Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Mastitis ??

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno Mastitis ??

Bok cure , trebam jedan savjet. Cura mi ima 4 mjeseca , i otpočetka isključivo dojimo i nikad nije bilo nikakvih problema. Dok se danas ujutro nisam probudila s visokom temperaturom, oko 38,3, glavoboljom i groznicom. Odmah sam posumnjala na mastitis , ali nemam iskustva s tim pa ne znam da li je to to. Samo jedna cica me boli na dodir , i to i nakon dojenja , ali nema nikakvih kvržica. Sad ne znam, da li je to neka gripa/prehlada ili bi mogao biti mastitis ?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vjerojatno je zastoj u dojci, a to moze i ne mora biti mastitis.

Stavi topli oblog na dojku prije podoja, a onda nakon njega hladno i/ili list zelenog kupusa. Masiraj dojku dok beba sisa, od korijena (prsnog kosa) prema bradavici i iz smjera pazuha prema bradavicama. Ako lociras kvrzicu ili bilo kakav tvrdji ili crveniji dio dojke, pokusaj okrenuti curu tako da joj je brada u smjeru tog mjesta dok sisa - to je najefikasniji nacin razbijanja kvrzica, cak i kad su toliko dubinski da ih ne mozemo napipati.

Za temperaturu, uzmi nesto za snizavanje ako se ne osjecas dobro: najbolje ibuprofen, ako ga podnosis. Ako ne, onda paracetamol. Ako temperatura odreagira na to, super - odmaraj i spavaj koliko mozes, ali pazi na podoje da ih greskom ne zapostavis (stvarno je bitno odrzavati redovit, cak i cesci protok mlijeka kroz kanalice). Ako temperatura nastavi divljati i skakati usprkos antipireticima i ako se osjecas stvarno lose i bez pomaka na bolje, onda je dobro otici lijecniku. Ako nije kraj krajeva sto se tice opceg stanja, daj tijelu oko 24h da pokusa samo doci k sebi (a ti prati simptome i svakako vodi racuna o dojenju i dojkama). Ne treba terapija antibioticima za svaki slucaj mastitisa, a cesto se prepisuju zenama koje se jave s bolovima u dojci.

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Evo jucer sam popila neofen, i temperatura je nestala. Danas sve do negdje 18 sati sve ok, kad evo opet temperature. Sad vise stvarno ne znam sta bi to moglo biti, ako mi se temperatura nastavi i sutra, otici cu kod doktorice. S dojenjem je sve ok, ne boli me dok cicamo, jedino dok ne onda me zna boliti desna cica, onako kako me boli dok mi je puna a prazna je. I na gornjem dijelu kao da je neka mala sitna kvrzica.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Masiraj kvrzicu za vrijeme podoja i stavljaj tople obloge na nju pred podoj. Nakon podoja hladno. I neka bebina brada bude usmjerena prema kvrzici za vrijeme podoja. Bitno je razbiti kvrgu sto prije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •