Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
Ima ovdje par žena koje su došle "izvana". Ludih k'o ja . Povodom ljubavi smo došle ovdje. I onda kažu da su mladi zaljubljeni i ludi. Ahahahahahha, šta je bilo meni sa 30 i kusur stvarno nemam pojma?!
Planirala sam razgovarati sa njima, neke su ovdje duže od mene, čisto da razmijenimo iskustva i da vidim kako su se one uklopile. Da čujem koju pametnu i naučim nešto. Pokušat ću i to. Jedna mi je ustvari već i rekla, da se je odlučila gledati svoju kuću, svoja posla i svoje dijete. Ostali je ne zanimaju. Ali, zar nije čovjek društveno biće?
Mogla bi razgovarati sa psihologicom. Znamo se. Poprilično. Neka mi da dijagnozu . Ali, što da ženi kažem, čuj, ovo tu ti je jedna veeeelika seljačija, a žena je ovdje rođena, odrasla, živi i uživa. Zadovoljna. Druga je defektolog, onako u neobveznom razgovoru mi je rekla da ovo tu ne bi mijenjala za ništa na svijetu. OMG!!!! Koje ovo tu? Ženska glavo, daaaaaaaj, tijekom studija si narasla do 10, vratila se tu, i stagniraš, stagniraššššš..... Ne razumijem, ozbiljno ne razumijem. Koji lokalpatriotizam, pa to je prestrašno.
I moj muž isto, ništa drugačije. Završio je faks. Ok, tematika mu je vezana za selo, pa zasigurno zna više od svojih kolega koji istu djelatnost obavljaju u gradu. Ali, njegovi šefovi su gradski momci koji o kravi sude, a vidjeli je nisu.
Tako da.... imali bi mi još o mnogočemu, ali zaustavit ću se ovdje. Dosta sam loša u pismenom izražavanju svojh misli, pa onda ispadne da ja mislim jedno, a čita se nešto drugo. To na ovoj temi ne bi htjela. Nikako.
Uglavnom, ja sam za grad!
Sad ću biti party breaker, ali nemaš se šanse uklopiti U NITI JEDNU SREDINU tako dugo dok misliš da si bolja od njih ili da zaslužuješ bolje od toga. Tu se slažem s Trinom, a i s ovom susjedom koja gleda svoja posla. Društveni život počinje od doma. Bar je tako kod mene. Izabrala si muža, pa si s njim "u paketu" dobila štošta - sredinu, roditelje, koješta... Eh, tako to ide.

Ja nisam rođena u Zagrebu i nikad me nije sram reći odakle sam (Podravina) i jednako se dobro osjećam i tamo i ovdje i bilo gdje... To ne dolazi izvana nego iznutra.