Stranica 26 od 123 PrviPrvi ... 1624252627283676 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maria 71, moja opomena nema veze s ovom temom
    ja sam malo pukla na drugoj

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A ja nisam pukla, ali su se birači HDZ-a uvrijedili

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

4 godine hajke na branitelje se očituju točno u čemu?

u stvari, točno, bila je hajka na branitelja, da. prava hajka. čovjek nije mogao na posao doć a da ga se ne izvrijeđa, da se ne prijeti njegovoj obitelji i njemu. to je valjda jedini branitelj koji je osjetio tu hajku u protekle 4 godine.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad smo kod branitelja (daje li mi to što je MM branitelj veći legitimitet pisati na ovoj temi?)
    kad je MM išao na ratište
    njegov tadašnji šef, moram li reći da je bio član stranke čiji se glasači jako vrijeđaju, tada, uz osmjeh, rekao
    "tko se nije skrio, magarac je bio"
    i moram li reći da si je čovjek malo privatizirao neke sitnice, niš posebno, malu firmicu

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

zuska, ova vlada uvela je registar branitelja kojim se naravno nije riješio problem lažnih branitelja, ali su se dali na izvolte zaštićene podatke sudionika u Domovinskom ratu. Zar su hrvatski branitelji nakon svega zaslužili da sa strahom idu u inozemstvo, jer nikad neće znati je li na temelju objave registra dignuta optužnica ili je možda Srbija raspisala za njim tjeralicu? Tako je bio uhićen i Tihomir Purda, na temelju "priznanja" batinama izvučenim u srpskom logoru? Da nije tužno stvarno bi bilo apsurdno.

Nadalje, teze koje su vodile izjednačavanju krivnje srpske i hrvatske strane od vodećih! političara, najpoznatija izjava je valjda "rat je rezultat konglomerata loših politika", u prijevodu "ma tko nas to bre zavadi"?

Pa onda da je u hrvatskoj vođen građanski rat kao u Finskoj? A ne osvajački, grabežni rat? I s druge strane, obrambeni? I to izjavljuju vodeći ljudi ovako napaćene zemlje?

Pa onda izjava premijera "kako mu smrdi prljavi šator u Zagrebu, a prljavi je u svakom smislu".

Ali ja mislim Zuska da ti to sve jako dobro znaš.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 28.12.2015. at 12:00

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Dijana, ne znam. Srećom, ti mi otvaraš oči argumentima i činjenicama.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dijana, moje misljenje je dijametralno suprotno od tvog. ali na temu si se javila i postala aktivna tek kad su MOST i HDZ napravili obrat.
    Zasto tek tad?
    Uvazavam sugovornike, uvazavam razlicita misljenja, ali ovo tvoje ufino objasnjavanje mene osobno jako nervira.
    Otvaracica topika se cak i na samom pocetku izjasnila kao glasacica stranke koju vecina, na ovom forumu po tebi, ne podrzava, no sad je zadovoljna ishodom, jer je ta stranka dobila korektiv. I meni je drago da je zadovoljna jer to je njeno pravo. pri tome ne mislim da su glasaci decnice supljeglavci, jer njihovo je pravo da imaju svoja promisljanja.
    ali ti nisi odgovorila na niti jedno pitanje, vec samo jako lijepo skreces temu i dizes tenziju. Moram priznati da to radis jako dobro.
    Cemu to sve?
    Jel ti znas slaviti bolje nego da svo slavlje posvetis objasnjavanju kako ce nam nakon danasnjeg dana biti bolje.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 28.12.2015. at 12:13

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je bio uhićen i Tihomir Purda, na temelju "priznanja" batinama izvučenim u srpskom logoru? Da nije tužno stvarno bi bilo apsurdno.

[/SIZE]
    ovo je stvarno apsurdno. i smiješno
    koje godine je uhićen purda, za ime sveto?
    sad ja riskiram opomenu, al dijana ti stvarno imaš nekakvo čudno pamćenje. pa purdi je karamarko zakucao. kad je mrtvo hladno izjavio da je znao za tjeralicu. a svašta.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Dijana;2836469 Tako je bio uhićen i Tihomir Purda, na temelju "priznanja" batinama izvučenim u srpskom logoru? Da nije tužno stvarno bi bilo apsurdno.
    [SIZE=2
    prvotno napisa
    [/SIZE]
    Ajd prvo ukljuci google opciju pa onda pisi imena i prezimena. naoptuzivala si se svega i svacega. malo potkrijepi cinjenice.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

AL evo malo cu ja za tebe:
    uhicenje T. Purede: 5. siječnja 2011.
    Stupanje na premijersku funkciju Z. Milanovića:
    23. prosinca 2011.

To je sigurno zbog registra branitelja od: 19.12. 2102.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 28.12.2015. at 12:20

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne znam zašto misliš da bi Amerima i Rusima i ostatku Europe sad bilo važnije reagirati u slučaju napada na hrvatsku , kad ih je 90ih manje više bolio đon? I bolio ih je sve dok se, zamisli, nisu počele razarati zidine Dubrovnika. Dok su ginuli ljudi to ih previše nije diralo. Štaćeš, licemjerni svijet više voli zidine nego ljude. Ljudi su ipak zamjenjivi. Nije ih diralo ni što na iznutra razoružanu zemlju kojoj su još i onemogućili naoružavanje izvana, dakle golu obranu, kreće jaka kako kažu tada treća vojna sila Europe. To je ličilo na jedan društveni eksperiment. Nitko u njemu nije očekivao da će Hrvati pobijediti.

Tako da, po meni apsolutno vrijedi ona uzdaj se u se i u svoje kljuse. Iako imajući u vidu ove četiri godine apsolutno bih razumjela ljude koji bi u takvom slučaju jednostavno rekli da nije njihova briga.
    Uz kolicinu oruzja i odnose politicko-vojne moci u svijetu, nema tih malih naroda na ovim prostorima koji ista mogu sami napraviti. Jesu ratovi na ovim prostorima zavrsili kad su to odlucili Hrvati, Srbi i Muslimani ili netko drugi? I naravno da svijet nije briga. Ni za spaljivanje Zidova, ni za Siriju. Dok ne postane njihov problem ili njihov interes svijet nije briga.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Dakle, vi niste ponosni na ono što niste zaslužili svojim djelovanjem, tako sam shvatila Zusku. Pa ok, to ajde mogu možda razumijet, ali smatrate li nevažnim sve ono što na obilježava a što sami nismo proizveli?Ono definira li nas činjenica da smo ljudi, da smo žene ili muškarci, da smo videći, da smo gluhi, da smo normalnog kvocijenta inteligencije, da smo imali ili nemali mamu i tatu dok smo bili mali, da smo išli u vrtić ili ne..? Zar su sve te stvari nevažne? Menije je nacionalnst jedn od tih obilježlja koje me određuje iako nisam ništa poduzela da bih bila Hrvaticom kao ni moja djeca. I ponos je ovdje kategorija koju ne treba razuimjeti kao uzdizanje iznad drugih, različitih već kao prihvaćanje vlastitih danosti, kao stvaranje identiteta na tim danostima... Jednostavno nismo mi ljudi u nekon zrakopraznom slobodno lebdećem entitetu postali ono što jesmo... To smo postali od baš nekih roditelja u baš nekoj sredini i te ljude i sredinu po meni treba prihvatiti kao svoje... Naravno, biti svjestan mana kao i vrilina.. Ali reći meni to nije važno, čini mi se logičkom pogreškom...

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Bas zato jer mi ta sredina i ti ljudi nisu samo Hrvatska i samo Hrvati, nego mi je ta sredina puno vise od toga.

Usput, cestitam Casa!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

pa, al normalno da su mi ta sredina puno više od Hrvatske... Ono ponosna sam što sam žena, što sam čovjek, što mi je dano da mogu učiti s razumijevanjem, što su mi u ranom djetinjstvu prijatelji bili ljudi raznih nacionalnosti, što mogu hodat, ali među svim tim identitetima mi je i onaj hrvatski. Ponosna sam i što sam Hrvatica, ma kako to desničarski zvučalo. Jednako kao što sam ponosna da sam trudna trenutno, jel'te? A nisam išla na umjetnu, niti sam neki poseban trud uložila, ako me razumijete,a li akd pomislim da mi je dano da mogu u svom trbuhu stvorit novi život srce mi ko kuća.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    x
    veteran DR
    ima spomenicu, olujnicu

kao većina muževa ovdje
    nas starijih, ovih mlađih forumašica su očevi

samo što moj, nažalost, više ne radi

I MD sin domobrana koji je bio na križnom putu i moj tata sin narodnog heroja.

I nakon ove teme se pitam kako to da njih dvojica imaju vrlo slične stavove.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nije mi desničarski to što si ti ponosna što si Hrvatica. To mi je bas drago kad netko ima jasan stav o dijelu svog identiteta, i sretan je s tim.
    Desnicarski mi je kad netko misli da ja zato sto mi je svejedno jesam li Hrvatica ili nisam ne bih trebala zivjeti u ovom drustvu.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

casa, očito tebi riječ ponos znači nešto drugo nego meni

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a ne znam, ja nisam nešto posebno ponosna bila na sebe dok sam bila trudna :D
    ni što sam čovjek.
    a da ti pravo kažem, čudan mi je i taj ponos jer imam plave oči

sve me to definira da, i dio je mog identiteta, i nije nevažno, al kao i tang, nekako mi naopako s tim vezati ponos.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je stvarno apsurdno. i smiješno
    koje godine je uhićen purda, za ime sveto?
    sad ja riskiram opomenu, al dijana ti stvarno imaš nekakvo čudno pamćenje. pa purdi je karamarko zakucao. kad je mrtvo hladno izjavio da je znao za tjeralicu. a svašta.
    Ne riskiraš opomenu. Ja sam krivo napisala. Karamarko ima putra na glavi za moj pojam, al mislim da je prošao svoju katarzu. Što Milanovića tek očekuje ali mislim da do toga nikad neće doći. Demantirajte i ostatak posta. Kamo sreće da sam to sve sanjala.

Spajalica, ne biste me ni sad čuli da me zuska nije potegla za jezik. Nisam tip koji se naslađuje. Naprotiv, meni je žao da smo toliko podijeljeni. S druge strane, čini mi se da vama to uopće ne smeta. Ali, ok.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

dobro, ajde ja sam preponosna na sve i svašta.. to smo definirali.. Ali evo i Cvijeta kaže da to sve i svašta nije nevažno. Dakle, važno je što smo Hrvati ili Francuzi ili Eskimi. Ono nije to neka nebitna trica u stvaranju identiteta... ili može biti? Ali kako, kako kad već ulaskom u polje govora zauvijek stajeo obilježenim kulturom i naslijeđem u koje smo uronjeni? Kako, Lastane?

I mislim da je očito da je meni pons nešto drugačije nego vama. Poradit ću na tome

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    pa, al normalno da su mi ta sredina puno više od Hrvatske... Ono ponosna sam što sam žena, što sam čovjek, što mi je dano da mogu učiti s razumijevanjem, što su mi u ranom djetinjstvu prijatelji bili ljudi raznih nacionalnosti, što mogu hodat, ali među svim tim identitetima mi je i onaj hrvatski. Ponosna sam i što sam Hrvatica, ma kako to desničarski zvučalo. Jednako kao što sam ponosna da sam trudna trenutno, jel'te? A nisam išla na umjetnu, niti sam neki poseban trud uložila, ako me razumijete,a li akd pomislim da mi je dano da mogu u svom trbuhu stvorit novi život srce mi ko kuća.
    zanimljivo razmišljanje, ali meni nije blisko.
    ja sam zahvalna na onome što imam. ne uzimam život, krov nad glavom, posao i zdravlje zdravo za gotovo. ali to je - to.
    nije mi palo na pamet ponositi se smeđim očima svoje djece, ali volim njihove smeđe oči. ili ne kužim, o čemu je riječ?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

S druge strane, čini mi se da vama to uopće ne smeta. Ali, ok.
    dijana, pratim već 2 dana. skoro svaki post ti završava na ovaj način: "ali vama to ne smeta" i "vi to ionako dobro znate".
    svjesno ili nesvjesno, iz posta u post upravo naglašavaš tu podjelu koju ne želiš

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ma Adiomare, jesi li ponosna na to da si majka? To ti je isto... Ono zapravo neš ti stvari... imaš djecu.... imaš oči... ponosiš li se svojom djecom? Ja da, i to mi nije uvjetovano time da su mi sinovi posebno dragi, pametni i lijepi. Sma činjenica da postoje da dišu mi je dostatna za taj oblik ponosa o kojem govorim. Naglasila sam da taj ponos nije isti kao ona Vidi što sam postigao već da je to neka druga vrsta ponosa Pogledaj što mi je dano... Možda to ne bi trebalo zvati ponosom nego samosvješću ili štojaznam kako... Ali ono to je osjećaj untarnjeg zadovoljstva činjenicom da mi je nešto dano.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

casa, al isto tako bi imala taj isti unutarnji osjećaj zadovoljstva da ti djeca imaju zelene oči.
    ili, da ti je mama hrvatica, a tata francuz. il srbin. pa da si lapo lapo. a šta ne? ili - ne?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

casa, mislim da je to ljubav, ne ponos

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ma normalno. Pa dala sam primjer očiju jer mi djeca nisi sva smeđooka baš zato da pokažem da to nije ponos na način Drago mi je da nisma kao oni Srbi ili Eskimi. Da se taj ponos temelji na nečem drugom.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    dijana, pratim već 2 dana. skoro svaki post ti završava na ovaj način: "ali vama to ne smeta" i "vi to ionako dobro znate".
    svjesno ili nesvjesno, iz posta u post upravo naglašavaš tu podjelu koju ne želiš
    Onda je to nesvjesno i ako budem više pisala to ću izbjegavati.
    Ja uistinu ne želim podjele, ali malo to pomaže što ja želim, kad nisam slijepa i vidim što jest. A u svrhu prestanka tih podjela i za budućnost socijaldemokracije u Hrvatskoj toplo se nadam da će se milanovića konačno maknuti sa čela sdp-a. On i dalje poziva na građanski rat. Suludo.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 28.12.2015. at 14:15

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gdje?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Ali kako, kako kad već ulaskom u polje govora zauvijek stajeo obilježenim kulturom i naslijeđem u koje smo uronjeni? Kako, Lastane?
    :
    Pa možeš biti Hrvat, a da ti hrvatski nije maternji, isto tako ti hrvatski može biti maternji, a da nisi Hrvat. Na što si onda ponosan? U čemu se očituje to "hrvatstvo"?

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne očekujem uopće da svi o domovini razmišljaju kao ja, ali se pitam
    postoji li nekakav opći konsenzus, da svi u ovoj zemlji koja sada jest samostalna, nekako zajednički više krenemo naprijed? Da poštujemo tu samostalnost i njezine temelje, jer ako tu nema nekakvog temeljnog konsenzusa, ne znam kako ćemo? U tom smislu je bilo moje pitanje.

Eto Dijana, napokon mi je jasno. Ti još živiš u devedesetima, dok postavljaš si takva pitanja..
    Sve dok si nezanemariv broj ljudi postavlja takva pitanja (a očito ih postavljaju, evo sad i ti), jesmo li svi za samostalnost, poštujemo li to isl...hdz će moći prodavat domoljublje i ugroženost samostalnosti i takvu retoriku...i za to vrijeme radit što hoće... A kad se dokraja rasproda i pokrade što se ima, nema ni samostalnosti, zar ne?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    znači kažeš ona je htjela napisati uvredljiv post?
    misli da je uvreda reći nekom da je srbin?
    pitala sam je to, nije odgovorila
    možeš mi ti odgovoriti
    Ja ne mislim da je uvreda.
    Ja sam shvatila Dijanu da je htjela napisati post koji bi admin morao shvatiti kao uvredljiv.
    Jer je htjela dokazati da jednako uvredljivi postovi suprotnog predznaka prolaze.
    Ja nisam Dijanin odvjetnik i s puno toga se ne slažem, ali spletkarstvo oko ovoga je na razini Milanović/prgomet. Svaka čast na vještini, ali mene takva podlost smeta.
    Posljednje uređivanje od pikula : 28.12.2015. at 14:50

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo, već mi je muka od govora predsjednika sabora.
    Cilj i obveza svih nas je da ovaj Hrvatski Državni Sabor, da dobro ste čuli, namjeravam predložiti kada se steknu uvjeti da se on opet tako zove,
    čemu to?

da se on opet tako zove?
    a kad se tako zvao?
    kad se tako zvao i što je predstavljao?

Hrvatski državni sabor bio je simbolična institucija reprezentativnog karaktera tijekom 1942. godine u NDH. Osnovan je zakonskom odredbom poglavnika Ante Pavelića 24. siječnja 1942.[1] Budući da je NDH bila totalitarnog i fašističkog karaktera, za njegov saziv nikad nisu održani izbori, već su zastupnici imenovani. Imao je samo savjetodavnu funkciju i nikakvu stvarnu političku moć. Sastao se na zasjedanja od po nekoliko dana u veljači, travnju i prosincu 1942.
    nek me netko demantira, molim vas, nemam vremena za guglanje sad.
    ako nema demantija, onda - sram ga može bit.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa zar se nije tako zvao i od 1995-6. do nedgje 2000.?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje?
    "Neke stvari ne možeš birati - roditelje, rasu, rodiš se kao gay. Neke možeš. Imamo špijunsku, kriminalnu, proustašku koaliciju. Koalicija koju su odabrali je koalicija koja je sastavljena od ljudi s optužnicama, rekao je Milanović."

Ja iskreno mislim i da ljevičari uistinu mogu biti sretni da im ovakav lik više nije premijer. Optužio je narod da su odabrali
    špijunsku, kriminalnu, proustašku koaliciju. Ma, najbolje bi bilo promijeniti taj šugavi narod koji se usuđuje birati nešto drugo od njega.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

čemu to?

da se on opet tako zove?
    a kad se tako zvao?

Sabor je do danas mijenjao naziv još dva puta: 1997. postaje Hrvatski državni sabor (pri tom ne treba miješati naziv s Hrvatskim državnim saborom koji je postojao za vrijeme NDH), a 2000. Hrvatski sabor.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

"Neke stvari ne možeš birati - roditelje, rasu, rodiš se kao gay. Neke možeš. Imamo špijunsku, kriminalnu, proustašku koaliciju. Koalicija koju su odabrali je koalicija koja je sastavljena od ljudi s optužnicama, rekao je Milanović."

Ja iskreno mislim i da ljevičari uistinu mogu biti sretni da im ovakav lik više nije premijer. Optužio je narod da su odabrali
    špijunsku, kriminalnu, proustašku koaliciju. Ma, najbolje bi bilo promijeniti taj šugavi narod koji se usuđuje birati nešto drugo od njega.
    nacin govora mi se osobno ne svidja, mislim da je mogao svoje misljenje i bolje sročiti, ali di poziva na rat?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A kako se sad zove? Francuski sabor?
    šalim se malo
    Posljednje uređivanje od pikula : 28.12.2015. at 15:02

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U ove četiri godine je otvorena hajka na branitelje. Odvratna hajka.

Da, slažem se! Zamisli, slažem se s tobom. Evo primjera - otvorena je neviđena hajka na Predraga Matića-branitelja! Il ćeš sad reći da on nije bio branitelj?
    I proširit ću tvoju tezu. Hajka je otvorena i na djecu branitelja! Neviđena hajka. Primjer je mladi Glavašević.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam pikula, ali vec vidim promjenjene memorandume, natpisa, kartica, kuverti...... a stare ne smijes vise koristiti.
    opcenito mi ide na zivce promjena naziva ili pak amblema.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa super, nek se zove hrvatski državni sabor, možda nekad bude trebalo podsjetit da nije hrvatski crkveni sabor

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Sabor je do danas mijenjao naziv još dva puta: 1997. postaje Hrvatski državni sabor (pri tom ne treba miješati naziv s Hrvatskim državnim saborom koji je postojao za vrijeme NDH), a 2000. Hrvatski sabor.
    hvala. lakše mi ipak.

a ne znam pikula, šta ti misliš?
    zašto reiner hoće dodati tu riječ "državni"?
    kako se do sad zvao?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Pa možeš biti Hrvat, a da ti hrvatski nije maternji, isto tako ti hrvatski može biti maternji, a da nisi Hrvat. Na što si onda ponosan? U čemu se očituje to "hrvatstvo"?
    Pa ali jezik kojim govorimo je samo jedno od obilježja hrvatstva... Ono kultura, običaji... Mislim naravno da možemo govoriti neki drugi jezik i biti Hrvatima.. Jezik je služio kao očigledni primjer toga da nacionalnost formira djecu čak i kad roditelji nisu ponosni. I na kraju krajeva, u čemu se očituje muškost, ako si muško a nemaš jaja? Mislim to je ista razina pitanja. A vjerujem da se bar ti i ja možemo složiti da rod i spol nisu isto. Ali da će se često kako bismo nešto oppiljivo opredmetile navesti primjer imati jaja za biti muško.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

čemu to?

da se on opet tako zove?
    a kad se tako zvao?

navodno je naziv promijenjen upravo zbog razloga jer naziv vuče porijeklo iz ndh.
    koji je motiv hdz-a da taj naziv vraća-to znaju samo oni.
    nadam se da neće slijediti i promjene zakona o mpo-u, istospolnim životnim parnerstvima itd, a ne bi me niti začudilo da krenu tim putem, treba ljude zabaviti nečim.
    Posljednje uređivanje od suncokret : 28.12.2015. at 15:14

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

hvala. lakše mi ipak.

a ne znam pikula, šta ti misliš?
    zašto reiner hoće dodati tu riječ "državni"?
    kako se do sad zvao?
    Zvao se Hrvatski sabor a 9.11.2000 dolaskom sdp-a na vlast mijenja se naziv Hrvatski državni sabor u Hrvatski sabor. Ako nije bitno kako će se sabor zvati, zašto ga je račan mijenjao?
    Pa naravno da je bitno, i znali su oni zašto ga žele mijenjati. Zato da bi i na taj način negirali Hrvatsku kao državu. Sabora ima svakvih, da, i crkvenih. Kako se imenom Hrvatski državni sabor htjelo naglasiti da je hrvatska država, tako se i micanjem tog "državni" to htjelo umanjiti.

spajalice, milanović konstantno svađa narod, i defacto, ne izrijekom, poziva na građanski rat. Ako kaže da je narod izabrao proustašku vlast, šta je drugo rekao nego da je narod proustaški? Strašno.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 28.12.2015. at 15:17

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma naravno, treba sad par tjedana da svi pricaju o nazivu sabora, pa onda jos nesto pa jos nesto i tako, prodje cetiri godine, vjerojatno ce se malo izivljavati na kojoj manjini kao i prosli put na mpo pacjentima, pa davati kojekakve kontroverzne ideje i prijedloge, mozda koji i usvoje, nista novog.

A u pozadini u tisini lova cuuuuuriiiiiiiiiiiiiiiii zna se gdje. A vjerojatno i spisi misteriozno nestaju iz DORH-a i USKOK-a. Ali mozda ponovno dobijemo neku komisiju koja bi trebal pronaci kojeg 95-godisnjaka iz drugog svjetskog rata da mu sudi, a oni usput slucajno eto dignu koji mlijuncek honorara.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dobro, nameće se samo kad već o jeziku i hrvatstvu raspravljamo, a svi izbjegavamo spomenuti - šta, jel taj naš budući premijer uopće hrvat? jel domoljub? (ta riječ mi je inače jako smiješna - domoljub)
    sad ću ja ko desničari, a i nije se baš pretrgao da njeguje taj dio svog identiteta, isto je mogao malo bolje naučiti taj jezik, biće imao drugih prioriteta od domoljublja

a sad ozbiljno. jel smeta vama to što on ne zna hrvatski jezik?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa zar ne vidiš da su se od prvog dana krenuli baviti životno važnim problemima.
    Revizijama imena.
    Majko mila.
    Btw, potpisujem Milanovića u ovoj izjavi.
    Nije on nikoga ništa optužio. Činjenica je da je koalicija takva. I činjenica je da je izabrana.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zvao se Hrvatski sabor a 9.11.2000 dolaskom sdp-a na vlast mijenja se naziv Hrvatski državni sabor u Hrvatski sabor. Ako nije bitno kako će se sabor zvati, zašto ga je račan mijenjao?
    Pa naravno da je bitno, i znali su oni zašto ga žele mijenjati. Zato da bi i na taj način negirali Hrvatsku kao državu. Sabora ima svakvih, da, i crkvenih. Kako se imenom Hrvatski državni sabor htjelo naglasiti da je hrvatska država, tako se i micanjem tog "državni" to htjelo umanjiti.

spajalice, milanović konstantno svađa narod, i defacto, ne izrijekom, poziva na građanski rat. Ako kaže da je narod izabrao proustašku vlast, šta je drugo rekao nego da je narod proustaški? Strašno.
    svassta napisah ali izbrisah. ne mogu se svadjati.
    mene zanima sta ce biti dalje.
    znamo da vlada nece imati 2/3 vecinu, pa koliko procitah nece ni promjena naziva ici lako.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

dobro, nameće se samo kad već o jeziku i hrvatstvu raspravljamo, a svi izbjegavamo spomenuti - šta, jel taj naš budući premijer uopće hrvat? jel domoljub? (ta riječ mi je inače jako smiješna - domoljub)
    sad ću ja ko desničari, a i nije se baš pretrgao da njeguje taj dio svog identiteta, isto je mogao malo bolje naučiti taj jezik, biće imao drugih prioriteta od domoljublja

a sad ozbiljno. jel smeta vama to što on ne zna hrvatski jezik?
    Orešković je Hrvat. Čini se i domoljub. Domoljub je svatko tko svojoj zemlji želi dobro. Ovaj očigledno nije došao da bi se opernatio, tamo gdje je bio plaća mu je bila višestruko veća, obiteljski je čovjek, ne izgleda mi da je željan moći..je li moguće da svoje znanje i sposobnosti UISTINU želi uložiti da bi se zemlja izvukla iz krize?

Inače meni je to blesavo i pisati, pa domoljub je i Mađar i Srbin i tko god, nebitno, bitno da radi za boljitak zemlje.

Meni osobno smeta da ne zna bolje hrvatski, ali već će naučiti/obnoviti.

Meni osobno smeta

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zar ne vidiš da su se od prvog dana krenuli baviti životno važnim problemima.
    Revizijama imena.
    Majko mila.
    Btw, potpisujem Milanovića u ovoj izjavi.
    Nije on nikoga ništa optužio. Činjenica je da je koalicija takva. I činjenica je da je izabrana.
    Opet se pila okreće naopako. 2000. je račanova koalicija prva promijenila naziv sabora, i to je bio jedan od PRVIH poteza. to je onda bio životno važan problem?

A što se Milanovića tiče, pa i tebe koja ga potpisuješ, kažem ja, ovaj narod ne valja. Da se bar može zamijenit po guštu Milanovića i ekipe. Ko je vidio demokraciju i bakrače.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 28.12.2015. at 15:30

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •