Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

U tekstu ni ne piše da konobari kupuju preko Amazona nego:
    Sve te politike - i potpuni lockdown i državne subvencije - tražili su prvenstveno ljevičari. Što ste mislili da će se dogoditi kad ljudi ostanu kod kuće i bivaju plaćeni iz državnog proračuna za nerad? Provodit će puno više vremena na Facebooku, kupovat će više preko Amazona itd. Onda nije ni čudo da su osnivači Facebooka i Amazona najviše profitirali u krizi.
    Autor ovdje zaključuje da se u krizi profitira zbog dokolice nezaposlenih ("plaćeni iz državnog proračuna za nerad"). Meni se čini da je razlog porasta vrijednosti Amazona neki drugi.

Ovo sa brojanjem krvnih zrnaca ne razumijem.

Što se tiče regulacije poreza koja pogoduje velikima a otežava malima - opet se ne bih složila.
    Prije svega jer progresivno oporezivanje pogoduje malima koju plaćaju nižu stopu poreza. Nadalje, Hrvatska država, baš kao i velik broj drugih europskih država izravno ulaže u rast malog i srednjeg poduzetništva (poduzetnički inkubatori, poticaji malim i srednjim poduzetnicima itd). Te mjere sigurno nisu savršene i gotovo sigurno nisu lišene klijentelizma ali jasno pokazuju smjer u kojem se želi ići - a to je poticanje malih.
    Drugo, "pogodovanje velikima" se događa jedino iz razloga što su veliki u mogućnosti preseliti (isključivo formalno) poslovanje u porezne oaze ili koristiti druge zaobilazne načine izbjegavanja plaćanja poreza (koje je već toliko internalizirano da više nitko u tome ne vidi ništa loše) i sigurno će to raditi dok god postoje zemlje koje će ugosititi te kreativne neplatiše. No, sudeći prema smjeru kojim razvijeni svijet ide i tomu će se stati na kraj (završilo je zlatno doba leprikon ekonomije npr).
    Što će se dogoditi kada nijedna država više ne bude htjela biti porezna oaza?

Treće, moj osobni stav je da ni ne želim te velike igrače ovdje. Ja bih radije imala 10000 zdravih malih firmi nego jedan Amazon ili Apple. Amazon inače nisam spominjala jer nema nikakve veze s našim tržištem, ali je zapravo izvrstan primjer hard-core nehumanog kapitalizma.
    Ako ikog zanima zašto, evo zabave: https://www.youtube.com/watch?v=d9m7d07k22A

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Treće, moj osobni stav je da ni ne želim te velike igrače ovdje. Ja bih radije imala 10000 zdravih malih firmi nego jedan Amazon ili Apple.
    Tu ćemo se složiti - zato sam i napisala amazončić. S politikom kakvu zagovara RF imat ćemo ih znaš koliko - nula. Naravno, to je samo moje mišljenje.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo sa brojanjem krvnih zrnaca ne razumijem.
    Molim te, zanemari. Išlo je na račun nekog prethodnog Jeleninog posta u kojem je okarakterizirala autora teksta kao sina bogatog tate ekonomista ili tako nešto, potpuno nebitno za raspravu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •