Ja izlazim na izbore redovito zadnjih godina, kad sam smatrala da je za budućnost Hrvatske ključno skinuti bivšeg predsjednika, i bivšu vladu.
Isto tako sistemom manjeg zla, po mom rasuđivanju, naravno.
Ja izlazim na izbore redovito zadnjih godina, kad sam smatrala da je za budućnost Hrvatske ključno skinuti bivšeg predsjednika, i bivšu vladu.
Isto tako sistemom manjeg zla, po mom rasuđivanju, naravno.
Ne znam što nije jasno. Smatrala sam da vode zemlju u propast, kao što i masa vas valjda misli da to rade ovi drugi, oboje.
Ili, nikako mi se nije sviđala njihova politika, niti smjer u kojem ide.
Od bivšeg predsjednika nisam doduše ni imala previše očekivanja, ali premašio je i moje najcrnje prognoze.
Ali od Vlade sam očekivala da bude Vlada SVIH građana Hrvatske, ali hebi ga, svrstana sam u ONE.
Gdje je to još svijet vidio da predsjednik jedne Vlade dijeli vlastite građane po svom pollitičkom nahođenju?
Kako ono reče aktualni predsjednik hss-a: ovi izbori su test inteligencije? Pa gdje se samo takvi mudraci rađaju? Tko visoko leti, nisko pada.
Ajde još da su imali neke gospodarske rezultate, ali oni se time nažalost nisu bavili, već samo stvaranjem pakla. Pa mogu još jednu poslovicu bacit, kako sijao, tako žeo, vrijedi za sve u životu.
Moje viđenje, Svimb, meni svoje ne trebaš pojašnjavati, poznato mi je..
aha
je da je malo nizak za moje pojmove
ali nitko nije savršen
Uopće ne. Ne mislim ni za jedne ni druge da vode zemlju u propast niti da ju vode igdje drugdje. Mislim da su svi podjednako nesposobni, više usmjereni na mlaćenje prazne slame, afere, krađu, kadrovske križaljke i sl. nego na donošenje suvislih političkih odluka, provedbu mjera i sl. (čast izuzecima tipa legalizacija i sl.). Što se tiče gospodarstva meni je totalno svejedno koja je stranka na vlasti, niti jedna nije u klasičnom smislu niti liberalna niti socijaldemokratska. Sve što rade, rade stihijski, ili zbog obaveza prema EU ili kako im taj tren padne grah, ili kako se Mati iz pripizdine donje sprdne jer bi mu baš dobro došlo.
Jedina razlika koju vidim između „naših“ i „vaših“ je svjetonazorski… ne mogu progutati sav taj konzervativizam, klerikalizam, zabrane, ograničenja, hodove i sl. Više sam puta spomenula da nisam osoba koja omalovažava vjernike, štoviše, za jednog sam se i udala, ali toliko crkve i Boga u javnom životu ja ne mogu podnijeti.
Pa dobro ako vi ne mislite tako. Ja sam to uistinu mislila, i sada mislim. Katalog djela koja su mi pokazivala da se to radi, i to namjerno, je nažalost i predugačak.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/p...=jutarnji:novi
Jeste li vidjele ovaj prilog?
Meni je prvih par minuta fantastično.
Više od toga ne bih komentirala.
ja bi potpisala Bubilo, bas si to lijepo srocila
Ma dajte. Pa sve se iole relevantne političke stranke trude dodvoriti KC i ne vidim tu neku veliku razliku ( jedini izuzetak bio je po pitanju mpo). Nije li SDP-ov ministar obrazovanja prvo otišao na savjetovanje na Kaptol, a za vrijeme upravo SDP-ove vlade desio se najkatastrofalniji svjetonazorski incident - referendum o braku. Nemam više nikakvih očekivanja po tom pitanju - jasno mi je da bilo tko tko se usudi promicati sekularne vrijednosti u našem društvu nema apsolutno nikakve šanse da dobije iole relevantnu potporu birača (osim u nekim lokalnim jedinicama). To je tako i s tim sam se pomirila. A što se tiče gospodarstva - nepopravljiva šteta koja je gospodarstvu napravljena privatizacijom i pljačkom 90', apsolutno mi je izvan konkurencije svega onoga što se kasnije događalo. Čak mi je i Sanader bebica prema tome![]()
Posljednje uređivanje od Kanga : 16.09.2016. at 14:07
Evo ja čitam tvojih par prethodnih postova i pokušavam razumijeti što ti smeta. Ajde recimo da razumijem.
A je l bi se složila da je sve to što tebi smeta zapravo u istoj razini s retorikom da su glasači SDP-a „crveni vragovi, komunjare, protiv Hrvatske, mrze sve Hrvatsko, komunistički neprijatelji Hrvatske, crvene ubojice..“?
Je l tebi ta retorika ista kao ova koja tebi smeta? Kako ti to vidiš?
Jer ja ovo što sam opisala čitam i vidim na sve strane, ali apsolutno se niti sekundu ne mogu identificirati s niti jednim od ovih epiteta. A uopće me takva retorika ne uzrujava. Štoviše, uopće ju ne doživljavam ničim više od običnog spina, na jedno uho unutra, na drugo van.
slažem se s Bubilo
možda da elaboriram izbor o ignoriranju izbora.
Koja god da stranka dođe na vlast, vodit će manje-više istu politiku. Predizborna demagogija je jedno, a konkretni potezi na vlasti skroz nešto drugo.
Neka političari počnu raditi posao za kojeg primaju plaću. Nek počnu (svi koji trebaju) dolaziti u Sabor, doprinosti raspravama, donositi i poboljšavati zakone.
Neka konačno potaknu to malo gospodarstvo s manjim nametima i daju mu prostora za disanje. Neka konačno riješe probleme u pravosuđu, zdravstvu, školstvu, smanje uhljebljenja u javnoj upravi, smanje birokraciju, poboljšaju transparentnost, smanje korupciju ... sve ono za šta smo dobijali packe od EU.
Aj nek ih vidim da za početak odustanu od Audija u svojoj ergeli i prebace se na, štajaznam, polovne ŠkodeBaš me zanima kada ću to dočekati
![]()
[QUOTE=Bubilo Bubich;2917547]Evo ja čitam tvojih par prethodnih postova i pokušavam razumijeti što ti smeta. Ajde recimo da razumijem.
A je l bi se složila da je sve to što tebi smeta zapravo u istoj razini s retorikom da su glasači SDP-a „crveni vragovi, komunjare, protiv Hrvatske, mrze sve Hrvatsko, komunistički neprijatelji Hrvatske, crvene ubojice..“?
Je l tebi ta retorika ista kao ova koja tebi smeta? Kako ti to vidiš?
.QUOTE]
Ajme, ajme. Prvo, ja uopće nemam "retoriku".
Drugo, nikad, ni u ludilu, ne bih proglašavala glasače navedene stranke kao što si napisala.
Ja demokraciju istinski poštujem, i svačiji izbor, makar bio od mog udaljen koju svjetlosnu godinu.
Ono što meni ne paše je politika koju kritiziram, a o glasačima ni ne razmišljam, njihovo je demokratsko pravo da se izjasne kako god žele, a kako će to biti uopće nije moja briga niti o tome ikad razmišljam, a sačuvajbože, nekog krivim jer je odabrao što je odabrao.
Kanga, slažem se da se za vrijeme vladavine i jednih i drugih nema enormne razlike u političkim odlukama glede crkvenih pitanja, npr. vatikanski ugovori i vjeronauk u škole su došli u vrijeme SDP-a...
(Što se tiče referenduma - bio je u vrijeme vladavine SDP-a, ali su ga inicirale konzervativne struje.). Ali i nije baš tako... za vrijeme SDP-a je donešen zakon o životnom partnerstvu, meni je MPO jako bitna stvar. Što će biti s pobačajem?
Ali ne samo to, općenita klima je drugačija - meni se ne sviđa kad mi se predsjednica i potpredsjenik vlade obraćaju kao da stoje na oltaru, zahvaljuju bogu, dao nam bog, pomogao nam bog... i sl. O čemu pričamo?
Privatizacija - za nju čak mislim da nije tipična za ovu ili onu stranku, većina postsocijalističkih zemalja su imale sličan / loš / nefer / pljačkaški "model" privatizacije - "tko je jamio, jamio je".
Pa kako se može uspoređivati što govori jedan predsjednik vlade i neki anonimac na internetskom portalu?
Uličarski govor, jedan i drugi, ali ga ne očekuješ od premijera.
Koji anonimac? Neke od ovih sintagmi su od potpredsjednika Vlade i biskupa.
Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 16.09.2016. at 14:58
Ja se s košićevom retorikom ne slažem niti najmanje, ali mislim da niti on nije koristio takve izraze za glasače, već za bivšu Vladu. Ako ne, pliz link. Isto vrijedi i za Karamarka. Pa nitko neće ići vrijeđati glasače, to se kosi sa zdravom pameti.
Inače, možda je osnovna razlika između toga kako većina ovdje i ja razmišljamo, je da vas, recimo to tako, nacionalno ne zanima. Ono, neka se ispoštuju ljudska prava (kako ih vi vidite) i nek se ima posla i pristojne plaće, a mogli bi se zvati i biti i tunguzijci, nebitno. Manje više nebitno, i tko smo, otkuda i kamo idemo. Ne mislim pritom kako divnu prirodu imamo, ne možeš ne voljet ovo predivno more ili ravnice, bio odavde ili ne.
Nemojte pls ovo shvatiti u bilo kojem negativnom smislu, nije mi namjera.
No da, zaboravih dodati, SKORO nitko neće ići vrijeđati glasače.
Posljednje uređivanje od Dijana : 16.09.2016. at 15:08
I da mi ne bi pliz netko opet imputirao da nekog prozivam - nikog ne prozivam, samo pitam. Ako netko želi, nek odgovori, ako ne, nikom ništa.
Ni u kakvom negativnom smislu, dapače, baš si me lijepo opisala, slažem se sa svakom napisanom - za mene. Uostalom, ja sam o tome postove i pisala.
Ali ne mislim da se odnosi na sve - ima ovdje cura ljevičarki kojima nije svejedno jesu tunguzijke i koje se ponose svojim hrvatskim identitetom.
Nego glede Karamarka i Košića - mogla bih sad secirati tekstove bespućem interneta, ali nije bitno. Kao što ti neke izjave doživljavaš da te vrijeđaju kao birača, tako i ja ove doživljavam... ne moraju oni upotrijebiti riječ "glasač". Meni je dovoljan i "oni" da se osjetim da ne misle samo na stranku/Vladu, nego i one koji su ih birali.
Bar smo se u nečem složili. Pozdrav od Tunguzijke.
p.s. Naravno da nije bitno tko smo i odakle dolazimo, kad smo svi od svakud i od svakud dolazimo. Nisi nikad gledala one filmiće i priče o dnk analizama? No, u redu, postoji i nacionalni identitet koji je nekim ljudima važan.
po meni :ispoštivati ljudska prava je širi pojam od nacionalnog, ako mi je važno da se ispoštuju ljudska prava time se podrazumijeva da se poštuje i nečija nacionalna pripadnost i potreba za njezinim izražavanjem...
ali na način da se time ne ugrožavaju prava drugih, bilo kojih drugih...
He, bubilo, legendo.
Pa dobro, ako si se ti osjetila prozvanom, a ovaj se obraćao vladi, (a to je vjj bilo u predizbornoj kampanji) kad se svašta melje, onda zamisli kako sam se ja osjećala kad premijer najiskrenije izjavi da narod dijeli na nas i njih, i još, maltene da započinje borba, pa ko živ, ko mrtav??
Bolio bi mene đon što on to najiskrenije misli, samo da nije što je.
Napisala sam: ispoštovati ljudska prava kako ih vi vidite. Što su sve ljudska prava, nema još konsenzusa.
Oko osnovnih ljudskih prava ima.
Vidiš tang, zanimljivo, a meni totalno svejedno tko je odakle iz Hrvatske, sve osjećam ko svoje.
I još da dodam tu meni najdražu scenu iz najdraže serije ove godine: https://www.youtube.com/watch?v=3iRM1iN-3a4
ajme, predobro!
svugdje isto
ovaj u sredini, sav ovako ispravan, kao "pametno". a ovaj sa strane šta se na kraju ubacio s bogatašima koji upravljaju svijetom - simčić lol
nisam znala za tu seriju.
"Duboko sam uvjeren da će proći i vaši projekti “Domovine” kao što će proći i posvemašnja fašizacija društva i povratak desetljeća u nazad kako u moralnom, tako i u materijalnom pogledu. Duboko sam uvjeren da će ovaj narod živjeti i nakon vas, katoličko – domoljubnih vitezova i da će ponovo, jednom, biti multikulturalan, multietnički i otvoren modernom svijetu i civilizaciji u kojoj živimo."
http://www.tacno.net/novosti/mestar/
ajde da nisam jedina živjela u šarenom balonu
Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 17.09.2016. at 00:21
Bome je ovaj samo u nekom trenutku sarene naocale zamijenio crnim. Koliko pretjerivanja, i o proslosti, i o sadasnjosti.
Inace, to divljenje Titu kao kreatoru svega (Tudjmanu isto tako) ne mogu shvatiti. Gomila ljudi je gradila i borila se i stvarala. Da oni nisu bili na celu, bio bi neko drugi, mozda gori, a mozda i bolji. Ko ce ga znat.
u titovo doba me on nije zanimao
i fakat se ne sjećam neke indoktrinacije njime
ali kada je krenula pljucačina po njemu
od onih koji mu cipele ne mogu očistiti
onda mi se jako popeo
nije mi ni prije bio nisko, ali nisam o njemu razmišljala
zašto izrugivanje?
ljudi iznose svoje stavove
i ti stavovi formiraju nama vladu
tko se tu s kim izruguje?
Mogao se taj isti prilog s tim istim ljudima i tim istim stavovima snimit na puno drugaciji nacin... narocito dio vezan uz juznu Hrvatsku... bez kokosi, ojkanja, fokusira ja na krizic na prsima, odabira sugovornika koje velika vecina Hrvata ne razumije... A, ako ko sumnja da je smisao priloga izrugivanje, nek samo pogleda zavrsnu recenicu... i pa sto da ljudi glasaju za hdz? Nek glasaju za koga oce.
Sto se tice indoktrinacije Titom, ja sam puno mladja pa je se sjecam. Ako nisi stajaobu stavu mirno u slavu njegove smrti 10 godina nakon sto je umro, mogo si i trisku pobrat (od ucitelja), a veliki natpis Tito na Marjanu, a najveci sin nasih naroda, a ovo, a ono... a ja sam u Jugoslaviji bila samo do tretjeg osnovne.
ja se sjećam godišnjice smrti 1987., znači 7 godina poslije
stajali smo u stavu mirno
drugi sat, poslijepodnevna smjena
i frendica i ja smo se počele smijati ko lude
ne titu, nego ono kad te uhvati smijeh kog ne možeš kontrolirati
kao na sahranama
mi u zadnjem redu, zarazile smo pola reda
nismo flisku dobile
možda je učitelj bio budući hadezeovac
aleks, ok, i ja sam živjela u istom tvom šarenom balonu.
i moja obitelj isto.
a i svi oni ljudi koji su plakali kad je umro i pohodili u kuću cvijeća i čekali vlak da prođe.
o tome smo već pisali i na ovom topiku, 20-tak stranica prije, nije baš to tako bilo kako dijana piše, većina hrvata, da, većina, je živjela u istom šarenom balonu. radila, školovala se, završavala fakultete, stvarala...
al ne možeš reći da nije bilo indoktrinacije titom.
sad nam to izgleda smiješno, štafete, sletovi, pjesme, druže tito mi ti se kunemo...
ma je, u pravu si
ali je mene nekako preskočilo
valjda nisam bila dovoljno dobra da nosim štafetu, idem na slet...
vjerojatno zato što mi je to bilo normalno nisam shvaćala kao indoktrinaciju
ali bilo je svega
ta ista frendica s kojom sam se smijala
morala se 1980. ustati kad je učiteljica pitala tko ide na vjeronauk, jer taj neće moć stajati kraj titove slike
njih se nekoliko ustalo i osjećali su se ko govna
ali isto tako je ta učiteljica za 2 dana dobila po nosu od ravnateljstva škole
i sva ta djeca u stala kraj titove slike (što njihovi roditelji, kad su se bunili radi njenog postupka, sigurno nisu imali za cilj)
Sto se tice onog priloga, istina je i da je ti stvarnost (nikome nista nije stavljeno u usta niti izvuceno iz konteksta, znam brdo takvih ljudi), ali istina je i da je izrugivanje, namjerno je stavljena ojkalica, pa zoom na kokosi, i kriz na golim prsima, bas je naglasen stereotip.
Znam ja po nekim selima blizu dosta ljudi koji glasaju uvijek i bez pogovora za SDP, ma sta ovi napravili: uvijek lijevo. Imas tih ljudi koji se poistovjete s jednom opcijom i to je to.
Ali na ukupan broj biraca njih uopce nema tako puno. Koliko je brojcano ljudi glasalo za HDZ na ovim izborima, manje od 700.000 cini mi se. Tako da ti koji glasaju no matter what nam uopce ne bi puno znacili kada bi vecina ljudi izlazila na izbore
Tang, u pravu si, vezano za to što bi bilo kad bi većina izlazila na izbore.
I da, prilog je svakako išao u smjeru izrugivanja, ali moja poanta bila je baš u tome da će tvrdokorni glasači HDZ-a uvijek tako glasati, no matter what, pa ako nema nekog boljeg razloga onda zato jer uvijek desno, makar bilo gore ili zato jer su tako odgojeni (u Njemačkoj, jel). Ono poništavanje homoseksualaca ili pad BDP-a za tu priču nije toliko bitno.
Lijevi birači ipak uglavnom nisu takvi, bez obzira na to što ih ima (ovo što kažeš, za SDP kako god). I onda se desi to što se desi.
I ja sam živjela u Aleksinom šarenom balonu, ali to sam tu već pisala.
Mislim da se na sbbkbb teorije ne moze bas oslanjati, moze biti tako, ali i potpuno drugacije, ko to moze znati?