Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
stvarno, ali stvarno nisam primijetila da je to netko napisao.
osobno sam odrastala u malim mjestima i ne primjećujem nikakvu razliku,
primitivaca ima svugdje.
Ovo je Flopica napisala:

Trina vjerujem da su ti djeca pametna i genijaln
ali ne vjerujem da okolina nema baš nikakav utjecaj, koliko god mi dobri roditelji bili
to naprosto nije tako
ono što te okružuje, utječe na tebe i doprinosi tvom oblikovanju
to ne znači da će sva djeca iz "velikog grada" biti bolja, pametnija, inteligentnija, obrazovanija, šira u glavi
ali na startu imaju neke mogućnosti i šarolikiju lepezu koja im može biti od velike pomoći i koristi...

Što to znači nego to da su moja djeca pametna i ja se mogu truditi koliko želim ali ako su okruženi primitivnim ljudima, ljudima uske percepcije koji nikad civilizaciju nisu vidjeli, teško da će dostići onaj nivo kulture, obrazovanja ili civilizacije kao gradska djeca kojima je sve pred nosom.

A ja joj pokušavam objasniti da nisu sva sela ista, da nisu ovo više stara vremena. Postoje sela i sela i ne ulazim u to koliko je nekome nešto dostupno nego objašnjavam da je meni dostupno sve. Teže je naći posao i manje su plaće nego u zagrebu i to je veliki minus. ali veliki plus je što živim na takvom području gdje turizam cvjeta i svi se mi možemo okoristiti tom granom gospodarstva. Ja odrastanje u manjem mjestu vidim kao veliki plus. Kao primjer mogu navesti naše prijatelje iz Zg, visoko obrazovane koji žive u jednom kvartu. Oni iz tog kvarta ni ne izlaze jer je tamo i vrtić i osnovna i srednja škola, kao i njihova aktivnost na koju su upisani. Djeca su genijalna jednako kao i moja i ne vidim apsolutno nikakvu razliku ni prednost naspram mojih. Nama je normalno da studenti idu studirati u Zg, St ili Ri ali više je to zbog tradicije i njihovih gušta nego potrebe jer i ovdje ima skoro svih fakulteta. Djeca u Zg uglavnom ostaju u Zg studirati. ne znam stvarno po kojoj liniji bi djeca iz manjih mjesta bila zakinuta, zato sam i tražila objašnjenje. Predrasude su gadna stvar i teško ih je isčupati iz ljudi.