isla sam radit ove neke jednostavne kolacice bez pecenja, pa imam par hitnih pitanja
prvo: u smedje zutoj salamici pise da u tamnu smjesu idu 2 bjelanjka - kakva? svjeza? snijeg od bjelanjaka? nesto trece?
drugo: bijele kuglice (one jako male) kad sam zamijesala smjesu - doslo mi jako gnjecavo i mekano - da stavim u frizider pa da kasnije radim kuglice? napominjem da mi je u kuhinji bas toplo...
trece: salama sa zeleom - i nju sam zamijesala i sve super, ali je isto tako jako jako gnjecavo i mekano - ja sam stavila na prozirnu foliju, pokusala oblikovat kobasu i stavila tako mekano i zamotano u frizider - je li tako ok? ili da radim nesto drugo?
ok, sad sam skuzila da sam zaboravila staviti cokoladu u smjesudakle - kako stavim cokoladu? naribam? otopim?
sto cu ako i dalje bude gnjecavo - da napravim ono sto sam opisala tu gore?
cetvrto: za napolitanke bake anke, treba u malo ohladjenu smjesu dodati orahe i maslac - da prije toga na vatri otopim maslac ili je dovoljno da je gnjecav od tople kuhinje?
za sad je to sve - puno hvala dobroj dusici na brzim odgovorima![]()
![]()
![]()