Baš sam im jučer pokrpala najdražu kariranu košulju da ju mogu nositi na školu pa sam vas se sjetila...Da, idu pokrpane. Ali fakat se ne vidi
![]()
Podijelila sam topike
o štrajku prosvjetara nastavite ovdje http://forum.roda.hr/threads/88836-štrajk-prosvjetara
Ovo samo uvjetno ima veze s naslovom teme, ali moja je dvojba prebanalna za otvaranje zasebne teme.
Moja mama je mom sinu kupila ovakve hlače. One su još čudnije nego na slici. Radi se o mekom, vrlo rastezljivom jeansu koji je pripijen uz noge, umjesto pasice i šlica ima gumicu i nogavice su na dnu dosta stegnute. Uz to ima isprani izgled koji smo mi u osamdesetima zvali špricani.
On je hlačama oduševljen jer su vrlo udobne i lako se navlače. Iz ovog je vidljivo koliko ga ne zanima moda i da ne uopće primjećuje što drugi nose. Nije se on ni za njih nešto vezao, ali me je pitao dvaput jesam li ih oprala da ih počne nositi.
Moj je problem s njima što mislim da će mu se druga djeca rugati. Još prošle bi ga godine bez problema poslala u njima u školu, ali sad je 5. razred i drugačiji su odnosi u razredu i počeli su se više razlikovati u ocjenama pa ima nešto i zavisti.
Dakle: hoće li mu se rugati ili su ovo sasvim obične hlače, a ja nemam pojma
Da mu otvoreno kažem čega se bojim ili da ih i dalje ne perem? To mi je malo onako pasivno-agresivno rješenje, ali njemu ništa oko izgleda dosad nije bilo važno pa da ga još malo ostavim u toj njegovoj naivnosti.
Reci mu otvoreno, pa nek sam procijeni. Iako nisam uvjerena da će mu se rugati, malo im je čudno pomaknut osjećaj za modu... Vise nako na švapski, valjda je to utjecaj Lidla. Na nas je valjda više utjecala talijanska moda, pa nam zato te šricane trapke izgledaju ko koleđice na bosu nogu uz poliestersku trenerku...
Za cure bi bile sasvim obične, dapače to je ono što ja zovem traper tajice (a inače se zove jeggins), i to moja kći nosi stalno, ali ne znam nose li dečki takve hlače pod normalno.
Špricane rebe se nose. Nose ih i studenti i studentice. Ne znam kako to obasniti, ali je tako :D
Taj špricani jeans mi je bio užasan i u vrijeme moje teen dobi, a tako mi je i sad.
Tim slijedom ja takve hlače ne bi niti slučajno kupila, ali ako bi ih već dobio i htio nositi onda mu ne bi branila, šta sad. Moji znaju i gore stvari žicati da im kupim. :lol
Jurana ja ti moram odati priznanje zbog truda da ih iskopaš na netu :respect:
Čini mi se da je moj stariji ama baš isti kao tvoj, i on bi nosio vreću ako treba, samo da je udobno i da se lako oblači![]()
A šta, neka proba jedan dan, sam će najbolje vidjeti kako će se osjećati i kakve će biti reakcije.
jurana,za post :D
meni su hlače grozne :D, taj špricani jeans i još kako sam shvatila, tajice. za dečke.
iako, sudeći po razredu mog j, čisto sumnjam da će se netko rugati
al ja bih ovako kao marta, rekla bih mu da su meni grozne, da postoji šansa da će se netko narugati, pa ako i dalje inzistira, a nek ih nosi. sam pao, sam se ubio :D
A šta ako jedno nošenje bude dovoljno da pokupi neki nadimak?
Ja sam za jednog dečka u razredu rekla da ima hrapavi glas i do kraja školovanja sam bila Rašpa.
![]()
Posljednje uređivanje od Jurana : 14.03.2016. at 11:39
To se sada nosi, pusti mu. Ako mu se budu rugali ( a nece jer je to trenutno moderno) jih neće vise staviti i bok...
ne vjerujem, pa nisu zajedno od jučer. idu skupa 5 godina, baš da bi ga s tim poistovijetili.
moja je imala situaciju sa suknjom do gležnja, šarena ljetna suknja iz hm-a. bilo je par prijekih pogleda i možda koji nelijepi komentar. nikad ju više nije obukla, ali nije ju ni obilježilo.
ja uopće ne razumijem šta vam je tako strašno u tim hlačama
čini mi se da i odrasli muški nose sve pripijenije hlače i sve pripijenije majice, i neka malo i njima!
Ja sve češće vidim muškarce u tunikama, ono do po bedra. Ima ih po hm-u.
ja bih ih poderala i oprala i okrivila veš mašinu da ih je poderala i da očito nisu bile kvalitetne.
Neću ih isparati, reći ću mu za rizik pa neka odlučuje.
Hvala svima na odgovorima.
ni meni se hlace ne svidjaju
ni kroj, ni lastik na dnu, a ni spricani jeans
ja jedina kupujem djeci odjecu (i ono sto dobiju kao poklon za rodjendan, vecinom od prijateljica koje imaju slican stil) pa jos prolazi da nose samo 'approved by mom'
svjesna sam da nece jos dugo potrajati pa uzivam, iako i oni mene nekad popljuju i nece da nose neki meni super komad
ali ja bih ga pustila ako vec inzistira
Ja to ne bih za decka
Ne volim pripijene hlace na muskima opcenito
kroj hlaca je meni fantastican, kao dres samo od jeansa, moji ih imaju. ne mogu se usporediti s tajicama.
ja sam ih isto kupila u lidlu, ali crne, jer mi se taj spric ne svidja
doduse presiroke su mome pa smo ih proslijedili jednom petasu koji ih voli nositi
gledam B frendove neki dan, 15godišnjaci, jedan ima klače kao te, ali nije traper, nego materijal trenerke - majke mi, kao da j eu piđami izašao van. Pitam B, što ti ovaj ne izgleda kao da ima piđamu (:bezobrazna, a on me gleda kao da sam s marsa pala - pa to ti se sad nosi!
moja najstarija svaki drugi dan ode u skolu u necemu za sto ja mislim da ce joj se rugati. ali stvarno. i ne, nije moderno a da ja ne znam, nego su to sulude kombinacije koje ne sjedaju cak ni meni koja obozavam lude kombinacije.Moj je problem s njima što mislim da će mu se druga djeca rugati.
par puta sam ju pitala je li sigurna da u tome zeli u skolu, svaki put bi rekla da jest, i da zna sto ja mislim, ali da ju boli briga, da je to njeno tijelo i njena odjeca.
da li joj se rugaju, ne znam. pitala sam ju par puta, pa kaze da su joj neke frendice rekle da mozda nije trebala ovo ili ono staviti, ali bez ruganja, samo komentari.
i dalje se tako oblaci. ja se vise ne petljam![]()
Povratna informacija: mali je već nekoliko puta bio u školi u onim hlačama i nije mu nitko ništa rekao.
Ako su čudno gledali, u redu je, on takve stvari ne primjećuje.
Gdje su rupe? Da nisu lansirane u sklopu počeši-kampanje?![]()
Paa, ja sam neki dan vidjela u h&m te muške hlače, jošsa spuštenim turom (drop crotch) za 80 kn. Podsjetilo me na Šilju i njegov kombinezon.Inače, moj mlađi ima dvoje takve trenirka-look hlače, ali s normalnim turom koji nije spušten. Koristi ih za rolanje, tamnosive, da baš ne izgledaju skroz kap pidžama. Imaju render dolje i dobre su za bicikl i role jer nogavice su relativno uske i ne smetaju. Povremeno ide tak i u školu. Zapravo, sve češće. Starijem to ne pada na pamet. A ja si misllim ako kodeks škole to ne brani, panek nosi. Meni nije špica filma... a opet, kaj to nisu govorili i za traperice u naše vrijeme?
Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.03.2016. at 21:53
Vjerujem, ali moj stariji ne trza na modu ni mrvicu. A teško mu nađem i trenirku koja ne visi na njemu ko vreća na metli. On je ljubitelj samterica jer su mekane i udobnije od traperica. Ček malo, ima trenutno nosivih najmanje pet pari. Smeđe, tamnosive, tamnoplave, crne i svjetlije sive koje su malo pohabane. Traperice nisu ukalkulirane.
Joj grozne su mi te hlace
Ko da im se pelena prepunila pa onako fuj visi
A moj ih necak obozava![]()
cvijeta bi vam rekla da ste čangrizave i brondate jer ste - ostarile
![]()
stara ili mlada, neki trendovi su mi osobno ruzni
spic cipele sa spicem od deset centi, platforme kopita, hlace na pola guzice da vire gace i pelena trenirke
ali prodje, sve prodje, pa se vise ili manje smijemo starim trendovima