Stranica 60 od 123 PrviPrvi ... 1050585960616270110 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,951 do 3,000 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    kad čitam neke postove pitam se gdje sam živjela 20 godina
    u nekom šarenom balonu sa ružičastim naočalama na očima
    jesi. ja sam nešto starija i nisam živjela u šarenom balonu

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nikad se ne upitate gdje smo mogli biti da nije bilo komunizma?
    Bili bismo, to je jedino sasvim sigurno, na strani gubitnika nakon II. svjetskog rata. Sve ima svoju cijenu, povijest je uglavnom sivilo, a ne crno-bijela tehnika kavom je ljudi vole gledati
    Ovo je toliko apsurdno rasuđivanje da ne mogu doći sebi. Znači, mi kao "pobjednička" zemlja smo dobili diktaturu, pa šta bi onda pobogu dobili da smo bili "gubitnička" zemlja?
    Zašto Italija sa svojim Mussolinijem, ili cijela Njemačka npr. nije dobila diktaturu? Već demokraciju?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, je
    i sigurno bi hrvatska bila u sadašnjim granicama da je ostala na strani nhd

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je toliko apsurdno rasuđivanje da ne mogu doći sebi. Znači, mi kao "pobjednička" zemlja smo dobili diktaturu, pa šta bi onda pobogu dobili da smo bili "gubitnička" zemlja?
    Zašto Italija sa svojim Mussolinijem, ili cijela Njemačka npr. nije dobila diktaturu? Već demokraciju?
    NJemacka nije dobila diktaturu? Nisi nikad bila u DDRu? Ja jesam par puta i to koncem osamdesetih kad je vec labavio. Mogli smo i tako zavrsiti.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Time naravno ne opravdavam Tita.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dijana, molim te ako možeš zadrži svoj subjektivni doživlja mojih sposobnosti rasuđivanje za sebe, ne doprinosi raspravi, a mene ne zanima. Držimo se teme.

Naš geopolitički položaj nije bio isti kao Italije ili zapadne Njemačke. Prije mislim da smo mogli završiti kao istočna Njemačka i ostatak država istočne Evrope. Totalirizam u Jugoslaviji je bio najgori prvih desetak ili sl. godina nakon rata, dok se u ovim zemljama puno duže zadržao u tom ekstremnom obliku.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    A kako se ta druga strana nema s čim suočavati, to nikako ne mogu shvatiti, ako je ogromni broj članova HDZ-a sudjelovao u vlasti skh-a.

Pa možda se nema suočavati HDZ kao pravna osoba, ali bome fizičke osobe koje su mu članovi itekako imaju. I sad mi trebamo vjerovati da oni na razotkrivanje kojekakvih podataka iz tog vremena gledaju drugačije nego članovi današnjeg SDP-a?
    Zato su i utekli u druge stranke da se ne bi morali suočavati, nego da mogu legalno prozivati druge jer sami nisu ništa krivi .

koliko ih je god bilo i unesrećeno tim režimom.

Ali stvar je u tome da je to bio režim i da je bio nedemokratski i kao takav nepošten prema svim ljudima, jer je demokracija za sad nešto najbolje što društvo može ponuditi pojedincu, a Hrvatska je, kao i ostale zemlje bivše Juge za to bila uskraćena. Nikad se ne upitate gdje smo mogli biti da nije bilo komunizma? Socijalističkog gospodarstva? Ne bi bilo ni tranzicije, sa svim svojim katastrofalnim posljedicama. Sve iz težnje jedne grupacije za apsolutnom vlasti..i sad da ja to pravdam?
    Nadam se da je onda barem tim unesrećenima iz bivšeg režima danas dobro (kad već velikoj većini drugih nije).

A ovo o težnjama jedne grupacije za apsolutnom vlašću... rekla bih da ju je zamijenila druga grupacija koja je isto tako težila apsolutnoj vlasti...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    Dijana, molim te ako možeš zadrži svoj subjektivni doživlja mojih sposobnosti rasuđivanje za sebe, ne doprinosi raspravi, a mene ne zanima. Držimo se teme.

Naš geopolitički položaj nije bio isti kao Italije ili zapadne Njemačke. Prije mislim da smo mogli završiti kao istočna Njemačka i ostatak država istočne Evrope. Totalirizam u Jugoslaviji je bio najgori prvih desetak ili sl. godina nakon rata, dok se u ovim zemljama puno duže zadržao u tom ekstremnom obliku.
    Totalitarizam je totalitarizam, nehumani, diktatorski sustav kako god okreneš. Možda u Jugi sredinom 70-ih više nije letjela glava za nepoćudnu riječ, ali karijera svakako jest.

I ako se slažemo u tome, i ako se zna tko je željeznom rukom vladao tim sustavom 50 godina, kako je moguće da se neki politički subjekt ne želi odreći tog naslijeđa, distancirati od toga, reći žao mi je što je to tako bilo, ja se s tim ne slažem?

A ne želi. Ja nisam nikad od nekog sdp-ovca čula da je Juga bila totalitarna država. Dapače, instalirali su u vrh vlasti istaknute dužnosnike bivše partije, u potpuno mirnodopskim okolnostima. I time i pokazali do čega drže. Barem je tako bilo, ali nadam se da više neće biti.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dapače, instalirali su u vrh vlasti istaknute dužnosnike bivše partije, u potpuno mirnodopskim okolnostima. I time i pokazali do čega drže. Barem je tako bilo, ali nadam se da više neće biti.
    O hadezeu pričaš, jel tako?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    O hadezeu pričaš, jel tako?
    A o kom ti pričaš?

Ja pričam konkretno o Radmanu, koji je bio zadnji izvršni sekretar CK SKH, i direktor televizije Zagreb.

Apsolutna najpodobnija osoba za postaviti na čelo DRŽAVNE televizije.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A prije svega SDP je promijenio Zakon o Hrt-u, tako da ravnatelja imenuje Sabor. (u kojem SDP je je li, imao većinu).
    Tako da bude lijepo sve po zakonu.
    Možete se upitati i što su naše silne "civilne" udruge imale protiv takvog zakona? Pa baš ništa. A i zašto bi, kad njima paše?
    Ili što bi bilo da je prethodna Vlada išla mijenjati taj zakon? Pa vjerojatno bi se dogodili "kulturnjaci".

Nakon četiri godine i micanja sa vlasti, taj im je Zakon odjednom više nije baš pasao.

Ideološko nasilje koje je 4 godine provođeno pod njegovom palicom, a sve na grbači hrvatskih građana, je nešto što mislim svaki razuman lijevo ili desno misleći građanin, sasvim svejedno, ne može podržati.

Konačnim prijedlogom izmjena Zakona o Hrvatskoj radio-televiziji (HRT), koji je Vlada uputila Saboru, predlaže se da se vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a imenuje u roku od osam dana od donošenja zakona. Rok za raspisivanje natječaja za glavnog ravnatelja produljen je na 90 dana.

Premijer Zoran Milanović naglasio je da Vlada u predlaganju izmjena nema bilo kakve političke motive i nema namjeru uređivati informativni program, već je zanima budućnost tog medija.

Konačni prijedlog zakona o HRT-u - dokument

Prema prijedlogu Sabor bira i sva upravna tijela HRT-a (glavni ravnatelj, ravnateljstvo, programsko vijeće i nadzorni odbor) i to kvalificiranom, odnosno većinom svih zastupnika u Saboru. Time je, kaže ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić, ispunjena ideja o transparentnom i reprezentativnom biranju.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Totalitarizam je totalitarizam, nehumani, diktatorski sustav kako god okreneš. Možda u Jugi sredinom 70-ih više nije letjela glava za nepoćudnu riječ, ali karijera svakako jest.
    Pa da, to sam i ja rekla. Npr. moj se stari krajem 60ih, sa završenim fakultetom, nije mogao zaposliti na rukovodećem mjestu u firmi jer je uvjet bio da uđe u KP pa je par godina radio svašta, ali sredinom 70-ih dobio je posao u toj istoj firmi bez da je ušao u KP.

Iznosiš neke irelevantne tvrdnje (evo, a ja znam barem dvojicu SDP-ovca koji će se složiti da je Jugoslavija bila totalitaristička država - so what?), ne znam s kojim ciljem. Moram priznati da mi ova tvoja retorika sada potpuno odudara od onog posta u kojem si se referirala na članak iz Večernjeg i s kojim sam se uistinu mogla složiti. Ali ok, dozvoljavam da sam u krivu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa meni se ne cini da si u krivu. Meni Dijanina retorika cijelo vrijeme zvuci totalno "ja sam s prave strane, a vi svi s krive i nista ne razumijete"...

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja se s tobom, Dijana, slažem. ALI! Problem je sto svaka vlast zeli kontrolirati TV na isti, nedemokratski način.

Spominjati mirnodopske sdp funkcionare s kpj pedigreom imalo bi smisla da se sam tvorac hrvatske drzave nije njima doslovce okruzio. Jesi li zaboravila kakvu je Gotovac Hrvatsku sanjao? Eto, takvu sam i ja. Komu takva HR nije bila u interesu? Svakako starim udbašima, a bome i novim domoljubima.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa da, to sam i ja rekla. Npr. moj se stari krajem 60ih, sa završenim fakultetom, nije mogao zaposliti na rukovodećem mjestu u firmi jer je uvjet bio da uđe u KP pa je par godina radio svašta, ali sredinom 70-ih dobio je posao u toj istoj firmi bez da je ušao u KP.
    A kako je sada sa firmama koje su u državnom, županijskom ili gradskom vlasništvu.
    U mojoj županiji ne možeš sanjati ni posao ako nisi u trenutno vladajućoj stranci. Samo je zbunjujuće u koju stranku se zaposliti, recimo na vlasti jedni, županija drugi, ponekad lokalni treći pa ti vidi :/

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se s tobom, Dijana, slažem. ALI! Problem je sto svaka vlast zeli kontrolirati TV na isti, nedemokratski način.

Spominjati mirnodopske sdp funkcionare s kpj pedigreom imalo bi smisla da se sam tvorac hrvatske drzave nije njima doslovce okruzio. Jesi li zaboravila kakvu je Gotovac Hrvatsku sanjao? Eto, takvu sam i ja. Komu takva HR nije bila u interesu? Svakako starim udbašima, a bome i novim domoljubima.
    Čokolada, možda to svaka vlast želi, ali ipak je samo sdp-ova vlast donijela zakon da sama može birati ravnatelja državne televizije. I lako za to što je kontrolirala tv, već je provodila istinsko ideološko nasilje nad građanima Hrvatske.
    Morali su plaćati da se nad njima vrši lobotomija (velik dio ljudi se tako osjećao).

Tvorac hrvatske države je umro godinu dana nakon što je Hrvatska napokon vratila svoj cjelokupni teritorij.
    Napisala sam već da ne znam je li tuđman u tim predratnim/ratnim vremenima imao uopće izbora kadrova.
    T. se vodio idejom pomirbe, a da je živ, baš me zanima, što bi mislio o svemu tome.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Iznosiš neke irelevantne tvrdnje (evo, a ja znam barem dvojicu SDP-ovca koji će se složiti da je Jugoslavija bila totalitaristička država - so what?), ne znam s kojim ciljem. Moram priznati da mi ova tvoja retorika sada potpuno odudara od onog posta u kojem si se referirala na članak iz Večernjeg i s kojim sam se uistinu mogla složiti. Ali ok, dozvoljavam da sam u krivu.
    Ali neće i sdp kao bitan politički akter, barem nije do sada. Ne znam kakva je to moja retorika? Jesam li rekla neku laž?

O svom starom neću:mrgreeen:.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Onaj tko ima većinu u Saboru je otkad je samostalne države imao i većinu u Programskom vijeću HRT-a, pa je tako i mogao birati ravnatelja.
    Sasvim se jasno vidi da ravnatelj HRT-a oduvijek pripada vodećoj političkoj opciji (što i jest za očekivati, problem je kad se stalno smjenjuju urednici i novinari)

Tako da to što je SDP donio zakon po kojemu ravnatelja direktno bira Sabor - pa, ne vidim koja je tu značajna razlika. Dapače, to izbor ravnatelja čini više javnim, i može se o njemu javno raspravljati.

To što su Radmana bili postavili za ravnatelja je apsolutna katastrofa.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mima, nije baš tako:

U Programsko vijeće u Saboru je birano šest članova iz vladajuće pozicije i pet iz oporbe, a isto je bilo i s Nadzornim odborom u koji su ulazila tri čovjeka s pozicije i dva iz opozicije. Potom su Programsko vijeće i NO zajedno birali ravnatelja HRT-a dvotrećinskom većinom.
    Prijedlog promjena zakona o HRT-u u EK je dobio negativne reakcije, kao i u Europskom parlamentu. Nije nevažno što ga je žestoko kritizirala i glavna direktorica EBU-a. Potpuno je jasno da Vlada inzistira na napuštanju političkog konsenzusa u izboru ravnatelja želeći ostvariti potpunu kontrolu nad HRT-om – kaže Stier.

A tako je i bilo, na našu žalost.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/d-st...v-njega-421411

Posljednje uređivanje od Dijana : 14.09.2016. at 17:25

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Čokolada, možda to svaka vlast želi, ali ipak je samo sdp-ova vlast donijela zakon da sama može birati ravnatelja državne televizije. I lako za to što je kontrolirala tv, već je provodila istinsko ideološko nasilje nad građanima Hrvatske.
    Morali su plaćati da se nad njima vrši lobotomija (velik dio ljudi se tako osjećao).
    a kako bi opisala HRT u ovoj zadnjoj godini dana, pod vlasti Karamarko's teama?

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ali neće i sdp kao bitan politički akter, barem nije do sada.
    Nisi mi jasna - ti misliš da bi nas oni najradije ponovo vratili u Jugu da uzmognu? Ili što?

Nije bitno ovo o retorici, ne bi nas nikud odvelo.

Nije lijepo da mi spuštaš za starog, mislim da nisam zaslužila.

Neki su lobotomijom doživjeli zadnjih pola godine HRT-ovog programa. Što ćemo s njima?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam se dosla "pohvalit" da sam nocas sanjala Milanovica kako podnosi raport Racanu. I jos sam poslije tjesila Milanovica

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kanga, koliko sam ja shvatila Dijana je spominjala svog, a ne tvog oca

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Druga stvar, smatram da je nedopustivo i strašno kada ljudi zbog kritike vladajućeg režima budu zatvoreni, proganjani, ostaju bez posla, prijeti im se i na razne načine kažnjava i čini život nemogućim
    ali to nikako nije nešto što se događalo samo pod Titom na ovim prostorima
    događalo se i pod Tuđmanom
    a i kasnije

Prema tome, uvijek sam za to da osuđujemo konkretno taj dio

Isto kao što kad ljudi kažu da su bolje živjeli u socijalizmu, ne misle da im je bilo super na Golom otoku, nego im je bilo super što su svi koji su htjeli radit radili, što su imali besplatno zdravstveno koje je uključivalo i besplatan zub, i imali su povoljnija ljetovanja.

I kad bi nam netko lijepo dao puno posla, besplatno zdravstvo i školstvo i slobodu govora, mogao bi slobodno nikad ne spomenut šta misli o kojem periodu hrvatske povijesti.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma ne spuštam ti za starog, sjetila sam se svog pokojnog; on pak nijednom sustavu nije bio dobar.

Ne bi nas vratili u Jugu, to je valjda više nemoguće, ali da se to dogodilo, onda se npr. nikad ne bi mogao dogoditi jedan radman, koji je nanio ogromnu štetu društvu.
    Ili onaj šef duudija,kojem je revizija ustanovila ogroman manjak, pa poslije izija vuk magare.
    Neki su lobotomijom doživjeli zadnjih pola godine HRT-ovog programa. Što ćemo s njima?
    Nećemo ništa s njima. Jasno da se ne može svima udovoljiti, nešto sam ovdje čitala da je previše misa ili tako nešto.

Ali ako vi niste vidjeli da je hrt pod radmanom bio isključivo servis jedne političke opcije, kao i za vrijeme komunizma, ja vam ne mogu pomoći. Potrebno je samo mrvicu biti objektivan, svejedno desni ili lijevi.
    Zakon je promijenjen izričito da bi se doveo stari kadar, da ureduje po svom i barata ogromnim novcima.

Ja sam za da se vrati postavljanje ravnatelja dvotrećinskom većinom.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam za da se vrati postavljanje ravnatelja dvotrećinskom većinom.
    Ja sam za to da se prestane placat pretplata, a HRT ukine il privatizira.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Druga stvar, smatram da je nedopustivo i strašno kada ljudi zbog kritike vladajućeg režima budu zatvoreni, proganjani, ostaju bez posla, prijeti im se i na razne načine kažnjava i čini život nemogućim
    a i kasnije

Isto kao što kad ljudi kažu da su bolje živjeli u socijalizmu, ne misle da im je bilo super na Golom otoku, nego im je bilo super što su svi koji su htjeli radit radili, što su imali besplatno zdravstveno koje je uključivalo i besplatan zub, i imali su povoljnija ljetovanja.

I kad bi nam netko lijepo dao puno posla, besplatno zdravstvo i školstvo i slobodu govora, mogao bi slobodno nikad ne spomenut šta misli o kojem periodu hrvatske povijesti.
    Sto se tice ostalog, opet se slazem s Tang

Al jedna zanimljiva stvar za primijetit mi je da mi se cini (na primjeru moje obitelji, dakle u nekom mom okruzju) da je generacija nasih (mojih) baka i djedova imala puno kriticniji pogled na komunizam i Jugoslaviju i da su bili puno svjesniji svega sto se dogadjalo (govorim o ljudima koji su bili i partizani i komunisti... dakle nije pogled s druge strane) - valjda zato sto su zaista svasta vidjeli - nego generacija mojih roditelja pa i mladjih koji su na sve to gledali sa tim sarenim naocalama, a neki i danas gledaju.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    a i kasnije

Oprosti, tang, što se ovog prvog dijela tiče, to je tako jedna teška nebuloza, da uopće ne znam otkud bi počela, pa neću ni počinjat.

Ali samo se pliz sjeti ferala koji je u prenesenom značenju defecirao po pokojnom t. svaki tjedan..pa mi nešto uspoređuj.

I ovo drugo, možda. Za anacionalne tipove kojima nije bitno tko su, otkuda i kamo idu. Što ne znači naravno da nije bitno sve što si nabrojala, naravno da je bitno.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Znam Alex, ali meni ta primjedba nije dobro sjela. Trudila sam se biti konstruktivna i konkretnim primjerom potkrijepiti da je u Jugi bilo daleko od savršenog, ali da smo prošli bolje od drugih komunističkih režima koji su nas vrlo lako mogli dopasti da nismo bili na pobjedničkoj strani u 2. svj. ratu - od toga je rasprava bila krenula. No, kad ponestane argumenata za jedan problem, onda se tema prebaci na drugi. A problema koliko hoćeš.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

eh, dok ja napišem odgovor... nije ova forumska komunikacija za mene.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Dijana, ja znam puno ljudi koji su u Hrvatskoj dobili otkaz devedesetih samo zato sto su bili Srbi. Dobro to nije kritika vladajuceg rezima, al je po meni nesto puno gore, jer kritizirat uvijek mozes prestat, a tesko da mozes prestat bit Srbin il Hrvat il tako nesto.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Znam ih i ja, i dobili su na sudu masne cifre za odstetu.
    Ali ne razumijem sto zelis reci, da je i moderna Hrvatska totalitarna drzava?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ili jos i gora od Juge, sto se ljudskih prava tice. Tako ispada kad citam tvoj post..
    Valjda nisam dobro razumjela.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ne, nego sam se nadovezala na ovo sto si odgovorila Tang, da je nebuloza da su ljudi u Hrvatskoj devedesetih stradavali zbog kritike rezima. Stradavali su ljudi zbog razloga zbog kojih ljudi ne bi trebali stradavat. Isto kao sto su u Jugi stradavali zbog razloga zbog kojih ne bi trebali stradavat. I jedno i drugo je pogresno i i jedno i drugo treba osuditi.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 14.09.2016. at 19:23

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa ja mislim da Hrvatska za vrijeme Tudjmana jest bila totalitarna, i feral mi je primjer da JE, a ne da nije
    Kao i npr Vjestice iz Ria

Sto se ovog drugog dijela tice
    Vidila sam jucer neciji komentar u stilu: zasto kod nas nema nacionalista koji briju npr na zatvoreno trziste u smislu da podupiremo samo hrvatsku prouzvodnju, ili tako nesto
    Kod nas se nacionalizam i domoljublje definira preko toga tko su nam neprijatelji

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moderna Hrvatska je demokratska drzava. Jugoslavija je bila jednopartijska diktatura, kojoj je u samom temelju krsenje osnovnih ljudskih prava. U modernoj hr dogadjala su se pojedina krsenja ljudskih prava, koja su uglavnom obestecena na sudu. Krsenja ljudskih prava dogadjaju se stalno pa i u najdemokratskijim zemljama, ali to pobogu nije isto kao i totalitarni sustav.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ali tang, ovdje se i ne radi o osobnim misljenjima, vec o cinjenicama. I meni je vladavina sdp-a nalikovala na totalitarizam, pa nije zbog toga prestala biti hrvatska drzava. Nije uopce pitanje je li tebi T. ok ili nije.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja nisam ni spomenula ama bas nikakve neprijatelje, a ni nacionaliste, kakve veze to ima sa icim?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Gore htjedoh napisati da nije Hrvatska zato prestala biti demokracija, zato jer je meni bilo ko da zivim u diktaturi, ono kad se ljudi trpaju na psihijatriju jer su se npr sa ministrom dokacili na fejsu..
    Sori, i inu sam nadmasila
    Posljednje uređivanje od Dijana : 14.09.2016. at 20:13

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dijana, moj sin od 14 godina zna kako i kamo mogu voditi kacenja na FB.
    Posebno kad se pocnu spominjati ozbiljne stvari.
    Ne vjerujem da je to rezervirano samo za SDP . Rezervirano je za one koji imaju moc i znanje o svim pravnim mogucnostima.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Moderna Hrvatska je demokratska drzava. Jugoslavija je bila jednopartijska diktatura, kojoj je u samom temelju krsenje osnovnih ljudskih prava. U modernoj hr dogadjala su se pojedina krsenja ljudskih prava, koja su uglavnom obestecena na sudu. Krsenja ljudskih prava dogadjaju se stalno pa i u najdemokratskijim zemljama, ali to pobogu nije isto kao i totalitarni sustav.
    Ne znam od kud ti podatak da su uglavnom obeštećena na sudu ali nisi u pravu.
    Nitko koga ja znam, a znam ih JAKO puno, nije vidio/vidjela ni lipe od odštete. Prva moja mama a onda i svi ostali, prijatelji, familija i sl.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, oparili se ljudi
    isplatilo se dobiti otkaz
    a poneki i batine
    i koji metak

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Alex, imas nesto od stavljanja drugima rijeci u usta ili imputiranja?

Pa nitko vama ne brani da ne volite ili da mrzite hr, ili da mislite da je u jugi bilobolje, i da je vladalo bratstvo i jedinstvo, i da je hr ustaska drzava, ni prvi ni zadnji. Niti je obveza postovati drzavu kao drzavu, samo zakone.

Ja sam se trudila sam se drzati cinjenica, ali ocito ne zele svi tako razgovarati.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 14.09.2016. at 21:14

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa nitko vama ne brani da ne volite ili da mrzite hr, ili da mislite da je u jugi bilobolje, i da je vladalo bratstvo i jedinstvo, i da je hr ustaska drzava, ni prvi ni zadnji. Niti je obveza postovati drzavu kao drzavu, samo zakone.

Ja sam se trudila sam se drzati cinjenica, ali ocito ne zele svi tako razgovarati.
    bilo bi lijepo da mi objasniš što sam ja drugom stavila u usta

i da, na mene se odnosi samo prva rečenica ili i druga?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    bilo bi lijepo da mi objasniš što sam ja drugom stavila u usta

i da, na mene se odnosi samo prva rečenica ili i druga?
    Nadovezala si se na moj post, ispada kao da sam ja to rekla ili mislim.
    Drugo se ne odnosu na tebe, ni na koga posebno, to je samo moj stav.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti si nadovezala na Jadrankin post
    a napisano me je nagnalo na zaključak koji sam napisala
    ok, samo na prvu rečenicu, da su se oparili
    drugo ti nisi rekla

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Dijana, ja znam puno ljudi koji su u Hrvatskoj dobili otkaz devedesetih samo zato sto su bili Srbi. Dobro to nije kritika vladajuceg rezima, al je po meni nesto puno gore, jer kritizirat uvijek mozes prestat, a tesko da mozes prestat bit Srbin il Hrvat il tako nesto.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Od kud tebi pravo prozivati simpatizere SDP-a manjim Hrvatima od onih koji vole ( ili cak jesu u ) HDZ-u?!
    Nevjerojatno! Gradane i gradanke koji postuju zakone, placaju porez i rade na dobrobit naroda u ovoj drzavi!
    Ne kradu i ne lazu kao vecina politicara i kandidata za Sabor.
    to je cinjenica. Da ti postene gradane ove drzave nazivas čoravima i ispranih mozgova, samo iz razloga jer ne misle kao ti.
    Pa vjerovala ili ne , prave Hrvat(ine) mogu i drugacije misliti.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nikog ne prozivam. Pisala sam o totalitarnom naslijedju stranke koja je pravni sljednik kph. Dobila odgovore da je i hr totalitarna drzava.
    Navodila cinjenice primjera totalitarnog ponasanja. Pa dobila odgovore da je to i sad tako. Pa se onda meni imputira da odobravm protuzakonite otkaze na nacionalnoj osnovi.
    Ja nigdje nikom nisam rekla da je ispranog mozga ni ostalo sto i ti imputiras, a zasto, stvarno ne znam. Jesam lu nesto lagala?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam od kud ti podatak da su uglavnom obeštećena na sudu ali nisi u pravu.
    Nitko koga ja znam, a znam ih JAKO puno, nije vidio/vidjela ni lipe od odštete. Prva moja mama a onda i svi ostali, prijatelji, familija i sl.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Tako je.
    I moja mama i moj tata i na kraju i moj muž, a njegovo još traje, već 15 godina.
    Je, svima je dosuđena "odšteta"
    Mom mužu konkretno s kamatama milijun kuna i Vrhovni sud je u reviziji potvrdio presude. I Mirovinsko je uzelo svoj dio, ali mom mužu figa.
    Mama i pokojni tata su isto dobili sudove, ali nikad novce.
    Mama je radila u Obući Zagreb koja je prešla u privatne ruke i opljačkana pa za radnike nije ostalo ni lipe, a tata u Chromosu nekadašnjem divu kemijske industrije za Jugoslavije.
    Chromos je isto uništila "demokratska Hrvatska" devedesetih i moj tata je s plaće od 3000 maraka pao na nula hrd-a. Dobio je sud, ali ne i novce uz obrazloženje da ih nema, a lijepo se zna da je dio atraktivnog terena tada bio prodan Merkatoru za izgradnju prodajnog centra.
    Ja sam dvaput proglašena viškom za vrijeme RH, a u Jugoslaviji sam i radila mirno i dobro zarađivala i školovala se i išla na vjeronauk u crkvu kao i pola mog razreda i nitko, nikad nije radio probleme meni ili mojima.
    Djed Dalmatinac, mi je bio nosioc spomenice, teško ranjen bombom 45. i nikad nije imao nikakve povlastice. Imao je invalidninu u mjesečnom iznosu ekvivalentnu šteki cigareta srednje klase. Dakle nek je cca 200 kn današnje vrijednosti, a bio je pun gelera.
    I bio je sretan i zadovoljan.
    Imao je mirovinu s kojom su i on i nona živjeli solidno. To nije bila nikakva povlaštena mirovina, već radnička. Zarađena u Jadroliniji.
    Drugi djed, Zagorec, bio je rudar i tako zaradio mirovinu.
    Skromna obitelj, ali živjeli su dostojno čovjeka.
    Svi su već davno pokojni.
    Danas, u ovoj žabokrećini bi sigurno gladovali.
    Nikad, nikad neću prežalit Jugoslaviju jer smo tada svi imali posao, solidne plaće i bili sretni.
    To su činjenice.
    Neoborive!

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

potpisujem sirius.

to mi je već duže vremena fascinantno kako neki sebi daju za pravo ustvrditi kako ja manje volim svoju državu i manji sam hrvat ako mi je pok. Tuđman antipatičan lik, ako nisam nikad birala hdz niti ću...nastavi niz.

očito ljubav prema domovini vidimo drugačije. sad ću banalizirati, ali ne treba mi ni Franjina slika na zidu ni krunica oko vrata da znam da svoju zemlju volim i to mi nitko neće osporiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •