-
Bratska ljubomora-kako na kraj s njom
Imam dva sina jednog od 5 godina, a drugog od 2...kad smo doma to je vječito rivalstvo, ali što me najviše iznenađuje stariji konstantno maltetira mlađeg, tako da ga ponekad i udari. Tek sam nedavno prestala dojiti manjeg kako bi došlo do ravnoteže, nazovimo to tako, jer me veći stalno ljubomorno gledao kad je mali papao iako sam i njega dojila 2 i pol godine.
Iskreno, pokušavam ima objasniti kako se trebaju manje prepucavti, zajedno dijeliti stvari, igrati se isl....što je do prije pola godine bilo O.K., ali sada je kaos...vrištanje, plać i urlanje sve dok ih fizički ne razdvojim-tipa savako u drugu prostoriju.
Vjerujem da starijeg muči manjak pažnje, ali ne zanemarujem ga nego mali traži ipak više.
MOlim savjete, kako izići iz vrtloga?
-
razgovaraj s ivim starijim
-
-
Razgovaram svakodnevno, već sama sebi izlazim na uši, i budući da sam samohrana majka moram glumit autoritet..tj. moram bit i autoritet i friend na neki način..Ali sad mi je Leonardo-stariji upao u neku fazu smušenost, odgovaranja i vječitog gunđanja...možda sam prezahtjevna i pretjerujem, jer možda je to faza kao i većina faza kod emocionalnog razvoja djece.
Ne znam, smatram sebe brižnom i otkačenom mamom, jer postavljam pravila, ali volim s njima otkrivati svijet i uživati u igri koju stvore...Ali to prepucavanje me iscrpljuje...
Da posjetim psihologa s njima, tj. sa starijim?
-
Moja seka ima dva klinca i neprestano se svađaju ,s starijim je išla psihologu i jako joj je pomogao,sretno pusa
-
Da li možda znaš ime tog psihologa ili nekog koji de dobar dječji psiholog, jer u načelu moji klinci nisu zločesti, razmaženi i neposlušne barabe, samo to rivalstvo mi se čini neukrotivo, a uz to su i jedan i drugi bikovi, pa je fight neizbježan.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma