Stranica 29 od 123 PrviPrvi ... 1927282930313979 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ne samo da ga simpatiziram, nego mi je i zgodan.

hoćeš reći da je i karamarko sad potpisao tripartitnu suradnju, iako se zapravo nada da je dvopartitna?
    mislim, ne kužim...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ne samo da ga simpatiziram, nego mi je i zgodan.

hoćeš reći da je i karamarko sad potpisao tripartitnu suradnju, iako se zapravo nada da je dvopartitna?
    mislim, ne kužim...
    O ukusima se ne raspravlja.

Ne, petrov je bio definitivno raskinuo suradnju s hraste. Kad su u pregovorima bile tri strane, samo je jedan sporazum, onaj tropartitni, bio na stolu, i taj sporazum je milanović potpisao.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma ne znam dijana... nisam bila tamo pa ne znam. a nisi ni ti
    ono što znam je da je badava tripartitni na stolu, kako ti kažeš, ako u deal ne idu tri strane.
    a ne idu.
    jasno i glasno je rekao da ne idu i milanović i karamarko.
    tako da mi je ta tvoja tvrdnja u najmanju ruku ko neki trač

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

MOST nudi tripartitpnu vladu. SDP potpiše, HDZ odbija u tom trenutku, ali mogu se vratiti. Znači, SDP je definitivno bio spreman na tripartitnu vladu s HDZ-om i MOST-om.
    A sad je s SDP-om potpuno prekinuta suradnja, znači sad tripartitna vlada nije bila opcija, kad treća strana ne postoji.

Što se tiče toga da mandatar nema legitimitet, ja se recimo pitam kakav legitimitet ima HNS, stranka za koju glasa 15 ljudi, a onda dobije 4 ministarstva.

Glasala sam za MOST i znala sam da će morati s nekim u suradnju/koaliciju, kako već. Po meni su HDZ i SDP isti pa zato nisam ni razočarana. Kad je već s HDZ-om, drago mi je da Karamarko ipak nije premjer. Vidjet ćemo kakav će biti novi, ne znam čemu panika i strah, kao da smo do sad imali vrhunske premijere koji su odlično radili svoj posao i sad moramo strepiti zbog toga kakav će ovaj biti. Da slučajno ne padnemo u minus.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sinoć je isto to Ines Strenja Linić pričala u Otvorenom. Dakle, da je m. najprije odbio trojnu suradnju, izvrijeđavši most, da bi onda ipak tražio suradnju s mostom, pa potpisao trojnu suradnju, i nakraju kad je to propalo, izvrijeđao sve. Tada je vjerojatno bio iskren.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne znam koji su Zokijevi razlozi, al kad me netko na fin nacin pravi budalom, ja sam prilicno bahata i bezobrazna i cijenim to . Uvijenost mi je eufemizam za laž.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

jašta, ovi koji su bahati i bezobrazni nikad ne lažu

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A Ines Strenja Linić posebno brljavi kad priča da je sinoc meni sve neugodno bilo ispred nje.

Taj Milanovicev potpis je značio sve drugo,
    samo ne da je pristao na tripartitnu vladu. Ja sam mislila da je to jasno, da taj potpis znači 'sad kad su oni izašli, mi ostajemo u igri'

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

samo ne da je pristao na tripartitnu vladu. Ja sam mislila da je to jasno, da taj potpis znači 'sad kad su oni izašli, mi ostajemo u igri'
    ok, ja te sasvim sigurno neću više uvjeravati u suprotno.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ma, što je bilo, bilo je.
    mislim da ni oni koji su nešto potpisivali nisu uz most mogli nikad biti na čisto što potpisuju i hoće li već idućeg trenutka mostovci izvući iz rukava nešto drugo.
    most se pokazao nedosljednim i neozbiljnim.
    ne očekujem više ozbiljnosti ni u buduće-par populističkih poteza dok će se vlada brinuti da zdravstvena skrb sirotinje (potpisujem seni za sve oko izraza) ostane standardna, prodavati autoceste (baš me zanima kako će sad reagirati sindikati-sjećamo se što je bilo kad se govorilo o koncesiji)
    mijenjati zakone o pobačaju (bojim se da će tu i mpo ići u paketu) itd.
    nadam se da sam potpuno u krivu, i istovremeno se bojim da nisam.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I to što kažeš, Suncokret. Slušam sinoć Otvoreno, a S. Linić se uspetljala, ne zna zena šta više priča. A kako i ne bi, mjesec i po dana nije znao dan šta im nosi noć.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je ona što je rekla da mrzi doktore opće prakse?
    pa se onda pravdala da je mislila na političare opće prakse
    i ona što joj je uzor Norac?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    jašta, ovi koji su bahati i bezobrazni nikad ne lažu
    Nisam to rekla, nego da cijenim kad netko neuvijeno kaze sto misli, da mi je to draze, makar bilo bahato i bezobrazno, izrekao je svoj stav. Nego kad netko uvijeno i na fin nacin upakirava ono sto zapravo misli, a ti si citaj izmedu redaka. Lijepo je covjek rekao da misli da imamo proustasku, kriminalnu i spijunsku vladu, i slagao se s njim covjek ili ne, jasno je svakome sto on misli o vladi. Nije rekao "nova vlada bas i nije primjerenog ponasanja, imaju veze s nekim negativnim stvarima i neki clanovi vlade su upitnog ponasanja u skladu sa zakonima republike Hrvatske, i prilicno koketiraju s relikvijima iz povijesti koje nisu dio suvremenih europskih vrijednosti, a meni to bas i nije drago".

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da, to je ta aleks. Stalno nesto brljavi. Rekla je i da most zeli nestrucnog premijera. A mislila nestranackog. U zupanijskoj je skupstini, mijenjala stranke, otisla iz pgs-a, ono totalno bezvezna neka lokalna politicarka. sad najednom u poziciji da je jedna od glavnih u mostu, da ju stankovic zove u Nu2, tko zna mozda bude i kakva ministrica.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    ma, što je bilo, bilo je.
    mislim da ni oni koji su nešto potpisivali nisu uz most mogli nikad biti na čisto što potpisuju i hoće li već idućeg trenutka mostovci izvući iz rukava nešto drugo.
    most se pokazao nedosljednim i neozbiljnim.
    ne očekujem više ozbiljnosti ni u buduće-par populističkih poteza dok će se vlada brinuti da zdravstvena skrb sirotinje (potpisujem seni za sve oko izraza) ostane standardna, prodavati autoceste (baš me zanima kako će sad reagirati sindikati-sjećamo se što je bilo kad se govorilo o koncesiji)
    mijenjati zakone o pobačaju (bojim se da će tu i mpo ići u paketu) itd.
    nadam se da sam potpuno u krivu, i istovremeno se bojim da nisam.
    Abortus i MPO su ideoloska pitanja. Ne vjerujem da ce se MOST i nestranacki/nestrucni premijer time baviti (ironicna sam )

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jučer slušam tog ćorušića na dnevniku i optimizam mi naglo splasnuo.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    jučer slušam tog ćorušića na dnevniku i optimizam mi naglo splasnuo.
    Kad god sam mislila ne glasati za SDP (a nisam htjela, ovaj topik mi svjedok) jer nisu zaslužili moj glas, ukazao bi mi se Ćorušić.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, ta gospođa.

edit , odgovarala sam a70v
    Posljednje uređivanje od maria71 : 30.12.2015. at 09:48

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Kad god sam mislila ne glasati za SDP (a nisam htjela, ovaj topik mi svjedok) jer nisu zaslužili moj glas, ukazao bi mi se Ćorušić.
    O njemu sam do sad samo cula, pojma nisam imala ko je on. Cini mi se na moju srecu, no mislim da sad necu vise biti tako sretna.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

http://www.index.hr/vijesti/clanak/m...ni/865317.aspx
    sad ovi iz mosta tvrde da neće dozvoliti smanjenje broja županija??
    neće se primijeniti kanadski model zdravstva (valjda je američki bolji)
    o pobačaju se ne izjašnjava

i malo reiner o plaćama i križnom putu:
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/r...ti/865279.aspx

iskreno rečeno-smiješno ( da nije žalosno)
    mandatar bar ne govori puno

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako ste mogle izbjeći Ćorušića u vrijeme UIO i referenduma? Jadni li smo ....

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

iskljucila sam se. previse sam se nervirala.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam to rekla, nego da cijenim kad netko neuvijeno kaze sto misli, da mi je to draze, makar bilo bahato i bezobrazno, izrekao je svoj stav. Nego kad netko uvijeno i na fin nacin upakirava ono sto zapravo misli, a ti si citaj izmedu redaka. Lijepo je covjek rekao da misli da imamo proustasku, kriminalnu i spijunsku vladu, i slagao se s njim covjek ili ne, jasno je svakome sto on misli o vladi. Nije rekao "nova vlada bas i nije primjerenog ponasanja, imaju veze s nekim negativnim stvarima i neki clanovi vlade su upitnog ponasanja u skladu sa zakonima republike Hrvatske, i prilicno koketiraju s relikvijima iz povijesti koje nisu dio suvremenih europskih vrijednosti, a meni to bas i nije drago".
    kužim ja što si htjela reći i donekle razumijem
    ali kažem, kako bi izgledalo kad bi svi jedni drugima govorili što misle na bezobrazan način? jedan oplete po drugom, ovaj uzvraća istom mjerom
    i na kraju završi ovako
    https://www.youtube.com/watch?v=AmkvO_IwsZ0

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam n.grace što da o tome mislim
    često me je bivši premijer nervirao
    i mislila sam da je ohol, bahat, grub
    sirov
    ali ovo što su mu napravili
    što su napravili nama
    ove izborne muljaže
    ova krađa što se dogodila postizborno
    ne znam kako bi se pristojno moglo sve to komentirati

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

može se, aleks
    najlakše je biti bahat

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koja krađa?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je ovo, kako je Petrov završio pregovore, krađa
    ili prevara
    kako god
    jer od početka je sve bilo dogovoreno

možeš biti pristojan do neke granice
    ali nekada je situacija takva da se granica pređe
    nama, balkancima, je granica niže postavljena

sjećam se vica na tu temu
    imala sam fantastičnu profesoricu iz hrvatskog u srednjoj
    gospođa
    u pravom smislu te riječi
    i jednom nam je pričala kako postoje situacije kada čovjek i ne bude pristojan:

vozi se čovjek tramvajem
    i govori "a u pm, a u pm"
    i kaže mu jedna gospođa:
    oprostite, ali nemojte tako psovati
    pa tu ima djece, žena, nemojte
    a kaže čovjek:
    pa kako neću, idem iz rodilišta, žena mi rodila sina
    a svi u tramvaju:
    pa gospodine pa to je za veselje, a ne psovanje
    a čovjek će:
    ali ja bijel, žena bijela
    a dijete crno
    a cijeli tramvaj u glas:
    a u pm.....

mi smo tako gledali u šoku, da ona govori te psovke da se nismo ni nasmijali vicu

ali slažem se
    da nekad čovjek jedostavno mora reći:
    a u pm

inače još jedna priča iz moje davne prošlosti
    http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvat...-platiti-molim

sjećam se, prije preko 15 godina, došli su mi jedni pacijenti
    naši ljudi, koji žive u Kanadi
    imali i naše zdravstveno osiguranje
    po uputnice za fizikalne terapije
    i rekli mi da oni svake godine, kada dođu u RH, iskoriste da odu na fizikalne terapije kod nas
    jer nema toga u Kanadi besplatno
    to se masno plaća

zato, odoh se ja naručiti kod fizijatra
    za još jedan ciklus ove moje jadne vratne kralježnice

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

super je vic

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja stvarno ne bih rekla da je tu bilo ikakve krađe i prevare, bilo je definitivno političkih igara, u kojima je, po mom mišljenju, Zoran Milanović itekako sudjelovao. Meni osobno je vrlo teško povjerovati da bi Milanović i njegova koalicija za ozbiljno pristali na Petrova kao predsjednika vlade i na vladu sa pola ministara iz MOSTA, tako da mislim da je i ZM i SDP. naravno, igrao političku igru.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a mislim, kako drugačije nazvati ove? a to je stranka koja je trenutno na vlasti u hrvatskoj.

http://hcsp.hr/izborni-zbor-zupanijs...backe-zupanije

u njihovim temeljnim načelima stoji slijedeće:

[QUOTE]Želeći zatrti slobodu, čast i dostojanstvo, a time i sami opstanak hrvatskoga naroda, hrvatski su neprijatelji sustavno uništavali i zatirali hrvatsku kulturu, a jezik i povijest posebno, pri čemu su naročito iskrivljeno prikazivali stvaranje i djelovanje Nezavisne Države Hrvatske. Zato Hrvatska čista stranka prava zahtijeva čuvanje i njegovanje hrvatske kulturne baštine, njezino svestrano proučavanje, istinito i objektivno prikazivanje u javnosti – a naročito prikazivanje stvaranja i djelovanja Nezavisne Države Hrvatske kao jednoga od najistaknutijih razdoblja i ostvarenja u borbi za hrvatsku državnu nezavisnost [QUOTE]

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Htjeli mi to priznati ili ne, hrvatski narod je u toj ndh ostvario svoje vjekovne težnje za samostalnosti. Međutim, hrvatski narod je tu bio prevaren, jer u velikoj većini nikad nije htio fašističku državu kakva se ndh ispostavila. Hrvatski narod nije htio takvu državu, ali nije htio ni novu Jugoslaviju. Da mu je u prvoj jugoslaviji bilo dobro ne bi ni priželjkivao samostalnu državu.

NITKO ne negira da je ndh bila fašistička država, u kojoj su bili počinjeni strašni zločini. Moji predci npr. jesu bili za samostalnu hrvatsku, i mislili su da su to dobili sa ndh. Bili su prevareni. A bili su prevareni i oni predci koji su se borili na strani partizana očekujući demokraciju i bolji život za Hrvate da bi onda dobili totalitarnu jugoslaviju i opet tlačenje.

cvijeta, ustaše su uistinu relikt prošlosti, i oružje za plašenje. Nitko ne poziva na ndh, zašto i bi - pa sada imamo svoju državu. Jedino, ako netko smatra da je ova država jednaka, ili manje-više jednaka ndh, to je druga stvar. Ali takav valjda ne traži vladati tom istom državom.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 30.12.2015. at 12:58

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stvarno nikako drugačije, jedino je problem ako ti je istovremeno stranka koja postrojava crnokošuljaše spremna dati tehničku podršku.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa koliko se meni čini, ova stranka koju je cvijeta citirala (jel' to čista stranka prava ?), a koja je dio HDZ-ove domoljubne koalicije, baš poziva na reviziju javnog mišljenja o NDH, dakle, da poziva se na razdoblje NDH kao na jedno od "najistaknutijih u borbi za hrvatsku državnu nezavisnost". Znači, ne možemo reći da se nitko ne poziva na NDH.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Smatram da je u povijesnom smislu i potrebna revizija, jer kako smo imali jednoumnu, a ne objektivno pisanu povijest, potrebno je objektivno široj javnosti predočiti i taj dio povijesti, koji jest dio naše povijesti. Međutim, za mene je neprihvatljivo jednostrano pisanje o ndh; ne može se govoriti o ostvarenju hrvatskog sna o nezavisnosti a da ne spomenuti da je to bila marionetska i nacistička država.

A valjda da je karamarko smatra da se treba pozivati na ndh, ne bi se javno distancirao od glavaševe garde.

Milanoviću očigledno nije smetao ni hčsp u zajedničkoj koaliciji, ni glavaševi crnokošuljaši. Tako da ne smatram da on DK uistinu smatra proustaškom, već jednostavno valjda mora zadržati kurs koji drži cijelo vrijeme, poticanje naroda na podjele, traženje ustaša, i narodnih neprijatelja, natražnjaka, itd. Kao što su i komunisti to radili cijelo vrijeme svog djelovanja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jao Karamarko ima stranku koja piše ovakve nebuloze o NDH u koaliciji, a Milanović uopće nema moralno pravo tome prigovoriti, kad ga samog prešutno podržava stranka koja postrojava crne košulje, i to je cijela priča.

Uopće, da iti jednome od šefova ozbiljnih i velikih stranaka u Hrvatskoj padne na pamet da koaliraju sa ovakvim redikulima 2015. godine je meni potpuno neshvatljivo.

U to da bi Milanović išao u koaliciju sa HDZ-ovom ekipom vjerujem jednako kao u to da bi Božo Petrov radio vladu sa SDP-om.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa Božo Petrov je možda i htio raditi vladu s milanovićem, ali milanović sigurno nije htio raditi vladu s petrovim, odnosno sigurno ne na način kako je to bilo dogovoreno.

Doduše, za mene je i hns redikul - stranka sa 7% glasova (2011), a sa skoro pola ministarstava, s masu uhljebljenih u javnim poduzećima i s masu pravomoćno osuđenih.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kao što ti radiš isto, dijana. potičeš narod na podjele. tražiš fantomske pristalice jugoslavije, ljude koji ne vole hrvatsku i koji je žele uništiti, i vratiti ne znam gdje bi to bilo, valjda u neke isto tako fantomske integracije. tražiš ne narodne nego hrvatske neprijatelje (uočavaš da je to u suštini isto) mrzitelje svega hrvatskog. da, to upravo i ti radiš.

s time da danas ne postoji niti jedna stranka koja na isto tako službenim stranicama slavi jugoslaviju kao što hčsp slavi ndh.

plus još nešto. ta tvoja objektivna povijest uopće nije objektivna. provedena su i neka istraživanja. začudila bi se, al samo 13% hrvata misli da je bilo diskriminirano u vrijeme jugoslavije. ostatak ih misli da se onda živjelo - bolje. plus, nisu svi hrvati sanjali san o samostalnosti. to ne znači da su sad protiv hrvatske države kako ćeš ti protumačiti. ali nisu sanjali taj san. neki su sanjali san koji im se nakon 45-te i ostvario.

šta je kasnije bilo, kako je povijest tekla, to je drugo.

no, velika većina hrvata se s nostalgijom (koliko god to bilo nerealno, vako, nako) sjeća doba socijalizma. naravno da je to nostalgija vezana uz nekakav nerealan "raj", vezana i uz samu činjenicu da su bili mladi. ali ipak daje naslutiti da smatraju kako nisu živjeli u diktaturi. jer se u tom slučaju ne bi s nostalgijom ičega prisjećali, koliko god bili mladi.

tako da objektivna povijest je svakako negdje između. nije tvoja nikako.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

bas si to dobro napisala, cvijeto

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    kao što ti radiš isto, dijana. potičeš narod na podjele. tražiš fantomske pristalice jugoslavije, ljude koji ne vole hrvatsku i koji je žele uništiti, i vratiti ne znam gdje bi to bilo, valjda u neke isto tako fantomske integracije. tražiš ne narodne nego hrvatske neprijatelje (uočavaš da je to u suštini isto) mrzitelje svega hrvatskog. da, to upravo i ti radiš.

s time da danas ne postoji niti jedna stranka koja na isto tako službenim stranicama slavi jugoslaviju kao što hčsp slavi ndh.

plus još nešto. ta tvoja objektivna povijest uopće nije objektivna. provedena su i neka istraživanja. začudila bi se, al samo 13% hrvata misli da je bilo diskriminirano u vrijeme jugoslavije. ostatak ih misli da se onda živjelo - bolje. plus, nisu svi hrvati sanjali san o samostalnosti. to ne znači da su sad protiv hrvatske države kako ćeš ti protumačiti. ali nisu sanjali taj san. neki su sanjali san koji im se nakon 45-te i ostvario.

šta je kasnije bilo, kako je povijest tekla, to je drugo.

no, velika većina hrvata se s nostalgijom (koliko god to bilo nerealno, vako, nako) sjeća doba socijalizma. naravno da je to nostalgija vezana uz nekakav nerealan "raj", vezana i uz samu činjenicu da su bili mladi. ali ipak daje naslutiti da smatraju kako nisu živjeli u diktaturi. jer se u tom slučaju ne bi s nostalgijom ičega prisjećali, koliko god bili mladi.

tako da objektivna povijest je svakako negdje između. nije tvoja nikako.
    Pa cvijeta, ja ti uistinu neću osporavati tvoje mišljenje o tome da ja "potičem narod na podjele. tražim fantomske pristalice jugoslavije itd"..

Jer ono, bez obzira koliko god ih to mišljenje potpisalo, je mišljenje i ne mora biti i istina.

Nadalje, već sam jednom pisala, svaka čast svakome tko temelji svoje stavove na nekakvim anketama. Barem ja priznajem jedino izbore, referendume i sl. kao jedine relevnatne "ankete".

Isto tako, ne slažem se s tobom da se "velika većina hrvata s nostalgijom sjeća socijalizma", vidi prethodni navod. Moraš biti zbilja hrabar pa tvrditi da znaš čega se velika većina hrvata s nostalgijom sjeća.

Zanimljivo da o onom "šta je kasnije bilo, kako je povijest tekla, to je drugo", imaš točno jednu rečenicu. A upravo to "što je bilo kasnije i kako je povijest tekla" jest kamen prijepora i razlog podijeljenosti hrvatskog naroda. Upravo zbog te "objektivne" povijesti.

A sasvim sigurno su neki sanjali san "koji im se nakon 45 ostvario". Jednopartijski sistem, totalitarizam i diktaturu.

I ja osobno nemam ništa protiv, da se hrvatski narod ako to želi udruži u koju integraciju hoće; ali da je to volja naroda.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 30.12.2015. at 15:01

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Htjeli mi to priznati ili ne, hrvatski narod je u toj ndh ostvario svoje vjekovne težnje za samostalnosti.
    Možeš li, molim te, malo pojasniti ovu izjavu jer zvuči prilično opće.

Što znači vjekovno? Stoljeće, dva, tri, pet?
    Što znači hrvatski narod? Tko po tebi čini hrvatski narod prije polovice 19. stoljeća?
    Kako se manifestiraju te vjekovne težnje, nabroji barem nekoliko događaja koji će pokazati da su to bile težnje, k tome vjekovne?
    Kako objašnjavaš Stjepana Radića koji je imao neke druge težnje i ideje? Ili biskupa Strossmayera?
    Kako to da se taj hrvatski narod čija je, kažeš, vjekovna težnja utjelovljenja u NDH, odrekao dijela svog nacionalnog korpusa u Dalmaciji i Istri, a s obzirom na Rimske ugovore koje je NDH potpisala s Kraljevinom Italijom? Samo su neki imali vjekovnu težnju, a drugi nisu? Ili, samo je jedan dio imao pravo na nju, a drugi nije? Ili...? Ne kužim.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Jednopartijski sistem, totalitarizam i diktaturu.
    Ne znam gdje si ti živjela dok je Hrvatska bila dio Jugoslavije i ne znam koliko si dugo tamo živjela, ali, kod mene, u Hrvatskom primorju nikad nisam osjetila totalitarizam ni diktaturu ( a dovoljno sam godina tamo bila da znam).
    Za jednopartijski sistem me nije bilo briga jer ja nikada( a ni moji roditelji, nonići, none...) nismo bili članovi ni jedne stranke, ni onda ni sada.

Svima mojima je u Jugoslaviji bilo jako dobro. Bez problema sam se uvijek nazivala Hrvaticom, jer je moja obitelj to od kad je pisanih tragova. I muževa. Ponosim se svojim porijeklom, naravno, to sam ja. No, nikad ne bih pomislila da zbog toga vrijedim više ili manje od pripadnika drugih naroda.

Moja su sjećanja na djetinjstvo i mladost u bivšoj državi sasvim lijepa. Mnogi koje poznajem, sa sjetom pričaju o tim vremenima. Dobro, ne negiram da je u nekim krajevima bilo loše, ali nama uz more stvarno nije.

No, bila sam sretna kad smo dobili svoju državu. Puno manje sam bila sretna što smo to dobili ratom koji je i u mojoj obitelji uzrokovao žrtve.
    A što se tiče trenutne političke situacije u zemlji, smatram se prevarenom ovakvim razvojem situacije. Sve to vrišti nečim nepravednim, prešućenim, izmanipuliranim.

I bojim se da će nam biti još gore nego što jest. Jer, nije dobro. Ovo što imamo zadnjih 20 godina, nije ono za što smo se borili. Za što smo mislili da se borimo, točnije rečeno.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš li, molim te, malo pojasniti ovu izjavu jer zvuči prilično opće.

Što znači vjekovno? Stoljeće, dva, tri, pet?
    Što znači hrvatski narod? Tko po tebi čini hrvatski narod prije polovice 19. stoljeća?
    Kako se manifestiraju te vjekovne težnje, nabroji barem nekoliko događaja koji će pokazati da su to bile težnje, k tome vjekovne?
    Kako objašnjavaš Stjepana Radića koji je imao neke druge težnje i ideje? Ili biskupa Strossmayera?
    Kako to da se taj hrvatski narod čija je, kažeš, vjekovna težnja utjelovljenja u NDH, odrekao dijela svog nacionalnog korpusa u Dalmaciji i Istri, a s obzirom na Rimske ugovore koje je NDH potpisala s Kraljevinom Italijom? Samo su neki imali vjekovnu težnju, a drugi nisu? Ili, samo je jedan dio imao pravo na nju, a drugi nije? Ili...? Ne kužim.
    Ne slažem se uvijek s tobom , ali ovo su prava pitanja.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo ja ću to izreći pa nek ja dobijem opomenu: Biti za NDH u bilo kojoj mjeri je kažnjivo zakonom. U NDH su se ostvarile težnje zločinačkih umova. Dio naroda je bio zloupotrijebljen u te svrhe kao i drugdje( Njemačka, Italija, Srbija), dio je mislio da korist opravdava sredstvo. Ti su išli trgovati tuđim životima i izgubili. Bio bi red da priznaju poraz.
    Cvijeto, koja većina hrvata se sa sjetom sjeća komunizma? Državljani RH od rata na ovamo koji sigurno nisu toj tvojoj većini su
    volksdeutscheri, pobijeni i deportirani, građani drugog reda do 80-tih
    židovi, opljačkani po drugi put, mnogi prisilno međunarodnim sporazumom emigrirali u Izrael i Ameriku
    hrvatski antifašisti, Hebrang, Keršovani, Supek.... nije ih bilo malo koji su ubijeni ili pod pritiscima jedva preživljavali, bježali iz zemlje
    intelektualci, pobijeni, protjerani, doktori, znanstvenic, prevodiocii...pisac dječjih romana umro na golom otoku zbog spomena Božića u knjizi za djecu, kompletna obitelj morala emigrirati
    poduzetnici, obrtnici, vlasnici : tvornica, izdavačkih kuća, autorskih prava na vrijedna izdanja, imanja, svećenici, časne sestre. 400 svećenika je zaklano, ubijeno. Uskoro je beatifikacija svećenika zaklanog pred svima nakon obreda prve pričesti.
    Njihove obitelji do 80tih nisu mogle naći posao i većina je emigrirala.
    Moj djed hrvatski antifašist koji je završio u Auschwitzu zajedno sa židovima koje je spašavao nije mogao dobiti posao u Jugoslaviji NIKAD.
    Što vi mislite od kud sva ta dijaspora? Nije baš sve otjerala peronospora kako su nas učili u školi.
    Eto ako izuzmeš sve ove, da ostaje ta tvoja većina onih koji su se snašli u netalasanju, nisu pitali gdje je nestao susjed i mirno živjeli dok se opljačkano od klasnog neprijatelja moglo trošiti.
    To se ne zove nostalgija nego stockholmski sindrom.
    Naravno ako si bio otet, a ne otmičar. Za otmičara je logično da je nostalgičan prema vremenu kad je mogao držati druge ljude u vlasti. I dozvoliti im da kite bor i farbaju jaja.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bolit ce sve vas briga za Jugu i NDH kad ce te morati placati fizikalne, zubara i antibiotike. Samo da nam ne pocnu naplacivati ( i ) porode, operacije slijepog crijeva i citostatike... tek tada nas nece biti briga gdje su Hrvati bili od stoljeca sedmog.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Iskreno radije ću platiti ako to znači da ću imati gdje i kako zaraditi nego živjeti ko američki indijanac u rezervatu u kojem ima osiguran egzistencijalni minimum, ali se mora slikati s turistima ko lički medvjed.
    Nek ja zaradim pa ću i platiti. Da je nezaposlenost 7% i prosječna plaća 2000€ ma zaljepim magistri na čelo iznos za sumamed.
    A u kojoj se to zemlji plaćaju hitni zahvati i nužna terapija?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja fizikalnu za puknuti ligament dobila za 6 mj., a zarastanje do 3mj. I jel to ta besplatna fizikalna? Hvala lijepa. A porodi su nam takvi da žene romane pišu o traumama, rađaju kod kuće ili ne rađaju više. I to je besplatno. Pa možda da ima cijenu, a da bude humano?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno radije ću platiti ako to znači da ću imati gdje i kako zaraditi nego živjeti ko američki indijanac u rezervatu u kojem ima osiguran egzistencijalni minimum, ali se mora slikati s turistima ko lički medvjed.
    Nek ja zaradim pa ću i platiti. Da je nezaposlenost 7% i prosječna plaća 2000€ ma zaljepim magistri na čelo iznos za sumamed.
    A u kojoj se to zemlji plaćaju hitni zahvati i nužna terapija?
    Ti bi mozda i mogla zaraditi .Ali 30 % stanovnika ove drzave na granici siromastva i more penzica koji su godinam izdvajali lovu , a sad imaju zube na klinu - sigurno nece.
    Bez brige, usluga ce sigurno ostati ista, samo ce se dodatno placati.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da, baš zato i selimo van Šalim se.
    Ali nigdje to na svijetu nije tako kako nas plaše da ti dođeš krv ti šiklja iz glave doktor ti skine zlatni nakit pa te onda zašije.
    Čak i u straaašnoj Americi ako si iole pismen u stanju si naći policu koja ti pokriva tvoje potrebe, a ako si socijala imaš sve preko socijale. Pa evo nek Kaae piše. Uvijek ima riješenja. To što kod njih ima ekipe koja ne zna ispunit formular niti se obratiti udruzi za ispunjavanje formulara, a imaju charity za sve što ti padne na pamet to je druga priča. I penzići imaju sve i sva besplatno kao i djeca do pet godina.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi sigurno nemamo udruzenja koja ce skupljati lovu u kolicini koja ce biti potrebna.
    Zasto mislis da ce biti bolje ako se placa? Po cemu? Tko ce raditi bolje, vise i u boljim uvjetima?
    Hoce li se poboljsavati uvjeti? Kako ? Hoce li se zaposljavati novi ljudi da ovi ne budu preoptereceni? Tesko.
    Kad fino krene naplata sam broj ljudi koje ide lijecniku ce se smanjiti prirodno, jer odredeni broj ljudi nece imati novaca.
    Uglavnom, ne znam da li netko primjecuje , samo se o lovi prica. Ne o poboljsanjima.
    Nece vise novaca u blagajni znaciti da ce usluga biti bolja. Istu uslugu ce raditi isti ljudi, isti broj ljudi i vise manje u istim uvjetima.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kaj nije veća nepravda da besplatno sve imaju i oni koji voze djecu u vrtić u onom SUVu što se sprdaju u top gearu da je veliki auto za velike snobove i ti i ja i ljudi na socijalnoj pomoći.
    To nas ti sindikalni vođe vlasnici zgrada u centru Zagreba plaše jer će oni ostati bez posla na način na koji ga oni rade.
    Besplatno treba biti za svakog tko ne može platiti, ali ne smije biti besplatno za onog koji skija, kupuje nekretnine i umjetnine, a ne plaća fizikalnu. Taj mora platiti i svoje i kroz porez i donacije i za one koji nemaju.
    Kod nas je šatro besplatno svima, pa masu tog nužnog nema na kraju za nikog. To je nepravda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •