Citiraj Lajka prvotno napisa Vidi poruku
I, iskreno, uopce ne znam koji je pravi argument tih kakti "vjernika" i crkve da su protiv mpo-a? pa već si ih navela, onako laički - uglavnom kažu "ako Bog nije htio da imate djecu....... nema se tu šta čovjek upetljati"
Jesu li oni samo protiv zamrzavanja, ili protiv postupka kao takvog?
Rimokatolička crkva ne odobrava MPO - bilo inseminacije ili IVF. Doduše, najveći im je trn u oku zamrzavanje embrija.
Evo kako je papa Benedikt o tome razmišljao i zborio:
http://www.jutarnji.hr/papa-benedikt...-bica/1009469/
Zanimljivo kako svi imaju stav o necem sto ih se uopce ne tice. Ako je to vec takav grijeh protiv boga, neka puste ljude da grijese, i nek se brinu o sebi i svom cistom zivotu.
Ako je odgovor da je bozja volja da nema svatko djece, ok, tako se moze reci da je zapravo sve bozja volja pa tako i svaka bolest koju znaci ne bi ni trebalo poceti lijeciti.
Mislim da se previse iskoristava jadnog boga i valja svakakvih gluposti u njegovo ime.

...oprostite, ovo su samo moja razmisljanja na glas...
Crkva ima svoj stav o med. potpomognutoj oplodnji, isti sam sigurna se just o ovom trenutku mijenja, ali je to sporo i dočekat će objavu tek za koju godinu možda i desetljeće. Do tada se treba braniti od radikala unutar katoličke Crkve ala Krešimir Miletić koji otvoreno govori o tome da smo mi ubojice (otac četvero djece ako se ne varam).

Budući mogući HDZ-ov ministar zdravlja Ćorušić je također otac 4 sina, ginekolog pa kao takav kakti bolje upoznat, ima vrlo konzervativne stavove - sigurno pod utjecajem katoličke crkve i naravno njegove stranke HDZ.

Vjerujem i da među HDZ-ovcima ima mnogo MPO pacijenata, mora biti obzirom na raširenost ove bolesti pod nazivom NEPLODNOST, ali isti dižu ruke na taj zakon, poskrivečki idu na liječenje, podupiru možda čak i župnika koji bijesno govori kontra "umjetne oplodnje".... koji dupljak, ne mogu uopće zamisliti takav život.

Uglavnom, viđenje rimokatoličke crkve je vrlo usko utkano u razmišljanje HDZ-a bar što se tiče MPO-a.