Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
Kako ja svake noći sanjam preseljenje u Zagreb, danas sam se sjetila fingertips i njenog preseljenja.
Fingertips kako ste, kako ste se snašli? Jesi li zadovoljna?

Mi imamo sve uvjete da se preselimo. MM uvijek može dobiti premještaj, dakle njegov posao je siguran. Ja ionako ne radim i mislim da ovdje nikada neću ni raditi. U Zagrebu bi barem mogla pokušati sa traženjem posla, ovdje ni to. Kome da ovdje pošaljem zamolbu?!
Ovdje sam duboko nesretna. Osjećam se da robijam, pa znam muža pitati- kako zvuči moja presuda?! Mislim, čisto ono, da znam. Koliko sam još u reštu?
Ono što nam nedostaje je hrabrost, a i muž baš nije zainteresiran.
Ali, ja sam sve slabijeg strpljenja. Mogla bi poslati koju zamolbu, paaaaa....
Htjela bi čuti iskustva?
Je li se itko preselio i kako je to sve skupa izgledalo? Bolje u odnosu na ranije ili lošije?
Napravi si "vješala" - prelomi papir na pola po dužini i u lijevu stranu piši nedostatke, a u desnu prednosti sadašnje situacije + ono što očekuješ od Zagreba.

Dalje - istraži mogućnosti zapošljavanja i sve ostalo, tamo gdje si sada i u Zagrebu.

BOravak u provinciji isto ima svoje prednosti (znam jer ja sam iz malog mjesta, a u Zagrebu sam već dulje nego što sam ikada živjela u svom rodnom gradu). Imam tamo rodbinu, poznate i kolege - to u biti nije generalno bolje ili gore, nego je ZA NEKOGA bolje ili gore. Dok su djeca mala, često je lakše u malom mjestu, ali štajaznam mogućnosti školovanja (od srednje na dalje) su svakako bolje u Zagrebu. To ne znači da je i lakše, ali je drugačije.

Prati oglase... Pošalji par upita za posao ili ponuda na natječaj, čisto da vidiš gdje si sa svojom strukom.

Istraži koliko košta najam stana + režije + prijevoz... sravni to s primanjima obitelji, pogledaj kako se putovanje na posao s kraja na kraj grada odražava na slobodno vrijeme, ima toga puno...

Kako god bilo, najgore je sjediti na zadnjici i tonuti u depresiju. Provjeri što se nudi, pa ako ispadne da bi ti u nekom drugom gradu bilo isto ili gore, bar si mirna jer si probala. S druge strane, tko kaže da se u manjim sredinama ne nude kojekakve mogućnosti (od samozapošljavanja na dalje...)

Kucaj i otvorit će ti se - ovdje ili tamo... Sretno!