Kontekst Glavaševićevog tweeta nije bila smrt gđe Topalušić, nego to što su ga toga dana polili vodom ispred ministarstva, pa je on to ironično napisao o sebi.
Kontekst Glavaševićevog tweeta nije bila smrt gđe Topalušić, nego to što su ga toga dana polili vodom ispred ministarstva, pa je on to ironično napisao o sebi.
Tako je on to objasnio, ali koliko znam, dogodilo se isti dan. U svakom slucaju, glavasevic po meni ima smisao za humor koji ne prilici toliko osjetljivoj funkciji koju obavlja. Po meni, bilo bi puno bolje da se nije dao politicki instrumentalizirati. Vjerujem da bi bio dobar znanstvenik.
Reci nekome da je odvratan-strasno :shock:
Ja se ne ljutim na beti, znam da pisem stvari koje su nekima gotovo blasfemicne. Znam da je i izvjestavanje mainstream medija vrlo neobjektivno i jednostrano, vec godinama, o hrt- u da ne pricam. Sinoc su nadmasili sami sebe sa ekipom iz newsbara.
Posljednje uređivanje od Dijana : 02.01.2016. at 00:41
Reci ti meni jel stvarno vjerujes u to da se bojan ne preziva glavasevic da bi bio na poziciji na kojoj jest? Jel bi se itko sjetio nekog znanstvenog novaka s filozofskog?
I da nije bio na crti politike kakvu su vodili josipovic i matic? Sve se to lijepo slozilo..
Pa moras priznati da je vjerojatnost jako mala. Mene on ne iritira, samo zalosti. A kao javna osoba i politicar on ce se sa rezultatima svog djelovanja morati nositi.
Mene žalosti da postoje ljudi koje žalosti nečiji stav (na način na koji tebe žalosti jedan Glavašević). Zašto te on žalosti? Nikom zla nije učinio. I nije pozivao na mržnju. A nije se ni obogatio svojom političkom funkcijom.
I da, žalosti me i to što na ovom našem forumu uopće postoji tema, iz kolovoza 2015- te, "Što će biti s nama neplodnima ako se promijeni vlast".. To me žalosti. Da se ljudi moraju brinut. I pitat. Gdje će otić njihova prava koja su očito podložna promjeni svakom promjenom vlasti. Žalosti me što možebitni budući ministar zdravstva razmatra i zalaže se za zabranu pobačaja... Žalosti me što se vade duhovi iz ormara i prebrajaju... I što će nam djeca ići trbuhom za kruhom po svijetu dok političari dobijaju izbore na strahu od Srba i prodaji priča..
Puno toga me žalosti. Svi ćemo se morat nosit s rezultatima svog, pa i izbornog-glasačkog djelovanja. I oni što su glasali desno...a i oni lijevo...a i oni što su sve to htjeli premostit...e da, i oni što nisu glasali upoće..
Posljednje uređivanje od anin : 02.01.2016. at 01:25
Moram reci da neke od ovih navoda ne razumijem, o nekima nisam informirana... No nacelno govoreci, u cemu je problem u propitivanju činjenica i interpretacija? Je li SDP jedini kod kojih se pojavljuje takav pogled na rat? Feral je o tome pisao jos u ratnim godinama. U cemu je problem ako u dijelu javnosti, novinara, strucnjaka postoji takva interpretacija dogadaja? Moze postojati, ali ne smije biti dio sluzbene politike? Ili ne smije niti postojati, jer svatko tko se usudi pomisliti ili kamoli reci da su ratovi na ovim prostorima bili bilo sto drugo osim agresije jednog naroda na drugi, taj je zauvijek protiv svete zemlje Hrvatske? Vidis, ja kuzim kako to mnoge ljude, narocito mnoge branitelje vrijeda i na samoj razini ideje.
No meni je nepojmljivo cuti neki niz interpretacija, i iznosenja nekih drugih cinjenica o ratnim dogadanjima, a niti na sekundu pomisliti ima li nesto u tome.
Po meni, stvari nikad nisu crno-bijele, i takav pogled na svijet mi je u razini mojeg 5godisnjeg djeteta kad gleda crtice - postoje samo dobri, i samo zlikovci. Stovise, reci cu da takav pogled na svijet meni vrijeda moju inteligenciju.
Jesu li Nijemci jedini krivi za holoksust? Po meni naravno da nisu, kriv je cijeli zapadni svijet, i totalni je bulsit da nisu znali.
Sto se dogada u politickim i vojnim kabinetima je izvan nasih domena, do nad dopiru samo jedne ili druge cinjenice, a cinjenica je bezbroj, i na kraju samo biramo u koje cemo vjerovati. Jer na svaku nabrojanu strasnu stvar, postoji neka druga strasna stvar.
I na koncu, meni su to preteske stvari da bih ja iz svog malog svijeta mogla donositi konacne zakljucke pa ih ja ni ne donosim. Stovise, na neki blesavi nacin mislim da se treba okrenuti buducnosti. U povijesnim knjigama ce jednom pisati jedno, drugi put drugo. Kome se da, citat ce jedne i druge, neki samo jedne, drugi samo druge, vjecna istina i crno-bijeli svijet ne postoje.
Zaključavam temu dok ju ne očistim. Nisam sigurna hoću li je otključati.
Ok, otkljucavam temu, jer Storme nema.
Nista cistiti necu, sve sto ste pise ostaje na cast onome tko pise.
U slucaju krsenja pravila u komunikaciji vise necu biti tako blaga nego cu djeliti kaznene bodove.
najavljuju smanjenje broja ministarstava, ali i dva nova ministarstva - ministarstvo useljeništva i ministarstvo demografske obnove. ajd dobro. ministarstvo useljeništva bi točno što trebalo raditi?
ne znam koja će ukinuti.
Mislim da je to najavljeno kao jedno ministartstvo, a očito bi trebalo raditi na tome da se oni koji su se iselili natrag usele.
ovo s demografskom obnovom me narocito veseli. not.
a ukinuti ce kulturu i prosvjetu, to ionako dzabe narodu
Neće, naravno, niti će što ukinuti, nego će neka ministarstva spojiti, mislim građevinu+zaštitu okoliša, i još nešto.
Treba im ministarstvo demografske obnove da mogu isplacivati onih soma eura po djetetu (kako domoljubno nuditi stranjsku valutu)
Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 04.01.2016. at 13:49
Iako bi mi bilo bolje da je SDP dosao na vlast ispuniti svoje predizborno obecanje o punoj placi za 14 mj. Ne znam samo iz kojeg proracuna bi oni to davali.![]()
A što bi trebalo raditi ministarstvo demografske obnove?
Jeza me hvata od toga što stoji iza tog naziva, jeza.
Inače, i drago mi je i žao istodobno što nisam danima bila na forumu, imala bih svašta za reći, ali sad je to već nadam se acqua passata.
OK, prošlo je jedno sat vremena, sad tek vidim da nisam poslala post,išla sam iza cvijete
Ministarstvo demografske obnove bi valjda trebalo donositi i provoditi mjere koje će doprinijeti tome da se rađa više djece, što bi moglo biti jako dobro (posebno za roditelje manje djece), a moglo bi biti i potpuno promašeno.
Aha, vidim, nitko nema tako crna predviđanja kao ja. Koje bi se sve metode pronatalitetne politike mogle činiti zgodnima izrazito konzervativnoj Vladi.
O svjetonazoru čijih potencijalnih članova, ministara, nije bilo ranije važno promišljati, jel.
MUDO tj. Ministarstvo useljeništva i demografske obnoveDobra skraćenica! No, i ja se malo bojim kakve će mjere provoditi ( nije da me se to više tiče, ali svejedno.)
Bubilo, ja nisam tako pročitala o crnogorskom modelu za majke troje i više djece. Ta naknada, od 193 do 300 eura će se dati samo majkama koje ne rade i/ili nemaju penziju ili neku drugu naknadu. Ti će novci puno značiti ženama koje nemaju baš nikakvih vlastitih primanja, niti se mogu zaposliti.
To sto ne rade ne znaci da ne zele nikad ne uci na trziste rada. A meni to zvuci i kao nesto sto ih i treba demotivirati da rade.
što nije pisalo da moraju imati i 15 godina radnog staža?
moja nada da će biti novih izbora još nije umrla. kad vidim da Most želi MUP, a svi dobro znamo kako se Vaso napatio da bi dobio diplomu ( ‘Organizacijske razine MUP-a RH’ naslov je rada koji je prepisala njegova tajnica), zaista ne bi bilo pošteno da MUP ne bude pod tom stručnom osobom.
Vidjet ćemo kad ih postave.
Radim u drž.upravi i znam da nikad nije bilo više pomoćnika i zamjenika po ministarstvima nego u ovoj zadnjoj Vladi.
Ja bih voljela samo da na čelo MRRFEU (ne radim tamo al usko suradjujemo) dođe netko stvarno stručan i tko poznaje područje ili ima tim profesionalaca oko sebe koje SLUŠA jer nikad nismo spali na niže grane što se tiče pripreme i provedbe EU projekata, općenito apsorpcije EU sredstava. Sredstva iz ERDF-a i ESF-a se još nisu počela ni koristiti, ljudi ne apliciraju jer ni ne znaju tko je eligible, uglavnom vlada kaos ne znaš gdje veći u MRRFEU ili u MRMS, oba upravljačka tijela za novo programsko razdoblje 2014-2020 koji bi trebali biti glavni nositelji.
Dok je tu priču nekad vodila pomoćnica ministra Ivana Maletić (bez obzira an pripadnost stranci) to je bio drugi svijet, i to će vam reći bilo tko, bilo kojeg svjetonazora tko je bio poslom uključen u EU funds management.
Ja dajem jednaku šansu ovima kao što sam dala prošlima i čekam DJELA. Unaprijed nit se veselim, nit strahujem.
Čekaaaam...![]()
Evo, samo da vam kažem da obećajem izvijestit na forumu kako će ministarstvo demografske obnove olakšati život mojoj obitelji i meni nakon rođenja 4. sina, ponosnog Hrvata, od mame s faksom prijavljenoj na minimalac ako bude sreće i poslodavac mi produlji ugovor 31.1. ili nezaposlenoj... Očekujem soma eura, posao u struci i plaću od 5000 kn s faksom... Nije puno, jel' tako? Ili bar da mi pošalju neku Hrvaticu iz iseljeništva na ispomoć prvih 6 mjeseci...![]()
i ja lili čekaaam... i novce i posao i ispomoć...![]()
Šta nisam, lili? Mislim ovome da s faksom majka 4 sina radi u struci za 5000 bi se stvarno moglo udovoljit... Ono, samo da ovi iz tog ministarstva imaju malo dobre volje...
Nije Jelena tako, kultura, znanost i obrazovanje ajd ok a sport? ako i to dodaš onda je previše.
Recimo turizam je jako malo ministartsvo njih treba s nekim drugim spojit.
MU da ne spominjem tu se radi o 100 ljudi, možda oni mogu pod neke Vladine urede al frigaj ga oni kao ministarstvo moraju postojat.
Mislim da zdravstvo i soc.skrb isto treba spojit.
Dosta različitih čimbenika treba uzeti u obzir kod reorganizacije, kad vidim što su posložili onda ću više komentirat ovako unaprijed mi je besmisleno.
evo tu ima više:
http://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/...---421715.html
Ako Ćorušić bude ministar zdravlja, onda bar znam izravno da je to osoba koja nema nikakav problem lazirati rezultate lijecenja kako bi uvela novi zakon. Ne znam sto bi mu jos bilo problem izlagati. On je bio desna ruka Milinovica.