Results 1 to 24 of 24

Thread: Sto kad se digne parket?

nelitza77's Avatar
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Default Sto kad se digne parket?

Eto nismo se ni uselili, a svako malo neko "iznenadjenje". Bili smo u kuci zadnji put u nedjelju, sve ok. dosli jucer a u sredini dnevne sobe brdasce! Cijelom duzinom sobe dignuo nam se parket! Inace, slozen je uzduzno, od dugackih (mislim oko 1m) i cca 15 cm sirokih dasaka (u ducanu su to zvali seljacki pod), a ovaj tjedan nam treba stici kuhinja sto znaci da ak mi majstor krene opet raskopavat parkete moram odgoditi i montazu kuhinje i useljenje do tko zna kad (a vec ovak kasnimo cca 6 mj.!).
    Postoji li neko drugo rjesenje osim ponovnog slaganja?
    A najbolja fora je da ne znam zasto se uopce dignuo, nigdje nije nista curilo, postavljen je prije nekoliko mjeseci (a glazure jos proslo ljeto, dakle sve je trebalo biti dosta suho!), grijali smo cijelu zimu i parketar je provjeravao je li stupanj vlage ok, i sad ovo :/

postoji li kakva sansa da to postavljanje reklamirate majstoru koji je postavj'o parket?

tinkie winkie's Avatar

ako se diglo "brdašce", trebalo bi odmah povaditi tih par parketa koji su se digli, da ne povuku za sobom podizanje ostalih. Tj. da se "dizanje" ne počne širiti.

vjerojatno su koristili krivo ili loše ljepilo. tak je bilo i nama, samo kaj se nama počelo dizati uz zidove. onda su majstori počeli spiku da budu oni to stisnuli s lajsnama, pa nek stavimo namještaj na ta mjesta :shock: .... uzeli smo drugog majstora, za dva dana nam je sve dignuo, postavio nanovo i sad ne mrda nikud! ak trebaš broj, javi se na pp.
    ja mislim da ipak trebate sve dizati, ovo parcijalno dizanje mi je nekak :/

Nama se izdiglo brdo kad smo imali poplavu.

(Tko nam je kriv što smo stavljali parket u podrumsku prostoriju).

Nije mu bilo spasa. Sad smo stavili pločice.

Nadam se da majstoru jos niste platili!

Trebalo bi saznati zasto se parket digao: lose ljepilo, parket bez podloge (nama se iz tog razligao digao), vlaga ...

Cini mi se da je bilo odmah rjesiti parkete, makar znacilo da ce ostali radovi malo kasniti ...

Good luck!

Mirta30's Avatar

Quote Originally Posted by tinkie winkie
    ako se diglo "brdašce", trebalo bi odmah povaditi tih par parketa koji su se digli, da ne povuku za sobom podizanje ostalih. Tj. da se "dizanje" ne počne širiti.
    ...pomicati zidove ako su od knaufa....
    u takvim slučajemvima se izvadi red koji se digao i malo suzi

Amelie32's Avatar

Možda drvo od kojeg je izrađen seljački pod nije bilo dovoljno osušeno ili majstor nije dobro napravio svoj posao. Reklamirati u svakom slučaju čim prije. Inače sada moderni ti dugački parketi se nakon kratkog vremena znaju razdvajati (znam iz vlastitog iskustva).

aries24's Avatar

kad je nama parketar radio rekao je da nikako ne bi preporučio uzdužno postavljanje jer je njegova čvrstoća puno manja nego kod slaganja u riblju kost
    i mala kol. vlage može izazvati brdašce
    ja htjela isto uzdužno, al se nakon toga ohladila
    naš složen na riblju kost i za sad preživio 3 prolijevanja lavora vode bez dizanja

ako je parket dobro polakiran, neće mu lavor vode ništa napraviti. naš je složen uzdužno, proljevali smo već čuda po njemu, imamo ga i u kuhinji i sve je ok. jedino se malo razdvojio na mjestima gdje ispod njega prolazi grijanje ( i to u sezoni grijanja), ali meni to ne smeta jer ja ne volim da mi je sve tip top, više volim kak bi se to reklo-šebi šik

aries24's Avatar

naš je lakiran vodenim lakom i izgleda ko da uopće nije lakirano, mat
    isto se na mjestima malo odvojio, 1-2 mm, ne više, ali ne tamo gdje je prolijevano

nelitza77's Avatar
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Eto mene opet!
    Postoji li neki lak za parkete (na vodenoj bazi mozda?) koji stvarno NE smrdi? Nakon proslog lakiranja morali smo luftati mjesec dana, a sad bi se htjeli sto prije useliti pa trazimo neki malo ekoloskiji lak. I da je k tome stvarno mat, a po mogucnosti i da ne kosta ko tekuce zlato!

Osoblje foruma apricot's Avatar

postoji, vodeni, na bazi vode. nema nikakvog mirisa, ali se i brže haba.

potraži po kemobojama, bojama i lakovima...

mamasch's Avatar

ne samo da se brže haba, nego je i skuplji, al zbilja ne smrdi(previše)

manal's Avatar

he, lijepo sam pronasla temu koja mi treba na pretrazniku, ali mi ipak treba friskih savjeta ako netko zna: dakle parket postavljen uzduz (engleski vez se to valjda zove) prosle godine u rujnu, sve ok, do sad! u subotu pri usisavanju primjetim malu izbocinu, i do danas je to brdo naraslo, sad tu maltene padamo preko njega majstor kaze da ce sanirati, izvaditi sa strana gdje je parket upro u zid (dize se na mjestu gdje nema tezine, namjestaja, posred sobe), ali zasto se to dogodilo? kako da saznam otkud vlaga? jeli moguce da akvarij (koji je otpocetka isto tako u sobi) sad po vrucinama vise isparava, pa zato... :? ocajna sam a za mjesec dana stize bebe...

anjica's Avatar

nadam se da ce ti se javiti neki znalac i da ces rjesiti problem prije nego sto bebica dodje

anjica's Avatar

manal nesto mi je palo na pamet, loliko vremena vam je proslo od stavljanja, susenja glazure do stavljanja parketa, mozda se glazura nije osusila do kraja

manal's Avatar

anjica, zakon ti je novi avatar!
    pa nisam sigurna, mislim da se susila mjesec dana, i da, mozda nije dosta, ali kako je do sad izdrzao? da stvar bude gora: "majstor" to juce isao srediti, a gle cuda, parket nije upro o zid, nego se eto samo tako digao po sredini. sad je izvadio plocice po sredini i imamo rupu u sobi! samo mi je to falilo... sad ce on to nesto "nadostiklavati", ali ja bi sprijecila daljnju stetu, ako netko zna, pliz!

marta's Avatar

Quote Originally Posted by nelitza77
    Eto mene opet!
    Postoji li neki lak za parkete (na vodenoj bazi mozda?) koji stvarno NE smrdi? Nakon proslog lakiranja morali smo luftati mjesec dana, a sad bi se htjeli sto prije useliti pa trazimo neki malo ekoloskiji lak. I da je k tome stvarno mat, a po mogucnosti i da ne kosta ko tekuce zlato!
    Postoji Sadolin Quickstep. Ja sam klincima u jedno popodne polakirala sobu od 16 kvadrata. Susi se za 2 sata, u kanti je bilo tamak dovoljno za 3 sloja u toj sobi. Nakon 4-5 dana sve uselili, ali nije smrdilo ni kad se farbalo, nego smo cekali da se kao, "jos malo bolje osusi".

Cubana's Avatar

Quote Originally Posted by manal
    anjica, zakon ti je novi avatar!
    pa nisam sigurna, mislim da se susila mjesec dana, i da, mozda nije dosta, ali kako je do sad izdrzao? da stvar bude gora: "majstor" to juce isao srediti, a gle cuda, parket nije upro o zid, nego se eto samo tako digao po sredini. sad je izvadio plocice po sredini i imamo rupu u sobi! samo mi je to falilo... sad ce on to nesto "nadostiklavati", ali ja bi sprijecila daljnju stetu, ako netko zna, pliz!
    Situacija ista, od glazure do postavljanja mjesec dana.
    Izvadili smo cijeli parket i sad smo na betonu koji se suši.
    On je htio samo sredinu i nadoštukavati, ali mi smo skužili da se sve odlijepilo i nismo htjeli opet polovično riješenje.
    Da nemamo istog majstora

manal's Avatar

ajme cubana, znaci ima nas jos sretnih! izgleda da su majstori za parket otprilike jednako "kompetentni", damn it... pa kako da sad skidamo sve, rodit cu za manje od mjesec dana! a mislim da ostatak parketa drzi... jednostavno ne znam... :/
    sretno vam bilo i brzo se susilo!

zasad skulirana's Avatar

podizem.....nama se dogodila katastrofa,sudjerica je preko noci poplutala,dobar dio vode je popio i parket u DB....

opteretili smo ga ali su se letve svejedno digle i izvitoperile ... rijec je o gotovom troslojnom parketu,jako dugim letvama ( i preko metar) tako da iako je zahvaceno cca 3m2 ako treba skidat to vuce puno vecu povrsinu (jos je sistem postavljanja utor-pero,dakle ako ga ides dizat jedna vuce drugu,ne mozes samo izvadit tu ostecenu)... odljepio se taj povrsinski 3ci sloj parketa debljine cca 6-7mm....nekako se nadamo da ce se to nekako dat zaljepit nazad kad se osusi....????

pa sad molim za iskustva onih koji su se nasli u sličnoj nevolji, koliko treba da se osusi (sreca sto je jako taman i izlozen suncu),prije toga ocito ne smijemo nista radit a doslovno se spoticemo od izdignute dijelove,bas su na prolazu u kuhinju...

da li je itko uspio nesto spasiti,zaljepiti? sumnjam da ce mi Pozgaj htjet prodat samo 2-3 kvadrata, i kad smo ga kupovali isao je po narudžbi....
    uffff, a kad promislim da sam ga htjela stavit i u kuhinju....

( i da,toliko o Bosch aquastop sudjerici,jos ne znam koji je njoj kuki bio,mestar ce doc iduci tjedan)
    Last edited by zasad skulirana; 24.01.2015 at 23:50.

S2000's Avatar

Auuu. Kaze mm "ali ona ono nema aquastop"

zasad skulirana's Avatar

imam,toliko o toj funkciji....ali ne kuzim sto joj bi,evo sam ju opet upalila i sad nista ne curi....

imamo mi i alarm/senzor za vodu ali stavili smo ga u spajzu ispod bojlera u slucaju da procuri,sad vidim da je trebalo jos negdje...

bio parketar,nema mu spasa... moramo sve to ispilat i taj dio ide u plocice (da ga mijenjamo pola DB bi morali razvalit)
    samo se nadam da cemo nac iste plocice ko' u trpezariji....ma prekrasno....
    Last edited by zasad skulirana; 25.01.2015 at 18:20.