Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: hitno - pomoc s kolacicima trebam

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno hitno - pomoc s kolacicima trebam

isla sam radit ove neke jednostavne kolacice bez pecenja, pa imam par hitnih pitanja

prvo: u smedje zutoj salamici pise da u tamnu smjesu idu 2 bjelanjka - kakva? svjeza? snijeg od bjelanjaka? nesto trece?

drugo: bijele kuglice (one jako male ) kad sam zamijesala smjesu - doslo mi jako gnjecavo i mekano - da stavim u frizider pa da kasnije radim kuglice? napominjem da mi je u kuhinji bas toplo...

trece: salama sa zeleom - i nju sam zamijesala i sve super, ali je isto tako jako jako gnjecavo i mekano - ja sam stavila na prozirnu foliju, pokusala oblikovat kobasu i stavila tako mekano i zamotano u frizider - je li tako ok? ili da radim nesto drugo?

ok, sad sam skuzila da sam zaboravila staviti cokoladu u smjesu dakle - kako stavim cokoladu? naribam? otopim?

sto cu ako i dalje bude gnjecavo - da napravim ono sto sam opisala tu gore?

cetvrto: za napolitanke bake anke, treba u malo ohladjenu smjesu dodati orahe i maslac - da prije toga na vatri otopim maslac ili je dovoljno da je gnjecav od tople kuhinje?

za sad je to sve - puno hvala dobroj dusici na brzim odgovorima

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sve ovo napamet odgovaram:

1. snijeg
    2. stavi da se ohladi
    3. otopi coksu pa premijesi i onda stavi da se malo ohladi
    4.dovoljno je da je gnjecav

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da ponavljam puse il ces preuzet ove gore

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

1. ništa snijeg, samo umiješaš
    2. marta reče (napravim tu gnjecavu "kobasicu", stavim je u frižider i onda kad stegne oblikujem ravnalom: kod mene je bijela trokutasta, a tamna četvrtasta)
    3. marta reče
    4. marta reče

e, a kod salame pod rednim brojem 1... isto naptaviš valjak od smeđe smjese, na bak-papiru, pa razvaljaš, pa obrežeš tako da dobiješ četverokut širine cca 6 cm, viškove obrežeš i malom žličicom stavljaš kremu po sredini. spojiš rubove i otkotrljaš na foliju. još malo sve zajedno kotrljaš i staviš u fridž)

Ja napravila sva četiri, pa ti vidi gdje ćeš za ovaj vikend.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ahhhh, stavila sam bjelanjak u snijegu - al mislim da nije lose ispalo

e a ovaj podatak o salami je isto zlata vrijedan, iako kasan ja sam napravila veliki cetverokut cca 40x30 pa razmazala zutu kremu pa zarolala, ispala roladica nesto deblja od 2cm kako pise u receptu, al ne bojim se ja za nju - pojest ce se...

ok, sad imam 3 od 4, danas radim napolitanke, a mozda i cupavce...

e, a sutra, ako budem bas specijalno nadahnuta, napravit cu nesto sto se zove "kvadratna torta" i definitivno je kremasto-tortasti uradak moje mame koji najobozavam (naravno da ni ne sanjam da ce ispast onako dobro kako ga ona radi, ali eto - ne bojim se ni za njega )

i, apricot, pazi sta pricas

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    e a ovaj podatak o salami je isto zlata vrijedan, iako kasan ja sam napravila veliki cetverokut cca 40x30 pa razmazala zutu kremu pa zarolala, ispala roladica nesto deblja od 2cm kako pise u receptu, al ne bojim se ja za nju - pojest ce se...
    ja dobila 4 salamice, dugačke cca30cm, presjeka cca 2cm.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja dvije - ali deblje

nema frke, sve sam si zapisala, drugi put ce bit ko nacrtano...

i jos jedno pitanje - za ove napolitanke - tog fila je dosta doslo, to sve ide izmedju dvije oblatne? ja tako stavila, malo mi iscurilo naokolo, valjda ce se stisnuti...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imaš na Portalu kako se radi: bude dosta file, za Tenine velike oblatne.
    Obložiš staniolom da ne curi, zapakiraš, staviš gore knjižurinu i strpaš u frižider.
    Kad se stisne, ja izvadim, narežem na stupce i frknem u zamrzivač.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u mom zamrzivacu nema mjesta. mm nakupovao lepinja i lepinjica kad je bio zadnji put u bosni i prekrcao mi frizer...

uglavnom - sve je super ispalo, jako sam si zadovoljna, imamo sveukupno pet vrsta slatkisa, a ako me posluzi dobra djecja volja, mozda jos koji ostvarim (ne da mi fali kalorija u kuci...)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •