meni je taj look ok za vidjeti na malom broju ljudi koji to znaju 'isfurati', ali većina mi u tome izgleda smiješno i ne mogu si pomoći.
moj sin je te pubertetske godine proveo isključivo u crnim trapericama i crnim majicama omiljenih metal bendova. već negdje pri kraju srednje je počeo nositi i ostale boje, ali ga nikako ne mogu zamisliti u onakvom tipu gaća jer jednostavno nije njegov 'đir'.
Isto ko što mi je skroz cool vidjeti Urbana sa suknjom i masom pirsinga po sebi, a mm bi da to isto stavi na sebe izgledao ko redikul
I da, trenerke su mi prolazne isključivo za skroz male klince i za sport. u svim ostalim dobnim skupinama i situacijama ima hrpa druge odjeće koja puno bolje izgeda, a također je udobna i funkcionalna.
Posljednje uređivanje od Bodulica : 10.09.2015. at 03:19
isto ovakoprvo zato sto mislim da to zapravo i je njena stvar (trebalo mi je malo vremena da shvatim)
drugo, zato sto ako bih je uspijela na nesto nagovoriti (pred koju godinu), to bi onda lijepo stajalo u ormaru, a obukla bi to dva-tri puta.
ali zaista, mislim da to je zapravo i je njihova stvar, a dosta toga mi i ok izgleda.
neki dan je navalila da hoce poderane traperice
ne malo poderane, vec s ogromnim rupetinama, ko da ih je bijesna macka drapala
i bas je vrsila pritisak, ali nisam kupila
ovo vrijedi i za moju curku
sad je bitno što će ekipa reći, uglavnom igra na sigurnu kartu: traperice + cool majica (najčešće s natpisom)
srećom je odustala od tajica jer su trajale ravno prvi tjedan, nakon toga su koljena zjevala
sad su tajice samo za šminku, tih nekoliko puta godišnje izdrže u komadu
trenirke za školu ne dozvoljavam, za sad mi to nije problem a za budućnost pamtim savjet Peterlin
Posljednje uređivanje od MikiMama : 10.09.2015. at 09:09
Moj se voli "srediti" ali se ipak u školi najugodnije osjeća u trenirci. Nikad ga ni u vrtić ni u školu nisam slala pokrpanog(jedino ako su to bile stvarno neke malene jedva zamjetne zakrpice) jednostavno se nisam mogla natjerati na to. Prošle školske godine(1 razred) je na koljenima sredio 2-3 para traperica i 4-5 donjih djelova trenirke. Bilo je trenutaka po zimi da mu nisam imala šta obući dok se ono što je čitavo suši. Nadam se da će ove godine biti bolje.
p.s.
uvijek gledam da je to za školu neki "malo ljepši" donji dio trenirke a ne kao pidžama. Evo sad npr. ima 2 komada finih Nikki-jevih trenirki sa džepovima...
Posljednje uređivanje od dodagoda : 10.09.2015. at 10:24
kako gdje.
ja tu nisam bas neki formalist, ali u svibnju je na konzert anne sophie mutten u musikvereinu dosla zena doslovce u japankama i pareu za plazu.
bome su je svi gledali.
a ja sma mislila da je neka australka, jer kad smo u sydneyu bilu u njihovoj poznatoj i prekrasnoj operi, vecina posjetilaca je bila u japankama i onim surferskim gacama.
moja seka je rekla da se odmah vidi tko su europljani a tko domaci.
ja sam tu dosta opustena i vidim ovdje i u kazalistu i na koncertima da je tu ima svega od jako uredenih ljudi, do mladih u trapericama i sakoima, ili onako dosta casual. bitno je da ljudi dodu i da ih zanima kultura, a ne kako su obuceni.
mada mi je ova u pareu bila onako malo...hm, hm...ali nema veze.
Seni, podsjetila si me ne nešto.
Prije nekoliko godina sjedili smo u Vodicama u kafiću. Za stol do nas došle su sjesti 2 sredovječne žene i isto tako sredovječni muškarac. One su na sebi imale kupaće, preko kojih su svezale komade onih "čipkastih" zavjesa. Majkemi, takav pareo ne postoji. U jednom trenutku nastao je jedan tren tišine, znate ono kad žamor nestane na pol sekunde i čulo se samo jednu od njih: "Ali Žorž, nije sve u seksu!".![]()
šta nismo prije par godina na ohoho stranica raspravljali pro i kontra trenirki![]()
Jučer je bio 3. dan škole, a score je: jedne bačene hlače, jedne poslane na štepanje.
Kako ga neću slati pokrpanog?!
jurana a da mu daš štitnike za školu?
Da, ovo me podsjetilo na "trend" mama u parkicu u trenirkama. Kao, kad rodis onda hodas okolo u trenirki...Ja sam hodala u trapericama.
Meni je trenirka isto za sport, neki prljavi posao na zemlji (ako nemas adekvatne traperice), i eventualno za jutarnju kavu u lokalnom kaficu (u teoriji bar, osobno jos nisam isprobala)
Ja nemam ništa protiv trenerki, nosim ih u slobodno vrijeme i to ne samo za sport. I lijepe su mi, ako su lijepe naravno. Pa moja adidas trenerka skuplja je od odijela iz Zare koje nosim na posao.Ali ona nije za posao, nikako.
A odijelo nije za šetnju po Jarunu.
Barbi pa ko je vidio ici u skupoj odjci na posao
fakat smo se tad nacakulale o trenirkama.
ja svoju ni u vrtić ne saljem pokrpanu, samo ako uspijem srediti neku sitnu rupicu da se ni ne vidi da je pokrpano (tajice)
izgleda da sam iz starije generacije po tome
Tragom naše teme, moram priznati da ja sa trenirkama nemam problema, jer ih - nemam. Niti jednu. Ali zato traperica tonu![]()
Moj sinak, 12 godina, je ravno dva dana išao u školu u trapericama, a onda me napao da mu dam nešto udobnije jer ga ovo žulja oko struka. Istina, obzirom da je on 'glista' tip građe, uvijek mu kupujem hlače s gumicom za regulaciju, i ona često bude zategnuta do kraja, tako da mu stvarno oko struka može biti nagužvanih slojeva tkanine koji ga žuljaju. Trenirke već uspijevamo naći da su mu dovoljno dugačke a da mu ne spadaju.
I do sada je najviše volio ići u trenirci u školu, nadala sam se da će ga to proći, ali bit će da ću morati pričekati bar dok mu se ne počnu događati 'neugodne situacije' pa dok skuži da to traperice ipak bolje kamufliraju. Za sada, sve što mogu jest dati mu trenirku koja je u pristojnom stanju.
i, da, kod mene na poslu se toleriraju traperice, ali kad neki od kolega čučnu, a nisu svi baš dvadesetogodišnjaci u dobroj fizičkoj formi, pa kad pokažu raskoš, a bome i razdjeljak, mislim si da bi manje boljelo za oči da su obukli trenirku.
Svaki put kad čučnu, promoviraju akciju: Say no to crack!
Sve za zdrav život
Onakvu trenerku s vertexinog linka, zadnju - imitaciju kože, baš sam jučer vidjela da nosi jedna mlada žena i to s vrtoglavim potpeticama.
Moj je negdje u toj dobi počeo nositi remen i stvar se riješila. Remen ima neki od tkanine koji ne žulja, sam si regulira širinu da ga ne steže i sve pet. A na remenu je i torbica za mobitel, da ga ne mora vucarati po džepovima.
Glede u svezi trenirki - vidjela sam jučer u cc1 (Tezenis) donje dijelove trenirke sa cargo džepovima, u visini koljena. Bila bi kupila, ali nisam se usudila bez sina, sad je u dobi kad se ne isplati kupovati mu odjeću napamet. Doduše, on to ne bi obukao u školu, ali bi na slobodne aktivnosti.
U nasoj skoli imamo kod oblacenja.
Cure idu u hlacama (platnene, jeans) i tajicama ali preko tajica ide neka duza majica, tunika. Trenerke idu na dan kad imaju tjelesni (a na tjelesnom se presvlace u kratke hlace i majicu).
Moja cesto na tajice obuce neku haljinu ili suknju ako joj pase; uglavnom idu skockani, ali pristojni.
Bermude smiju biti do koljena (ne krace), ramena trebaju biti pokrivena.
Neke curke obuku tajice pa preko njih shorts, ali obicno im slijedi nakon toga pismeno upozorenje.
Za njega bi bilo super rješenje traperice na tregere, kakve smo mi nosili (marka Lee, sa cargo džepovima - odlično je stajalo i mršavima i debelima).
Da mi je to naći za mog mlađeg.... Za starijeg se ne nadam, taj je visok kao košarkaš, guzica neizražena, struk uzak - vel. hlača 29. Dok su bili mali, oba su obožavala tregerice, ja sam ih nosila kao studentica i kasnije, ali sad - ne znam uopće gdje bih to tražila.
nama je učiteljica baš neki dan na roditeljskom (2razred) povela pitanje oblačenja djece, kao neki roditelji su ju pitali da li klinci smiju u školu dolaziti u trenirkama, na što je ona rekla: naravno, čak dapače, obzirom na to da su često vani, pa postoji velika šansa uništavanja lijepih komada odjeće.
i na početku prvog razreda je isto napomenula da ih ne oblačimo previše u nove stvari.
moja Klara ide u 90% slučajeva u tajicama, tu i tamo u trapericama jer joj u njima nije najkomotnije, a pošaljem ju i u donjem dijelu trenirke, dapače.
vidim da peterlin kaze da joj djeca nose mobitele u hlacama.
mene je toga uvijek strah, jer mnogi kazu da oni ipak zrace, drugi kazu ne...
Naravno.
Mislim, bude svacega (100% nasminkane, svakakve frizure, one poderane hlace iz kojih svasta izlazi, dekoltei u razvoju), nekako ne vjerujem da svi roditelji procitaju kod oblacenja, ili da ga je za njiega briga, no ovi ekstremi se nakon prigovora ipak donekle umoderiraju.
Posljednje uređivanje od Elly : 11.09.2015. at 13:26
Danas sam i ja svoje poslala u trenirkama. Jučer, nakon 4 dana škole u trapericama, su se pobunili i odbili ih obući 5. dan za redom.
To je istina, ali opet - gledam cijelu generaciju, svi to rade. Nije taj mobitel stalno u džepu, u džepu je dok hodaš vani. U školi je u torbi, veći dio sati, doma je na stolu.
Ima moj stariji torbu, mlađi sad torbicu na remenu - nemam pojma. Odustala sam. Okruženi smo raznim poljima - tko zna kako će se to još pokazati za 2-3 generacije.
Angie, ti imaš precizan dogovor na pitanje iz naslova: četiri dana :D
(znam da nisu išli u pokrpanome, ali u tom smislu je promjena).
vertex,
da, imaju nove trenirke pa nisu pokrpane, ali to će vjerojatno trajati još sljedeća 4 danapa će ispasti 8 na kraju!
A koje trenitke najduže izdrže? Primjetila sam da mi najkraće traju oni donji dijelovi iz OVS pa ih više ne kupujem. A Benetonovi najduže zadržavaju oblik. Oni su mi najdraži. Skuplje trenutno ne kupujemo jer su još "mali" pa mislim da nema smisla, ali ako mi netko potvrdi da su dugotrajniji možda se i predomislim.
Vjeruj mi, na koljenima se poderu sve od najjeftinijih do najskupljih jednako. One iz Lidla su jednakodobre kao nikeove i hilfigerove.
Moja ide u drugi razred i nema šanse da obuče trenirku za školu, već joj suze idu na spomen trenirke. To koristimo kao prijetnju u slučaju da ne napravi kaj treba. Cura je opsjednuta modom i jako joj je važno kak izgleda, i da joj sve paše od majice do čarapa. Nosi traperice, uske pamučne hlače ili tajice + majica ili košulja. I sve naravno mora biti čisto i uredno, gadljiva je i ne voli se zaprljati. Mene stalno kritizira da bih trebala više paziti na oblačenje.
Sirius Black, je li joj nedavno bio rođendan?
Potpisujem Angie za trajnost skupljih i jeftinijih hlača - sve isto.
Koliko god nam se sviđalo kad nam djeca izgledaju "skockano / dotjerano " treba s djecom odlučiti što će nositi - u čemu im je udobno. Moje ijete bira dane kad je tjelesni odjeću koju lako skine i ponovo obuće. Te dane ne želi štramice nikako! Najbitnije je da su stvari čiste i uredne.
moje kćeri još od vrtića same biraju što će obući i kakvu će frizuru imati. njihova stvar, a što će drugi reći, zabole me.
starija, 6. razred, 90% dana ide u školu u tajicama, ostatak u trapericama
mlađa, 3. razred, skoro isključivo u tajicama
ima i rupica i zakrpa i tragova flomica koji ne idu s majica koliko god ih ja prala
ova 6. razred je ljetos obrijala 3/4 glave na 3 milimetra i tako ide i u školu, meni to baš cool, da je svoja u onom moru dugokosih mainstream curica lol
Moj mlađi je nabavio drop crotch hlače (nisu jako obješene, nego minimalno) i kaže da je to najudobniji komad odjeće koji ima. Povremeno ide u tome u školu. A ja se navikavam.
Moja nije isla, sukladno poruci u informativki
A ne ide i nece ici zakrpana
Nije isla (a ni ova mladja) ni u vrtic zakrpana
S nekim flekama na majici koje bas nisu isle - da
A zakrpano smo koristili za bakin vrt i dvoriste
[QUOTE=aleksandra70vanja;2807792]moja je bila
rekli su im dan ranije da dođu
imali su najnormalniju nastavu
samo jedne prof nije bilo, ali zato što je bila bolesna
i ide u ponedjeljak, nitko im nije rekao da ne dođu
imala je normalno i glazbenu
ide u nepokrpanoj robi