Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Moram i ja, a bliže sam (Malnarova Republika Peščenica) ali nisam još ogledala centar. Sve što sam vidjela iz tramvaja je bilo klizalište na ledini kod Trga kralja Tomislava, ali je bio bijeli dan pa nisam mogla zamisliti kako izgleda po mraku.

Mene ne smetaju ukrasi, ali ne volim gužvu i konzumerizam... Dat ću svoje mišljenje kad konačno odem pogledati centar. Kod nas na Volovčici ima jedan veliki lijepi bor okićen ispred knjižnice, a ja sam zadovoljna jer su ranijih godina znali natakariti te ukrase na jednu usku i nakrivljenu Pančićevu omoriku kojoj to sigurno nije baš bilo od koristi. Sad su se opametili.
Lijepo je ZG uređen, ali ljudi je toliko da i radnim danom popodne jedva da možeš proći, a vikendom se ne može koračati uopće. Doslovno. Tijekom dana kolaju velike grupe turista koji potpuno zaustave kretanje pješaka. O Zrinjevcu i Trgu ne govorim, tamo ne možeš ni primirisati iako čak i tramvajski promet zaustave. Govorim o neprohodnosti već od Frankopanske po Ilici do Trga. Ne znam što bih rekla, mene u rijeci ljudi kad ne utječeš na smjer svog kretanja hvata velika nervoza i grčevito držim djecu za ruku da ih ne izgubim. U takvim situacijama ne mogu uživati niti malo, pretprošli smo vikend nakon 45 min. pobjegli u Školsku knjigu na Trgu. Lani smo svaki vikend klizali na Tomislavcu i puno šetali, a ove godine...
Doduše, ja imam PTSP od ljeta u DU.