Vidi rezultate ankete: Biste li pružili sklonište izbjeglicama kod sebe?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

26 28.89%
  • Ne, iako imam mogućnosti

33 36.67%
  • Ne, jer nemam mogućnosti

21 23.33%
  • Ne znam

10 11.11%
Stranica 8 od 55 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 2743

Tema: Lica djece migranata s novinskih naslovnica

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    A šta bi ti zatvorila granice bodljikavom žicom? To smatraš da je rješenje? To su LJUDI u nevolji. Ne zanima me koje su nacionalnosti, vjere, a čak niti ne želim ulaziti u rasprave koji su ih razlozi natjerali na ovakvu kalvariju - vjerujem da nisu imali drugog izbora.
    ograđujem se od lidaćinog komentara, ali daj reci šta bi ti?
    meni dođe da kažem jupi svaki puta kad netko napiše ovako suosjećajan komentar. podsjeti me koliko ja nelijepo ovdje na tu temu pišem pa se posramim.
    mislim, mogla bih lijepo kad bih htjela, ali nekako mi nije vrijeme za estetiku nego za djelovanje, vrijeme je da se iznađe neko rješenje da se ljudi zbrinu i tamo na izvoru i ovdje i da se prestanu dolijevati te izbjegličke rijeke bez kraja.
    valjda i hoće, majko moja mila!

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ma zuska jasno je meni, da su se te kuhinje kuhale, te da su ljudi ovo i ono i predvidali i zeljeli. ali nisam sigurna da je to bas ispalo onako kako su to oni zeljeli
    a i previse se toga otelo kontroli...grupe su se "emancipirale" od svojih stvoritelja...
    To ne znamo, možemo samo nagađati dok netko ne provali tajne podatke, ne napiše memoare ili spoji ono što mi obični konzumenti medija ne možemo spojiti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ograđujem se od lidaćinog komentara, ali daj reci šta bi ti?
    meni dođe da kažem jupi svaki puta kad netko napiše ovako suosjećajan komentar. podsjeti me koliko ja nelijepo ovdje na tu temu pišem pa se posramim.
    mislim, mogla bih lijepo kad bih htjela, ali nekako mi nije vrijeme za estetiku nego za djelovanje, vrijeme je da se iznađe neko rješenje da se ljudi zbrinu i tamo na izvoru i ovdje i da se prestanu dolijevati te izbjegličke rijeke bez kraja.
    valjda i hoće, majko moja mila!

Šta bi ja? Idilično, otvorila granice, napravila koridor prema EU i neka idu gdje žele - ionako nema šanse da ih se sprijeći osim vojskom i bodljikavom žicom. Ima li?

I shvaćam da ih se ljudi bolje, drugačiji su, bojom kože, izgledom, odjećom, vjerom...Ali jel rješenje staviti bodljikavu žicu i proglasiti sve teroristima?

Europa mora zajednički djelovati i riješiti tu situaciju, a ne da jedni primaju, a drugi zatvaraju granice. Revidirati kvote (jer su očito podcijenjenje) koje pojedina zemlja treba primiti i ako neka zemlja ne primi po kvoti uvesti neke mjere i sankcije.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 17.09.2015. at 12:43

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    : da kontrole nad situacijom nema, tko god i kako god napisao.
    za sad je situacija kaotična. ali ubrzo nas čeka dva scenarija - ili će situacija postati još kaotičnija ili ćemo usred europe imati žičane ograde, vodene topove, vojsku i suzavac. a s druge strane, da ne kažem patetično djeca, reći ću - civili. ne vojska. nego civili.

ok, i to može biti rješenje. svašta se u svijetu tolerira. i pojas gaze gdje je nagurano milijun ljudi. a oni jadni kurdi? mislim, ima života i van europe, koliko god nam to koji put strano zvuči. meni prvoj.

treći scenarij je hitan dogovor. ne kilometarske sjednice gdje se ne mogu dogovoriti oko 40.000 ljudi. nego hitna pomoć zemljama koje su na udaru, da se te ljude propisno prihvati i registrira i njihov hitan transfer u druge države.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 17.09.2015. at 12:44

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, ali to Hrvatska ne smije napraviti. Hrvatska stvarno je u prilično nezgodnoj situaciji.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ali to Hrvatska ne smije napraviti. Hrvatska stvarno je u prilično nezgodnoj situaciji.
    Da, ali niti drugi ne smiju zatvoriti granice? Mislim, ako drugi ne poštuju obveze, morati će i Hrvatska poduzeti neke mjere.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Šta bi ja? Idilično, otvorila granice, napravila koridor prema EU i neka idu gdje žele - ionako nema šanse da ih se sprijeći osim vojskom i bodljikavom žicom. Ima li?

I shvaćam da ih se ljudi bolje, drugačiji su, bojom kože, izgledom, odjećom, vjerom...Ali jel rješenje staviti bodljikavu žicu i proglasiti sve teroristima?

Europa mora zajednički djelovati i riješiti tu situaciju, a ne da jedni primaju, a drugi zatvaraju granice. Revidirati kvote (jer su očito podcijenjenje) koje pojedina zemlja treba primiti i ako neka zemlja ne primi po kvoti uvesti neke mjere i sankcije.
    x

Jasno je da niti žele niti mogu svi ostati u Hrvatskoj.
    Uopće ne razumijem što se planira postići zatvaranjem granica prema Sloveniji i Austriji.
    I kakva je to uopće europska politika, snađi se sam?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A dogodit će nam se što točno ako ih propustimo na slovensku granicu? Nemam pojma o tome. Zna li netko?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    A dogodit će nam se što točno ako ih propustimo na slovensku granicu? Nemam pojma o tome. Zna li netko?
    pitaj orbana, on vjerojatno zna :D

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ma zuska jasno je meni, da su se te kuhinje kuhale, te da su ljudi ovo i ono i predvidali i zeljeli. ali nisam sigurna da je to bas ispalo onako kako su to oni zeljeli
    a i previse se toga otelo kontroli...grupe su se "emancipirale" od svojih stvoritelja...
    svak se nada da moze usicariti vise...
    a u tom ludilu najgore iz covjeka izlazi na povrsinu...
    X
    I ja mislim da su pokusni miševi pobjegli iz svojih kaveza.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Valjda ćemo se opet zamjerit glavonjama iz Brussela i susjednih zemalja.
    Ne znam što se uopće očekuje od nas.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sad sam pričala s frendicom koja tamo radi, u Porinu su većinom žene, djeca i starci... nije tako strašno kako mediji prikazuju, kaže.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije pitanje je li to strašno ili nije, nego Hrvatska osim što mora zbrinuti puno ljudi, mora ih i kontrolirati - a ništa od toga neće biti nimalo jednostavno.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Naravno da neće. Pa nitko ni ne govori da hoće. Samo govorim da mediji opet napuhuju stvari. Ništa drugo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam, mislim da će biti jako veliki problem sprečavati veliki broj ljudi da odu tamo kuda zapravo žele ići. Ako je to namjera hrv vlasti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne znam, mislim da će biti jako veliki problem sprečavati veliki broj ljudi da odu tamo kuda zapravo žele ići. Ako je to namjera hrv vlasti.
    Slažem se, nema šanse da ih se spriječi, osim primjenom sile. A da li to želimo i da li je ljudski i ispravno?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zašto bi ih sprječavali?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Čitam u Delu da su Slovenci već vratila Mađarima 21 osobu. Ali i da su u Postojni 14-toriva zatražila međunarodnu zaštiti nakon što su ih pokušali vratiti u Mađarsku.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

E i?
    Ostat će svi kod nas?
    Vratit će se doma?
    Što se točno postiže zatvaranjem granice? Osim prebacivanja brige na druge.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto bi ih sprječavali?
    pa u tome i jest cijeli problem. zašto je mađarska zatvorila granice? vjerojatno nisu ovi navalili ni u mađarskoj ostati svi. zato jer su na snazi restriktivni zakoni o azilu, a ne rješenje situacije koja prerasta u humanitarnu krizu. zato što kad je ostojić izjavio kako će hrvatska organizirati siguran koridor kroz hrvatsku, odmah je slijedilo iz brisela - alo, jeste ludi. stani. hrvatska mora izbjeglice registrirati, zbrinuti i razmotriti njihov zahtjev za azil. ako ne žele azil u hr, onda ih mora vratiti nazad. u njihovu državu ili u državu iz koje su došli.
    pa ajde ti to provedi bez sile.

neće ni taj rat trajati dovijeka, kako kaze zuska, na kraju će se sjesti za stol i naći rješenje. al ne tako skoro. ne sigurno u par godina.

u međuvremenu, treba imati rješenje za ove koji su tu. i koji će dolaziti. miks izbjeglica koji bježe od rata i onih koji misle - sad il nikad.

u jeku rata, hrvatska je uspjela organizirati prihvat, koliko, 650.000 izbjeglica? i to dok je bio rat. a kakva je hrvatska država sad, a kakva je bila dok je bio rat. jadna i nikakva. a europa se ne može dogovoriti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Toliko pitanja a nigdje odgovora.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da je do mene, batalila bi ja sve to sranje iz EU i lijepo provela ljude prema Sloveniji. Sta ce nas poslat u magarecu klupu? Izbacit iz unije? Naplatit kaznu?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Isto su radile Mađarska i Austrija dok nisu naprasno zatvorile granice. Bojim se da će naš zanos trajati 3 dana, a kad vidimo da lavina ne prolazi, promijenit ćemo spiku.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma da Cvijeta, razumijem ja to.
    Ali zašto bi ih sprječavali? Da ne ometaju gospodu sa sjeveroizapada koja će, kako je krenulo, zasjedat još mjesecima dok ne odrede kvote kojih se onda nitko neće pridržavati.
    Neka ljudi idu kud su krenuli pa ako će i na slovenskoj i austrijskoj granici gradit zidove, a neka grade...
    Ne očekuju valjda da Hrvatska obavi taj (prljavi) posao i zaustavi najveću migraciju ljudi od 2. svjetskog rata.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da je do mene, batalila bi ja sve to sranje iz EU i lijepo provela ljude prema Sloveniji. Sta ce nas poslat u magarecu klupu? Izbacit iz unije? Naplatit kaznu?
    Pa da, to i ja kažem.
    Zašto ih sprječavati? I kako?
    Ljude koji su s malom djecom po noći sjeli u gumenu barku i uputili se u nepoznato. Da baš, zaustavit ćemo ih...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, karikiraš. Integrirala si se samim tim što govoriš engleski i tražila si i našla posao, za početak.
    Ali to su napravili i Somalijci (izbjeglice/azilanti) i Hispano useljenici. A neki nisu. Ima i Amerikanaca koji ne rade (ok, govore jezik, slucajno). Ne mislim da netko po defaultu ne zeli, puno je veci problem jer ne moze, a ne moze zato sto je krive boje ili ima krivi naglasak. U mojem bijelom selu nema puno Somalijaca koji rade posao odgovorniji od pakiranja namirnica u ducanu. A i meni, bijeloj i kvalificiranoj, godinama nisu bas trcali u susret kod izbora posla u struci. Radila sam smece prve tri jer, eto, nisam odavde. To je problem gotovo svagdje, nazalost. Pa onda jos puno gori kad se nadjes negdje gdje ne govoris jezik i gdje mozda zapravo nisi uopce zelio biti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    M
    Ne očekuju valjda da Hrvatska obavi taj (prljavi) posao i zaustavi najveću migraciju ljudi od 2. svjetskog rata.
    a šta ja znam šta očekuju. ne znaju ni oni. ja si samo zamišljam te razgovore na visokom nivou. kako kaže marta, i grci su dobili packe, a do neke granice su mogli ma onda više nisu mogli. te gradite prihvatilišta te odvajajte azilante od migranata te registrirajte...ma hebite se vi svi, nit ćemo ikoga popisati, nit uzimat otiske, žicu ionako ne možemo na more staviti...
    nije ni grčka neka najorganiziranija zemlja, da se razumijemo. možda su i mogli bolje, ne znam. al opet i kriza im je i 200.000 izbjeglica, sad tek kad ih je kod nas par tisuća imamo osjećaj kako je bilo njima...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

baš to treba napraviti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Isto su radile Mađarska i Austrija dok nisu naprasno zatvorile granice. Bojim se da će naš zanos trajati 3 dana, a kad vidimo da lavina ne prolazi, promijenit ćemo spiku.
    I meni se čini da će se to dogoditi, ako neće biti pomoći iz Europe. Samo ni meni nije jasno kako se ne mogu zbrinuti niti 10.000 izbjeglica, a u ratu je pola milijuna ljudi izbjeglo.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nije stvar samo zbrinuti nego i evidentirati, zaprimiti njihove zahtjeve za azilom ili nastavkom putovanja, organizirati to daljnje putovanje...
    Malo mi je blesavo uspoređivati izbjeglice iz Domovinskog rata koji su iz našeg govornog područja i uglavnom katoličke vjere, sa današnjom situacijom u kojoj vrlo veliki broj tih ljudi vjerojatno natuca engleski...
    Nadalje, Bandić malo glupo izjavljuje apel zagrebačkim građanima "primite svaki po jednu obitelj u svoj dom". Baš me zanima koliki broj ljudi (ne samo Zagrepčana) bi se odvažilo na to.

Mali komentar na temu topica (anketu) - možete li zaista na neodređeni broj dana (jer ne zna se kada će im i kojim kanalima biti dopušteno nastaviti putovanje) u svoj dom primiti nekoliko potpunih stranaca sa kojima se jedva sporazumijevate, i otići sutradan na posao ili uzeti godišnji i sjediti kući sa njima dok ne nastave put prema svojem odredištu... ?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne može, to je zapravo zabranjeno, Bandić melje gluposti.

Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ovo sto se zbiva je strasno. Hrvatska opet u pat poziciji. Te ljude treba sprovesti do granice, pomoci im da se domognu Zapada. Strasno je da EU pere ruke od svega i da nisu bolje organizirali procesuiranje izdavanja azila jos dok su ljudi bili na granici s Grckom.
    Ne sumnjam da ce se izbjeglice domoci granice, al pitanje je kakav kaos ce se u medjuvremenu izdogadjati. Zasad hrvatske institucije zaista dobro rade svoj posao, ali pitanje je koliko mi kapaciteta imamo za boriti se s ovim sami. Sumrak Europe, zaista. Ne zbog izbjeglica, nego se razotkrilo kakav je to raspad od sustava.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Ah, pa zar našeg Mikija itko uopće shvaća za ozbiljno?. Meni se također Martino rješenje čini najbolje i najrealnije. Jer, budimo realni, cijela naša vladajuća garnitura, pa i ona koja bi tek mogla zasjesti, nije u stanju voditi brigu o domicilnom stanovništvu, pa ljudi moraju bježati gdje tko stigne, a kako će tek pomoći ovim očajnicima?!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo od meine samo jedan mali dodatak – to je vrlo slobodna interpretacija.

o tome sto je sustav i sto su ljudi.
    prvo bacite pogled recimo na komentare u vecernjaku. (ni ne spominjem druga glasila) vecernjak bi kakti trebao biti desni centar.
    e pa sad takvih glasila, portala ima svugdje po europi.
    tko zna njemacki moze pogledati: kronen zeitung .

Kroz to cete dobiti uvod u to sto misli jedan veliki/mali dio gradanstva. (koji ce opcenito za sve u zivotu optuziti kapitalizam, liberalizam, obamu itd)
    A gradanstvo su biraci.

Evo recimo Austrija, konkretno Bec. Grad koji se vec godinama nalazi na listi 10 gradova najpozeljnijih za zivot.
    Uredan, siguran, sreden, cist, odlicna infrastruktura, cisti, zracni prostrani metro, besplatno skolovanje, besplatan vrtic, puno socijalnih programa, odlicna kultura, novi stambeni djelovo grada sa hortikulturom maltene kao ona oko hotela lone u rovinju….itd

Ne morate ici u neke siromasne zemlje, dosta je da udete u londoski tube u najvecoj guzvi – ne bas mirisno, ne bas cisto, jako usko…. Pariski metro u starim djelovima grada s onim uskim zavojitim stepenicama, bez lifta…I pitas se da se nesto dogodi, kako bi ljudi uopce uspjeli izaci iz podzemne.
    O cijenama stanova necu, astronomske su.

No sve u svemu stanovnici tog Beca to bas vise i ne vide. Navikli se ljudi, pa im socijaldemokratska vlast u gradu sve manje smeka. A ne smeka im ni desni centar.
    Oni se nekako sve vise odusevljavaju slobodnjacima – to su oni ciji je pokojni sef stranke bio glavni akter one hypo alpe adria bank afere (koja je dosegla i do hrvatske) u kojoj su nestale milijarde, milijarde….(ali ako upitate njihove glasace, to je naravno sve izmisljena prica orkestrirana od strane udbe, komunjara..oprostite zabunila sam se, dakle od bjelosvjetskih hostaplera, obame, zidovske zavjere, liberalizma, mrzitelja svega austrijskog..itd)

A stranka ima jednu agendu i jedan jednostavan program – goli populizam, ksenofobija, koketiranje sa nacizmom, i geni, geni kameni, pa na austrijski…

I sad se u tom lijepom gradu becu priblizavaju izbori u listopadu. Prognoze kazu da ce se slobodnjaci mozda i preci granicu od 30%.
    Kruze vicevi, da su sampanjske kuce povecale proizvodnju, jer ce se kod sljedecih izbora diljem Europe, promijeniti pejsaz politickih stranaka. A stranke poput le penove, ili ove gore opisane slobodnjacke u austriji samo sjede I trljaju ruke. Nista ne moraju raditi, svaki novi izbjeglica na granici njima donosi nove glasove.

I sto sad razmislja koalicija socijaldemokrata i narodnjaka u austriji?
    Izbori su za mjesec dana.
    Ako se pokazu previse sucutni, odu glasovi slobodnjacima.
    Ako se pokazu premalo sucutni odu glasovi zelenima, koji su u becu u koaliciji sa socijademokratima.
    A kojih bi se ovi rado rjesili.
    Naravno I kod zelenih imas umjerenih, realnih, radikalnih…itd
    I sad se stratezi stranaka znoje i muce, kako da rjese kvadraturu kruga.

I sjede zajedno za tim stolovima sa kolegama iz drugih zemalja i domisljavaju se…. a svatko ima taj svoj paketic sa sobom.
    A paketic su sastavili gradani … ti, ja i jos par stotina milijuna nas.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malo prije sam čula izjavu predsjednice da "nema potrebe da toliko ljudi prelazi granicu". Ono, citiram.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imal kod nas normalnih? OK, Milanovic je izjavio, u svezi odbijanja koridora od strane EU, da "oni taj film neće gledat", al njemu ne vjerujem niš, taj je previše zayebo da bi ga doživljavala ozbiljno.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bone se danas svasta moglo cuti od nasih politicara.
    Kao ne zelim vidjeti postupanje kao i madjarskoj ali ne mogu tako prelaziti.
    Imam vikendicu pa nek dodje njih 2-4 u nju.
    Ma svega se moglo cuti. Mi smo vrlo zivopisan cirkus. Al ajd malo im je drugacija tema.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Seni, Kronen Zeitung ne mogu citati iz uvjerenja :D

Al da se bojim izbora - bojim se jer sve vuce na tu stranu o kojoj ti pricas. Iako Bec ima jos puno vise stranaca nego Graz pa vjerujem da ce oni barem glasati "normalno" , iako pitanje je koliko ih ima pravo glasa u Austriji.
    Al da ksenofobija raste, i to posvuda, to se osjeti u zraku svakodnevno.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Bumerang se vratio.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Danas je premijer rekao ovo:

"Problem nastaje u Grčkoj, ljudima treba pomoći, a ovo što se događa u Mađarskoj je degutantno i neće se događati u Hrvatskoj. Kod nas ima nekih koji bi najradije podizali žice, ali se još to ne usuđuju reći. Problem nastaje kada Grčka, koja je u članica Schengena, dopušta da na njezine otoke neposredno uz Tursku dopušta da brodovima iz Turske dolaze tisuće i tisuće ljudi koji nisu životno ugroženi, jer Turska je sigurna. Očito postoji prešutan dogovor da ih se ne sprječava da doplove na teritorij Schengena što bi se vrlo lako moglo napraviti. Je li to neka vrsta osvete Grčke prema Njemačkoj, Europi, ne znam, ali to je činjenica. Izbjeglice su u problemu, to su ljudska bića kao i mi, međutim u turskim logorima nisu životno ugroženi i žele doći do Beča ili Muenchena. Mi ih u Hrvatskoj nećemo zadržavati, nitko nas na to neće natjerati. Naša srca su velika, ali mogućnosti nisu. Nećemo zaustavljati nikoga batinama, žicom ili psima. Oni će proći kroz Hrvatsku, mi ih nećemo zaustavljati, a dat ćemo sve od sebe da ih popišemo. Slovenija može zatvoriti graničke prolaze, ali ne znam kako će zatvoriti granicu koja je duga stotine kilometara. Granice se ne mogu zatvoriti."

Što se mene tiče, odličan.
    Dakle, puštat će ih da odu (što su danas i učinili) prema Slo. Granica između Hr i Slo dugačka je 667 km i ne nadzire se svaki kilometar.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Plus, voze ih u Beli Manastir, što znači da će prelaziti u Mađarsku.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne razumijem. Zar će žene, djeca, a vidim ima i nekih invalida, ići uz granicu tražiti slobodan prolaz, a ako ne uspiju... onda što? Pustit će ih se da crknu od gladi, jer su slobodni?

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem. Zar će žene, djeca, a vidim ima i nekih invalida, ići uz granicu tražiti slobodan prolaz, a ako ne uspiju... onda što? Pustit će ih se da crknu od gladi, jer su slobodni?
    od zagreba nije problem doći do slovenije-naći će se već netko tko će ih uputiti u pravom smjeru. postoje dijelovi granice gdje ni lokalno stanovništvo ne zna točno kuda granica ide, tuda je zid nemoguće postaviti.
    neka ljudi idu, nahraniti ih, dati im prenoćište i osnovno što im treba i neka idu kuda su naumili-ovi najbogatiji snose ionako dobar dio krivice za ovo što se događa.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    To je upravo ono što imigranti (izbjeglice, kako god ) žele. Da ih pustimo da prođu dalje. Hrvatska im je dala besplatan prijevoz i mudro ih dovela blizu njima željenih granica. Tu će oni sami dalje kad druge zemlje ne žele pomoći.

Vjerujem da će ih određen broj ostati. I neka ih.

No, upravo su zatvorene ceste koje vode od graničnih prijelaza sa Srbijom. Sva sam se naježila. Granica je zatvorena. Iako, to je bilo za očekivati. Prešli su broj od 11 000 i naša zemlja više ne može. Treba koji dan odmora.

A Slovenija je vratila dvijestotinjak izbjeglica koji su kupili kartu i vlakom krenuli na zapad. Vratila ih je u Hrvatsku?!

Kud će ti jadni ljudi? U polja? A što je tamo u poljima? Zašto se to događa na ovako težak način?
    Meni je sve ovo preteško. Ali ne može se biti izvan tih vijesti, pokušala sam, no ne mogu.
    A sutra stižu i u Rijeku, bit će smješteni na tri lokacije. I tu je granica blizu. 20ak km. Kako će dalje? Tko će im pomoć?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Beti, gdje dolaze u Ri?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovo sam pročitala : “Prema prvim informacijama, izbjeglice će se smještati na tri lokacije – u impriviziranom šatorskom naselju na Trsatu, u prostoru bivšeg Rikarda Benčića te u bivšim željezničkim skladištima na Žabici”, doznao je rijecan.in.
    http://www.fiuman.hr/vec-u-petak-u-r...00-imigranata/
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 18.09.2015. at 00:05

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala.

Stranica 8 od 55 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke