Potrebna su mi saznanja o upisu u obavezni predškolski program... U Zagrebu smo poslijednje tri i pol godine, od čega smo dvije proveli u centru gdje je dijete bilo upisano u vrtić (vjerski). Zbog nemogućnosti plaćanja nagomilao se izvjesni iznos koji još uvijek ne možemo u cjelosti podmiriti. S obzirom da dijete ne možemo upisati u drugi vrtić dok se taj dug ne podmiri, kod kuće je već više od godinu dana, tj. od kad smo se preselili u Dubravu. Prema informacijama koje se mogu naći na netu, predškolski je besplatan i obavezan (250 sati), no ne znam (osim Cvrčka koji mi je trenutno nedostupan) niti jedan vrtić u Dubravi gdje bih se mogla posavjetovati i dobiti konkretne informacije i upute. Dakle, molim informacije o vrtićima u Dubravi, koji su i gdje se nalaze te primaju li djecu u taj obavezni i besplatni(?) predškolski program.
Također, s obzirom da je dijete rođeno 1.11.2009. god., da li je moguće odgoditi još godinu dana predškolski te bi dijete krenulo sa 6 i 10 mj., tj. sa 7 i 10 mj. upisalo prvi razred? Razmišljamo o tzv. "produženom djetinjstvu" )
Unaprijed hvala!