Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Dijaspora NIKAD nije izabrala predsjednika. I bez svih njihovih glasova, Kolinda je opet imala više od Josipovića. Niti su odlučili parlamentarne. Njihovi mandati nisu ništa odlučili.
    Ajmo opet malo objektivnosti - kome smeta to što je neke od najvažnijih funkcija obavljao HNS koji ima podršku 3% birača?
    Kome smeta to što IDS-u za 1 mandat treba 10 puta manje glasova nego bilo kojoj drugoj stranci?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj annvilli prvotno napisa Vidi poruku
    Kome smeta to što IDS-u za 1 mandat treba 10 puta manje glasova nego bilo kojoj drugoj stranci?
    Meni npr. smeta, ali to nema veze s IDS-om, nego s izbornim jedinicama. Koje je davne 1999. osmislio HDZ s namjerom da poništi urbane glasove na način da je Zagreb podijelio na 4 dijela i spojio ih s Likom i sličnim bliskim područjima. SDP-u to očito nije smetalno ili su previše glupi, ne znam što mi je gore, pa nisu to išli mijenjati.

Tako da svaka regionalna stranka (uključivši HDSSB) tu ima olakotnu okolnost jer su im birači smješteni unutar iste izborne jedinice, dok oni kojima su razasuti po cijeloj zemlji jednostavno ne prelaze prag. Tu je, recimo, jako popušio Živi zid.

Je li ti sad jasnije?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i ne, nisu oni glupi, oni npr. nikad javno ne bi pričali o nekakvom registru izdajnika, kod njih nije bilo niti crnih lista za ministarstvo kulture, pa se opak dobro znalo tko je mogao dobiti sredstva, a tko ni lipe..dobro se znalo koga će se staviti na čelo hrt-a, kakvog profila će biti gosti u studiju..ništa slučajno.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Meni npr. smeta, ali to nema veze s IDS-om, nego s izbornim jedinicama. Koje je davne 1999. osmislio HDZ s namjerom da poništi urbane glasove na način da je Zagreb podijelio na 4 dijela i spojio ih s Likom i sličnim bliskim područjima. SDP-u to očito nije smetalno ili su previše glupi, ne znam što mi je gore, pa nisu to išli mijenjati.

Tako da svaka regionalna stranka (uključivši HDSSB) tu ima olakotnu okolnost jer su im birači smješteni unutar iste izborne jedinice, dok oni kojima su razasuti po cijeloj zemlji jednostavno ne prelaze prag. Tu je, recimo, jako popušio Živi zid.

Je li ti sad jasnije?
    Ok, drago mi je da se slažemo. Stvar je u tome da ni jedna strana to ne mijenja - jer im paše. To sam navela kao još jedan u nizu primjera da su HDZ i SDP isti kad im se makne površinska ideološka razlika (koju u praksi ne primjenjuju).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •