Ok, ne znam puno o zivotu u NZ, osim da je planski gradjen sa svim popratnim sadrzajima i njegovi stanovnici oduvijek kazu da je ugodan za zivot.

Zagreb mog djetinkstva mozda nije imao biciklisticke staze al si se po kvartu vozio ko lud jer nije bio zatrpan autima.
Sljeme je imalo zicaru, dom Zeljeznicara i praznike za nas djecu.

Tada je bilo sasvim dovoljno kafica i ducana. Ok nije bio neki izbor ali razlog tome je nesto drugo.
Imao je gotovo isti broj klizalista i bazrna ali manje djece pa nisi isao npr plivati u 6 ujutro...

Djacki pokaz a i sam tramvaj karta su bilo jeftiniji - mozda bih to trrbala provjeriti u usporedbi s prisjecnom placom

No u 30 godina od grada bih ocekivala barem malo poboljsanje, koje nije u obliku kafica i shopping centra.

Dovoljno mi je otici do Graza ili Ljubljane (oba manja grada) da me uhvati tuga od ovog gdje zivim

Kaj je s vrticima, skolama, prometnim rjesenjima i fasadama - kaj vama to nikome ne smeta.
NZ je isti kakav je bio lad je izgradjen (30-40 godina) osim kaj je dobio AM i nakaradni MSU. ok i par novih skola. I sve u 40 godina.

Advent je krasan - dignite glavu u Ilici kod Frankopanske s juzne strane. Kuca sa razbijenim prozorima. Napistenih i neuredjenih povrsina i zgrada ima na svakom uglu.
Kaj je s unistenom fontanom kod Umjetnickog. ? Onak, nis ne cuvamo kaj smo naslijedili, ruse se stabla zbog terasa kafica, ono malo pjesacke zone smanji se zbog ulaza u garazu. Kaj nema kakvih mladih dizajnera koji bi smislili kakve lijepe klupe npr na Europskom trgu?
Ma kaj ja znam - meni puno toga fali, a puno toga mi ima previse (kafici, satori)
Ajoj, skoro sam zaboravila - sve jakne su mi pune smeca jer mi se gade nove kante za smece po centru - moras pomaknuti ona vratasca da bi bacio nutra nekaj i meni se to uzasno gadi