Stranica 103 od 121 PrviPrvi ... 35393101102103104105113 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,101 do 5,150 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Tocno ovo sto Bubilo pise su pitanja na koja i mene zanimaju odgovori.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 01.07.2020. at 09:34

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Joj buubilo, radi se o ocitom sukobu interesa.
    inace vaucerizacija skolstva postoji u eu samo u svedskoj. A i tamo su pali rezultati svedskih djaka na pisa testovima nakon uvodjenja. Ono sto je problematicno kod vaucerizacije jest da takav model daje preveliku snagu samoj potraznji, i da samim time, moze doci do negativnih ucinaka, da primjerice neki programi koji su za drustvo dugorocno neophodni u potpunosti nestanu jer od njih nema kratkorocne koristi. Ili da im u najmanju ruku drasticno padne kvaliteta. Potom pojedinac vrlo cesto ne donosi (niti bi morao) drustveno racionalne odluke. Trece otvara se pitanje standardizacije sadrzaja, pa recimo ako kapital razjaca konzervativne/vjerske skole, drustvo gubi kontrolu nad sekularizacijom, koja je vec upitna. Nijedna druga zemlja u Eu, a pogotovo najbolje medju nama- nemaju vaucere. Inace direktno pitanje za Jadranku- ti mislis da je trenutno sustav u kojem se placa pausal po krevetu dovoljno oporezivanje vlasnika apartmana? Da je 300kn po krevetu dovoljno i fer da se da drzavi ciju infrastrukturu, more, obalu taj isti vlasnik koristi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Ono sto je problematicno kod vaucerizacije jest da takav model daje preveliku snagu samoj potraznji, i da samim time, moze doci do negativnih ucinaka, da primjerice neki programi koji su za drustvo dugorocno neophodni u potpunosti nestanu jer od njih nema kratkorocne koristi. Ili da im u najmanju ruku drasticno padne kvaliteta. Potom pojedinac vrlo cesto ne donosi (niti bi morao) drustveno racionalne odluke.
    Ovo s ekod nas događa i bez vaučerizacije
    Prvo od srednjih škola (pretežito gimnazijski programi), pa do otvaranja privatnih učilišta koji se pretežno ekonomskog usmjerenja; potom navala na studije koji su ekonomsko isplativi u kratkom roku (npr. fiziterapija, logopedija...), a manjak studenata na smjerovima kao što su profesor matematike, fizike, hrvatskog jezika ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iako se prije nekoliko stranica nisam slagala s BB, ovdje se u potpunosti slažem.
    Mi smo toliko mala država da će većina poduzetnika doći u neki doticaj s poslom koji odrađuje da državu, loklanu zajednicu i sl., tj. javnom nabavom. Naravno da ima onih koji to jako dobro koriste, ali isto tako ima i onih koji spuštaju cijene samo da bi se probili na tržište i pokušali razviti posao kojim će platiti nekoliko radnika i od kojeg će obitelji živjeti.

Ja nit imam štednju, nit nekretnine u valsništvu, ali isto tako mi je ideja preraspodjele suluda i ne vjerujem da netko u današanje vrijeme može tako razmišljati.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa naravno da poduzetnici rade s drzavom, problem je kad krupne natjecaje dobivaju ako su pritom savjetnici premijera, jer je to ociti sukob i teresa. Ideja preraspodjele kao sto je ponovljeno milijon puta odnosi se na progresivno oporezivanje, a ne na uzimanje viska sladoleda iz frizidera.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa naravno da poduzetnici rade s drzavom, problem je kad krupne natjecaje dobivaju ako su pritom savjetnici premijera, jer je to ociti sukob i teresa. .
    Slažem se, ali zato bi trebao postojati zakon i provoditi se
    Ali kod nas se uvriježio izraz i uhljeba (bilo tko zapsolen u nekom javnom sektoru je odmah loš), i bilo kakva suradnja s državnom i javnom nabavom se osuđuje ...
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 01.07.2020. at 09:53

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se, ali zato bi trebao postojati zakon i provoditi se
    Ali kod nas se uvriježio izraz i uhljeba (bilo tko zapsolen u nekom javnom sektoru je odmah loš), i bilo kakva suradnja s državnom i javnom nabavom se osuđuje ...
    zakon postoji ali je sukob interesa u javnoj nabavi teško dokazati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na progresivno oporezivanje, a ne na uzimanje viska sladoleda iz frizidera.

Vrstu progresivnog oporezivanja imamo i sada. Ako netko i ima malo višu plaću, više i plaća državi. (A da ne kažem i lokalni pravilnici i nameti npr. u ZG očiti primjer plaćanja vrtića u kojem se obitelj s dva zaposlena člana s plaćom većom od minimalca "kažnjavaju" i plaćaju 600 kuna ... )

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vrstu progresivnog oporezivanja imamo i sada. Ako netko i ima malo višu plaću, više i plaća državi. (A da ne kažem i lokalni pravilnici i nameti npr. u ZG očiti primjer plaćanja vrtića u kojem se obitelj s dva zaposlena člana s plaćom većom od minimalca "kažnjavaju" i plaćaju 600 kuna ... )
    Imamo progresivno oporezivanje takvo da ti s placom od 8000 kn placas 24% poreza na placu, a Horvatincic s 80000 kn 36 %. Dakle niti dupla stopa za 10 puta vecu placu. Mozemo naravno trazi potpuno subvencionirane i javno dostupne vrtice. I ukidanje statusa majke odgajateljice asap.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imamo progresivno oporezivanje takvo da ti s placom od 8000 kn placas 24% poreza na placu, a Horvatincic s 80000 kn 36 %. Dakle niti dupla stopa za 10 puta vecu placu. Mozemo naravno trazi potpuno subvencionirane i javno dostupne vrtice. I ukidanje statusa majke odgajateljice asap.
    OK, onda nek uvedu još jedan porezni razred, ali s druge strane zašto bih ja očekivala da mi Horvatinčić plati zdravstveno?! Zašto se sama ne potrudim i zaradim 80.000?!

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

OK, onda nek uvedu još jedan porezni razred, ali s druge strane zašto bih ja očekivala da mi Horvatinčić plati zdravstveno?! Zašto se sama ne potrudim i zaradim 80.000?!
    e da, tu se ocito duboko razilazimo.
    ja smatram da svijet nije mjesto neogranicenih resursa, pa da svi imamo jednake prilike da grabimo i grabimo dokle god nam treba. Nego da su resursi itekako ograniceni, a mi ih moramo pokusati sto pravednije podijeliti. Takodjer smatram da nismo svi rodjeni s jednakim prilikama te da bi se kao drustvo trebali jako truditi da te pocetne razlike umanjimo kako bi sva nasa djeca imala sto jednakije sanse. U tom kontekstu meni je poptuno razumljivo zasto gosp Horvatincic treba placati znacajno vise poreze od gosp Marice koja radi u Konzumu, te duboko vjerujem da i sin gospodje Marice ima pravo na kvalitetne skole, koje mu mama ne moze platiti taman radila 24/7 narednih 100 godina, nego da smo mi duzni sinu gospodje Marice o omoguciti dobre skole.
    o dodatnim nepravdama, pocevsi od one privatizacijske, koje su nase drustvo raslojile i gdje nema govora o stjecanju pocetnog kapitala krvlju, znojem i suzama da ni ne pocinjem.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Niti duplo veća stopa, ali je 15 puta veća uplata. Dakle, ja ne znam kako 15 puta više nije veći doprinos. Dapače, sigurna sam da je to 15 puta veći doprinos. S tim da izbacujem Horvatinčića iz argumentacije, jer pišem o poduzetnicima i drugima s visokim plaćama, a ne o kriminalcima.
    Posljednje uređivanje od vertex : 01.07.2020. at 11:00

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Niti duplo veća stopa, ali je 15 puta veća uplata. Dakle, ja ne znam kako 15 puta više nije veći doprinos. Dapače, sigurna sam da je to 15 puta veći doprinos. S tim da izbacujem Horvatinčića iz argumentacije, jer pišem o poduzetnicima i drugima s visokim plaćama, a ne o kriminalcima.
    Naravno da je. A ja se jos jako dobro sjecam na koliko apsurdno niskoj granici je prije pocinjalo 35% poreza.

Sto se ogranicenih resursa tice - naravno da su ograniceni. Ali ako netko misli da ce svznajuca svevideca pravedna drzavna glava odlucivati kome koliko treba oduzeti i kome nazad dati i da ce tako biti pravednije - mogu samo napisati: hahaha. Totalni paternalizam i tretiranje vecine kao nesposobne da sami se pobrinu za sebe. Ja vjerujem u to da je svacija duznost prvo dati sve od sebe i da trud i uspjeh treba nagradjivati a ne penalizirati.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Progresivno oporezivanje koga ako nemaš više koga oporezovati? I zar već nemamo progresivno oporezivanje? Koliko znam, imamo.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

bubilo, ja ti mogu reći iz prve ruke za javne natječaje da nisu svi namješteni, ali velik broj jeste
    to se lijepo vidi u uvjetima sposobnosti ponuditelja koji se propisuju u DON-u
    i nije uopće stvar u tome koliko je država kome dala za posao (iako je jako zanimljiva priča o korona stranici, koju bih osobno nazvala "ratnim" profiterstvom, a državu koja je platila taj iznos u najmanju ruku glupom) nego kako se do poslova dolazi - preko veza i poznantsava
    stvar je u prenapuhanim cijenama koje ponuđači u dealu nude, stvar je u raspoređivanjima nabava među konkurentima (za ovaj lot ću se javiti ja, a za drugi lot se javi ti)
    cijeli sustav je koruptivan uz nekoliko iznimki, a njihova nekoruptivnost je posljedica najčešće neiskustva ili (češće) stranog vlasništva zbog kojeg ne ovise o poslu s državom
    javnom nabavom je stvorena iluzija postojanja konkurencije na tržištu, a točno se zna da neke poslove nema šanse da ih dobije itko "s ulice"
    iznimke postoje, naravno, ali dominantno je ovako kako sam napisala

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    bubilo, ja ti mogu reći iz prve ruke za javne natječaje da nisu svi namješteni, ali velik broj jeste
    to se lijepo vidi u uvjetima sposobnosti ponuditelja koji se propisuju u DON-u
    i nije uopće stvar u tome koliko je država kome dala za posao (iako je jako zanimljiva priča o korona stranici, koju bih osobno nazvala "ratnim" profiterstvom, a državu koja je platila taj iznos u najmanju ruku glupom) nego kako se do poslova dolazi - preko veza i poznantsava
    stvar je u prenapuhanim cijenama koje ponuđači u dealu nude, stvar je u raspoređivanjima nabava među konkurentima
    (za ovaj lot ću se javiti ja, a za drugi lot se javi ti)
    cijeli sustav je koruptivan uz nekoliko iznimki, a njihova nekoruptivnost je posljedica najčešće neiskustva ili (češće) stranog vlasništva zbog kojeg ne ovise o poslu s državom
    javnom nabavom je stvorena iluzija postojanja konkurencije na tržištu, a točno se zna da neke poslove nema šanse da ih dobije itko "s ulice"
    iznimke postoje, naravno, ali dominantno je ovako kako sam napisala
    I zasto ne rijesiti prvo to pa vidjeti gdje smo? A onda razmisljati o porezima.

Sasa, na to pitanje cu ti odgovoriti kad vidim brojke "Fer i ne-fer" kategorije me se kad je rijec o porezima ne ticu... Tice me se blagostanje iznajmljivaca i blagostanje drzave. Odnosno kako naci balans u kojem je korsit optimalna za svih.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku

Sasa, na to pitanje cu ti odgovoriti kad vidim brojke "Fer i ne-fer" kategorije me se kad je rijec o porezima ne ticu... Tice me se blagostanje iznajmljivaca i blagostanje drzave. Odnosno kako naci balans u kojem je korsit optimalna za svih.
    Pa ja sam to pitala nacelno. Da li je nacelno u redu placati 300 kn godisnje po krevetu kojeg rentas jer gosti koriste more i obalu i sunce. Koji su resurs svih gradjana ove zemlje.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa ja sam to pitala nacelno. Da li je nacelno u redu placati 300 kn godisnje po krevetu kojeg rentas jer gosti koriste more i obalu i sunce. Koji su resurs svih gradjana ove zemlje.
    Ne shvacam "jer" kojim su povezana dva dijela druge recenice. Hoces reci da bi turisti i turizam trebali jos vise doprinositi proracunu RH? Pa da udio naraste sa sadasnjih 20% u bdp-u na jos vise?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne shvacam "jer" kojim su povezana dva dijela druge recenice. Hoces reci da bi turisti i turizam trebali jos vise doprinositi proracunu RH? Pa da udio naraste sa sadasnjih 20% u bdp-u na jos vise?
    ne turisti, nego iznajmljivači

problem je kod nas što se nameti preliju na trošak korisnika usluge (primjer smanjivanja PDV-a i sl. koje se nije odrazilo na cijene)

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne nego da rentijeri dijelom i na racun zajednickih resursa iznajmljuju apartamane, a bune se na ideju da placaju vise od doista smijesnih 300 kn po krevetu godisnje. Vec sam se izjasnila oko toga da mislim da bi uvodjenje poreza na nekretnine koje donose dobit izmedju ostalih benefita doprinijelo destimulacini masovnog turizma.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pa zato što bismo čekali do sudnjeg dana
    korupcija je stvar mentaliteta, odnosa pojedinca prema državi, gdje pojedinac misli da ima pravo varati državu jer mu je država [umetni razlog]
    dok god se porezi zovu pljačkom naroda bit će korupcije

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    pa zato što bismo čekali do sudnjeg dana
    korupcija je stvar mentaliteta, odnosa pojedinca prema državi, gdje pojedinac misli da ima pravo varati državu jer mu je država [umetni razlog]
    dok god se porezi zovu pljačkom naroda bit će korupcije
    Znači, trebali bismo glasati za stranku koja zagovara iskorjenjivanje korupcije, a korupcija se neće iskorijeniti do sudnjeg dana? Ali pomoći će ako uvedemo progresivno oporezivanje koje će onda očito opet biti iskorišteno za koruptivne aktivnosti?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Znači, trebali bismo glasati za stranku koja zagovara iskorjenjivanje korupcije, a korupcija se neće iskorijeniti do sudnjeg dana? Ali pomoći će ako uvedemo progresivno oporezivanje koje će onda očito opet biti iskorišteno za koruptivne aktivnosti?
    ja nikad nisam dovela u vezu progresivno oporezivanje i nestanak korupcije, to si ti napravila tako da si rekla da pričekamo da nestane korupcije pa da onda uvedemo progresivnije oporezivanje
    što je meni u rangu onih ideja: "zašto financiramo kulturne djelatnosti kada postoje siromašni ljudi u hrvatskoj? trebamo prvo iskorjeniti siromaštvo pa onda ulagati u kulturu."

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Može li mi netko detaljno objasniti vaučerizaciju školstva? Pokušavam to preslikati na Zagreb - dobijem vaučer i biram školu. S vremenom se iskristalizira škola svih škola (ili 10 takvih) i prijavim se za nju (njih) zajedno s još 20 000 učenika. Što onda? Što ja tu točno mogu birati?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Može li mi netko detaljno objasniti vaučerizaciju školstva? Pokušavam to preslikati na Zagreb - dobijem vaučer i biram školu. S vremenom se iskristalizira škola svih škola (ili 10 takvih) i prijavim se za nju (njih) zajedno s još 20 000 učenika. Što onda? Što ja tu točno mogu birati?
    Platit ćeš dodatno i onda ćeš moći birati

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

nisam sigurna, ali mislim da u većini takvih sustava je škola ta koja bira koga će primiti
    vjerojatno kroz neke kriterije

prednost vaučerizacije je poticanje konkurencije među školama (gdje konkurencija uopće postoji. U otočkoj osnovnoj školi nema konkurencije)
    a nedostaci su sve ovo što je saša opisala plus još bih rekla da takvi sustavi u ime profitabilnosti uvijek teže smanjenju fiksnih troškova, a to se najčešće odražava na plaćama zaposlenika

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Bez zagovaranja vaucerizacije s moje strane... Pretpostavljam da u tom slucaju postoje prijamni ispiti. Isto tako, ideja je da ce skole koje dobiju 0 prijava shvatiti da kod njih nesto ne funkcionira i da ce onda poraditi na podizanju kvalitete nastave ne bi li privukli ucenike i dobili novce.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Bez zagovaranja vaucerizacije s moje strane... Pretpostavljam da u tom slucaju postoje prijamni ispiti. Isto tako, ideja je da ce skole koje dobiju 0 prijava shvatiti da kod njih nesto ne funkcionira i da ce onda poraditi na podizanju kvalitete nastave ne bi li privukli ucenike i dobili novce.
    Kako će to točno riješiti problem loše škole u mjestu koje do susjednog mjesta ima 100km?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kako će to točno riješiti problem loše škole u mjestu koje do susjednog mjesta ima 100km?
    U takvom mjestu tesko.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iz iskustva znam da djeca idu u češće u đačke domove da bi bila bliže željenoj školi, a s druge strane obitelji su mobilne i mijenjauu mjesto stanovanja ovisno o radnom mjestu ili obrazovnoj ustanovi (nisu zacementirane na jednom mjestu kao više od 90% Hrvata)

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

iz iskustva znam da djeca idu u češće u đačke domove da bi bila bliže željenoj školi, a s druge strane obitelji su mobilne i mijenjauu mjesto stanovanja ovisno o radnom mjestu ili obrazovnoj ustanovi (nisu zacementirane na jednom mjestu kao više od 90% Hrvata)
    Pa vidimo da ni Hrvati nisu zacementirani...pola je Hrvatske starački dom.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ovo i mene zanima.
    Pa i sad se zna koje skole su među najkvalitetnijima, a takve su mahom zbog izvrsnih ucenika koje upisuju, cesto i probirom nakon prijamnog ispita.
    Znaci li to da bi vaucerizacijom profitirale samo top skole koje bi tim vaucerima dobile najvise novca za svoje potrebe pa bi ulaganjem u opremu, edukaciju nastavnika, projekte , nove sadrzaje itd.bile jos i bolje, a ove skole koje su sad na margini, trogodisnje npr. koje upisuju cesto i deficitarna zanimanja bi mogle staviti kljuc u bravu jer umjesto 26 ucenika po razrednom odjeljenju upisuju cca 20 među kojima u svakom razredu ima nekoliko ucenika s posebnim potrebama?

Vrijede li ti vauceri i za osnovne skole?
    Koliko novaca bi dobile podrucne skole koje imaju malo ucenika?

Ili je to jednostavno nacin da se sve stavi na "slobodno trziste"?

Onda bi mogli za pocetak i vaucere u domove zdravlja! Zasto ne? Ja mog socijalnog zubara vidim jednom u 10 godina, a i tad mi zezne stvar.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Mi se ovdje duboko ne razumijemo.
    Nitko nije dovodio u pitanje socijalnu državnu i ono što mi od nje imamo (npr. zdravstvo).
    Ta fora sa “netko izajmljuje 17 apartmana” se stalno reciklira kao argument.
    Ide se od ideje da u zemlji ima dvjesto tisuća bogataša kojima će se progresivno uzeti samo par posto pa će se time namiriti svi siromašni, sve blagajnice, popraviti zdravstvo školstvo i znanost.
    Da će se oporezovati nekretnine, pri čemu se nema pojma koliko među tim vlasnicima nekretnina ima ljudi koji imaju kuće od 300 kvadrata, a istovremeno u njima žive od penzije od 2000 kn, a koliko ima tih koji imaju 7 stanova. Slažem se da iznajmljivače treba oporezovati, ali opet nemam pojma koliko je među njima poduzetnika, a koliko siromašnih Dalmatinaca koji ljeti iznajme svoj stan i žive u šupi kod babe da bi od ta dva mjeseca iznajmljivanja svog stana živjeli cijelu godinu.
    Ide se od ideje da u zemlji ima ne znam koliko bogatih poduzetnika kojima će se uzeti ne znam koliko u ime pravedne raspodijele, pri čemu se zanemaruje da ogroman ogroman postotak gospodarstva drže mali i srednji poduzetnici, koji zapošljavaju velik broj ljudi i koji se iz mjeseca u mjesec bore s doprinosima i nametima ne bi li se odrezali na tržištu i ljudima zadržali radna mjesta. Što mislite koliki udio malih i srednjih poduzetnika ima za 2-3-5-6 mjeseci plaća kad sve stane kao u npr. corona doba? Sad ću biti bezobrazna pa reći da je lako nekome čija je plaća zaštićena radnim mjestom na fakultetu palamudititi o novcima kao da on pada s grana - od kud se u gospodarstvu stvara taj novac? Čarobnim štapićem?

A s tim imputiranjem “dobio od države 2 mil. Kn” me toliko iživcirala da se zbog toga premisljam oko “možemo”.
    Je l se itko ikad od njih javio na neki državni natječaj i odradio posao vrijedan 1 ili 2 milijuna kuna? Zar je to poklonjen novac? I taj posao ne treba odraditi? Dakle svaki javni natječaj i posao s državom je namješten i svaki taj novac je poklonjen?
    Tocno Bubilo, slazem se !
    Ali, takva razmisljanja i argumente moze imati samo netko tko se vruc nije vode napio.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa ja mislim da nacelno i dalje mozemo imati ideju da li je to fer ili ne, kao sto mislim da Mozemo generalno promislja svoje politike i poteze u svijetlu javnog interesa. No tu smo se davno razisle. Ja doista mislim da se u ovoj raspravi vise radi o svjetonazoru, a manje o brojkama. Srecom zastupljeni su svi svjetonazori na ovim izborima! Trebamo samo hrabro izaci u nedjelju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ograničenost resursa je jedan vrlo magloviti koncept. Naravno, Zemlja je konačna i resursi su ograničeni. Međutim, dok je prije 50 godina više od pola čovječanstva živjelo u ekstremnom siromaštvu, danas je to oko 13% (naraslog!) čovječanstva (čitam Factfulness :D ). Sve na istoj Zemlji. Ne čini se da je nužno fokusirat se na 1% najbogatijih da bi ostalima bilo bolje.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koliko sam ja procitala Ustavni sud je reagirao. DIP se mora ocitovati u roku od 24 sata.

http://hr.n1info.com/Vijesti/a522628...u-24-sata.html
    Posljednje uređivanje od spajalica : 01.07.2020. at 14:57

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa ono za sto se zalaze Mozemo je jednako opasno. Kako rece KP (a valjda je proucila brojke) 51.000 ljudi ima 75milijardi kn na stednji sto bi oni oporezivali. U svijetu gdje dobijes 0.1% kamate na tu stednju kad ti odjednom zaprijete s 1% poreza na tu stednju (ma i sa 0.1%) svatko s 3 zrna soli u glavi ce maknut tu stednju s bankovnog racuna i preseliti na sigurno. A sto ce onda preostalih 3.950.000 gradjana RH s bankarskim sustavom koji je odjednom pretrpio odljev od 75 milijardi kn? (U stvari koji bankarski sustav nakon toga?)

O tom ce valjda trebati razmisljati njihovi koalicijski partneri, oni su vec dovoljno razmislili kako preraspodijeliti bpgatstvo.

PS - kljucne asocijacije: 90-e, inflacija, sanacija banaka, nemogucnost dobivanja kredita...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 02.07.2020. at 11:54

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

To što načrčkaš na papir vidi samo komisija, a njih boli kuki, niti su odgovorni za to kako su izbori raspisani. To je ko kad se penzioneri svade s trgovkinjom jer su cijene porasle.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 01.07.2020. at 15:21

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nije mi bitno tko vodi. Bitno mi je na osobnoj razini ne davati legitimitet necem takvom sudjelovanjen i glasanjem. Samo ne znam jel onda bolje ne izac uopce na izbore. No, vidjet cemo sto kaze dip.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dojmovi sa sinocasnjeg suceljavanja :
    Bubalo - ugodno iznenadjenje, vrlo korektan i ugodan sugovornik, konkretan u odgovorima na pitanja, a naslo se tu, naravno, i par domoljubnih floskula za malo desnije glasace :D
    Sincic - izgubljen u vremenu i prostoru, vrlo destruktivan, imam dojam da je dosao tek reda radi da izbrblja tih nekoliko recenica koje Zivi zid vrti od pocetka svog postojanja i da se vrati nazad u svoj mir :D
    Coric - nadmen, bahat, antipatican, nisam iskreno ni pohvatala sto govori od njegovog "tko je kao ja" stava.
    Selak - ugodna, stalozena, konkretna, voljela bih cak da je u nekim trenucima bila malo ostrija kada je trebalo biti, gubila se na momente.
    Tomasevic - nabrijan stav, malo toga smo culi od konkretnih mjera i brojki, napadacki raspolozen ali imam dojam da je kvalitetan politicar, samo da unese malo politicke tolerancije u svoj stav
    Ostojic - privlacio je paznju doskocicama, gestikulacijom, vidi se da je iskusan i prekaljen politicar ali vec isluzen. Uz Bubala i Selak Raspudic, jedini iznio konkretne mjere i poteze kad su mu postavljena pitanja.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jučer sam pogledala sučeljavanje Katarine Peović i Davora Huić. Peović je uspjela verbalizirati puno toga s čim se nikako ne bih složila, a Huić obrnuto .

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bubalo? to je onaj koji je nebrojeno puta naglasavao da ima cetvero djece i kako je jako sretan zbog toga? jer to je sto? pokazatelj dobrog politicara?

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    bubalo? to je onaj koji je nebrojeno puta naglasavao da ima cetvero djece i kako je jako sretan zbog toga? jer to je sto? pokazatelj dobrog politicara?
    Sad si me podsjetila na onoga "liberala" s predsjedničkih izbora koji je isto više puta podijelio informaciju kako je otac, a onda nekontrolirano napao Kolindu zato što zapisuje Znaju ta sučeljavanja biti zabavna

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citaj sto pisem, komentirala sam iskljucivo sinocasnje suceljavanje. Tog covjeka uopce nisam prije upratila.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Citaj sto pisem, komentirala sam iskljucivo sinocasnje suceljavanje. Tog covjeka uopce nisam prije upratila.
    pa citam. to je sinoc naglasio preko nekoliko puta. stvarno suvislo

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

pa citam. to je sinoc naglasio preko nekoliko puta. stvarno suvislo
    Ja to fakat nisam cula ali doduse djeca su me ometala,moguce da mi je promaklo :D

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Gledala sam Selak na sučeljavanju s Dalijom. Tamo mi je u više navrata zvučala isprazno, kao osoba koja umije elokventno pričati o stvarima o kojima nema pojma, a da toga možda ni sama nije svjesna (to je posebno došlo do izražaja kad su se dotakle teme antikorupcije). I ne sviđa mi se što izbjegava konkretne odgovore na pojedina pitanja.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nakon onog katastrofalnog suceljavanja u X. izbornoj jedinici koje sam gledala na RTL-u, meni su jucer svi djelovali kao klasa iznad (al opet sam gledala samo pola sata). Barem po elokvenciji i pristojnosti. Po istome je sve skupa bilo i iznad onih predsjednickih debata. To je pozitivno.

Negativno je sto opet nisam cula nista konkretno (odnosno nista o tome kako postici to sto svi zelimo postici) i sto mi je sve skupa bilo jako blijedo, rezignirano i bezidejno.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene je isto Bubilo podsjetio na oca dvoje djece iz predsjednicke kampanje, Coric standardno HDZovo prenemaganje i ocito laganje- odlicno je bilo kad mu je Tomasevic vratio da nema sto pricati o broju radnih mjesta kad se jos nismo vratili na broj od prije zadnje krize. Sincic stvarno ne zasluzuje ni komentar, sa svoje 3 floskule na kojima je izgradio politicku karijeru i dogurao do europarlamenta, Ostojic mi je bio uvjerljivo najantipaticniji sa svojim patroniziranjem i mensplejnanjem. Selak prodaje prazne poruke, ponovo se nije htijela jasno izjasniti oko abortusa i ponovo nam je objasnjavala da nije da se nece izjasniti nego nece “komunicirati tu osjetljivu temu”, na kraju je zablistala kad je Mozemo pozvala u koaliciju, valjda da pokaze svu svoju sirokogrudnost, a i kaze svidjele su joj se “zelene i neke druge politike”. Izazvala mi susramlje. TT je, meni pristranoj, bio televizor u boji za cijelo drustvo. Jasno je komunicirao koji su planovi koalicije, sto su prioriteti i u kojem bi smjeru vodio zemlju.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam se skroz odmaknula od izbora i dobro mi ide, osim ove teme koju pratim.
    tesko se mogu natjerati procitati ijedan program, kad on realno nema veze s onim sto stranke rade. ponekad mislim da ni sami clanovi pojedinih stranki nemaju pojma sta im pise u programima.
    ovaj put cak imam i volju zaokruziti nekog. jos nisam odlucila za koga.
    pa pisem svoje misljenje o strankama koje, nisam analizirala, nisam citala programe, nisam nista. No iskreno, mislim da je takva vecina birackog tijela.

HDZ- nije moje stranka, ne svidjaju mi se, a trenutni lider te stranke mi je tako antipatican, da mi ne pada pozeljet ga jos vidjati na ekranima. njegovi odgovori na pitanja tipa sta misite o crnoj majici? mislim da su zgodne za hladnije vrijeme ali bijele maj9ie su ultimativni hit. zato se mi u HDZu zalazemo za bijele majice od lana. Mi u HDZ imamo program sadnje lana i dizanje tog segmenta nase poljoprivrede na noge s poticajima i EU...... dakle pitanje majica odredjene boje dobijes sve o lanu.
    SDP- ili ti ga OMG stranka. Dakle bliski su mi po svojim uvjerenjima. ali Bernardic kao lider je jednako dobar kao i ja za sefa kuhinje Esplanade. Kuham ja OK, jestivo je, al nit znam dekorirat nit imam maste.
    MOST- s novim likovima, bracni par, Raspudic, pokusavaju skroz maknuti fokus sa sebe i njihovim gluposti koje su napravili na prethodna dva izbora. A Raspudici s naslikavanjem su mi koma. Lijepi smo, elokventni smo, pa na svako pitanje necemo odgovoriti jer nije dovoljno doraslo nasim vrlinama. Dodju mi ko Kardashian klan, MOSTA.
    DOmovinski pokret, ili ti ga pjevam, zlo ne mislim al kad zinem objasnim vam di zivite i ja cu tako nastaviti, pa ce vam biti mozda i gore.
    MOzemo, stranka ekipe koja zeli promjene. jasno im je da ne mogu pojedinacno pa su koalirali. sto je super, ali RF jednostavno odskace i kvari im sliku. Vjerujem da moraju stasati. Ali da im RF kvari rejting, bar u mom mikrookruzenju kvari.
    Pametno i njihova koalicija. O njima jako malo znam., ne iskacu mi nigdje, ne dominiraju medijima. ili onim koje ja gledam
    Zivi zid, mislim da bi trebali preimenovati se iz Zivog u Vegetriajuci zid. Jel Pernar opet sa Sincicem ili se jos dure jedan na drugog?
    HNS, oni ako prodju izborni prag ce se kao suncokret zakrenuti prema suncu i zivjeti sretno jos 4 godine. Mada ta stranka je umrla vec davno.

Ostale stranke ne znam ni nabrojati. Navodni ih ima jako jako puno. Jasno mi je da ovo ne doprinosti raspravi, ali kao sto rekoh. uvjerena sam da u RH je vecina glasaca ovakvog tipa.
    Kako nisam ekonomski strucnjak, a ipak me ekonomije zanima, jer realno to je ne samo moj, vec zivot svih nas, tesko mogu razmisaljti jel neki progam u tom smislu izvediv ili ne. Boli me sto smo drzava od 4 milijuna stanovnika a da bas nemam niti jednog covjeka s vizijom kako nas izvuci iz rupe u koju smo upali. Vjerujem da takvih ljudi ima, ali u njima nema volje za uplitanje u politiku. Zalosno.

Zao mi je sto moje vidjenje je isprazno, ali ove izbore sam nit ljuta, nit bijesna, nit entuzijasticna nista, bas nista.
    do nedjelje cu se odluciti sto i kome dati svoj glas. ali znam da vodecim trenutno strankama sigurno necu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •