Pokazuje rezultate 1 do 50 od 105

Tema: Kada počnete s grijanjem?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam zimogrozna i ne osvrćem se na datume, nego na temp u stanu, a meni je hladno čim temp u stanu padne ispod 24, moja je optimalna temp. 26. Nedavno je bio neki člančić kako je muškarcima, u prosjeku, najugodnija temp 21-22, a ženama 24-25 mislim. Ja sam se preporodila dolaskom u ZG, a plinsko etažno je tome još dodalo (zasad, dok je s plinom sve OK). Centralno na toplanu je isto super, kad startaš od kud sam ja startala (ST, velik stan, jedna strana stana staklena stijena, a loša stolarija, učenje u rukavicama s otvorenim prstima, skakanje 10 min da bi se suočio s krevetom u sobi - a ta trauma se ponovno rodi svakog Božića... mislim, nosim dugu pernatu jaknu za ST Božić koja je uglavnom u svrsi "bademantila" za boravak u stanu). Ali, isto mi sad ne odgovara kad se sjetim da u Novom ZG-u iza 1 h nije bilo tople vode ili da, osim na NG, nije bilo grijanja noću osim kalorifera/klime.

Na temp. u stanu utječe masu faktora - južna orijentacija traži kasnije grijanje, a niska, sjeverna, mračna ranije grijanje (tj.... da sam ja u tim prostorima ja bih tražila ranije grijanje), zadnji stanovi isto imaju drugi režim, pa ovisi o stolariji, izolaciji zgrade itd. itd.

Plus, nisu svi isti, i objektivno, žena s manjkom željeza, s indeksom tjelesne mase komarca, nema iste potrebe kao npr. muškarac od 90 kg i neke srednje visine.

Evo člančića (bebe se u tome ne spominju):

https://www.tportal.hr/lifestyle/cla...-tome-20171014
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.10.2017. at 17:57

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •