Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 58 od 58

Tema: Prvi dan srednje

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    dodagoda, kak' misliš da je tempo žešći, pa danas je tek treći dan škole, ja još ne kužim razliku u tempu ...

ma mislim na žešći tempo u samom danu, ne u školi-oni su i u osnovnoj školi imala dril i 15 predmeta, tako da joj ovo neće biti prevelika promjena. U osnovnoj se kad je bila ujutro izvlačila iz kreveta u 7:15 i dolazila doma u 14:10 ako je imala sedam sati-sad se ustaje u 6:00 ,a dođe u 15:00... mrtva je umorna
    Posljednje uređivanje od dodagoda : 10.09.2015. at 08:54

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

...i da..iz matematike su odmah prvi sat dobili kratki inicijalni.Umjesto dobar dan izvolte test... idem se ja odmah raspitat za instrukcije iz matematike budući da ona fakat nije "matematički" tip

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    A napredni profesori više uopće ne traže pisanje lektire u gimnaziji samo, čini mi se da su takvi još uvijek rijetke ptice.
    (imala sam sreću pa sam naletjela na jednu takvu još u vrijeme vlastitog školovanja)

Pisanje lektire po meni je postao anakronizam i ima mi smisla još jedino u nižim razredima OŠ, kad trebaju vježbati pisanje, prepričavanje, i takve stvari. Stav o pročitanom djelu može se provjeriti i na mnogo drugih načina, a ne preko ispisanih stranica i stranica bilježnice.
    Da napredni... Pa nisi jedina koja je naletjela na takvu "naprednu" JA nisam lektiru pisala na klasičan način u srednjoj školi (a slavili smo ove godine 35-godišnjicu mature ) a promijenila sam troje profesora tijekom srednjoškolskih dana. Nitko od njih nije tražio klasično pisanje lektire - to je bila zanimacija za osnovnu školu. Čak ni tamo u osmom razredu nije se pisalo na klasičan način jer su nas pripremali za srednjoškolski pristup.

Lektira se u srednjoj školi (mat. usmjerenje šuvarice u provinciji) odgovarala usmeno ili su se radila izlaganja za razred (danas bi to bile prezentacije - ne sjećam se kako se u ono vrijeme zvalo, pristup je isti ali tehnologija je bila u najboljem slučaju grafoskop s folijama). Ovo s 10 stranica pisanja lektire čini mi se kao totalni arhaizam.... Uostalom, to bi mi bilo tlaka - čitati samo u jednom razredu 30x10 stranica lektire raznim rukopisima... ufff.... Možda je to ipak samo bajka.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj dodagoda prvotno napisa Vidi poruku
    ...i da..iz matematike su odmah prvi sat dobili kratki inicijalni.Umjesto dobar dan izvolte test... idem se ja odmah raspitat za instrukcije iz matematike budući da ona fakat nije "matematički" tip
    Nemoj skakati pred loptu - ako joj odmah osiguraš instrukcije, trošiš lovu prerano + šalješ joj poruku da je nesposobna. Pusti - možda s novim profesorom klikne bolje. Inicijalni test bez priprema služi baš tome da se vidi razina znanja s kojom su došli. Idi na informacije profesoru iz matematike, raspitaj se što i kako, pa tek ako profesor kaže da treba, razmisli o instrukcijama. Profesor će ti reći da li tvoja cura ima iz osnovne škole "rupe" koje treba popuniti, a ako je tako - uzmi instrukcije. Ne bih ja prije...

Btw- nije jedina. Prof. će sigurno u prvih mjesec dana puniti rupe u znanju na redovnoj nastavi.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.09.2015. at 09:07

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ma to je više bilo onako... pjesnički :D.
    Čekati ću da vidim gdje šteka pa onda uzimati instrukcije. I u osnovnoj se mučila sa matematikom a kako će ju imati na maturi, uopće nije loše da imaju strogu profesoricu-barem od straha neće brljat sa zadaćama.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da napredni... Pa nisi jedina koja je naletjela na takvu "naprednu" JA nisam lektiru pisala na klasičan način u srednjoj školi (a slavili smo ove godine 35-godišnjicu mature ) a promijenila sam troje profesora tijekom srednjoškolskih dana. Nitko od njih nije tražio klasično pisanje lektire - to je bila zanimacija za osnovnu školu. Čak ni tamo u osmom razredu nije se pisalo na klasičan način jer su nas pripremali za srednjoškolski pristup.
    A ne znam, nisam se baš puno susretala s takvim pristupom... imala sam dojam da se po Zagrebu još uvijek lektira više piše nego što se ne piše. A možda se i varam.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    A ne znam, nisam se baš puno susretala s takvim pristupom... imala sam dojam da se po Zagrebu još uvijek lektira više piše nego što se ne piše. A možda se i varam.
    Ne znam za srednje, ali u osnovnoj moj stariji je zadnju lektiru u bilježnicu pisao Charlie i tvornica čokolade (peti razred). Profesor je lektiru provjeravao na dva načina - piše se test i odgovaraš usmeno. To mi je čisto ok.

Mlađi ima drugu profesoricu i isto je češće radio prezentacije nego što je pisao. Lani je imao zamjensku mladu profesoricu (njegova je bila na porodiljnom) i pisao je prve dvije lektire, a nakon toga su i oni krenuli s prezentacijama i testovima. Ne bih ja to zapamtila da nisam morala objašnjavati "background" Velegradskog podzemlja jer ovoj generaciji je to teško. Imali su grupni rad - njih troje su radili prezentaciju i plakat. Ostalo nisam baš vidjela jer se nije radilo kod nas doma.

Ne znam da li je to pravilo, ali moja djeca su utrenirana da se jave čim profesori pitaju "tko bi htio napraviti prezentaciju o Homeru - Ilijada" pa ih pisanje nije baš dopalo. Po klasičnom pisanju lektire "jahala" je samo učiteljica mog mlađeg sina u nižim razredima oš, u razredu gdje je to bio totalno neprimjeren pristup (moje mišljenje). Imali su šprancu kako se to radi, kao da je isti kalup primjenjiv za svako djelo, ufff... Odbojno.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cvijeta, moj je upisao HTŠ

što se zastrašivanja tiče - da, i moj dolazi s vrlo neobičnim pričama, ja se zgražam, a on ih uopće ozbiljno ne shvaća. Osim profe iz njemačkog, nje se baš prestrašio. I baš mi je žao zbog toga jer ne voli njemački, a ako je tako stroga neće ga ni zavoliti...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •