Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
Samo... Za stan na toplani pogledas 6 uplatnica od prosle godine i znas na cemu si. Kad udjes u neki stan, jos u kuci s nepoznatom izolacijom, ne mozes ni na koji mili nacin znati koliko ces ti potrositi plina jer racuni od prethodne godine nisu mjerilo icega. A vjeruj mi, postoji razlog zasto se stan grije cijeli dan, cim je imalo losija izolacija i puse vjetar bez grijanja se stan dosta ohladi pa ga ugrijavaj ponovno, taman se ugije pred spavanje. Iz toga su izuzetak jedino novogradnje s dobrom termoizolacijom i pvc stolarijom.

Dobro se raspitaj o rezijama, pogotovo u stanu u kuci, da li su odvojene, narocito plin, da te ne "razveseli" koji 2-3.000kn razlike plina oko nove godine. Plus, ne znas koliko ces trositi dok ne pocnes trositi. Plin je skup.
Pa može li se reći npr, jel onda skuplje na toplanu ili na plin? Kužim da to ovisi o dosta faktora, o izolaciji, kvaliteti stana i zgrade, potrošnji... Ja donosim zaključke onako logički, ne iz iskustva, jer mi ne ide u glavu kako može biti jeftinije grijanje na toplanu ako mi je upaljeno cili dan... Maloprije sam zvala za jedan stan, pa kaže žena da je grijanje na plin i da je maksimalna cijena koju su dosad trošili bilo oko 400kn...
Kužiš, sve mi je to toliko em strano, em nejasno...