Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
Baš si me nasmijala. Vi iz manjih mjesta imate drugačiju perspektivu. Ako odeš s vremena na vrijeme u neku zaista veliku metropolu (Moskva mi pada napamet, radi spomenutih 25 traka shvatiš da je Zagreb zapravo malo mjesto, da ne kažem selo

Inače, i mene s vremena na vrijeme (vrlo kratko) uhvati ideja o preseljenju iz Zagreba, u manje mjesto na more. Zadnji put me uhvatilo ovog proljeća na otoku Zlarinu (bio je prekrasan sunčan dan ali znam da ne bih dugo tamo izdržala. Naime, potpisujem tangerinu:
Gle, svi mi biramo ono što i kako želimo. Nema ti tu puno veze živiš li u provinciji ili u gradu. Široki vidici nisu stvar geografske širine nego mentalne.
Ja redovito od Zagrepčana slušam primitivne izjave vezane uz turizam, nasljeđe itd, što od naših ljudi nikad nećeš čuti u obrnutom smjeru jeli.

A što se selidbe tiče, zadnjih godina sve više ljudi se seli u moju selendru. Kupuju nekretnine za koje znamo da su skuplje od vaših i ostaju ovdje živjeti. Dok oni koji su se odavde odselili u Zg godinama žive kao podstanari i imaju bolji posao. Znači ljudi imaju nekakve prioritete a kvaliteta života ovisi o njima.