Ispod mog stana nalazi se poslovni prostor i radnja u vlasnistvu narodnog poslanika. Tu vec 7 godina kao jedini zaposlenik radi gospodja cije je radno vrijeme od ponedjeljka do subote 9-5, a nedjeljom 9-13. Nikada je niko nije mijenjao. Nikada nije bila na godisnjem odmoru. Dva dana u godini radnja ne radi - na Bozic i Uskrs. I to vide svi i to znaju svi u nasem gradicu. Znamo i kolika joj je plata, a znamo i koliko je dozvoljeno imati prekovremenih radnih sati i u kolikom vremenskom roku imamo pravo zahtjevati od radnika prekovremeni rad. To bi posebno trebao znati i gazda, izabrani predstavnik u zakonodavnom tijelu. Ocito ga boli briga. I za zakon i za radnike i za glasace i za narod. I sta ja da mislim o komsiji koji ga, uprkos svemu, ponovo bira u sastav skupstine? Da mu je izbor pametan, moralan i posten samo zato jer glasa za "naseg"? Ne mogu, pa da mi je caca.
I zato ponovo potpisujem Zusku, uostalom ima pravo, na osnovu svojih zakljucaka, smatrati da je neko ovakav ili onakav. A biraci imaju pravo da glasaju ali i odgovornost da prihvate posljedice izglasanog. Koje se manje-vise mogu naslutiti iz mog gore napisanog primjera.
Sto se tice uvreda, uvreda se ne daje nego prima. Ako sam sigurna u svoj stav, branicu ga argumentom, a ne pozivom na osjecanja. Logicka greska.