http://www.theguardian.com/uk-news/2...in-judges-rule
još jedan pogled na situaciju. zanimljivo i pretužno.
Da
Ne, iako imam mogućnosti
Ne, jer nemam mogućnosti
Ne znam
http://www.theguardian.com/uk-news/2...in-judges-rule
još jedan pogled na situaciju. zanimljivo i pretužno.
pa, meni se zasad čini najlogičnije da treba reagirati i sankcionirati sve te situacije
zabraniti unaprijed pripadnicima određene narodnosti ulazak na bazen jer pretpostavljaš da će seksualno uznemiravat djevojčice jest diskriminacija, ali izbaciti iz bazena svakoga tko to čini, staviti možda i upozorenja da su određena ponašanja neprihvatljiva i da će dovesti do traženja da se napusti institucija ili zvanja policije - to se može napravit. Mindset se neće promijenit preko noći, ali dobar dio će brzo pohvatat da to ovdje nije prihvatljivo ponašanje.
kad bi s druge strane nekad bilo više dobre volje i razumijevanja, sila bi bila potrebna u daleko manjem postotku, vjerojatno zanemarivom. Npr:
http://www.jutarnji.hr/parag--selo-u...-njih/1499136/
prekrasno je kako se mogu stvari pokrenuti kad se pomaknu vlastite granice.
A što bi vi predložile? Kad god se uključim u raspravu dobijem odgovor da se zapravo sve slažemo, uz nekakvo ali. Niste za zabranu primanja izbjeglica koliko sam shvatila, tako mi je rečeno par stranica ranije. Onda što? Koja je poruka? Pogledala sam malo unazad, ne vidim ništa konkretno osim crnjaka. Jasno mi je da nije lako, ali ako će nam parola biti "ne može se", ne ostaje nam drugo nego da prepustimo situaciju uličnim naci grupacijama.
pomikaki ja se s tobom slažem. a malo se šalim jer sam poludjela. ništa osobno.
Daj pomikaki, njemačke institucije su sigurno pametnije od mene, pa ne znaju ponuditi rješenje..rješenje je bilo da se ne pušta toliki broj ljudi u zemlju odjednom, i ne bez provjera..sad kad je dogorilo, ide drugačija priča, i kod austrije i kod njemačke..ali su ljudi već tamo, i ljuti su i frustrirani jer im ništa nije kako su očekivali, i jer trebaju čekati, i čekati, a i nijemcima je već pun kufer svega, jer su zbilja pružili dobrodošlicu, ne deklarativnu već vrlo konkretnu, i traže barem strpljenje, a dobiju köln i hamburg..
Ako sam ikad nešto pametno čula od tehničkog premijera, onda je to bilo "srećom da je u pitanju njemačka"..jer da je skoro bilo koja druga zemlja bila izložena takvoj navali, o hr da ne pričam, kolabirala bi za tri dana, puno sam rekla..
Dakle, pratiti i osluškivati, i učiti na tuđem iskustvu.eto, to..
Am, a šta si ti poludjela? Ja malo lakše sad jer su se ovi konačno snijeli jaje, al vidjet ćemo hoće li biti pile ili mućak..
Da je to bilo moguće rješenje, bilo bi ga se primijenilo.
Mislim da si fulala poantu u vezi straha. Ne radi se o direktnoj ugrozenosti na osobnoj razini, nego na nivou zajednice. Mogucnost promjene klime u drustvu i utjecaja na svakodnevicu. Kad se taj strah manifestira kao norma, onda tako svejedno sto ja osobno, ili pero ili marko misle o tome i jel se tako ponasaju zbog osobnih losih iskustava ili im kolektivna svijest to nalaze.
Nije bilo ni namjere, pustilo se da stvari idu stihijski. Sad je ima, jer ovo vodi kolapsu sustava, ali istina, nitko se ne dotiče osjetljivog pitanja kako će se konkretno provesti to ograničenje priliva broja izbjeglica? Nitko ne bi silu, ni žicu..al ne bi ni köln..Navodno će se velika lova dati grčkoj da se praktički od grčke napravi hotspot, uz zamjenu i za dio duga, vidjet ćemo..al je jasno da je ovo neodrživo..
pa ja se uvijek sjetim šta si jednom rekla, da ni zapad ni svijet nije baš toliko organiziran i proračunat kako volimo misliti.
a baš to, eto to, što kod tako nekih krupnih stvari i dalje izgleda da nemamo utjecaja . i to me plaši. uvjetno rečeno plaši, poslat će me seni na terapiju :D
Die Linke tj. bivši komunisti u Njemačkoj se vrlo glasno i strastveno protive gornjoj granici, i bilo kakvom kontroliranom ulasku u zemlju.
Ne razumijem baš, ja sam Socialdemokrat, pa vjerojatno zato.
To je već i učinjeno. Bavarska povrh toga još pokušava sa plakatima.
Ne želim se kladiti sa tobom oko ovog dobrog dijela, jer mislim da bi okladu mogla izgubiti. Na temelju čega ti temeljiš ta svoja stajališta, na iskustvima?
Ili je to tvoje osobno mišljenje ili emocija koje proizlazi iz žvota u Hrvatskoj?
Posljednje uređivanje od šafran : 21.01.2016. at 17:26
Ttebutno ide baš debata na N24 pa tko razumije i ima volje, neka si sam posluša tko što ima za reći i koje su im argumentacije..
Posljednje uređivanje od šafran : 21.01.2016. at 17:28
I jedno pragmatično pitanje, kako i čime bi u Hrvatskoj promjenila da 90% stanovišta vjeruje u Boga i katoličke je vjeroispovijesti, a država je isekularna.
A znam da te to kao ateistu vrlo žulja, kao i vjeronauci u školi i vjerska obilježja u javnosti.
Zašto Tangerina? Mene kao sugovornika možeš promatrati kao umjerenu lijevicu, i kao umjerenog ateistu, dakle, moji stavovi nisu tvrda linija.
Vodilja u životu mi je živi i pusti da žive, ali do onog trenutka gdje moj odabir nije ugrožen.
Život da i ne spominjem. Tu mi na počinju rasti očnjaci.
Vjerunauk u školi mije tema za loklani kafić u usporedbi sa ovime što se odigrava trenutno u Europi, posebno Njemačkoj.
O da i podcrtavam, katolički vjeronauk u školi.
Prijedlog je prije svega arogantan, samim time što se promatra kao prijedlog, jer je jednoj tangerini iz Hrvatske palo na pamet da Njemačka država instano nije povukla potrebne poteze, pa će eno ona dati prijedlog..
Posljednje uređivanje od šafran : 21.01.2016. at 17:57
no, sto je arogantno u prijedlogu "jedne tangerine iz Hrvatske"?
Ne, zbilja, na čemu si, neki trip je u igri, samo ne znam točno koji![]()
Pa naravno da nema, kad su ih Austirijanci još pred koji mjesec uredno sve slali na njemačku granicu, usporkos dogovoru.
o ne, prerijetko se ja ovdje javljam da bi bio neki trip u igri
a i kulturno se razgovaram.
no, da se vratimo na temu: da li je netko na tom bazenu pozvao policiju, osoblje bazena, da li su dosli i sto se dalje dogadalo?
recimo u Kölnu su kasnili, pa je i sef policije smijenjen.
Naravno da ce oni pohvatat nakon nekog vremena...al sto do tada, jedino je pitanje ko ce platit cijenu njihovog obrazovanja? Odreden broj djevojcica koje ce bit napastvovane. I odreden broj onih koji ce izbjegavat bazene da ne dozive to iskustvo.
Ali Munchen, Bavarska je priča za sebe, konzervatvini katolici, you know what I mean.
Pa mi smo za sada odustali od bazena, do ljeta, Probat ćemo još jednom u ljeto. Ponovi li se isto, prije svega radi svoje kćeri odustajem. A pogotvo u opiciji da idem sa klincima sama, bez muža. Kao ovo ljeto.
aha, hoces reci da policija u Kölnu nije dobro radila svoj posao? ili je dobila krive instrukcije od vladajucih?
hallo tangerina iz Hrvatske, iako sirota ne zivis u Njemackoj, mozda jos ima nada za tebe.
i tvoje promisljanje nije tako arogantno i bedasto.
a mene i dalje zanima, da li je netko na tom bazenu pozvao policiju ili barem sluzbu sigurnosti bazena? te da li se netko od tih nadleznih odazvao pozivu?
Da nadopunim. Moj sin još nije razumio o čemu se radi, ali moja kćer je. Pitanje za pitanjem, pa konstantacije iz njene vlastite glavice.
Tebi sam seni več odgovorila.
znaci policija je dosla na bazen i privela te koji su uznemiravali djevojcice?
Mi se ovdje u Europi sada borimo za ravnopravnost istospolnih brakova kao jedan korak dalje u našoj demokraciji i liberalizmu, i neki doista čvrsto vjeruju da je glavna prepreka katolička crkva. Možda da još malo pričekamo, ne bi bilo loše.
Nije ih samo privela, nego su letjeli brzinom svjetlosti iz kabina za tuširanje. Zaštitari su odraili promptno svoje. Nadam se po te djevojčice.
Posljednje uređivanje od šafran : 21.01.2016. at 18:42
Ah, da seni,da ti opišem kako je izgledalo djelovanje zaštitara, vjerojano bi ti bila od onih koja bi zvala policiju radi tih istih zaštitara, jer su ugrožena ljudska prava i dostojanstvo.![]()
Mislis na popis stanovnistva ili imas podatak o vjerovanju u Boga?
Sva socioloska istrazivanja pokazuju da je broj vjernika u drustvu manji. Ono sto ljudi izjavljuju u popisu stanovnistva nisu uvijek religijska uvjerenja, ponekad samo "religijsko porijeklo". Procjene su da je vjernika 50-60%, a ako se vjernicima smatraju samo oni koji idu nedjeljom na misu brojke padaju i do 20%. Neke od ovih brojki nisam cak procitala ni u socioloskim istrazivanjima, nego cula na misi.
Pa dobro tu negdje, ali to i dalje ne daje odogovor na moje pitanje
Možda bi trebala prestati čitati Jutanji, nego samo i isključivo Peščanik
http://www.jutarnji.hr/katolika-206-...6-28-/1073179/
Posljednje uređivanje od šafran : 21.01.2016. at 19:36
Da, to u Jutarnjem je popis stanovnistva. Nije istrazivanje o religioznisti i religijskim uvjerenjima.
A ima nešto vjerojatno i u pomodarstvu, no to su sve normalne anomalije, dok suština ostaje suština, a kako nju promjeniti ili čak iskorijeniti je već nešto složenija formula.
http://www.croexpress.eu/vijest_mobile.php?vijest=5963
Ne otvara se u prvom postu pa da probam opet..