Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Prvi dan srednje

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    dodagoda, kak' misliš da je tempo žešći, pa danas je tek treći dan škole, ja još ne kužim razliku u tempu ...

kod nas slično kao kod Peterlin, prvi dan su ih skupili tutto completo, kaže m. da ih je bilo milijun ispred škole i u školskoj dvorani, pa su se onda odvojili po razredima, zajedno s razrednicima i napravili đir po školi. to je bilo zgodno...
    ova dva dana imaju sve po rasporedu, uglavnom upoznaju profesore i uspoređuju ono što su već čuli o njima s vlastitim dojmovima.
    i gledaju kak' su prošli u podjeli, odnosno kak' im je pao grah .
    zapravo joj je zanimljivo.
    s obzirom da još nisu dobili knjige, sve skupa joj se čini vrlo ležerno.
    jedino joj se ne sviđa što im, navodno, svi prijete da će od sada biti "krv, znoj i suze", a ne kao u OŠ, gdje su im "svi dijelili petice" .
    ta politika zastrašivanja mi je malo

najveća razlika u odnosu na OŠ je ta što ih ovdje ima gotovo dvostruko više u razredu, pa i međusobno upoznavanje još traje, premda se već jedna grupica bila našla u gradu i prije nego što je škola krenula.
    čini mi se da nema predominacije bilo kojeg spola, al' nisam pitala koliko je to brojčano...
    Moj L. nije ni riječi rekao o zastrašivanju.... ali njega to baš vriti ne cuka. Njemu je strašno bilo to što je morao za domaću zadaću napisati sastavak iz hrvatskog jezika RUKOM u bilježnicu (on je svom profesoru hj u osnovnoj školi uvijek nosio printane papire), ali kriteriji mi se nisu učinili nedostižnim: profesorica je tražila da napišu nešto o svojim uzorima uz rečenicu "Ako ne možete napisati jednu stranicu male bilježnice, nemojte ni započinjati!" Kakva krv i znoj - pa to je kriterij za šesti razred! Nula bodova. On nije baš rječit, pa je napisao cca 250 riječi (naravno, na računalu jer je naviknut da tako slaže koncepte i mijenja prije printanja) i onda prepisao, za što mu je trebalo duplo vremena...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.09.2015. at 07:54

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •