Vidi rezultate ankete: Biste li pružili sklonište izbjeglicama kod sebe?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

26 28.89%
  • Ne, iako imam mogućnosti

33 36.67%
  • Ne, jer nemam mogućnosti

21 23.33%
  • Ne znam

10 11.11%
Stranica 34 od 55 PrviPrvi ... 24323334353644 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,651 do 1,700 od 2743

Tema: Lica djece migranata s novinskih naslovnica

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ali jedan od problema je što nisu svi Sirijci muslimani, drugi što nije svaki musliman jednako musliman, treće ne žele se zaraziti virusom rata i siromaštva, i tako, ono, lista je podugačka. Ali glavno da je Europa koja to sve mora riješiti, na umoru. Sorry, ali ne mogu se otresti dojma onog članka.
    Evo ovaj post.
    Hocu reci, ako te razumijem, pises da te zemlje ne zele Surijce.
    A meni se cini da Sirijci ne zele te zemlje.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 24.10.2015. at 09:06

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Oni ne mogu ući u te zemlje. U Katar, Saudijsku Arabiju, Kuvajt ne možeš ući niti kao turist. Svaka viza se odobrava tek nakon pojedinačne provjere i opravdanog razloga ulaska u zemlju, koji je obično vezan sa određenim projektima koje idu preko ministarstva odeđene zemlje.
    Da nahrupe ovako masovno na njihove granice, ne pada im na apmet jer znaju što bi ih dočekalo.
    Posljednje uređivanje od šafran : 24.10.2015. at 09:14

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ali jedan od problema je što nisu svi Sirijci muslimani, drugi što nije svaki musliman jednako musliman, treće ne žele se zaraziti virusom rata i siromaštva, i tako, ono, lista je podugačka. Ali glavno da je Europa koja to sve mora riješiti, na umoru. Sorry, ali ne mogu se otresti dojma onog članka.
    Evo ovaj post npr. Ako dobro razumijem, pises da te zemlje ne zele Sirijce.
    A ja mislim da Sirijci ne zele u te zemlje, bez obzira na njihovo bogststvo. Niti svi drugi gladni na svijetu.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ok. Jasno, tehnicki na ovaj nacin ne mogu uci u te zemlje.
    Ali, mislim i da mogu nahrupiti, da im ne pada napamet.
    I da im je Europa jedina opcija.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Da mogu i smiju nahrupiti, pa jednom dijelu Sirijica bi sigurno palo na pamet, jednom ne bi. Stvari većinom nikada nisu potpuno crno bijele.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Koliko se do sada pokazalo nije im Europa jedina opcija, već samo Njemačka, ili Švedska.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I zbilja mislim da im je cijela zapadna europa opcija, a da nema mora bila bi i sjeverna amerika. Ne zbog socijalnih davanja. Nego zbog gradanskih sloboda i prilika koje nudi trzisna ekonomija.
    Naravno, da uvijek ima ljudi koji teze zivotu na drzavnim jaslama, ali zbilja mislim da vecina ljudi zeli zivjeti od svog rada.

A to sto ne ostaju u Austriji, nego idu u Njemacku, mislim da ima puno veze sa psihologijom masa.
    U pocetku su se kad bi ih novinari pitali kud idu, jos i cule Francuska, Finska, Nizozemska... Al ono sto se dogodilo je stampedo. I jedino je postalo bitno da udes u bus/vlak. Vjerujem da bi onima koji se ne zele spojiti s obiteljima u Njemackoj, bilo sasvim ok i da su usli u vlak ili bus za bilo koju drugu zapadnu zemlju, da su znali da postoje prihvatni centri i da odobravaju azil. Bolje receno, da takvi vlakovi postoje. I zato kazem da se ostatak europe ponasaju kao pi.de, vijecaju i svadaju se koliko ih tko moze ili zeli, a oni ulaze, i ulaze.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 24.10.2015. at 09:30

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A znamo li koliki dio bi htio, a koliki ne?
    Sirijaca u te zemlje?
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 24.10.2015. at 09:33

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Safran, skoro pa sam polaskana ovolikim traktatom o mom liku i djelu. Zbilj si dugo izdrzala do spustanja stvari na osobni nivo. Ostaj mi dobro.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa problem je nastao kad je postalo očigledno da ove izbjeglice i migranti, žele isljučivo i samo u jednu ili dvije zemlje u Europi, a za to ne postoji dovoljno jako opravdanje. Rezultat toga je buđenje ekstremista, zaoštravanje predovujeta za dobijanje azila u Njemačkoj, hitne deportacije. Da su se raštrkali svuda po Europi bez masovnog odbijanja registracije u prvoj, drugoj, trećoj..europskoj zemlji u koju su ušli, situacija bi vjerojatno sada bila ponešto drugačija.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa eto drago mi jenn. Misao vodilja mojih pisanja nije da pregazim i poptuno diskreditiram i ušutkam, ne ostavljajući sugovnorniku mogućnost da opravda svoje stavove.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    A znamo li koliki dio bi htio, a koliki ne?
    Sirijaca u te zemlje?
    Ne znam da li je netko proveo detaljno ispitivanje među svih 17 i pol miliona sirijaca, kršćani vrlo vjeronatno ne bi, ali suniti bi vjerojatno tamo gdje su suniti, shiiti tamo gdje su shiiti, krudi tamo gdje su kurdi, alaviti svojima itd..

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa problem je nastao kad je postalo očigledno da ove izbjeglice i migranti, žele isljučivo i samo u jednu ili dvije zemlje u Europi, a za to ne postoji dovoljno jako opravdanje. Rezultat toga je buđenje ekstremista, zaoštravanje predovujeta za dobijanje azila u Njemačkoj, hitne deportacije. Da su se raštrkali svuda po Europi bez masovnog odbijanja registracije u prvoj, drugoj, trećoj..europskoj zemlji u koju su ušli, situacija bi vjerojatno sada bila ponešto drugačija.
    Jesu li ljudi s ovih prostora, iz rata 90-tih otisli u Madarsku i Cesku ili u Njemacku i Svedsku?
    Naravno da ljudi imaju neku osnovnu ideju o tome koje drzave imaju neke vece sanse za "uspjeh u zivotu".

Naravno da ako si vec u Turskoj da ti ne padaju bombe, i da ne spasavas goli zivot. Ali zivot u kontejneru u getu 2 godine isto nije zivot (koliko je nasih izbjeglica koliko dugo ostalo zivjeti u hotelima?).

Pa opet pitam, koja je to prva zemlja na njihovom putu, osim Austrije?
    Iskreno, nemam pojma kako je to izgledalo u Austriji, i zasto su ih sve ukrcavali dalje prema Njemackoj? Nemam pojma. Je li im netko rekao, ostanite ovdje, mozda vas vrate, i mi vam nudimo sansu za zivot. Je li im rekao ista igdje putem?

Koliko to sad traje? 2 mjeseca skoro?
    I nista se nisu domislili?

Njemacka nudi 3 milijarde eura Turskoj. Ja nikako da dokucim zasto, i cime to misle zadrati ljude u Turskoj. Ocito Sirijci ne zele zivjet u Turskoj (a onda pretpostavljam da svi ovi koji su dosli dovde, ne zele ni u SA ili Katar, pa i dalje ne vidim ulogu tih zemalja).

Je l bi se moglo recimo uloziti 3 milijarde eura, (a ako toliko ima samo njemacka, koliko ima cijela eu?) napraviti nesto ogromno u Grckoj, poslati tamo sve europske birokrate, i popisuj, i odibravaj azil ili ne. E da, napravi prije toga kvote, i nema hocu-necu jesu Krscani ili ne, ili letis iz Unije. I rijesio bi se mase "prikrpanih".

A da, zasto ono se nisu toga dosjetili. A da, politika i bitikracija.
    Ne mislim da je onaj clanak neki vrhunac teksta, ali to je zbilja europski problem, i europa je pala na tome. Nema veze Katar s tim, na europskim vratima su.
    I zbilja ne kuzim kako EU nista.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Birokracija.
    Iako, niti bitikracija ne zvuci lose .

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa koliko znam EU se kao cjelina nema pravo uplitati u unutranju politku zemalja članica. Pa bi ovo sa Grčkom tenutno bilo neizvedivo.
    Njemačka ne nudi Turskoj 3 mil eura, već ih Turska zahtjeva.
    Prve zemlje prije Njemačke su glavna ruta preko zapadnog balkana, pa Italija, Španjolska, i Francuska.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa koliko znam EU se kao cjelina nema pravo uplitati u unutranju politku zemalja članica. Pa bi ovo sa Grčkom tenutno bilo neizvedivo.
    Njemačka ne nudi Turskoj 3 mil eura, već ih Turska zahtjeva.
    Prve zemlje prije Njemačke su glavna ruta preko zapadnog balkana, pa Italija, Španjolska, i Francuska.
    Pa onda nek promijene pravila. Izvanredna je situacija.
    I Njemacka od danas ima novi zakon, nista nije uklesano u kamen.

Ovo za zemlje sam vec napisala sto mislim.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa Njemačka je promijenila pravila unutar svoje zemlje.
    Ne znam gdje bi došli kada bi EU ovlastili da dira u pitanja suverenosti zemalja članica.
    A pravilo EU je Dublinski sporazum da se izbjeglice moraju registrirati u prvu zemlju EU u koju dođu.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Uh puh, ništa nije upitno što ti pišeš. Upitno je prodavati muda pod bubrege i reći - ne želim da dođu jer se brinem za ljudska prava njihovih žena. Onda brate reci, ne možemo ih sve zbrinuti, ne želimo ih sve zbrinuti, nemamo ih dužnost sve zbrinuti, (umetni koji god razlog hoćeš); ali nemoj pričati da je to zbog njihovih ljudskih prava. uvredljivo je i po pitanju inteligencije, i onako, ljudski,
    Stvarno se ne sjecam da je netko rekao da ih nemamo duznost zbrinuti ili ne zelimo zbog njihovih ljudskih prava. ...ne kuzim bas.... (Al, znas, kad vidjam zamotane muslimanke pö cesti, meni stvarno bude tuzno sto nemaju iste sanse u zivotu kao i europljanke.)
    Vezano uz ljudska prava, meni bas nije zgodno sto ce se izbjeglice i ekonomski migranti grupirati u etnicke enklave i nece se osjecati duznima prihvatiti ali ni malo sustav vrijednosti npr. Njemacke. I tako ce njihove zene ostati j..... stranke, bijele zene vrijedne kao 3 ovce ( karikiram) i to ce es tradirati nekoliko generacija dalje. Steta. I zene ce primati socijalnu pomoc jer ne smiju raditi - itekakva steta!
    Sve to skupa nije lijepo vidjeti, pogotovo ne u neposrednoj blizini. Stvarno ne ostavlja dobar osjecaj u zelucu kad pomislis na to sto je tom nekom tipu (koji te gleda ko zadnje smece) u njegovog zemlji normalno da se radi sa nepokornim zenama. Dakle, da njihovo vidjenje ljudskih prava mene zabrinjava.
    A sta ce oni sa svojim zenama- na to se ne moze utjecati. Zalosno, ali to se mozda donekle promijeni najranije u trecoj generaciji.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa Njemačka je promijenila pravila unutar svoje zemlje.
    Ne znam gdje bi došli kada bi EU ovlastili da dira u pitanja suverenosti zemalja članica.
    A pravilo EU je Dublinski sporazum da se izbjeglice moraju registrirati u prvu zemlju EU u koju dođu.
    Dakle svi su trebali traziti azil u Grckoj? A ona ih je sve pustila jer im nitko nije uskocio oko toga.
    I onda je u Grckoj pao taj sporazum?
    I nikome nista.
    To je masa ljudi, oni idu.
    Organizacija, pravila i novi sporazumi ih trebaju usmjeriti i rijesiti njihovo kretanje. Oni sami (ta masa uznevjerenih ljudi) se nece rasporedivati.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A da, zasto ono se nisu toga dosjetili. A da, politika i bitikracija.
    Ne mislim da je onaj clanak neki vrhunac teksta, ali to je zbilja europski problem, i europa je pala na tome. Nema veze Katar s tim, na europskim vratima su.
    I zbilja ne kuzim kako EU nista.
    Pa EU su samo ljudi. Ovakvi i onakvi. I države se sastoje samo od ljudi, onakvih i ovakvih. Da se to sve tako lako da rješavati, ne bi propalo ni Rimsko carstvo, ni Habsburška monarhija.
    Sto misliš kako su i zašto su Slaveni dolazili sa Karpata. I mi Hrvati. A nije bilo ni mobitela, ni interneta, ni satelitske televizije.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jesu samo ljudi, ali je i institucija koja ima goruci problem.
    Ne kazem da je lako, nego da se ne vidi sa eu ista pokusava.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Dakle svi su trebali traziti azil u Grckoj? A ona ih je sve pustila jer im nitko nije uskocio oko toga.
    I onda je u Grckoj pao taj sporazum?
    I nikome nista.
    To je masa ljudi, oni idu.
    Organizacija, pravila i novi sporazumi ih trebaju usmjeriti i rijesiti njihovo kretanje. Oni sami (ta masa uznevjerenih ljudi) se nece rasporedivati.
    Pa pokazalo se da Dublinski sporazum ne funciorira jer za njegovu sprovedbu bi trebalo upotirjebiti silu. Što su nekek države i počele provoditi indirektno, zatvaranjem granica i dizanjem ograda.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Seni meni nije jasno kako si uspjela u istom postu napisati da nema niša, grupa, četa đaka.. whatever a par rečenica ispod stavit baš određena imena u tu neku "nepostojeću" nišu

.
    ostala sam još dužna odgovor. ja u četama ne stupam, niti sam stupala. kako tko definira nišu mi je svejedno, a da na forumu ima ljudi čije mišljenje cijenim, ima ljudi s kojima sam na sličnoj valnoj dužini, ima ljudi s kojima nisam na sličnoj valnoj dužini, i onih čije su mi opservacije manje zanimljive i inspirirajuće, je jasno i logično. gdje je tu problem?
    i ne pada mi napamet, da se ne složim sa cvijetom ili s xy forumašicom, jer neki ljudi nemaju pametnijeg posla, nego prebrojavati tko se s kim slaže ili ne slaže. to je zaista njihov problem, ne moj.

moja poanta je, pojednostavniti ću još jednom, ako nisam bila jasna :
    Pokušavanje devalviranje nečijeg mišljenja/stava/argumenta preko spina: aha "pripadaš" nekoj "grupi", skupini (dakle per se si kriv/loš/glup) je deplasirano i bijedno. (Da li sam dovoljno jasna?)

upućuje na to:
    da osoba baš ne vlada materijom, sto argumentacija je ili nije
    ili
    nema argumenata i ne zna bolje.

da je taj spin mnogima nevidljiv, odnosno da gutaju udice, pa se onda uhvate razglabanja, tko koga potpisuje ili tko se s kim slaže, govori samo o tome, kako je ljudima vise nego lako manipulirati.

o manijama proganjanja, (što mi rade, što mi rade...) umišljenoj ulozi žrtve, osjećaju ugroženosti (ono, jao ne smijem jadna napisati sto mislim...jer će me, što? spaliti na lomači?) ne bih. Nisam ni psiholog ni psihijatar.

a o tezama tko je koliko obrazovan ili ne obrazovan, upućen ili ne upućen ne bih. ispod nekih razina ne idem, a ni neukus ne volim.
    no ne mogu poreći, da sam se na nekim mjestima, gdje se određene forumašice "upućuju" na dodatnu edukaciji dobro nasmijala. no smijeh je zdrav.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jesu samo ljudi, ali je i institucija koja ima goruci problem.
    Ne kazem da je lako, nego da se ne vidi sa eu ista pokusava.
    Ja ne mislim da ne pokušava. No to nije tako vidljivo.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A ako se čovjek ne osjeća ugodno reći npr. :
    ja bih podigla žicu u Grčkoj, Hrvatskoj, xy mjestu. ( sto je u sadašnjem kontekstu sasvim legitimna izjava, a bome i od većine virtualnog svijeta podržavana, a i inače jedna pragmatična opcija)

nisam baš uvjerena da je razlog tome sasa, cvijeta ili seni. ili neka niša ili grupa ili skupina.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Opcija zapravo nije nimalo pragmatična, ako je promatramo na razini EU u rješavanju ovog problema.
    Granice zatvaraju uglavnom balkanske zemlje gdje izbjeglice ionako ne žele zatražiti azil.
    Osobno ču se zabrinuti tek kad Njemačka počne dizati žice.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    zamislimo bolnicu u koju u jednom danu dođe ogroman broj pacjenata.
    doktori trebaju biti empatični?
    mislim da ne. doktori trebaju biti racionalni, procijeniti kapacitet bolnice i prvo pomoći najugroženijima.
    možda će neke poslati kući, možda na hodnik, a neki će hitno na operaciju.
    emocije u samom procesu samo otežavaju stvar. to ne znači da ti doktori nemaju empatije.
    mislim da je ovo takav trenutak.
    biti empatičan u ovom trenutku prema svim migrantima možda znači uskraćivanje pomoći ratnim izbjeglicama.
    ako prihvat ekonomskih izbjeglica znači snažan pomak u desno i radikalizaciju društva onda to ne pomaže nikom.
    osobno iskustvo s izbjeglicama mi govori da njima ne treba naše žaljene. žaljenjem sebe stavljamo iznad njih. jer su oni jadni.
    žaljenjem pomažemo sebi. jer smo eto dobri i žalimo i suosjećamo.
    kako mi možemo razumjeti te ljude? možda se mogu razumjeti međusobno jer djele istu tragediju. ne želim podcjenjivati pomoć jer je ona u ovom trenutku nužna ali žaljenje da.
    njima treba naša pomoć kroz učinkovit sustav.
    ali(uvijek ima ali..)
    svakako treba poraditi na rješavanju uzroka problema
    zaustaviti ratove na bliskom istoku
    osvijestiti što je donijela globalizacija u koju su svi ušli sa značajno različitih startnih pozcija i prihvatiti odgovornost. merkel je neki dan spomenula puste milijarde godišnje koje su se slile u njemačku kao posljedica globalizacije. i mi smo svjedoci ulaska jakih na naše tržište. mnogi su pokupovali jeftine firme( za njih jeftine) samo sa ciljem da ugase proizvodnju i dobiju nebranjeno tržište na dlanu. naši lopovi se uklopili u sliku.
    a pametni telefoni na dlanu pokazuju kako se živi na zapadu.
    Uglavnom se slažem s ovim postom, uz dvije razlike.
    "Doktori" su u ovom slučaju političari, oni su ti koji donose odluke i imaju odgovornost iznalaziti rješenja. I radi te iznimno teške zadaće sigurno im je nužna određena emotivna distanca.
    Empatija prosječng forumaša nikome ne škodi niti opstruira učinkovito rješavanje krize.
    Drugo, empatija nije sažaljenje, nego suosjećanje, što nije isto. Da bi empatija bila nešto što isljučivo služi za hranjenje samodopadnosti, s tim se isto ne mogu složiti, i to je doduše već treća razlika.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i meni je cipeličin post sinoć zapeo za oko, također se puno slažem s njim
    uz naglasak na činjenicu, a tu se nadovezujem na vertex, da su i oni koji ne ispoljavaju tako očito svoju suosjećajnost poput većine ovdje, također suosjećajni. također ih boli gladno i pothlađeno dijete kao i žuljevita stopala njegove matere.
    samo, nemamo potrebu to naglašavati, jer to se podrazumjeva, da smo također donirali deke i robu i hranu, uplatili novčana sredstva za pomoć i također smo, (kao i oni koji svako malo nariču da su to djeca, da su to ljudi, da su eto, oni osobno, previše osjetljivi, a drugi ih tapšaju da eto to je dobro, jer nisu (valjda kao mi drugi) izgubili ljudskost) napravili ono što se u ovoj situaciji moglo.
    tako da, ne znam čemu služe žaloviti i suosjećajni postovi koji ne čine ništa više od onih, koje gotovo da prozivaju na nehumanost?! jer ne lijepe srčeka, nije im umrla europa i nisu naveli riječi svog susjeda koji bi izbjeglice pustio u svoju kuću, ali eto, 300 je kilometara od glavne rute pa neće biti potrebno.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa isto tako i oni koji ne ponavljaju stalno da je situacija slozena, problematicna, zahtjevna i ne vide poantu u nalazenju 1001 razloga za zabrinutost i strah nisu nuzno neupuceni sladunjavi neznalice s rozim naocalama, zar ne?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne mislim da ne pokušava. No to nije tako vidljivo.
    Ali je definitivno sporo .
    Pogotovo sto je kriticno 2 mj., a prije toga se sprema valjda dvije godine.
    Ali da, lako je biti general poslije bitke.
    I ako to zatvaranje granice, a bome i transport do iduce granice (brigo moja predi na drugoga), nije problematicno ponasanje clanica eu, onda ne znam.

A i ono sto mi je vidljivo, mi je nejasno. U ime koga Angela ide u Tursku? Da rijesi njemacki problem, ili europski? Njemacka nudi Turskoj ulazak u EU u zamjenu za zadrzavanje ljudi u Turskoj, ili su se europski celnici dogovorili da im Angela ponudi?

Ima neko neki link gdje je vidljivo sto se pokusava?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

AM, znaš me, sladunjavost mi je dugo ime. marti pogotovo.
    Uviđam i prihvaćam tvoju opservaciju, nadam se da i ti možeš uvidjet i prihvatit ovu od jenn (poklapa se s onim što bih ti i sama napisala).

Da se nadovežem na post od Bubilo, mene zanima i uloga Grčke u svemu skupa, i zašto se tamo ne traži akcija (ili traži, ali ja nemam informacija o tome).

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ne stignem inace pisati duge postove...pa cu se nadovezat na AM, Lili, šafran.. Nisam protiv dječice i žena..nisam ni protiv miškaraca jer ne bih voljela izgubiti muza u ratu, sina, brata...
    Nisam ni protiv miješanja kultura, naroda itd.. Nisam ni protiv pomaganja kome treba... U duhu pomaganja u nasem ratu smo skoro ostali bez vikendice na moru...2god sam bila kao podstanar u svom stanu jer je bio prepun izbjeglica..
    Slazem se da treba pomoci ljudima koji bjeze iz rata, ali ovima koji bjeze iz ekonomskih razloga ne...jer koliko bi se sirotinje naslo u nasoj drzavi, u bih...zasto oni ne bi mogli samo tako bez ikakvih dokumenata i icega prijeci granicu i zahtijevati pomoc?
    Drugi problem je sto je stvarno puno mlađih muskaraca koji ( vec su poceli, ali se o tome puno ne pise) rade probleme..nasilni su..u grupama su.. Ratuju međusobno...i dok je sve to daleko od našeg praga to su jadne izbjeglice... Evo jedan video iz Grčke gdje ljudi pričaju da je tako svaki dan ( međusobno tučnjave, upadaju im u dvorišta, djeca ne mogu u školu..)

A dugi video je Hannover danas.. Znači dosli su gdje su htjeli-u Njemačku.. I eto ih vec prosvjeduju-za sad mirno..

Bojim se da će ovakvih slika biti sve vise i vise dok se oni malo odmore od puta...

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ima neko neki link gdje je vidljivo sto se pokusava?
    Evo ja sama sebi guglala, i izguglala da se eu zapravo ne da
    http://www.vecernji.hr/izbori2015/iz...opcija-1032509

Na drugoj polovici clanka, pocetak je o izborima.
    Idem guglati jos .

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nemam baš puno vremena, ali osvrnut ću se kratko.
    dakako, jennifer. ali ima nas koji ne mislimo da je baš tako tekla (tim redom) ova komunikacija između vas i šafran.
    u jednom trenutku mi je čak i jedna osoba iz vaše niše (šalim se) na moj zahtjev 'priznala' da se šafran ponaša i piše korektno, eh, sad, piše šta piše. pasalo to kome ili ne. kao i meni sladunjavost i tugaljivi smajlići.
    (znaš i ti mene, vertex, učinila bih za drugoga prije nego za sebe i to što pišeš ti ili ja ovdje nema veze s našim ponašanjem prema ljudima u potrebi)
    međutim, dugo je bila sama protiv puno vas. i čestitam joj na volji i ustrajnosti, treba to moći kad te napada sa svih strana.
    u jednom trenu je po*i*dila i ne kažem da su neke njene riječi ok, ali razumijem da se mogu dogoditi u takvim okolnostima kada te se tako paušalno optužuje.
    i ne mislim da je to ono što je nju odredilo na ovom topiku, mislim da mu je pridonijela puno korisnoga i racionalnoga jer svaka medalja ima dvije strane.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa adiomare, znam da vas ima, nije safran bas sama protiv svih na ovom topicu. Mene su neke njene reakcije bas ono iznenadile, meni se uopce nisu cinile isprovocirane, pogotovo sto je uopce ne pamtim kao takvu forumasicu. Ali eto valjda je nesto i u oku promatraca.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    nemam baš puno vremena, ali osvrnut ću se kratko.
    dakako, jennifer. ali ima nas koji ne mislimo da je baš tako tekla (tim redom) ova komunikacija između vas i šafran.
    u jednom trenutku mi je čak i jedna osoba iz vaše niše (šalim se) na moj zahtjev 'priznala' da se šafran ponaša i piše korektno, eh, sad, piše šta piše. pasalo to kome ili ne. kao i meni sladunjavost i tugaljivi smajlići.
    (znaš i ti mene, vertex, učinila bih za drugoga prije nego za sebe i to što pišeš ti ili ja ovdje nema veze s našim ponašanjem prema ljudima u potrebi)
    međutim, dugo je bila sama protiv puno vas. i čestitam joj na volji i ustrajnosti, treba to moći kad te napada sa svih strana.
    u jednom trenu je po*i*dila i ne kažem da su neke njene riječi ok, ali razumijem da se mogu dogoditi u takvim okolnostima kada te se tako paušalno optužuje.
    i ne mislim da je to ono što je nju odredilo na ovom topiku, mislim da mu je pridonijela puno korisnoga i racionalnoga jer svaka medalja ima dvije strane.
    potpis na sve
    (ok ne baš na sve
    ja bih ipak prije sebi neg drugom :u se, na se, pa i ono treće: )

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    AM, znaš me, sladunjavost mi je dugo ime. marti pogotovo.
    Uviđam i prihvaćam tvoju opservaciju, nadam se da i ti možeš uvidjet i prihvatit ovu od jenn (poklapa se s onim što bih ti i sama napisala).

Da se nadovežem na post od Bubilo, mene zanima i uloga Grčke u svemu skupa, i zašto se tamo ne traži akcija (ili traži, ali ja nemam informacija o tome).
    Mislim da se u Grckoj akcija ne ocekuje, jer pretpostavljam (onako laicki i bez znanosti i analize), da su Grci ti koji su pustili pricu da sve izbjeglice mogu u Njemacku, kao "odgovorcic" na ekonomske mjere koje im je Njemacka priustila. :zubo:
    :teoreticarkazavjereuslobodnovrijeme:

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ispravak:
    :sladunjavateoreticarkazavjereuslobodnovrijeme:

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se u Grckoj akcija ne ocekuje, jer pretpostavljam (onako laicki i bez znanosti i analize), da su Grci ti koji su pustili pricu da sve izbjeglice mogu u Njemacku, kao "odgovorcic" na ekonomske mjere koje im je Njemacka priustila. :zubo:
    :teoreticarkazavjereuslobodnovrijeme:
    Nije nemoguce. Masu je puno lakse motivirati nego pojedinca.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Pa adiomare, znam da vas ima

što se mene tiče, evo ti ruka

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa i ja tako rezoniram. Zato me i zanima me pise li negdje netko ozbiljno o tome.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

edit: nakon marte.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jao, sto volim, kada krenu ova outanja, sto je kome tko rekao u pp-u, ili priznao u četiri oka.
    Je li postoji negdje taj popis s tim nišama?

AM ja ne znam, da li ista sto mi pišemo ikome koristi. Vjerojatno ne, ali mi svejedno pišemo.
    Sto se tiče sladunjavosti, iliti kiča, ona uopće nije vezana samo na one sa tugaljivim smajlicima. Naprotiv.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim, da su se stvari naprosto otele kontroli. Te da svi ti veliki politički stratezi i Amerike i Europe i Bliskog i Srednjeg istoka, su se naprosto malo preigrali.
    I odjednom su se puno faktora spojilo i nastao je kurslus. Jedan od njih može biti i ovaj sto marta kaže. A bome i Erdogan, gleda kako da u gunguli ušićari što više može. I mislim da će svaku uslugu "masno" naplatiti.

Uz to granica Europe preko mora, čitaj Grčka, Italija, je teška i za kontroliranje i za branjenje. I Amerika ima milijune nelegalnih imigranata iz Mexika. Australija npr. nema.

U novinama sam pročitala, da su te glasine, da Njemacka sve prima širile i te organizirane skupine šlepera, koji zarađuju milijune na jadu drugih.

Ali u principu, nitko zapravo ne može sa sigurnošću tvrditi zašto i kako je sve počelo. Barem ja nisam tako nesto pronašla.
    Pred neki dan sam čula, da se bas ovaj dumbus i "forsira" kako bi EU sama sebe, odnosno svoje članice prislila na koherentnu politiku prema azilantima, izbjeglicama i migraciji opcenito.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a vidiš, seni, što ja ne volim kad se netko sjeti nakon x stranica, nakon što rasprava ipak, ponovno krene svojim tokom, za bezveze vratiti besmislenu raspravu na sami početak.
    jer je nešto šatro zaboravio dodati ili je ostao "dužan" odgovor. pa započne opet priču o nišama i svojim pripadnostima kojoj od njih ili ne. mislim, čemu pristajati na nešto besmisleno, rečeno u afektu?
    bog fro da je prošlo i da se ne priča više o tome.
    pa u susret tomu, što se mene tiče, pustimo da na temi priča onaj tko na temu ima šta reći.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I koja bi bila ta moja skrivena agenda?
    vjerojatno sam prije bila u jelte poznatoj masonskoj niši rodinog foruma.....

ja vidim da ova rasprava barem svake dvije, tri stranice gubi svoj tok ( ma sto on bio, ako ga uopće i
    ima) i kreće psihoterapija...
    Ali drago mi je čuti da je ta rasprava o nišama, besmislena. Ja je sigurno nisam započela.

ali slažem se s tobom, u susret tomu, tema ide dalje.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Po mom skromnom misljenju (koje je zapravo rijetko kad skromno ), tema nazalost vec stoljecima ne ide nikamo. :/

Mislim, nije da imam nesto konstruktivno za reci; nemam. Zanimljivo mi je citati (teoretski, barem) pa se vracam svaki dan, ali sve i kad mi padne na pamet nesto za natipkati, ne da mi se. Naporno je non stop citati tko je kome stao na zulj.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    J
    U novinama sam pročitala, da su te glasine, da Njemacka sve prima širile i te organizirane skupine šlepera, koji zarađuju milijune na jadu drugih.

Pred neki dan sam čula, da se bas ovaj dumbus i "forsira" kako bi EU sama sebe, odnosno svoje članice prislila na koherentnu politiku prema azilantima, izbjeglicama i migraciji opcenito.
    O ovome sam pisala već nekoliko puta na ovom topicu. I to nije samo vijest, već i službeno priopćenje.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Potpisujem AdioMare i u duhu toga, žao mi je i ispričavam se na mojem ispadanju iz šina i gubljenju kontrole, jer tko me čitao na ovom forumu zna da to nije moj uobičajeni način komunikacije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •