Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: hitno - pomoc s kolacicima trebam

  1. #1
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno hitno - pomoc s kolacicima trebam

    isla sam radit ove neke jednostavne kolacice bez pecenja, pa imam par hitnih pitanja

    prvo: u smedje zutoj salamici pise da u tamnu smjesu idu 2 bjelanjka - kakva? svjeza? snijeg od bjelanjaka? nesto trece?

    drugo: bijele kuglice (one jako male ) kad sam zamijesala smjesu - doslo mi jako gnjecavo i mekano - da stavim u frizider pa da kasnije radim kuglice? napominjem da mi je u kuhinji bas toplo...

    trece: salama sa zeleom - i nju sam zamijesala i sve super, ali je isto tako jako jako gnjecavo i mekano - ja sam stavila na prozirnu foliju, pokusala oblikovat kobasu i stavila tako mekano i zamotano u frizider - je li tako ok? ili da radim nesto drugo?

    ok, sad sam skuzila da sam zaboravila staviti cokoladu u smjesu dakle - kako stavim cokoladu? naribam? otopim?

    sto cu ako i dalje bude gnjecavo - da napravim ono sto sam opisala tu gore?

    cetvrto: za napolitanke bake anke, treba u malo ohladjenu smjesu dodati orahe i maslac - da prije toga na vatri otopim maslac ili je dovoljno da je gnjecav od tople kuhinje?


    za sad je to sve - puno hvala dobroj dusici na brzim odgovorima

  2. #2
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    ja sve ovo napamet odgovaram:

    1. snijeg
    2. stavi da se ohladi
    3. otopi coksu pa premijesi i onda stavi da se malo ohladi
    4.dovoljno je da je gnjecav

  3. #3
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    da ponavljam puse il ces preuzet ove gore

  4. #4
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    1. ništa snijeg, samo umiješaš
    2. marta reče (napravim tu gnjecavu "kobasicu", stavim je u frižider i onda kad stegne oblikujem ravnalom: kod mene je bijela trokutasta, a tamna četvrtasta)
    3. marta reče
    4. marta reče

    e, a kod salame pod rednim brojem 1... isto naptaviš valjak od smeđe smjese, na bak-papiru, pa razvaljaš, pa obrežeš tako da dobiješ četverokut širine cca 6 cm, viškove obrežeš i malom žličicom stavljaš kremu po sredini. spojiš rubove i otkotrljaš na foliju. još malo sve zajedno kotrljaš i staviš u fridž)

    Ja napravila sva četiri, pa ti vidi gdje ćeš za ovaj vikend.

  5. #5
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    ahhhh, stavila sam bjelanjak u snijegu - al mislim da nije lose ispalo

    e a ovaj podatak o salami je isto zlata vrijedan, iako kasan ja sam napravila veliki cetverokut cca 40x30 pa razmazala zutu kremu pa zarolala, ispala roladica nesto deblja od 2cm kako pise u receptu, al ne bojim se ja za nju - pojest ce se...

    ok, sad imam 3 od 4, danas radim napolitanke, a mozda i cupavce...

    e, a sutra, ako budem bas specijalno nadahnuta, napravit cu nesto sto se zove "kvadratna torta" i definitivno je kremasto-tortasti uradak moje mame koji najobozavam (naravno da ni ne sanjam da ce ispast onako dobro kako ga ona radi, ali eto - ne bojim se ni za njega )

    i, apricot, pazi sta pricas

  6. #6
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj litala prvotno napisa
    e a ovaj podatak o salami je isto zlata vrijedan, iako kasan ja sam napravila veliki cetverokut cca 40x30 pa razmazala zutu kremu pa zarolala, ispala roladica nesto deblja od 2cm kako pise u receptu, al ne bojim se ja za nju - pojest ce se...
    ja dobila 4 salamice, dugačke cca30cm, presjeka cca 2cm.

  7. #7
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    ja dvije - ali deblje

    nema frke, sve sam si zapisala, drugi put ce bit ko nacrtano...

    i jos jedno pitanje - za ove napolitanke - tog fila je dosta doslo, to sve ide izmedju dvije oblatne? ja tako stavila, malo mi iscurilo naokolo, valjda ce se stisnuti...

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    imaš na Portalu kako se radi: bude dosta file, za Tenine velike oblatne.
    Obložiš staniolom da ne curi, zapakiraš, staviš gore knjižurinu i strpaš u frižider.
    Kad se stisne, ja izvadim, narežem na stupce i frknem u zamrzivač.

  9. #9
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    u mom zamrzivacu nema mjesta. mm nakupovao lepinja i lepinjica kad je bio zadnji put u bosni i prekrcao mi frizer...


    uglavnom - sve je super ispalo, jako sam si zadovoljna, imamo sveukupno pet vrsta slatkisa, a ako me posluzi dobra djecja volja, mozda jos koji ostvarim (ne da mi fali kalorija u kuci...)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •