-
ja se slazem sa cvijetom, da djecje opise skolskih zbivanja djece treba uzimati sa rezervom.
i da je bitno djeci objasniti da je neka 100% "jednakost" i "pravednost" skoro pa nemoguca, te da naravno ovisi i o kutu gledanja. to je dobra prilika za razgovore sa djetetom o opcem i pojednicanom, sto znace etika, vrijednosni sustavi kao teorijski modeli, a sto znaci njihovo provodenje u realnosti. i da je bitno pokazati da stalno tuzakanje nije bas simpaticno.
no u konkretnom slucaju, da jedno dijete kaze da nece pisati test, pa da dobije mogucnost da ga pise neki drugi put, mislim ne samo da je uciteljica duzna drugoj djeci pojasniti razloge drugcijeg tretmana, nego mislim da je i vrlo nespretno od nje, ako to ne ucini. (ne znam da li se moze pozvati na neke zakonske akte, koji joj dozvoljvaju da ne mora nista objasnjavati)
razred je zajednica sa nekim pravilima, sa transparentnim nacinom ocjenjivanja, mjesto u kojem bi djeca trebala i vjezbati sto znaci zajednistvo i slicno.
za mene bi zapravo bilo tuzno i zalosno, da nijedno dijete ne upita uciteljicu, (ili ako se ne ufa, onda roditelje) zasto je tome tako. jer bi to znacilo da se vec unaprijed slaze s tim, da ovako i onako njegovo pitanje i misljenje nije bitno. (pretpostavljam da djeca to vide i sami sebe pitaju, zasto su pravila za neke ovakva, a za druge onakva). te da mora biti kus i gledati svoja posla.
tu se uopce ne radi o tome da djeca s razlogom mogu imati drugacije tretmane, ali to mora biti komunicirano i objasnjeno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma