Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: znak mrtve ribe

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno znak mrtve ribe

zapelo mi ovo za oci:

Hrvatski Ariel ipak lošiji od europskog
    Ilija Rkman iz društva "Potrošač" nije oklevetao tvrtku "Procter&Gamble" (P&G), kada je medijima ukazivao da je deterdžent "Ariel" namijenjen hrvatskom tržištu lošije kvalitete od onoga koji se može kupiti u zemljama zapadne Europe, presudio je danas zagrebački Općinski sud.
    - Europsko tržište je jedinstveno, ili bi barem takvo trebalo biti", ustvrdio je sudac Nenad Lukić obrazlažući oslobađajuću nepravomoćnu presudu za Rkmana. Dodao je da je P&G na svoj ugled trebao misliti kada je na tržište plasirao manjkav proizvod, a ne kasnije tužiti Rkmana za klevetu i nanošenje štete ugledu tvrtke.
    Osim što je odbacio njihovu tužbu sudac je predstavništvo jedne od vodećih svjetskih tvrtki osudio i na plaćanje 10 tisuća kuna sudskih troškova te namirenje troškova Rkmanove obrane.
    Tužbu protiv Rkmana P&G je podnio 2004., nakon što je predstavnik društva "Potrošač" u javnosti ustvrdio da je hrvatski "Ariel" lošiji od europskog, jer ne posjeduje supstance za dubinsko čišćenje te da deklaracija tog proizvoda krši hrvatske zakone i Ustav.
    Sudac je prihvatio dokaze obrane, među kojima i mišljenje Državnog inspektorata te Kemijskog fakulteta da "Ariel" nije ekološki prihvatljiv zbog čega bi na ambalaži morao imati znak mrtve ribe. Kao najbitniji dokaz sud je izdvojio brojne pritužbe građana koje je zaprimila udruga "Potrošač". Zaključio je i da nije bilo klevete jer je osnovna djelatnost društva "Potrošač" dobrobit kupaca.

jeste vi ikad igdje vidjele znak mrtve ribe?
    ja ne :/
    steta, bilo bi tako lakse odluciti koji detergent kupiti

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja sam to mislila kad sam pročitala na T-portalu.

Idem guglat

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo moram podebljat još jednom:

Sudac je prihvatio dokaze obrane, među kojima i mišljenje Državnog inspektorata te Kemijskog fakulteta da
    "Ariel" nije ekološki prihvatljiv zbog čega bi na ambalaži morao imati znak mrtve ribe.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je od Ariela veš smrdio, možda ne po mrvoj ribi , ali po nekakvom pokvareno vlažnom je.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ništa nisam zguglala... :/

Je li to samo metafora u tekstu ili stvarno postoji neki znak krepane ribe?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni ja.
    ni zguglala ni pronasla po policama

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam to vidjela, ali ne pada mi sad na pamet na kojim proizvodima.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjice, na našim proizvodima, ili negdje vani?
    A možda je znak skroz sitan i neupadljiv :/ .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kako izgleda, ko crknuta riba kojoj se sve kosti vide ili ko napuhana riba koja ogromnog trbuha prema nebu pluta na povrsini? nisam znala kako traziti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

riba koja leži na leđima sa zatvorenim očima.
    nemam pojma gdje sam to vidjela.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jeste tu već tražile?
    http://www.epa.gov/

ja se pogubila, ne mogu ništa naći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

našla sam!!!
    tu je znak:
    http://www.hse.gov.uk/pubns/indg352.pdf

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Super si to iskopala.

Ali to nisam nigdje vidjela. Što ne znači da nije opasno, nego da se ne označava, bojim se...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I htjedoh reći - trebalo bi taj znak zalijepiti i na jednokratne pelene

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad kad ga vidim, i meni je nekako poznat :/

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Joj, odavno sam prestala korisiti Ariel i slična sr...nja. Stvarno se osjećam kao idiot. Kome oni prodaju maglu? Za Balkan je sve dobro.
    Živjela lijepa naša Saponia.

Dobro, u zadnje vrijeme vrijeme za šareno koristim tekuće koji isto nisu hrvatski, ali eto, bar nešto

Početno

Upravo uzduz i poprijeko pregledala svoj zapadnjacki Ariel. Ni traga mrtvoj ribi... :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

s kojim praškom onda prati robu ?
    čini mi se da faks žuti robu..
    ovaj iz dm-a što ste koristile curke za platnene-kako se zove i koliko je isplatljiv za pranje robe na veeeelikooo?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni je ariel davnih dana pojeo boju na novoj trenirci.

dm-ov tekući deterdžent za bijelo i šareno je stvarno odličan, a k tome i jeftin. veš mi je stoput čišći i mirisniji nego kad sam koristila persil.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja vec nekih godinu dana koristim deterdzente iz DM-a za pranje sarenog (plavi) i bijelog (zeleni) vesa i super su mi. Pocela sam ih koristiti oprezno jer su jeftini, a kad sam vidjela da nema razlike izmedu odjece oprane arielom, pa faksom i one oprane njihovim deterdzentom, pocela sam koristiti samo njih.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja koristim od nedavno tekući Frosch.
    Na žalost ima ga samo u Mulleru na Trgu, ali ima ih stvarno puno vrsta, trenutno koristim onaj s aloe verom.
    Super je , dobro pere i 98% biorazgradiv i bez fosfata je.
    Vreća od 2 l košta oko 40 kn.
    Stavim obično 40 ml po pranju.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A inače koristim i Urtekram koji je totalno prirodan i eko frendli jer je na bazi eteričnih ulja, samo ga već neko vrijeme nema za kupit u Biobiu :/ .
    Sve u svemu, ja ne nalazim nikakvu veliku razliku u čistoći robe ni sa ovim manje/ne- agresivnim detergentima, čak ni kad stavljam te skroz male količine, bude čisto.
    Ali je zato ogromna razlika u onečišćenju okoliša.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A indijski orascici?

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i mi smo Arielu odavno rekla papa, koristimo ili Frosch ili tekući iz DM-a.
    Od Urtekram sam koristila šampone, al već duže nisam otišla u dućan di toga ima.
    A indijski oraščići me jaaaaako mame.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    A indijski orascici?
    Jedva čekam da ih isprobam .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Svaka tema na "platnenom" podforumu, makar bila i o "mrtvoj ribi" nekako završi na oraščićima

Citiraj hildegard prvotno napisa
    indijski oraščići me jaaaaako mame.
    Imam ja za tebe nekakve oraščiće, nisu indijski, ali... navrati kad stigneš

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa

Imam ja za tebe nekakve oraščiće, nisu indijski, ali... navrati kad stigneš
    :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja koristim one iz DM-a za sareno i bjelo rublje i neusporedivo su mi bolji od npr. ariela. a o cijeni da i ne govorim.
    najprije sam bila nepovjerljiva jer su kao nepoznati ali pokazali su se. za uloske cu korisiti isto taj detergent a za pelene sam nazalost preksno saznala. cekam drugu sansu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja sam, nakon godina ariela, prešla na denkmitove (dm) i super su mi. Najviše me veseli izostanak ubitačnih mirisa od kojih satima luftam sobu. Pa sam skontala da oni vjerojatno imaju samo jednu proizvodnju i to u njemačkoj, za sve svoje dućane.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

da nije vasm nikad ne bi ni probala ove tekuće iz dm, hvala cure jer su stvarno dobri i ne nagrizaju robu kao onaj bullsh.. kako bi rekao mister mrsic iz bumeranga

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

a znak u životu nikad nisam vidjela niti na jednom proizvodu, čak niti na onima koji imaju mrtvačku glavu-šta oni ne bi trebali nositi i taj znak, mislim ako su very toxic, šta onda nisu i ekološki neprihvatljivi :?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kovke prvotno napisa
    da nije vasm nikad ne bi ni probala ove tekuće iz dm, hvala cure jer su stvarno dobri i ne nagrizaju robu kao onaj bullsh.. kako bi rekao mister mrsic iz bumeranga
    egzaktli !
    slažem se s gornjim navodom od d do a!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Do kraja godine novi pravilnik o deterdžentima
    Posebno pitanje koje će se razraditi jesu omekšivači vode. Svi proizvodi morat će imati označen sastav, i to u postocima, toksikološka svojstva, znat će se koji su proizvodi biorazgradivi, a koji ne
    Tržište deterdžentima trebalo bi se uskoro srediti, barem u segmentu deklariranja takvih proizvoda, gdje će se znati što točno njihova deklaracija mora sadržavati a radi zaštite potrošača. Nedavno je održan prvi sastanak radne skupine koja će donijeti prijedlog pravilnika o deterdžentima do kraja godine. Njime će se odlučiti koja svojstva proizvoda moraju biti istaknuta na ambalaži, ponajprije ona toksikološka i o biološkoj prihvatljivosti.
    »Takav pravilnik trebao je biti gotov još krajem 2004., no došlo je do nejasnoća koje ministarstvo je nadležno za donošenje prijedloga takvog pravilnika - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva ili Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.
    Odlučeno da je najmjerodavnija Uprava za sanitarnu inspekciju pri Ministarstvu zdravstva, a radnoj skupini je pridružena Udruga za zaštitu potrošača Hrvatske«, rekao je predsjednik udruge »Potrošač« Ilija Rkman. Pravilnik će biti usklađen s direktivama EU, a svi proizvodi na koje će se odnositi morati će imati jasno označen sastav, i to u postocima, toksikološka svojstva (otrovni deterdženti imat će otisnut i znak za slijepe osobe), te će ekološki osviješteni moći znati koji su proizvodi biorazgradivi, a koji ne. Rkman je istaknuo da će ispred udruge »Potrošač« inzistirati na tome da se na proizvodima proizvedenim u EU istakne točna zemlja porijekla i adresa proizvođača u slučaju reklamacija. Prema propisima EU-a, dovoljno je istaknuti da je proizvod iz Unije, no ne i detaljniji podaci o proizvođaču. U nas još nije jasno određeno kako se trebaju deklarirati proizvodi namijenjeni za djecu, posebno osjetljivu skupinu.
    Posebno pitanje koje će se razraditi do kraja godine jesu omekšivači vode. Naime, voda u Hrvatskoj je različite tvrdoće i dok je u Zagrebu najtvrđa, na otocima je ona mekana, potrošači imaju pravo znati je li omekšivač potreban u njihovu kraju ili ne. Rkman je istaknuo da borba s deklariranjem svih proizvoda na našem tržištu traje predugo. Deklaracije su nejasne, nepotpune i u većini slučajeva nečitke.
    Prijedlog »Potrošača« je da se manji proizvodi ne zatrpavaju s previše teksta na deklaraciji nego predlaže »privjesnice« na kojima bi se mogla ispisati detaljna deklaracija.
    Rkman kaže kako »Potrošač« već dugo upozorava da neki proizvođači iz EU-a tretiraju naše potrošače kao građane drugog reda te u nas izvoze deterdžente koji nisu dopušteni u njihovim zemljama. Tako je u Uniji zabranjena svaka proizvodnja i prodaja deterdženata koji sadrže fosfate. Nedavna odluka suda kojoj se Rkman oslobađa od optužbe za klevetu, jer je svojedobno izjavio da prašak za pranje rublja »Ariel« vjerojatno nije jednake kvalitete kao u Austriji, a naknadno je utvrđeno da je tome uistinu tako, dobar je primjer kako su neki proizvodi stranih proizvođača na našim policama lošije kvalitete nego u EU, iako bi prema deklaracijama trebali biti isti.
    Katarina Dimitrijević Hrnjkaš

http://www.vjesnik.hr/html/2006/06/1....asp?r=tem&c=1

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo, ja sam danas vidjela taj znak na "BioKillu" (prozor kupaonice u potkrovlju je uz susjedov krov garaže pa nam ulaze ose... ovo je posljednji pokušaj da ih uklonimo, a da nam ne padaju na glavu :/ )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •