Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 55 od 55

Tema: Pizza za dvogodisnjake

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ovako, poslije vikenda zovem endokrinologa u Vinogradskoj i pitam (ako netko stigne danas ili sutra, neka izvoli).
    Ajd fakat pitaj. Internet je totalno zatrovan kompletnim bedastoćama o gljivama i nije baš od neke koristi.
    Ono što bi moglo imati nekakve veze je histidin - aminokiselina koja je za klince esencijalna i ima je u gljivama. Odrasli ju proizvode sami.
    S druge strane tu je hidrazin (Phenylhydrazine) - problematična supstanca koje ima u jestivim gljivama, a metabolizira ju enzim γ-glutamyl transpeptidase. Kakva je veza među njima zapravo ne znam, ali mi nešto kao smrdi.

Interesantno je da se među receptima na LLLI uredno pojavljuju gljive.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ima doduše i ovakvih izvora, ali ih ne možeš uhvatiti ni za glavu ni za rep.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Davore hvala.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Stvarno nema na čemu, malo sam pogledao okolo i shvatio da tek ništa ne znam.
    Postoje "znanja" koja su zapravo plod nečije pokvarene mašte, a puste korijenje u pučanstvu, popularno hoax. Stvarno ne znam radi li se i u ovom slučaju samo o neslanoj šali.

(Ayurveda ionako ne preporučuje gljive u prehrani i ne mogu reći da su baš potrebne)

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moja baka je jednom skoro umrla od šampinjona koji su bili kupljeni u Žitnjakovoj voćarni. Završila s teškim trovanjem 3 tjedna u Zaraznoj bolnici, jedva je spasili. Doktor je bio rekao da se vjerojatno potkrala koja STARA gljiva među njima i da se s gljivama nikad ne zna kod male djece i starih ljudi kako će reagirati. To vam je kao s injekcijama penicilina, možeš ih dobiti 9, ali kod 10 možeš reagirati padom u anafilaktički šok.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •