinačnoj sudbini tih ljudi od kojih vjeruj mnogi znaju bolje od nas što, kako i zašto to rade, mi nema smisla.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Prekinuti se ovo može samo silom, tj. vojskom i streljivom na granicama, a do toga neće doći.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam ovako pomislila. ako sam smjela, naravno. čisto se 'bojim' išta više i reći, jer ako nisi napisao šta se očekuje, nema druge nego si protiv svega, nevoljnika svih i od svugdje.

Mare, zašto, još uvijek živimo u demokraciji gdje vrijedi načelo sloboda govora i mišljenja dokle god ta sloboda ne ugrožava i ograničava tu istu slobodu drugoga.
    To što možda nećeš radi svog mišljenja pobrati salvu pljeska i odobravanja, može upravo značiti da razmišljaš u točnijem pravcu, onom bliže realnosti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

s prvim dijelom posta se slažem.
    a s drugim...ne znam koliko je bliže realnosti.
    evo, ivarica je linkala dokument instituta za migracije. koji uvažava i preporuke unhcr-a, europske komisije itd
    pa nisu ti ljudi baš svi s marsa pali. i udaljeni su od realnosti miljama. i žive u ružičastom balonu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i ja sam ovako pomislila. ako sam smjela, naravno. čisto se 'bojim' išta više i reći, jer ako nisi napisao šta se očekuje, nema druge nego si protiv svega, nevoljnika svih i od svugdje.
    X
    ovo se ne događa samo tebi i samo na ovom topicu, dosta žena salje pp-ove al ne žele javno jer im je pun kufer kritika i napada na forumu, više ne smiješ ni reći što misliš inače si odmah "kontra dozvoljenog mišljenja", dobro je da ima još i onih koji se usude reći što misle (iak oih je sve manje) makar to bilo kontra većine.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne znam pokušavam shvatiti tu psihologiju mase i sama sam u njoj bila, al mi se nismo ukrcavali nakon mjesec dana spavanja na podu sportske dvorane (nekih 200 ljudi) čim su došli prvi autobusi da nas NEGDJE odvezu (nismo ni znali gdje al smo bili sretni da tamo ne padaju granate i da nam život nije ugrožen) nego smo čekali da nam kažu koji je autobus NAŠ.
    voljela bih da se javi netko tko ima iksustva rada s izbjeglicama iz 90ih i ovim sada, to jednostavno nisu iste izbjeglice, mi smo bježali od rata spašavali živu glavu i nismo izvojevali. Nije bilo zasto nas konvoj ne ide u Rijeku a ne u zagađenu Kutinu... živa glava mi sretni s tom jednom vrećicom u ruci. u vrećici obavezno nasi osobni dokumenti i neke drage fotografiej i to je to.

nismo putovali ko bezimeni, nepojmljivo mije da krenes bez ikakvog dokumenta.

Samo pokušavam objasnit i drugu stranu medalju a ne nekoga uvjeravat da se ne treba pomoć izbjeloicama, treba i sama im pomažem al stavri nisu crno-bijele.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zato je i uveden ovaj termin migranti, jer nisu ni izbjeglice u neposrednoj opasnosti (mnogi, jer su vec pobjegli u susjedne zemlje), a ne mozes rec da su imigranti jer su onda u istom kosu ko bilo ko iz bilo kojeg dijela svijeta, sto nije bas fer

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ne da ne smiješ reći
    ali su neki postovi tako formulirani da ako slučajno kažeš nešto protiv struje ispadaš bezosjećajni kreten
    ne treba ti nitko ništa reći
    sam se tako osjećaš

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Eh da i kod nas su muškarci ostajali na bojištu a spašavalo se ženu i djecu, ne da mi se pisat moju ratnu priču al je priča za romane, svašta smo prošli što neki ne mogu ni pojmiti, na koji način smo se izvukli iz opkoljenog grada bez novčića u džepu jer ga nismo imali.. i htjeli smo biti negdje što bliže da nam se tata može što prije pridružiti.

Posve jedna drugačija priča.....

Gdje bi naš tat ostavio nas u onom paklu gdje možeš nestat svaki dan a on otišao tamo negdje tisucama km dalje da traži našu bolju budućnost ako mi dotad prezivimo
    ne, otisli bismo onda valjda svi u neku najbližu tranzitnu zemlju u neko prihvatilište i čekali da se okupimo kao obitelj,a onda vidjeli što dalje.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.10.2015. at 14:25

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ma ne da ne smiješ reći
    ali su neki postovi tako formulirani da ako slučajno kažeš nešto protiv struje ispadaš bezosjećajni kreten
    sam se tako osjećaš
    oh yes it sounds familiar

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

dakle, kad se jedna grupa ljudi krene opisivati kao bolja, razumnija, plemenitija, kvalitetnija od druge grupe ljudi, to ima svoje ime. koje je vrlo ružno.
    koža mi se ježi od osuđivanja tih ljudi i njihovih životnih izbora, užasava me suvereno prosuđivanje njihovih životnih okolnosti, pa čak i njihovih obiteljskih vrijednosti i emocionalnih kapaciteta.
    teška je ova situacija, mučna i treba ju propitivati, i uzroke i posljedice i moguća rješenja.
    ali ovo što se ovdje čita s tim veze nema.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    s prvim dijelom posta se slažem.
    a s drugim...ne znam koliko je bliže realnosti.
    evo, ivarica je linkala dokument instituta za migracije. koji uvažava i preporuke unhcr-a, europske komisije itd
    pa nisu ti ljudi baš svi s marsa pali. i udaljeni su od realnosti miljama. i žive u ružičastom balonu.
    Tko je rekao da su s Marsa pali? I da taj službeni dukument nije na mjestu? Ali on se ne bavi onim prizemnim stvarima, a to je kako Fadmili i Nihadu riješiti krov nad glavom, i integrirati ih na duge staze i tako x 800 000 u godinu dana sa tenedecijom rasta.
    Dokument daje preporuke kao i svaki služeni dokument. Te preporuke bi vjerum mogli sastaviti i mi ovdje na forumu.

Nigdje npr. ne spominje aktiviranje onih 600 000 milijardi eura u kasama muslimanskim zajednica prikupljenih upravo za pomoć sirotinji u svrhu postizanja milosti Alahove. Od tog novca do sada nije aktiviran ni procent.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Od tebe sasa vidim uključivanje u rasprave samo kada treba nekog negdje opaliti po stražnjici ili još malo nagaziti dokraja, za svaki slučaj, i ne samo na ovoj temi. Do sada na ovom topicu nisi dala jedan jedini prilog, konkretnu infromaciju, brojku, činjenicu, ali kad treba nagazit tu si prva.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja nisam tu niti da dajem bilo kakve brojke nego svoja promišljanja. jer ne pišem phd nego surfam po forumu.
    srecom od tebe safran samo kvalitetne informacije bez zrna subjektiviteta. ili sačuvajbože patroniziranja.
    gledam i učim.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa ako netko bude trazio brojke i cinjenice sigurno ih nece traziti na forumu. Ovdje smo prvenstveno zbog razmjene misljenja, zar ne?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pretekla me sasa

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa i propituje se situacija, i moguci uzroci i moguca rjesenja, barem koliko ja citam, iz raznih kuteva. Zasto se ne bi moglo propitivati razloge ovog masovnog kretanja izbjeglica i reci da medju njima ima mnogo ekonomskih migranata? Ja razumijem i te ljude koji ne bjeze kako bi spasili zivu glavu, nego zele neko bolje sutra za sebe i svoju djecu, jer tamo otkud dolaze nemaju buducnosti. I oni su gladni, umorni, iscrpljeni, i njima treba pomoci. Nitko ne ide na takav put u neizvjesno bez dobrog razloga.

Pitanje koje vjerojatno sve zanima je kako ce se to logisticki rijesiti na dugi rok, i ja ne vidim nista lose u tome da se o tome prica kao problemu jer to realno jest problem.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a netko je rekao da to realno nije problem?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam sasa, mozda ovdje i nije, ali kad god safran pise o izbjeglicama kao problemu nije bas dobro primljeno. Citala sam i kako 1 mil. izbjeglica na 80 mil. stanovnika Njemacke nije problem, mozda ne ovdje, ne sjecam se, i mozda u dugom roku i nije, ali logisticki sada sigurno je. Tako ja citam safran i ne vidim ovo za sta ju neke od vas optuzuju, ali to sam samo ja i moje misljenje

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam inace vise pragmatican tip nego filozof, pa stoga valjda i takvo gledanje na situaciju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Od tebe sasa vidim uključivanje u rasprave samo kada treba nekog negdje opaliti po stražnjici ili još malo nagaziti dokraja, za svaki slučaj, i ne samo na ovoj temi. Do sada na ovom topicu nisi dala jedan jedini prilog, konkretnu infromaciju, brojku, činjenicu, ali kad treba nagazit tu si prva.
    Nazalist ovo je istina.

inace Charlie ja i jos neki upravo to cijelo vrijeme govorimo za postove od safran al odredjeni ne odustaju od svoje percepcije.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    voljela bih da se javi netko tko ima iksustva rada s izbjeglicama iz 90ih i ovim sada, to jednostavno nisu iste izbjeglice, mi smo bježali od rata spašavali živu glavu i nismo izvojevali. Nije bilo zasto nas konvoj ne ide u Rijeku a ne u zagađenu Kutinu... živa glava mi sretni s tom jednom vrećicom u ruci. u vrećici obavezno nasi osobni dokumenti i neke drage fotografiej i to je to.

nismo putovali ko bezimeni, nepojmljivo mije da krenes bez ikakvog dokumenta.
    imam ja, mozda nisi bila u toj skupini, ali bilo je ljudi koji su se bunili ako dobiju npr. Varaždin, a ne Savudriju.
    Razlika izmedju Savudrije gdje su obitelji bile u bungalovima i Varaždina gdje je bilo više obitelji u jednoj velikoj sobi je bila ogromna. U Varaždinu isto nije bilo svejedno u kojoj si vojarni smjesten.
    Nisam radila dugo, ali meni je rad u kampu bilo iskustvo koje mi ostaje u posebnom kutku srca.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ma ne da ne smiješ reći
    sam se tako osjećaš
    Ja ovdje uopce ne vidim struju. Jednu struju.
    Postoje dvije struje cijelo vrijeme.
    I uopce ne pisem zbog "moje struje", pisem ono sto ja mislim/osjecam.
    I ne osjecam se nikako kad se "moja struja" proziva, za sto god se proziva (ruzicaste naocale i sl.).

I ne mogu "shvatiti neke stvari" jer su te stvari isto samo stavovi, a ne univerzalne istine. Dakle, cujem te, uvazavam tvoj argument, ali i dalje mislim/osjecam o tome ono sto mislim/osjecam.

Je li netko bezosjecajam kreten zakljucujem na osnovu mnogo stvari, ne samo toga da se ne slaze samnom.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i propituje se situacija, i moguci uzroci i moguca rjesenja, barem koliko ja citam, iz raznih kuteva. Zasto se ne bi moglo propitivati razloge ovog masovnog kretanja izbjeglica i reci da medju njima ima mnogo ekonomskih migranata? .
    pa ja sam to napisala valjda na prvim stranicama.
    da je ovaj val miks - izbjeglica i migranata, svi jure na zadnji vlak.
    mislim, nisam izmislila, tako stoji na stranicama unhcr-a.

Ali on se ne bavi onim prizemnim stvarima, a to je kako Fadmili i Nihadu riješiti krov nad glavom, i integrirati ih na duge staze i tako x 800 000 u godinu dana sa tenedecijom rasta.
    u ovom trenutku prizemnije je baviti se sa problemom koji je sad ovdje. a to nije integracija na duge staze nego ljudi na granicama.
    a o toj alahovoj milosti nemam pojma. dokument hrvatskog instituta za migracije bi trebao spominjati neki fond alahove milosti

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto se ne bi moglo propitivati razloge ovog masovnog kretanja izbjeglica i reci da medju njima ima mnogo ekonomskih migranata? .
    zato sto oni onda ne bi mogli samo tako ulaziti u EU bez viza, a kamoli bez dokumenata.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nazalist ovo je istina.

inace Charlie ja i jos neki upravo to cijelo vrijeme govorimo za postove od safran al odredjeni ne odustaju od svoje percepcije.

A zašto bi netko odustao od svoje percepcije? Ajde odustani ti od svoje.

Moja percepcija je da šafran vrlo često pribjegava patroniziranju, vrijeđanju i ad hominem napadima (poput ovog gore na sasu). Od tzv. argumentacije vidim 0 bodova, tu i tamo nabaca neke brojke koje bi kao trebale dati neki kredibilitet (brojke, kao što sam napisala, mogu naći s 2 klika mišem ako me zanimaju) ali iz njih ne izvlači nikakve bitne zaključke i tu i tamo baci koju anegdotu iz svog osobnog života koja isto u ovom kontekstu stvarno ne znači mnogo. Sve to ne bi bilo bitno da se sama ne postavlja kao sveznajući arbitar podobnih za ovu raspravu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zato sto oni onda ne bi mogli samo tako ulaziti u EU bez viza, a kamoli bez dokumenata.
    ali ovo što se sad dešava, ne dešava se po stoti puta. jedinstveno je, neće nam se desiti dva puta u životu.
    znate ono, jeste živjeli u doba velike krize.
    tako će se govoriti za našu generaciju - jeste živjeli u doba velikih migracija u europu. kako kaže u tekstu koji sam pročitala, po tome će se pamtiti ova generacija. i političara i ljudi i država....

pretpostavljam da će se jako puno njih morati vratiti nazad.
    čitam neki dan da se već govori o 200.000 ljudi koji će iz njemačke trebati otići.
    a kako to sad na granicama riješiti? kako? u trenutku kad tisuće i tisuće iz dana u dan dolaze?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja ću još jednom ponoviti za charlie i ostale koje nisu ulovili. uopće ne dvojim da je ovo ogroman problem. svake vrste. za njemačku pogotovo. ja ne sporim to kad reagiram na neke postove.
    nego na kvalifikaciju nekih izbjeglica kao boljih od onih drugih. i tome slično.što osobno doživljavam degutantnim.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nazalist ovo je istina.
    čija istina lili? tvoja, šafranina, univerzalna?
    nemoj me krivo shvatiti, ne patim zbog tvog doživljavaja, no koliko god tvoj doživljaj bio snažan on ostaje samo tvoj subjektivni dojam. ne istina.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sasa, sve OK. Kuzim. Ja drugacije dozivljavam postove od safran i zanimljivo mi ju je citati, svatko ocito ima svoj dozivljaj i to je isto OK.

Cvijeta, je, treba se baviti problemom koji je goruci a to je za nas ovaj sada na granicama. Pomoci koliko se moze ljudima na njihovom putu.

Ali gomile tih ljudi su vec stigli na odrediste tijekom posljednjih mjeseci i svaki dan pristizu novi, tako da je vec i to postao goruci problem, samo sto nije nama pred vratima i ne pise se o tome toliko koliko o situaciji na granicama. A taj problem ima i vecu tezinu jer je to trajno stanje, dok kod nas ljudi ipak samo prolaze i mozes im jednostavno ljudski pomoci hranom, odjecom i sl.

Btw na Jutarnjem pise da Njemacka vec od sutra pocinje vracati ekonomske migrante.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Načelno, slažem se s Charlie.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Tako je.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Samo jedno pitanje, Cvijeto, koje su najbogatije države u tom dijelu svijeta, a spadaju ujedno u najbogatije države svijeta? Koliko ima izbjeglica i izbjegličikih kampova u njima?
    A u kojim zemljama ih u tom dijelu svijeta ima najviše?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Charli, Njemačka ih je već počela vraćati. Ok, ne možda za širu javnost, ono, službeno obaviještenje, ali da, počinje.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ali s napomenom da su Sirjici u drugačijem položaju, njih se ipak prilikom odobravanja vize uzima prvenstveno kao ratne izbjeglice. Vraćanje ekonomskih migranata će prije svega najrpije potrefiti Albaniju, Kosovo i Srbiju.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Samo jedno pitanje, Cvijeto, koje su najbogatije države u tom dijelu svijeta, a spadaju ujedno u najbogatije države svijeta? Koliko ima izbjeglica i izbjegličikih kampova u njima?
    A u kojim zemljama ih u tom dijelu svijeta ima najviše?
    Cvijeto, dodaj u popis i informaciju o gradanskim slobodama u tim zemljama .

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bubilo šuti, ako učiteljica vidi da mi šapćeš na testu, nahebale smo i ti i ja

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Eh da i kod nas su muškarci ostajali na bojištu a spašavalo se ženu i djecu, ne da mi se pisat moju ratnu priču al je priča za romane, svašta smo prošli što neki ne mogu ni pojmiti, na koji način smo se izvukli iz opkoljenog grada bez novčića u džepu jer ga nismo imali.. i htjeli smo biti negdje što bliže da nam se tata može što prije pridružiti.

Posve jedna drugačija priča.....

Gdje bi naš tat ostavio nas u onom paklu gdje možeš nestat svaki dan a on otišao tamo negdje tisucama km dalje da traži našu bolju budućnost ako mi dotad prezivimo
    ne, otisli bismo onda valjda svi u neku najbližu tranzitnu zemlju u neko prihvatilište i čekali da se okupimo kao obitelj,a onda vidjeli što dalje.
    Naravno da ne bi. Samo, u našoj kulturi žena i djeca imaju drugačiju poziciju u očima muškaraca, unatoč i usprkos katoličanstvu.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Cvijeto, dodaj u popis i informaciju o gradanskim slobodama u tim zemljama .
    Jao, draga, kako se varaš.

Pravi razlog je nešto zbog čega je onaj koji piše o umrloj Europi zaslužio zlatnu malinu iz novinarstva.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ali ovo što se sad dešava, ne dešava se po stoti puta. jedinstveno je, neće nam se desiti dva puta u životu.
    znate ono, jeste živjeli u doba velike krize.
    tako će se govoriti za našu generaciju - jeste živjeli u doba velikih migracija u europu. kako kaže u tekstu koji sam pročitala, po tome će se pamtiti ova generacija. i političara i ljudi i država....

pretpostavljam da će se jako puno njih morati vratiti nazad.
    čitam neki dan da se već govori o 200.000 ljudi koji će iz njemačke trebati otići.
    a kako to sad na granicama riješiti? kako? u trenutku kad tisuće i tisuće iz dana u dan dolaze?
    mozda ekipa prestane dolaziti tako masovno nakon sto deportiraju one koji nisu direktno ugrozeni.
    mozda se dio vrati i sam kad shvati gdje su se nasli nakon sto adrenalin popusti, i kad malo popusti psihologija mase.
    ili ne. tko bi to mogao znati...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    tko bi to mogao znati...
    šafran

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

malo se šalimo
    ne sumnjam da će šafran napisati svoje mišljenje i neka će, još najbolje da ne.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

malo se šalimo
    .
    a treba pokazati psihologiju mase
    onima koji ne znaju što je to

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a treba pokazati psihologiju mase
    onima koji ne znaju što je to
    vidis kako je to zeznuta stvar.
    sreca da nikad nisam bila sklona psihologiji mase.:uvikkontra:

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Moja percepcija je da šafran vrlo često pribjegava patroniziranju, vrijeđanju i ad hominem napadima (poput ovog gore na sasu). Od tzv. argumentacije vidim 0 bodova, tu i tamo nabaca neke brojke koje bi kao trebale dati neki kredibilitet (brojke, kao što sam napisala, mogu naći s 2 klika mišem ako me zanimaju) ali iz njih ne izvlači nikakve bitne zaključke i tu i tamo baci koju anegdotu iz svog osobnog života koja isto u ovom kontekstu stvarno ne znači mnogo. Sve to ne bi bilo bitno da se sama ne postavlja kao sveznajući arbitar podobnih za ovu raspravu.
    Kako bi onda tek nazvala napade koje koristi sasa?

I govoriš li ovdje o meni ili o sasi? Ili zapravo o sebi?

Ja naime niti tražim odobravanje, niti žudim za kredibilitetom, a niti se kitim time. Pišem o svemu i sa stajališta službene politike, i osobne percepcije i percepcije ljudi oko mene, saćinjenih od mnogo Nijemaca i onih koji to nisu i iz osobnog iskustva. Anegdotu sam na čitavom topicu napisala jednu.

Možda da krenemo od same defincije što je to zapravo argument?

S obzirom na rječitost ovog, ako se ne varam, tvog drugog javljanja na ovom topicu kao i njegov sadržaj, pa budi slobodna molim te pa mi pokaži kako se to argumentirano raspravlja u kontekstu ovih zbivanja u Europi.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

I da, kritike i neslaganja ne percipiram osobno. Stoga, budi slobodna pa me uputi kako bi sa tvog stajališta trebala biti prevdavajuća retorika ili smjer kretanja ovog topica.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

I molim te, ako može, da se ovo sad ne svede na osobno prepucavanje. Ja sam tvoju kritiku primila na znanje. Nadam se da ćeš i ti moju.
    Dakle, koji su tvoji arugmenti sa obzirom na ovu situaciju u Europi?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •