Riječanka prvotno napisa
hvala, Dijana, zaista.
ozbiljno sam u večernjoj šetnji razmišljala o tome kako sam olako rekla mrzim HDZ, a kako je zapravo to prvi put u mom ne tako kratkom životu da sam rekla da nekog/nešto mrzim. pa neće mi HDZ biti prvi! danas je jako popularno definirati i "definirati" govor mržnje, sve nekako lijepo i smireno iskomunicirano, u odijelu i s kravatom, pa pozivati se na slobodu mišljenja, tužiti one koji tvoju fino upakiranu mržnju osuđuju i tako to... i onda oni ne mrze, a ja kao iz topa "mrzim HDZ", baš nedostatak inteligencije na mojoj strani, zaista.
i iako sam se već, koliko mi se čini, ispričala zbog mog starog posta čije je nesankcioniranje tebe toliko pogodilo, budući da si se još nekoliko puta na njega pozvala, moram reći da mi je jako žao što sam onda bila u pravu. birači mosta prema provedenom istraživanju, nisu, kako se vjerovalo razočarani birači HDZ-a, već pretežno oni koji su i ranije tražili treći put, te razočarani birači ljevice (oko 30%, ako se ne varam). razočarani birači HDZ-a kao kategorija u našem biračkom tijelu jednostavno ne postoje. to je najjača snaga HDZa.
zašto je tome tako, očito nitko neće s nama podijeliti. jasno je da nam nikada neće biti jasno. a lijepo smo pitale...