Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Pranje i mazanje spolovila dječaka

Datum pristupanja
    May 2014

Početno Pranje i mazanje spolovila dječaka

Molim vas iskusne mame malih dječaka za pomoć.Kako ispravno oprati pišu i gdje sve namazati kremu?
    Prijateljica mi je rekla da svojem namaze i prepone i ja sam isto to napravila i sad ima lagane nakupine koje mi se tesko ciste, a vidim da mu se lagano crveni, kao da ce popucati koza, iako nisam stavljala neki debeli sloj.
    Ovo me baca u ocaj, jer se mali nikako ne zeli prematati, grci noge, piski i kaka cim ga se skine i nakon prematanja ja sam i fizicki i psihicki iscrpljena.
    Pomoć please..

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ja imam dva dječaka, jedan je sada 13 g.a drugi 17 mj. I jednom i drugom sam prvih mjesec,dva prala krpicom i vodicom pišonju i guzu i namazala pavlovićevom. Uvijek sam povukla mrvicu kožicu svaki put da isperem naslage a izbjegavala sam guste kreme koje se teško ispiru. Kad ga okupam malo mu prevučem kožicu i namazem baby uljem. Kremu nanosim na guzu i tanko oko piše, obrisem ga vlažnom maramicom dobro... Bitno mi je bilo da mu one bijele naslage obrisem kad prevučen malo kožicu, tako da smo ujedno i vježbali to prevlačenje pa nismo imali kasnije problema. Tako sam ja radila, nadam se da sam bar malo pomogla...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

S prvim, a ni s drugim-apsolutno ništa, i tako su nam i doktori rekli. Nema potrebe išta navlačiti, povlačiti-to je zastarjela metoda koja se u Europi više ne prakticira.
    Drugo dijete mi je u pp i skoro pa nikad ne koristim kremu, nauljim ga baby uljem nakon kupanja i to ne svaki put.
    Vlažne jako slabo koristim, više koristim one vatice iz dm-a, velike za bebe, koje namočim vodom.
    I sve je i kod jednog i kod drugog u savršenom redu. Doktorica pregleda svaki put dok su mali na pregledima kojih kod nas ima jako puno i redoviti su u prve dvije godine (svakih mjesec-mjesec i pol dana).

Znači namoči si 2-3 velike vatice za bebe ili uzmi vlažnu, kremu po potrebi i to je to.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Za sve nabore kože i prijelaze (vrat, pazuh, ispod koljena, guza) je dobro mokrim prebrisati, papirom posušiti, i baby uljem prijeći. Tako se izbjegne nakupljanje bijele naslage.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I ja imam dva dječaka.
    Ovo što pišeš da se pokaka i popiški čim ga skineš je sasvim normalno i prirodno.
    Grčenje nogica kod prematanja-možda reagira na promjenu temperature i osjeta? Obučen u pelenu i toplu robicu, pa skinut do gola da bi ga se ponovno obuklo. Probaj mu staviti tetra pelenu preko trbuščića čim ga skineš da ne doživi toliki šok.
    Ovo sa crvenkastom kožom na pregibima i pucanjem iste se događalo mom mlađem. Ni sa jednim nisam koristila nikakve baby kreme i ulja, već samo karite maslac i kokosovo ulje. Držim da je riječ o čistom navikavanju i jačanju kože koja je izložena zraku, vodi, urinu i proći će sa vremenom. Ono što ti možeš je svaki put oprati sa vlažnom vaticom/krpicom, dobro posušiti i mazati što manje i sa što jednostavnijim i prirodnijim sredstvom (ne mislim da novorođenačkoj koži trebaju teže kreme na bazi cink oksida i sl koje se koriste za pelenske osipe).
    Pišu povremeno povučem kožicu onoliko koliko ide bez sile da vidim ima li kakvih naslaga za obrisati i to je to.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ako se baš nema novca na bacanje dobro je i baby ulje umjesto kokosovog.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    S prvim, a ni s drugim-apsolutno ništa, i tako su nam i doktori rekli. Nema potrebe išta navlačiti, povlačiti-to je zastarjela metoda koja se u Europi više ne prakticira.
    Tako i mi

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mi navucemo svakih par dana malo. Jedno vrijeme nismo dirali i skroz mu se slijepilo sve.
    Ionak ne mozemo jos prevuci sve, jedan dio se drzi. Jedva cekam da to sam nauci.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

pratim jer čekamo visuljka...od malena im se vidim sve vrti oko one stvari...
    koliko sam skužila,i dalje imaju 2 tabora - tabor navlači i tabor ne diraj....(a sad vidim i finese - povlači ali samo malo koliko ide)
    a preporuke se ima bit mijenjaju ko' savjeti o previjanju - čas treba široko čas ne treba...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ako se baš nema novca na bacanje dobro je i baby ulje umjesto kokosovog.
    Mi koji imamo novaca na bacanje, i vrata podmazujemo sa kokosovim uljem jer mineralna ulja i/ili parfeme ni na šarkama ne volimo.

Šalu na stranu, na Iherbu pola kile nerafiniranog hladno prešanog kokosovog košta 9 $.

Skulirana, pročitaj http://www.roda.hr/article/read/prepucij. Moja pedica zagovara lagano prevlačenje (po mojim kriterijima to baš i nije lagano), ali me upozorila (čitaj ubacila bubu) na naslage pa ih tu i tamo čekiram.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Nisam ga mazala nicim!
    Cemu? Jedino na sto treba paziti je da mu se na glavicu ne napravi bijela nakupina, a to se sprjecava tako da se kod kupanja mrvicu povuce kozica, ali mrvicu! I prebrise rukom ili njeznom krpicom.
    Nikad mu se ni zacrvrnio nije.
    Što manje kemije to bolje. Na prepone sam znala staviti mrvu bademovog ulja.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam njemu samo jednom nasla na bijele naslage. Ali ja niti ne masem pisu i jajceka kremicama

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To ovisi i o "geografiji" - moj stariji je imao bijele naslage, pa smo mu to prali i od malih nogu naučili da ga to sam radi. Mlađi je imao jako priljepljenu kožicu i nije bilo moguće ništa učiniti - povlačili, ne povlačili - mazali - ne mazali, ništa nije pomagalo. Vodili pedijatrici - ona je probala i uvjerila se da ne ide. Budući da se patio s uroinfektima, negdje u trećoj godini riješili smo to u Klaićevoj. Tako da... nema tu jednostavnog pravila, treba se prilagoditi situaciji. Ne dirati ako ne treba, ali ako krene s upalama mjehura kako je mom mlađem bilo - pravac doktoru.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Hvala mame. Ja vec imam curku tako da neke stvari znam, ali razlika izmedu njih dvoje je nebo i zemlja. Pregibe mazem bademovim uljem iako imam i kokosovo jer ga ja koristim. Krema za guzu je iz apoteke i vec ju koristim za malu 7 godina i super mi je.
    Za pisu su mi rekli samo malo prevuci da se pocisti. Ono sto neznam je sta se kod decka maze kremom, guza, jajceka, pimpac???
    Sad mu se ispod trbuha, a iznad jajceka pojavio osip. Crvene tockice, a to ima i na vratu. Jel to od vrucine?
    Moja mala to nije imala...

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Per ga sa babylove blazinicama i vodom.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Šalu na stranu, na Iherbu pola kile nerafiniranog hladno prešanog kokosovog košta 9 $.
    Aha, pola kile cca 63 kn + trošak dostave.
    U biobio 400 ml 60 kn.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 23.08.2015. at 10:46

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sto manje mazati kremicama jer kad se koza navikne cim jednom preskocis zacrvenit ce se. Sto se tice pisonje, prije 10 g. kad sam rodila najstarijeg preporuka je bila pri kupanju kad omeksa povlacit kozicu i pisu u peleni podignut prema gore. To sam redovito radila pa se opet zaljepila i malog smo vodili kod urologa koji mu je tako potego da je jadan plakao danima kad bi isao piskit. Zaljepila se vjerujem zbog kremica kojim sam mu mazala pelensku regiju. Ovom najmladjem ne mazem pri preslvacenju sa nicim, jedino ga navecer poslije kupanja namazem hidratantnom kremom za bebe i dobro je utrljam da je koza upije. Koza je za sada super. Pisa ne diram, sada sam dobila uputu od pedijatrice da se kozica ne dira dok su skroz mali, takodjer da se piso ne dize u peleni gore....
    Crvene tockice su ti vjerovatno zbog vrucine, i mome je tako ispod vrata jer ima podbradak a kad sisa znaju mu se pojavit i na licu jer se cijeli oznoji...

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Bebeto, brinu me tockice iznad pise. Peru me hormoni i kad to vidim samo mi se place. Neznam kako mu pomoci....

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Izluđena, naravno da te brinu

Pokušaj oprati vodom, osušiti i ne mazati ničime!
    Ako se pojavi neka iritacija ili crvenilo, onda pokušaj tretirati. (ali uvijek tankim, razmazanim slojem)

Nema veze što ti je neka krema super za stariju, razlikuje se koža od kože, a novorođenačka je posebno osjetljiva.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Aha, pola kile cca 63 kn + trošak dostave.
    U biobio 400 ml 60 kn.
    A po čemu je to onda puno skuplje od baby ulja? Nisu li baby ulja cca 20-30 kn za 200-tinjak ml?

Stvarno ne kužim po kojem kriteriju se ja tu razbacujem novcima!?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nama je ovdje (SAD) savjetovano da nista, ama bas nista, ne prevlacimo. Peremo spolovilo jednako kao sto peremo ostatak tijela (samo cesce, jer smo inace zmazanci i ne kupamo dijete svaki dan, osim kad je doslovno prljav) - vodom i blagim sapunom. Dok je bio skroz mali, prali smo ga krpicom umocenom u cistu vodu kod svakog prematanja. Nista ne smrdi, nema upala, nikamo nista nismo povlacili i podizali u potrazi za bijelim ili bilo cim. Rutinski nismo stavljali nikakve kreme, a kad je trebalo, onda nesto na bazi kokosovog ulja ili neceg slicnog, sto je bilo kompatibilno s platnenim pelenama.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma kakvo razbacivanje novcima. Ja nemam novaca na bacanje ali takoder koristim kokosovo ulje. I za sebe, i za dijete i za muza. I shea butter. S obzirom na to da nisam kupila niveu ni bilo sta slicno za mazanje vec sigurno 5 godina, a ovo mi traje dugo, ne mislim da trosim nesto vise od nekoga tko koristi dnevnu kremu, nocnu kremu, mlijeko za tijelo, kremu za ruke i da ne nabrajam. Ma i da trosim, barem sam dala novce za prirodu a ne za trovanje.

Bademovo ulje od 100 ml sam kupila kad se malac rodio i jos ga imam. Stvarno ovakve stvari nisu nista skuplje od ostalih baby stvari za mazanje, kupanje itd

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    A po čemu je to onda puno skuplje od baby ulja? Nisu li baby ulja cca 20-30 kn za 200-tinjak ml?

Stvarno ne kužim po kojem kriteriju se ja tu razbacujem novcima!?
    U pravu si. Jesu.
    Nisam gledala cijenu baby ulja, a kokosovo mi je prebrzo otišlo jer sam ga koristila za kolače. Zato mi se učinilo da je ovo prvo, baby ulje, jako jako jeftino, a ovo drugo skupo. Zapravo, dođe na isto.

Usput, imam pitanje, iako se ne radi o dečkiću, već o curici. Njoj se nekad zna drekec prilijepiti na pipicu (velike usne), a kako je to uglavnom tekućinasti drekec (dojena) plašim se da joj ne prođe bakterija do urinarnog otvora. Za sada to samo obrišem s mokrom pamučnom vatom, posušim wc papirom, i namažem Becutanom. Treba li posvetiti više pažnje ili imunološki sustav odradi ovo ostalo ako i dođe koja bakterija do tog predijela sluznice? Da ne otvaram novu temu kada smo se već okupili ovdje.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

zutaminuta, potrebno je temeljito ocistiti. meni je mala zavrsila u bolnici sa eserihijom kad je imala 6 mjeseci.
    imala je jako vodenaste stolice i jednom joj je bas uslo u pipi. inace smo uvijek uspjeli sve dobro pocistiti, ali taj put je bila ukakana do vrata

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve ovisi o djetetu i njenom imunitetu. Ni decke ni curu nisam ništa posebno prala, dakle samo vodom, ponekad malo sapuna. Najobičnijeg domaćeg sapuna. Mazala ih nisam, jednostavno nije bilo potrebno. Onu malu tubicu neke dječje kreme koju sam dobila za treće dijete u onom bezveznog paketu sam nedavo našla i bacila. Ne treba popravljat ono što je ok, što radi. Ako se dijete crveni, puno bolje je ostavit ga golog nego mazat debelim slojem kreme, pa onda umotat u nepropusnu plastičnu pelenu.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

mazanje-sa nicim
    1 dan smo mazali kremu sa slovom B ne znam sad..to nakon sto je dr malo povukao kozicu
    pranje- sa cistom krpom i mlakom vodom
    -kad smo vani peremo sa vlaaznim maramicama
    -kremu za guzu nakon bebinom 5 mjesecva smo skoro pa prestali koristiti...od 10 presvlacenja, namazem ga 2 puta i to sa onom iz ljekarne
    -redovito nategnem kozicu lagano i cini mi se ok, a prije nego je dr povukao kozicu bila je toliko zalijepljena da ja nisam znala kako uopce mokraca moze izlazit
    eto, meni se to doktorovo povlacenje pokazalo ok

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

zuta minuta mislim da treba posvetit paznju jer bas iz tog razloga je trebas i cistit u odredenom smjeru prema guzi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •