-
Meni se čini da je čokolada lijepo objasnila sukus. I to pogotovo za djecu koja trebaju drugačiji tretman, a nisu djeca sa posebnim potrebama kod kojih se to odmah vidi, recimo u slučaju nekog invaliditeta, autizma ili slično, odnosno kada djeca imaju osobne asistente.
naravno da se ne radi o tome da ćeš djecu, odnosno njihovu drukgačijost staviti u fokus, koji ona ne žele, odnosno promatrati ih i svesti ih samo na tu posebnost. No pulinka tu ima point, u fokus ćeš ih staviti i onda ako ništa ne kažeš, a djeca vide i osjete da je tretman potpuno drugačiji, a oni ne znaju ni razumiju zašto.
naravno da pod objašnjenjem ne mislim da bi učiteljica, svaki puta kada npr. dijete ne piše kontrolni ili radi nešto drugo nego ostali, trebala reći:
e djeco ana ne piše, jer je ona....ovo ili ono. Ne mislim ni da bi trebala fingirati neke lažne zadatke. Ima sasvim dovoljno drugih prilika da na jedan jasan, konstruktivan način, objasniš djeci i roditeljima situacije.
kad je moja cura išla u prvi razred osnovne škole, učiteljice iz nastave i boravka su barem 30% vremena trošile, na ono sto su zvale socijalizacija. Molim, hvala, rješavanje konflikata, kako niz stepenice bez guranja sići u vrt, kako hodati u redu kad idu u muzej, kako jesti za stolom, kako međusobno komunicirati, sto napraviti, ako se djeca potuku, zašto nije dobro nekoga gurati, udarati, ismijavati...itd
i sa nama roditeljima su razgovarale kako su se djeca uklopila, o čemu bi trebali voditi računa, kako se djeca ponašaju prema drugima...
ono sto mislim je to, da se onako kako je čokolada opisala, naprosto stvari trebaju na početku godine komunicirati roditeljima, a sa djecom na satovima razredne zajednice razgovarati o različitosti, o različitosti potreba, naravno na općem nivou, ne sad da upireš prstom u djecu.
moji postovi su reakcija na temu: gledaj svoja posla. Ja taj stav ne smatram dobrim i objasnila sam zašto.
A gledati ne samo svoja posla, nego gledati i posla razredne zajednice, ne znaci niti da ćeš u nekoga upirati prstom, niti dovoditi u pitanje privatnost.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma