Pokazuje rezultate 1 do 50 od 218

Tema: Razlicitost u ispitivanju i ocjenjivanju

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam mislila da smo mlacenje zakljucili?
    kad vec ima vise djece sa IP koja ne mlate, ali ne pisu test, hodaju po razredu ili ne dobivaju 10 nego 7 pitanja u pismenima. Pa , eto, sto sa njima?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    kad vec ima vise djece sa IP koja ne mlate, ali ne pisu test, hodaju po razredu ili ne dobivaju 10 nego 7 pitanja u pismenima. Pa , eto, sto sa njima?
    Pa, evo, moje mlađe dete je "posebno" jer je rigidno i nefleksibilno u pravilima, kao i ja. I njega konstantno uznemirava - da, uznemirava do vrištanja- kada neko ne poštuje pravila.
    I moje posebno dete će da u vrtiću, a verovatno i u školi, beskonačno pita "zašto on sme, a ja ne?" dokle god ne dobije odgovor drugačiji od "kuš", jer će inače da se oseća konstantno uznemireno što drugi ne "igraju po pravilima". Iii, čija je različitost preča, mojeg deteta ili onog drugog? Tj., ako i moje dete bude imalo IP, da li će to značiti da će smeti da dobije objašnjenja o izuzecima od pravila jer su njemu ta objašnjenja potrebna jer je i on poseban?
    Posljednje uređivanje od pulinka : 06.09.2015. at 18:19

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, evo, moje mlađe dete je "posebno" jer je rigidno i nefleksibilno u pravilima, kao i ja. I njega konstantno uznemirava - da, uznemirava do vrištanja- kada neko ne poštuje pravila.
    I moje posebno dete će da u vrtiću, a verovatno i u školi, beskonačno pita "zašto on sme, a ja ne?" dokle god ne dobije odgovor drugačiji od "kuš", jer će inače da se oseća konstantno uznemireno što drugi ne "igraju po pravilima". Iii, čija je različitost preča, mojeg deteta ili onog drugog? Tj., ako i moje dete bude imalo IP, da li će to značiti da će smeti da dobije objašnjenja o izuzecima o pravilima jer su njemu ta objašnjenja potrebna jer je i on poseban?

Ne znam. Moje dijete hoda po razredu i neprestano zapituje " zasto ovaj ili onaj?" jer njegov IP obuhvaca i tu posebnost uz nedostatak dlake na jezku. Najcesci odgovor je taj da ga se ne ticu drugi . Pa sad mozda se tebi bolje posreci. On jasno moze pitati, ali ne mora dobiti odgovor.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam. Moje dijete hoda po razredu i neprestano zapituje " zasto ovaj ili onaj?" jer njegov IP obuhvaca i tu posebnost uz nedostatak dlake na jezku. Najcesci odgovor je taj da ga se ne ticu drugi . Pa sad mozda se tebi bolje posreci. On jasno moze pitati, ali ne mora dobiti odgovor.
    Ne verujem da će mi se bolje posrećiti.
    I ne mislim da uvek mora dobiti odgovor "zašto ovaj ili onaj...", uostalom, i kod kuće ponekad dobije odgovor "zato što ja to tako kažem".
    Ali mislim da je nezdravo po celokupne odnose u razredu da deci koja primećuju neke trajne i objektivne "različitosti" ( ne mogu se setiti bolje reči trenutno) odgovor generalno bude "da ih se ne tiču drugi".
    Jer to jednostavno nije način na koji ljudi žive.
    Ljude se uvek tiču drugi. O čemu najčešće pričamo, nego o drugim ljudima?
    Šta je drugo život u zajednici, nego život SA drugim ljudima?
    Dokle bismo stigli da nas se ne tiču drugi?
    (Uostalom, to je glavni argument suseda kada u javnost izbije neki slučaj porodičnog nasilja, samoubistva, lošeg socijalnog stanja itd.: "da ih se ne tiče kako žive drugi" i da "gledaju svoja posla".)
    I mislim da se u većini slučajeva može naći neki kratak i fer odgovor, koji neće rušiti ni privatnost ni dostojanstvo deteta sa IP-om, ali neće biti ni trajno samo "zato što učiteljica tako kaže". Pogotovo mislim da je to lakše dok su deca u nižim razredima.
    Zašto dete sme da šeta po razredu? Zato što mu je potrebno više kretanja na času nego drugima.
    Zašto sme da odbije test? Zato što se ne oseća dovoljno dobro danas da bi ga radio.
    Zašto ima manje zadataka na testu nego drugi? Zato što su mu dati teži zadaci...itd.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •