Vidi rezultate ankete: Biste li pružili sklonište izbjeglicama kod sebe?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

26 28.89%
  • Ne, iako imam mogućnosti

33 36.67%
  • Ne, jer nemam mogućnosti

21 23.33%
  • Ne znam

10 11.11%
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2743

Tema: Lica djece migranata s novinskih naslovnica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam šta bi iznošenje programa ovp-a trebalo dokazati? Da ima ljudi koji tako razmišljaju i ženinu ulogu vide samo kao majke i domaćice? Dokle god je to dio demokracije, a ne prevladavajući stav, ili sačuvajbože sila zakona, mogu se ne slagati s tim i to je sve.
    Misli da je ono što je Seni htjela reći s tim, da su takve mjere (valjda pronatalitene) zamišljene za domicilne žene, i kao, da su domicilne žene tako većinski odabrale to bi bilo ok. Ali, one su i dalje odlučile raditi i rađati manje djece, a imigrantice nisu. Nego su na kraju one iskoristile „dobrobiti socijalnog sustava“. I sad, zašto se migranticama prigovara što sjede doma i rađaju, kad zakonodavac to ionako želi i za „svoje žene“, ne samo imigrantske.

I ja moram priznati da mi se taj dio prigovora koji se odnosi na neintegriranje imigranata, dakle samo kad se izvuče taj dio „imigrantske žene su ekonomski neaktivne i puno rađaju“ (a čini mi se da se to često „prigovara“ kao jedan od primjera neitegracije) – mi nije jasan. Zato što troše javni novac? Pa neka se promijene zakoni, pa nemojte nikoga stimulirati. Ili šutite. I ja oko sebe imam Janjevke koje imaju po petoro, šestoro djece, imaju doplatak, imaju novac od grada. Pa što? Tko meni brani da rodim 6-etoro djece, dobivam doplatak i 4 x 54.000 kn? (ulazim u opasno područje ). Osim toga, sve su divne žene, baš se lijepo družimo na vrtićkim radionicama i ugodno pročaskamo kad se sretnemo.

Nego, ovo za jezik. Meni to zbilja nije jasno, kako je moguće da država ne utječe na to. Imam prijateljicu, koja je doselila u Hrvatsku iz Beograda, rođena je Srbijanka. Zaljubila se i doselila dečku. Na kraju su prekinuli, nije se udala, ali ostala je živjeti ovdje. Dobila je posao, ali nakon x vremena nije više mogla boraviti i raditi bez državljanstva. Morala je ići polagati i jezik, i ustav, i svašta nešto… ispravite me tko zna točnije. Neki dan u novinama, kažu u Britaniji – „oko 190.000 žena govori malo ili nimalo engleski jezik, iako desetljećima žive u Britaniji. Oko 40.000 tih žena uopće ne govori engleski jezik. Prema tome, nije začuđujući podatak da je 60% žena porijeklom iz Pakistana ili Bangladeša ekonomski neaktivno", rekao je Cameron. On smatra da muslimanske žene daju alarmantnu sliku prinudne rodne segregacije, diskriminacije i socijalne izolacije od glavnih tokova života u Britaniji. „Sada je na migrantimna da poboljšaju svoj engleski jezik ako žele da ostanu u Engleskoj ili podnesu zahtjev za dobijanje državljanstva", napisao je Cameron. On je dodao da će to pomoći muškarcima muslimanima da prekinu da sprečavaju integraciju muslimanki, svojih supruga, sestara i kćerki, ili će se suočiti sa posljedicama.

Sada je red? A žive desetljećima? Desetljećima žive bez državljanjstva? A imaju pravo na socijalne naknade? Ne kužim.
    Što drugo mogu zaključiti nego da je društvo krivo?
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 20.01.2016. at 10:10

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku

Neki dan u novinama, kažu u Britaniji – „oko 190.000 žena govori malo ili nimalo engleski jezik, iako desetljećima žive u Britaniji. Oko 40.000 tih žena uopće ne govori engleski jezik. Prema tome, nije začuđujući podatak da je 60% žena porijeklom iz Pakistana ili Bangladeša ekonomski neaktivno", rekao je Cameron. On smatra da muslimanske žene daju alarmantnu sliku prinudne rodne segregacije, diskriminacije i socijalne izolacije od glavnih tokova života u Britaniji. „Sada je na migrantimna da poboljšaju svoj engleski jezik ako žele da ostanu u Engleskoj ili podnesu zahtjev za dobijanje državljanstva", napisao je Cameron. On je dodao da će to pomoći muškarcima muslimanima da prekinu da sprečavaju integraciju muslimanki, svojih supruga, sestara i kćerki, ili će se suočiti sa posljedicama.

Sada je red? A žive desetljećima? Desetljećima žive bez državljanjstva? A imaju pravo na socijalne naknade? Ne kužim.
    Što drugo mogu zaključiti nego da je društvo krivo?

Ovu logiku ne razumijem.

Da, sada, kada je postalo očigledno nakon desetljeća da sami od sebe neće, ne žele, ne mogu, ne smiju.
    Živimo u sekularnom, demokratskom, liberalnom društvu, društvu otvorenog tržišta. Trudimo se ne prisiljavati, već svatko ima pravo, slobodu i izbor odabira.
    Nitko nije očekivao da ipak radi o određenom mind setupu kojeg su ponijeli sa sobom i nastavili ga njegovati usprkos životu u sasvim drugačijem okruženju.
    A socijalne naknade su prije svega namjenjene potrebitama. Međutim, kako niti jedan sustav nije savršen, pa tako ni socijalan uvijek postoje naćini za njihovu (zlo)upotrebu.
    Posljednje uređivanje od šafran : 20.01.2016. at 11:16

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •