Noa, rekla sam Petrov u jednoj rečenici.
U drugoj sam rekla Petrina. Stipe Petrina.
Shaken, not stirred
Pa Most je na nacionalnim izborima koalicija nezavisnih lista. Petrov je hodao po Hrvatskoj i vrebao nezavisne liste da mu se pridruže na nacionalnim izborima. Petrina i on nisu bili u dobrim odnosima, ali je Petrina (vjerojatno) skontao da su mu šanse da uđe u Sabor veće ako uđe u tu koaliciju.
O ima itekeko, naime primoštenski gradonačelnik Stipe Petrina, na listi je Mosta za moju izbornu jedinicu. A Božo Petrov je bio nezavisni kandidat na listi Hrasta. Rekla bih da Svimbalo o tome svimbi....
Da linkam spominjanog Dežulovića http://hr.n1info.com/a82936/Kolumne/...-na-posao.html
Baš sam zadovoljna kako nam se poklapaju pogledi![]()
Je, i samo vrana ravno leti. Ali ne možeš baš s desne na lijevu odletjeti, zar ne?
A ni cilj ne opravdava baš svako sredstvo.
Što mu je to trebalo?
O svjetonazorskim vs. gospodarskim pitanjima nakon dežulovića više nemam što dodati.
Sa zadnjom se rečenicom slažem![]()
A ti nikada u životu nisi donijela pogrešne odluke ? Mislim, da se Petrov s njima slagao, valjda bi s njima i ostao.
Što se skrivanja svjetonazora tiče, Petrova odavno pratim u javnim istupima, i također je u jednom od gostovanja u Nedjeljom u 2 (imate na youtube, koga zanima) izjavio da se ne želi doticati svjetonazorskih pitanja, jer se svjetonazor zna ispriječiti među ljudima koji bi mogli kvalitetno zajedno surađivati. Ne znam skriva li nešto ili ne, ali to je npr. način na koji i ja razmišljam i sasvim mi je razumljivo ono o čemu govori. Sve dok se ne radi o ekstremima tipa Glavaš, mislim da svjetonazor ne bi trebao biti nešto što će nekoga odbiti ili privući.
rehab, kuzim tvoje argumente, ali mislim da je svjetonazor ipak vazna stvar. Petrov izbjegava odgovarati na pitanja koja se tiču svjetonazora. Ako je to zato što Most čine ljudi razlicitih svjetonazora, onda je to trebalo tako izložiti. Jer to mi je također ok, tipa, druzili smo se da bi ostvarili toito. Ostalim se nećemo baviti. Ajde neka.
Svimbalo, meni se totalno svejedno koliko je tko krao. Poanta je da su krali i jedni i drugi. I da mi to "oni su ukrali manje od ovih drugih" ne moze biti argument za izbore.
Ajmo se složiti da se ne slažemo
Ni ja ne bih htjela, kao ni AM, da ispadne da propagiram po forumu.
Mogu li ikome prijaviti propagandne SMSove koji mi nemilice pristižu i uznemiravaju me?
Otkud im tvoj br moba? O.o
Meni stiglo poštom u sandučiću od mrskog mi HDZ-a.
Šteta papira.
rehab, svjetonazor im mozda nece biti bitan u prve dvije godine jer ce biti mozda bitnijih stvari, ali mene je strah da onda ne izadje kao sramezljiva djevojka koja se osokoli.
dakle sto je s pobacajem, MPO, te kojekakvim odgojima u skolama, homoseksualcima. jelte to mogu ispasti nebitna pitanja, ali da takne odredjenu populaciju. ja sam to napisala vec u jednom posut da sam MOST jednostavno prekrizila radi toga.
Pa mogu samostalno osvojiti saborska mjesta, biti aktivni u Saboru bez da s nekim koaliraju...
isss, idem čitat, sto uleta, ja nakon rehab pisala![]()
U upravljanju državom na nacionalnoj razini svjetonazor je jako važan jer se iz svjetonazorskih (odnosno ideoloških pitanja) osmišljavaju javne politike. Kako osmisliti i provesti obrazovnu, zdravstvenu, gospodarsku, socijalnu, kulturnu itd. politiku ako nema jasne odrednice jesu li za ili protiv .... zdravstvenog odgoja i vjeronauka u školama, pobačaja i MPOa, poreza ovakvog ili onakvog, kakav je stav prema ženskim pravima, kakav prema seksualnim manjinama, kakav prema nacionalnim manjinama.... Ma sto pitanja se može izvuć.
Ne zavaravajte se da je moguće išta učiniti s gospodarstvo ako se ova pitanja zanemare jer voditi državu je nemoguće ako nemaš odgovore na sva vrijednosta pitanja. Kako uostalom rasporediti proračun ako ne znaš kakva ti je politika prema obitelji, natalitetu, školstvu, manjinama, crkvi, udrugama itd?
Pa kao da je gospodarstvo neovisno o svim tim pitanjanima. Nije. Sve je prožeto i međuzavisno. Kome uzeti, kome dati i zašto? Što i koga poduprijeti, kad?
Mislim da biste vi (mi) htjeli nešto drugo - reformu javne uprave da država napokon počne raditi kako treba na načelima dobrog upravljanja (efikasnost, efektivnost, transparentnost itd.), odnosno da se neka dobra načela iz biznisa počnu primjenjivati i kad se raspoređuju i troše javni novci (racionalnost prije svega).
Drugo, borba protiv klijentelizma, da za funkcioniranje društva i države (gospodarstva, prije svega) ne bude presudno u kojoj si stranci ili koju opciju zagovaraš (lli protiv koje opcije ne zagovaraš).
Treće, da se u društvu počne napokon razgovarati racionalno i utemeljeno na argumentima, a ne ostrašćeno i iz želuca, da u predizbornim kampanjama budu važni programi i politike, a ne količina jeftinih parola bez ikakvog sadržaja (hrvatstvo i izmi), da tijekom mandata postoji odgovornost za (ne)učinjeno i da se javnost ne libi vršiti pritisak.
Kad bi to tako bilo, u jednom trenutku mi od presudne važnosti ne bi bilo je li vlada desna ili lijeva, ono, potrpila bih desnog premijera ili vladu, kao što to potrpe i šta ja znam, lijevo orjentirani Kanađani.
Samo....I wish. Never ever ovdje. Jerbo pljujemo po političarima, a nisu birači ništa bolji.
e, ali ova pitanja koja si ti navela su sva recimo iz sfere konzervativno-liberalno
mislim da je bitna ideološka strana i onda gdje stojiš na kontinuumu kapitalizam-socijalizam, i tu je moment gdje je ljevica puno izgubila naklonost, jer se svrstala previše na kapitalističku stranu
Sve je to istina, Zuska.
Nitko ne misli da je svjetonazor nebitan. Ali mi smo nažalost u situaciji u kojoj imamo stranku koja se ne bavi svjetonazorom, a ima ekonomski program i 2 stranke koje nemaju ekonomski program, a načelno su lijevo, odnosno desno.
Ispada da moramo birati između programa i nekog fiktivnog svjetonazora.
Inače nisam neki ljubitelj Matije Babića, ali ovo je dobro rekao:
"Jeste li izračunali koliko vašeg novca u četiri godine pojede jedan dobrostojeći uhljeb, poput ovog Orahovog "uhljeba-pokajnika"? Oko 1,000,000 kuna. Milijun. Vaših kuna. Toliko pojede samo jedan, a ima ih na tisuće. Njihove interese štite HDZ i SDP.
Ova država nije podijeljena na lijeve i desne. Vjernike i ateiste. Hrvate i Jugoslavene. Ni bilo koje slično govno s kojim vam ispiru mozak. Ova je zemlja podijeljena na one koji rade i one koji troše tuđe. One koji troše bez da rade predstavljaju HDZ i SDP. Ako spadate među one koji rade, nemojte nasjesti na prevaru o manjem zlu. Većeg zla od HDZ-a i SDP-a nema.
Ako pak spadate među uhljebe, nastavite glasati za HDZ i SDP. Osigurat ćete si još koju godinu sisanja našeg novca. No cijenu će platiti vaša djeca, to vam obećajemo."
Teorija da MOST pokušava ući u sabor zahvaljujući gospodarskom programu, ali zapravo zato da bi nakon godinu-dvije počeli provoditi neku HČSP-ovsku politiku mi se ne čini vjerojatnom.
Hrvatska je toliko malo trziste, ovisno o europskim kretanjima da ne vjerujem u program strancice, nekolicine ljudi. A "uhljebi" mi je dio vokabulara istih onih koji etiketiraju s "komunjarama" i sl. Ekipa komentatora na web portalima.
Tko bi trebao procijeniti jesam li ja uhljeb? Ne kazem da nema ljudi koji ne rade, ima ih previse, al mi se cini opasnim to etiketiranje. Znam masu ljudi koji misle da nastavnici nista ne rade jer imaju kratko radno vrijeme i ferije, pa sveucilisni profesori, pa umjetnici (za razliku od sportasa), pa djelatnici ministarstava i agencija... Hoce li me netko izvana procjenjivati ili moji kolege jesam li uhljeb ili sto? Ili cemo deset eksponiranih uhljeba svecano maknut s funkcije pa ce trosak nesto pasti, al ce taj netko npr. primati soc pomoc, koristiti zdravstveno osiguranje, a nece nista uplacivati u proracun.
Meni je to isto propaganda.
Posljednje uređivanje od Jelena : 07.11.2015. at 04:09
x
Index već neko vrijeme koristi riječ uhljeb češće nego glagol biti
a Matija Babić mi je majkemi malo prolupao u tom tekstu
iako u njemu dosta stvari stoji, ali čini mi se da baš piše iz neke svoje osobne pozicije "ja radim a vi se krpate na moje pare, linčine" i ispada ko pripiti kafićki komentator
Ne slažem se s tvrdnjom "Svjetonazor je bitan ALI..."... Rekla bih rađe "Svetonazor je bitan.(točka)" pa onda nastavila po programu....jer program i izvire iz svjetonazora..Svaki program nas treba odvest do boljeg života. A što je bolji život upravo izvire iz svjetonazora. Nekome je bolji život da zabrani umjetnu oplodnju npr.Nekome je bolji život da zabrani pravo žene na abortus... Nekome je bolji život da manjinama ukine građanska prava...itditd.. Hoću reći naravno da je odlično da se razvijamo da imamo jako gospodarstvo...no nikako bez normalnog svjetonazora...Ekstreman primjer no i Hitler je u svoje vrijeme imao prejako gospodarstvo, možda i najbolje na svijetu, industrija cvjetala, ceste izgrađene, tehnologija na vrhuncu razvoja...no što to sve vrijedi kad je vladalo zlo...i svo to stečeno bogatstvo se koristilo za zlo...Eto, to je moje mišljenje..
Ne slažem se ni sa stavom da nema većeg i manjeg zla...jer nažalost, očito je da ima...pa nažalost još smo na razini toga, biranja između većeg i manjeg zla...iliti što bi moj muž rekao (pojašnjavajući ove izbore našoj djeci- tinejdžerima) Zamisli da na jednoj strani imaš lopova, a na drugoj nesposobnog! Koji manje štete čini?
Jadno je sve to...nadam se da za 24 sata neće biti još jadnije.
Posljednje uređivanje od anin : 07.11.2015. at 20:39
Zuska, potpisujem!
To se zove politika "ne talasaj" i itekako je prisutna u svim sferama drustva. Na zalost
Preletjela sam Dežulovića, nisam još pažljivo pročitala, ali tu sam negdje i ja, ne mislim da su svjetonazorske priče samo prazne priče.
Ali dodala bih da Petrov ima rezultate na lokalnom nivou koji nisu za zanemariti. Kao i omiški gradonačelnik, recimo. I koji su i svjetonazorski, po mome, jer nam je lov u mutnome također zabrinjavajući i prevladavajući svjetonazor, upravo u smislu Zuskinih primjera, pa na svim nivoima.
Posljednje uređivanje od vertex : 04.11.2015. at 14:27
Aleks, linkala sam ga ja negdje, evo http://hr.n1info.com/a82936/Kolumne/...-na-posao.html
I ja volim Borisa
Dok mi ispod prozora trešti Živi zid :rolleyes:
I oni i njihova deložacija
Cvijeto, od riječi do riječi te potpisujem.
Kao da sam ja pisala post.
Cvijeta, moje misli idu u smjeru manjinske vlade, ili rasipanja HDZovih glasova, jer mi nekako ima vise strancica koje bi mogle pokupiti glasove desno usmjerenih biraca, nego lijevih. Orah mi vise ne djeluje tako snazno i ozbiljno kao na pocetku, SDP i HNS su vec u predizbornoj koaliciji i cini mi se da ce prije oni naci nekog postizbornog partnera, nego HDZ. Zapravo mi se cini da nitko na politickoj sceni nije pretjerano odusevljen Karamarkom kao alternativi Milanovicu. HDZ bi imao vise sanse da im je netko drugi na celu. Mozda se varam, ali cini mi se da stvari tako stoje.
Ja sam u svojoj sredini,nazalost, crna ovca sa svojim politickim odabirima, ali jako puno ljudi je razocarano karamarkom i razmisljaju o drugim opcijama. Vidjet cemo hoce li takvo razmisljanje realizirati na izborima.
meni se čini da je HDZ-ovom biračkom tijelu sasvim svejedno tko je na čelu
jel Karamarko ili Grinch
glasa se za HDZ i Franju
protiv crvenih, protiv komunjara, protiv određenih nacionalnih manjina
Ja sam samo od jedne biračice HDZ-a čula da ne zna kako će zaokružiti Karamarka, ne može se ne to prisliti.
Ali na kraju ipak hoće, ovako kako Aleks kaže, važne su vrijednosti za koje se HDZ zalaže.
I tu dolazimo do svjetonazora, u ovom gornjem popisu koji je dala Aleks, gdje vidite gospodarski program?
Uz Zuskinu anegdotu http://iwastesomuchtime.com/on/?i=106591
Ne vidim neku vezu izmedju strucnjaka za neko podrucje i politickog uspjesnika, odnosno da ce strucnjak za podrucje biti politicar. To se moze potrefiti, al vjerojatnije je da nece. Politicar mora biti u stanju sprovesti ideju, a ne proracunati "utjecaj busenja Jadrana na seksualni zivot lignje".
Evo nešto suprotno naslovu teme: Kako biti siguran da vaš glasački listić neće biti kompromitiran
Jutos sam dobila poruku na mob.
glasi ovako:
Naša politika nije "mi ili oni",nego zajedništvo ZA PONOSNU I JAKU HRVATSKU!
8.11.izadite na izbore i zaokružite ZA Domoljubnu koaliciju.
Nemogu vjerovat da je i do toga došlo.Svašta.
Dobila sam je i ja. Ali dobili su i oni moj odgovor