Stranica 123 od 123 PrviPrvi ... 2373113121122123
Pokazuje rezultate 6,101 do 6,144 od 6144

Tema: Kako poništiti glasački listić

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam ponosna na nas germanski spremnik. Sig vam treba veci, al vam treba i netko tko ce "educirat" gradjane i borit se s filozofima koji se prave ludi i ne spljostavaju kutije od ikee, naslanjaju madrace, frknu daktilo stolac il dasku za peglanje itd. pa da to neka "esmeralda" valjda nekako rijesi, e pa nece ici. Mi imamo video nadzor, prijestupnici koji frcaju svoje stvari od dostava s imenom i prezimenom bivaju prozvani da odu glomazni maknit itd. Ne ide u finjaka. Treba bas rada, treba neko utjeravat red.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 15.10.2024. at 22:58

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kao sto rekoh, kod nas je sve uredno razvrstano i ne treba nikakav redar, al nam treba ili češći odvoz ili veći spremnici.

Ljudi ne ostavljaju nikakve madrace ni glomazni otpad kraj kontejnera, normalni smo ljudi.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.10.2024. at 23:37

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Necemo generalizirat jer ispada da su za sve krivi gradjani i za odvoz smeca i za prometni kolaps...e pa nije bas tako.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.10.2024. at 23:39

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kod mene se smeće nakon 2,5 g. u potpunosti riješilo. Predstavnik stanara zatražio je veći broj raznih kanti, odvozi se redovito, ništa nije pretrpano. Ali da, ima debila koji povremeno iskrcaju rastavljeni ormar, stolce ili madrac, i tu nema pomoći.
    Centar je puno čišći nego prije, i to treba priznati.
    Promet je postao katastrofičan, ZET se raspao u potpunosti, slobodno mogu reći da mi je radi prometa kvaliteta života bitno pala. Autobusi nemaju vozni red, užas.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I dalhe mislim kak je problem smeća u ljudima. Osim kaj se ponašaju kako se ponašaju,smeća svi proizvodimo više. Osim raznih dostava hrane tu je i češćai veća kupovina po supermarketima. A znamo kak se tamo pakira hrana.
    Mi doma u toplijem dijelu godine, kad kupujemo na placu, imamo puno manje plastičnog otpada. Čim zimi pređemo na nabavku u dućanu, ista se poveća.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    I dalhe mislim kak je problem smeća u ljudima. Osim kaj se ponašaju kako se ponašaju,smeća svi proizvodimo više. Osim raznih dostava hrane tu je i češćai veća kupovina po supermarketima. A znamo kak se tamo pakira hrana.
    Mi doma u toplijem dijelu godine, kad kupujemo na placu, imamo puno manje plastičnog otpada. Čim zimi pređemo na nabavku u dućanu, ista se poveća.
    Da, slažem se, problem je u ljudima, ali rješenje je u institucijama. Da plate globu par puta (a to je jedini jezik koji razumiju) brže bi se to riješilo.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ono kad kažu žao nam je baciti u kontejner pa stavimo pored možda će nekom valjat... za par dana himalaja deponij, svi takvi dobrotvori...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, slažem se, problem je u ljudima, ali rješenje je u institucijama. Da plate globu par puta (a to je jedini jezik koji razumiju) brže bi se to riješilo.
    Potpis. Kod nas ne samo da nitko ne želi krenuti od sebe (svi se pravdaju da sustav ionako ne funkcionira), nego su još i prava stoka što se tiče odnosa prema okolišu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da mogu okačiti fotografiju - mislim da bismo se dobro i gorko smijali
    jutros na cesti u ZG-u, 50 metara od ulaza u reciklažno dvorište, odloženo neko čudo, kao da su svemirci iz svemira bacili svoj pretpotopni stroj pa fulali reciklažno ...
    nešto ogromno, ima neko sjedalo na sebi, ispod neki spremnik i cijevi... veliko kao manji auto
    i sad će to stajati neko vrijeme tu, mislim da radnici ne mogu to sami odnijeti.

drugi detalj oko smeća: dva puta, prošli tjedan u centru grada, prolazila sam autom (!, da idem autom i neću se toga odreći do penzije) po zvonimirovoj i još nekoj ulici. iz haustora izlaze fino sređeni muškarci, vreće za smeće u rukama, jedna crna, drugi obična zelena i što su napravili? ubacili u kante ispred zgrade. toliko o plavim vrećima i centru koji je sve naj-naj, a mi ostali primitivci s ruba grada ...
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 16.10.2024. at 10:46

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

uploadaj na imgur ili flickr, baš bih voljela to vidjeti

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

X

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi imamo kameru usmjerenu na spremnike. Svejedno bude svašta. Povremeno bude na grupi od zgrade filmić kako netko krivo donosi smeće, tipa ostavi automobilske gume. Ali tko bi to pregledavao stalno. U miješanom ima svašta, premda dominiraju plave vrećice. Al mi ćemo vjerojatno neku globu platiti jer nemamo zatvorene spremnike.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Istina je da se pojedine zajednice, zgrade i kvartovi trude, ali malo to vrijedi... Često vidim na Turopoljskoj kako ljudi autima dovoze smeće i trpaju u kontejnere ispred zgrada, ne samo na one zelene otoke. Naravno da sve to ne stane, jer je premalog kapaciteta i za kvart. Ont. nisu ljudi samo zločesti i nemarni, nego vjerojatno i u svom kvartu imaju isti problem. Zamjeram samo onima koji iz birtija i restorana dofuraju smeće pa smrdi ko kuga (petkom, otpad od riba). Nevjerojatno....

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Gledano s juga, ocito imate premalo kanti, premalo odvoza smeca. Ljudi su takvi kakvi su. Ako vam "preodgoj" ide po cijenu sporkog i smrdljivog grada, nije to bas neko rjesenje.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Gledano s juga, ocito imate premalo kanti, premalo odvoza smeca. Ljudi su takvi kakvi su. Ako vam "preodgoj" ide po cijenu sporkog i smrdljivog grada, nije to bas neko rjesenje.
    Da, to je istina. Van centra se smeće odvozi jednom tjedno, to je stvarno premalo.
    Problem su i reciklažna dvorišta u kojima ti često nešto ne žele primiti, prenatrpani su ili si prekoračio dozvoljenu količinu za to razdoblje, a odvoz glomaznog otpada se čeka po mjesec dana i opet se zna desiti da ti nešto ne žele odvesti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Da, to je istina. Van centra se smeće odvozi jednom tjedno, to je stvarno premalo.
    Problem su i reciklažna dvorišta u kojima ti često nešto ne žele primiti, prenatrpani su ili si prekoračio dozvoljenu količinu za to razdoblje, a odvoz glomaznog otpada se čeka po mjesec dana i opet se zna desiti da ti nešto ne žele odvesti.
    Ovo je debela istina i otvorilo je paralelno tržište odvoza. Trenutno imam dva stara kreveta koji stoje u podrumu, treba ih se riješiti. Nazvat ću Reto centar i kraj priče, ali ako oni ne budu htjeli odvesti, nema druge nego platiti zbrinjavanje nekome iz oglasnika.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ti ćeš im platiti, a oni će krevete hititi u šumu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ovo je debela istina i otvorilo je paralelno tržište odvoza. Trenutno imam dva stara kreveta koji stoje u podrumu, treba ih se riješiti. Nazvat ću Reto centar i kraj priče, ali ako oni ne budu htjeli odvesti, nema druge nego platiti zbrinjavanje nekome iz oglasnika.
    Možda da probaš sa grupama Sharing is caring, tamo se sve podijeli.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mm je našao nekoga, kolega prikuplja stvari za jednu obitelj. Vjerojatno ćemo to riješiti idući tjedan.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dva tjedna su do izbora u sadu, nisu naši listići ali gotovo ko da jesu. Jedno mi nije jasno, zašto tech moguli musk i bezos toliko podržavaju trumpa? Osim što su hrpa muškaraca s egom do neba.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Rekla bih da dijele svjetonazore

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Dva tjedna su do izbora u sadu, nisu naši listići ali gotovo ko da jesu. Jedno mi nije jasno, zašto tech moguli musk i bezos toliko podržavaju trumpa? Osim što su hrpa muškaraca s egom do neba.
    Sasvim dovoljne reference

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I iza toga je, kao i većine stvari na svijetu, novac i pohlepa

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

zna li netko kako u usa to ide? gleda se postotak od svih glasača ukupno ili se gleda postotak od država? vidim da su neke države tipa vermont na strani harris prednjače ćak 70% ali je vermont mali u odnosu na georgiu gdje trump prednjači.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zna li netko kako u usa to ide? gleda se postotak od svih glasača ukupno ili se gleda postotak od država? vidim da su neke države tipa vermont na strani harris prednjače ćak 70% ali je vermont mali u odnosu na georgiu gdje trump prednjači.
    Ne znaju ni oni

Ovdje imaš nešto o tome https://www.usa.gov/presidential-election-process, ali kao i drugdje, to ima više veze s lobiranjem nego sa stavom običnih smrtnika.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

birajmo hrvatsku, zar ne bi više imalo smisla zadržati ljude ovdje pozitivnim mjerama pa bi oni koji su vani možda promijenili mišljenje i došli doma
    meni je ovo više input da se ode van nego ostane doma
    da nemam djece išla bih van pa se vratila doma uzela novce, opet van opet doma, za 5 g bih možda skupila za 30m2 garsonjere u suterenu

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja ionako planiram poništiti listić. Samo razmišljam kako, da li da to ozbiljno ili neozbiljno napravim. Sigurno ću prekrižiti oba broja, samo ne znam da li da još nešto dodam, neki svoj osobni doprinos listiću

U svakom slučaju, na izbore u pravilu izlazim iz poštovanja onima koji su se borili za pravo glasa žena. Ovdje isto tako smatram da ako poništim listić da je to isto nekakav statement, različit od neizlaska.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ionako planiram poništiti listić. Samo razmišljam kako, da li da to ozbiljno ili neozbiljno napravim. Sigurno ću prekrižiti oba broja, samo ne znam da li da još nešto dodam, neki svoj osobni doprinos listiću

U svakom slučaju, na izbore u pravilu izlazim iz poštovanja onima koji su se borili za pravo glasa žena. Ovdje isto tako smatram da ako poništim listić da je to isto nekakav statement, različit od neizlaska.
    Dopiši nekoga i zaokruži, štajaznam Baby Lasagna mi prvi pada na pamet...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovo je baš izmjenjivanje dvije stranke bilo predsjednik bilo vlada. Meni je to tak koma.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovo je baš izmjenjivanje dvije stranke bilo predsjednik bilo vlada. Meni je to tak koma.
    Pa nije to tak samo kod nas... Republikanci i demokrati u Americi mi samo prvi padaju na pamet. Isto je u većini zapadnih demokracija, manjina vrti sve ključne odluke, a raja je ostala raja i dalje.

Nemoj me krivo shvatiti, ali ja sam stara... U mladosti sam imala osjećaj da živim u naprednoj zemlji, priznatoj u svijetu od istoka i zapada, u zemlji gdje su prava žena, djece i starijih bila neupitna, nezaposlenost minimalna itd. Nda, bilo je tu i drugih strana... Nešto od toga nisam razumjela, nešto jesam i mislila sam iskreno da ćemo napredovati u demokraciji, da ćemo imati više slobode i mogućnosti. Tja.... Razočarana sam kao i mnogi. Nema veze koji su izbori, predsjednički ili doslovce bilo koji drugi, sve ti dođe na isto...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pa nije to tak samo kod nas... Republikanci i demokrati u Americi mi samo prvi padaju na pamet. Isto je u većini zapadnih demokracija, manjina vrti sve ključne odluke, a raja je ostala raja i dalje.

Nemoj me krivo shvatiti, ali ja sam stara... U mladosti sam imala osjećaj da živim u naprednoj zemlji, priznatoj u svijetu od istoka i zapada, u zemlji gdje su prava žena, djece i starijih bila neupitna, nezaposlenost minimalna itd. Nda, bilo je tu i drugih strana... Nešto od toga nisam razumjela, nešto jesam i mislila sam iskreno da ćemo napredovati u demokraciji, da ćemo imati više slobode i mogućnosti. Tja.... Razočarana sam kao i mnogi. Nema veze koji su izbori, predsjednički ili doslovce bilo koji drugi, sve ti dođe na isto...
    ja se ne mogu složiti s tim da sve dođe na isto. ok, možda su ovi predjsednički "manje" bitni zbog ograničene uloge predsjednika (s čim se aposolutno slažem, posebno kad se sjetimo sustava iz ranih devedesetih). i jesmo, mali smo i beznačajni u široj geopolitičkoj slici.

Ali bome, meni je važno tko mi je na vlasti u gradu i državi. Ja koja živim u Zagrebu vidim da nemam samo dva izbora koja se vrte u krug. Postoje opcije. Imamo i po gradovima i općinama treće stranke i nezavisne liste koje su preuzele vlast.

A čak i kad govorimo o ta dva koja se izmjenjuju, ne mogu ni u najluđim snovima reći da je sve isto iako se ni moji favoriti nisu pokazali uvijek i u svemu najbolji i posve u skladu s mojim stavovima. Nije SDP savršen, al nemaju presudu da su zločinačka organizacija.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    ja se ne mogu složiti s tim da sve dođe na isto. ok, možda su ovi predjsednički "manje" bitni zbog ograničene uloge predsjednika (s čim se aposolutno slažem, posebno kad se sjetimo sustava iz ranih devedesetih). i jesmo, mali smo i beznačajni u široj geopolitičkoj slici.

Ali bome, meni je važno tko mi je na vlasti u gradu i državi. Ja koja živim u Zagrebu vidim da nemam samo dva izbora koja se vrte u krug. Postoje opcije. Imamo i po gradovima i općinama treće stranke i nezavisne liste koje su preuzele vlast.

A čak i kad govorimo o ta dva koja se izmjenjuju, ne mogu ni u najluđim snovima reći da je sve isto iako se ni moji favoriti nisu pokazali uvijek i u svemu najbolji i posve u skladu s mojim stavovima. Nije SDP savršen, al nemaju presudu da su zločinačka organizacija.
    Slažem se. Tvrdnja "sve je to isto" otvara vrata monopolu samo jedne stranke, što vodi opasnom nazadovanju društva.
    Ni ja nisam oduševljena kandidatima koje imamo, često su me i neki moji izbori kasnije razočarali, ali nema veze. Pokušajem biranja onog što nam se čini boljim možemo barem donekle utjecati na razvoj društva. Najviše se to vidi na lokalnoj razini. Ovi predsjednički su, iz pozicije običnih građana, možda manje bitni, ali za politički život nikako nisu nebitni, a i ponašanje pojedinih stranaka u predstojećem razdoblju ovisi o ishodima tih izbora, što opet indirektno utječe i na građane.
    Kad imamo ovakvu opciju biranja jednog od dva kandidata, razumijem i one koji ne žele izabrati nijednog od njih i zato poništavaju listić. Ali mislim da to ipak ne bi smjelo postati pravilo u ponašanju na izborima, nego smije biti tek ponekad iznimka.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

popisujem Tanju
    poništavanje listića meni nikad nije opcija
    Da zaista nemam koga izabrati za zaokružiti - što je teško moguće, i do sada se nikad nije dogodilo - ne bih izašla na izbore.
    Nema savršenih, nema onih za koje mogu reći to je 100% to.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam htjela dopisat: Nindza kornjaca i zaokruzit ga al zatvorili mi vrata pred nosom,a danas sam imala cijeli dan pun, pa nisam ranije stigla.
    Tako da nis od mog nevazeceg.

A bas sam od puno ljudi cula da su tako nesto trece smijesno dodali da pokazu bunt da im je pun kufer ove 2 stranke.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Istina je da je Milanovic rasturio, ali me nervira sto mediji glasove nevazecih listica ignoriraju. U Zagrebu i Splitu ima 5% nevazecih listica. Indeks prikazuje 3% više glasova Milanovicu. Mislim, svejedno je je l 72 ili 75%. Na sluzbenoj se stranici dobro prikazuje 71,9%.
    Ja sam ponistila listic. Moj statement je da nisam nezainteresirana i aljkava. Steta da nije bilo barem 10% nevazecih.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelena, na putu tvog razmišljanja sam.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

mogao je biti i moj među njima buuuuaaa
    https://www.index.hr/mobile/vijesti/...jesti_ostalo_m

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    popisujem Tanju
    poništavanje listića meni nikad nije opcija
    Da zaista nemam koga izabrati za zaokružiti - što je teško moguće, i do sada se nikad nije dogodilo - ne bih izašla na izbore.
    Nema savršenih, nema onih za koje mogu reći to je 100% to.
    potpisujem.
    uvijek idem na izbore

žao mi je što novinari previše vole senzacije jer to bolje utječe na čitanost. rijetko naprave ozbiljnu analizu izbornih obećanja i stavova kandidata. često je to tako, jer osim praznih floskula, izbornih programa niti ni nema. tako je često nemoguće saznati koju poreznu politiku pojedina stranka zastupa jer zapravo niti ne rade plan reformi/projekata koje bi proveli ukoliko pobijede na izborima. to očito narod ne zanima jer bi to bilo previše teksta i razmišljanja.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Ne znam zasto na glasackim listicima ne postoji opcija - Ne zelim se izjasniti ili slicno. U Belgiji na lokalnim izborima (pretpostavljam da to vrijedi i za parlamentarne, ali nemam pravo glasa na njima pa ne znam) na kraju postoji opcija da glasam za nikoga. Jednom kad se glasac registrira, glasovanje je obavezno uz placanje kazne za neizlazak. Ove godine su olabavili pa se kazne vise ne naplacuju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam zasto na glasackim listicima ne postoji opcija - Ne zelim se izjasniti ili slicno. U Belgiji na lokalnim izborima (pretpostavljam da to vrijedi i za parlamentarne, ali nemam pravo glasa na njima pa ne znam) na kraju postoji opcija da glasam za nikoga. Jednom kad se glasac registrira, glasovanje je obavezno uz placanje kazne za neizlazak. Ove godine su olabavili pa se kazne vise ne naplacuju.
    Ovo je dobar prijedlog. I ja sam se pitala zašto toga nema...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Zato sto dodje na isto kao da si ponistio glasic. Samo sto drzava moze zadovoljno trljat ruke kako su eto demokratski i velikodisno pruzili priliku da nikog ne zaokruzis.

Ja ne ponistavam listic. Jednom sam planirala, al kad sam ga vidjela, neko postovanje mi nije dalo da ga ponistim. Al npr. na eu izbore ne izlazim.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ubija kreativnost
    Jadranka, razumijem što hoćeš reći zašto nisi poništila. I meni se slično dogodilo kad sam trebala između Kolinde i Milanovića zaokružiti. Ali sad je zbilja previše za mene.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ubija kreativnost
    Pa i s tom opcijom mozes nesto nadopisat.

Sad me bas zanima sta si madopisala :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •