Nije isto, nije isto, nije nije nije nimalo isto!!!!
Za Boga imaš crkvu. Ne javne škole, istupe predsjednice i ginekološke kongrese. Nitko ne mora vjeru prakticirat samo u 4 zida jer ima vjerske institucije. Javne institucije su sekularne, ne vjerske.
Pederi nisu u javnom životu. Analogija bi ti bila ispravna da si napisala da ne mozes podnijeti da se predajednica u svakom javnom nastupu prvo referira na to da je lezbijka, a tek onda pocne nesto o tome sto bi trebala na svojoj funkciji priopcit.
Tocno, a ja demokraciju i sekularizam volim upravo zato sto imam pravo na izbor i prakticiranje svoje vjeroispovijesti gdje god hocu, dok god ne ugrozavam tudja prava. Sekularizam nije ekskluzivno pravo ateista i agnostika. I ne treba ti toliko usklicnika kad komuniciras sa mnom, sve mi mozes objasniti mirno i argumentirano.
Pederi su itekako prisutni u javnom zivotu. I ne bi mi smetalo da se predsjednica referira na to da je lezbijka, pa inozemni politicari se referiraju na to vec u kampanji, ne cekaju da preuzmu funkciju. I sto znaci "u svakom javnom nastupu", nisam primijetila da se nasa predsjednica osvrce na vjeru u svom svakom javnom nastupu ?
Posljednje uređivanje od rehab : 17.09.2016. at 15:24
A kako ne ugrožavaš moje pravo ako svećenik pozdravlja prvašiće prvi dan škole?
rehab, bubilo, jeste pogledale link od tang?
a dezulovic![]()
Nije ti ugrozeno, to je samo stvar tvoje osobne percepcije i osjecaja kada svecenik pozdravi tvog prvasica. Nitko ti time nije oduzeo pravo da deklariras i prakticiras svoj ateizam. To svakako nije prikladno i primjereno. Pocetak nastave za vjernike se moze (i trebao bi) obiljeziti u vjerskim prostorijama, ali taj pozdrav svakako nije ugrozio tvoje pravo na tvoje ateisticko samoodredjenje.
aha, dakle ako na prvi dan škole u školu tvog prvašića dođe flambojantni peder, predstavi se kao takav i pozdravi ih sve i poruči im da od rane dobi promišljaju o seksualnom identitetu ti bi zaključila da je to malo neprimjereno i odmahnula rukom?
ahahahah, sigurno. tvoja usporedba crkve i pedera je tragikomična. podsjetit ću te da je vjeronauk u školama, a građanski odgoj nije- da ne bi djeca slučajno čula da pederi postoje i da je to savršeno u redu.
To mi ne bi bilo malo neprimjereno, nego potpuno neprimjereno, ali nikada ne bih isla u pravcu da to ugrozava moja seksualna ili bilo koja druga prava. Jer ne ugrozava. Meni nitko tim cinom nije zabranio da budem ono sto jesam. Ja bih i dalje nakon toga bila heteroseksualka i mogla bih slobodno prakticirati svoju heteroseksualnost. Da, savrseno je u redu da pederi postoje. Ne moram dijeliti s njima jednako misljenje o homoseksualnosti, ali apsolutno mi ne smetaju.
Ja pročitala i Dezulovica, i vidjela link, al ne komentiram, sve je rečeno
Valjda Kolinda ne spominje Boga u svakom istupu, ne mogu reci da predano pratim, al dovoljno puta sam ju čula, i nju i ostale, i ne samo u predizbornoj kampanji nego i na funkcujama... Od obicnog zahvaljivanja bogu do "hvala Bogu da su napokon na vlasti oni koji se znaju prekrižiti". Sto je po meni isto kao i stvari koje smetaju Dijanu s druge strane.
Za skolu i svecenika je Sasa napisala sto bih i ja.
pa ne mogu te smetati kad ih nema- osim čpvjeka koji vodi Kulturni kolodvor tko se još u Hrvatskoj autao kao peder? aha da, i onih par aktivista koji dobe 3 minute medijskog prostora u lipnju pred prajd. a to ne znači da smo mi Hrvati čisti od pederluka nego da kao peder imaš puno manje šanse- recimo u Hrvatskoj jako puno homoseksualaca skriva svoj spolni identitet pred roditeljima. a neki koji su se autali doživjeli su prezir i odbacivanje. to je iznimno bolno, ne moći biti prihvaćen u svojoj punini od strane tako važnih osoba. doista ne mogu zamisliti u kojoj bi se situaciji to dogodilo osobi koja otkrije da je vjernik katolik i odluči to reći svojim roditeljima. ili primjerice pederi u Hrvatskoj na poslu skrivaju svoj identitet, i dok ćeš ti ovlaš spomenuti kako ste ti i TM baš za vikend skočili u Čatež oni se nalaze u neugodnoj poziciji da uglavnom kompletno skrivaju privatni život ili kad je nužda lažu. isto kompeltno nezamislivo da osoba koja je katolik to na taj način skriva na poslu. eto, kad se razlika ugroženosti vjernika i pedera u Hrvatskoj baš mora nacrtati.
Zasto mislis da si tolerantnija od tih roditelja? Sjecam se da si bas ti pisala da ne bi mogla biti s osobom desnih uvjerenja i da bi tvoj osobni poraz bio da ti dijete postane vjernik. Kako bi ti reagirala da ti sin dodje i kaze da zeli postati svecenik ? Kako bi se osjecala ? Kako bi se tvoje dijete osjecalo znajuci tvoj stav o tome ?
Vidis, ja smatram da su moja djeca zasebne osobe. Ja im mogu prenijeti svoje vrijednosti i uvjerenja, ali suludo je od mene ocekivati da ce postati moje kopije u tom smislu. Ja bih se mogla nositi s time. Bi li ti mogla ?
Spinas Rehab. Ja sam napisala da bi moj osobni poraz bio da su mi djeca neofasistickih i netolerantnih nazora, ne da su vjernici. A partner mi ne bi mogao biti neki teski konzervativac, a bome ni peder. Vidis da ne diskriminiram. Ne smeta me sto osobno mene prozivas Rehab- jer nemam problema niti dvojbi kako bi se osjecala i ponijela da mi je dijete vjernik i/ili peder nego me smeta sto ne komentiras sustinu posta koji se odnosio da odnose moci i diskriminaciju u nasem drustvu, a ne na to da dokazes da sam ja mozda licemjernana, a da bi skrenula paznju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
I jos nesto cisto preventivno- da mi dijete vjernik jednog dana radi te vjere pokusa drugim ljudima krojiti intimne zivote boreci se protiv pedera, prava na abortus i MPO bila bih strasno zalosna i razocarana. Ali ne radi njegove intimne vjere u malog Isusa. Misljm, za to me fakat boli briga.
Ne skrecem paznju ni na sto, vec me cudi sto ti skreces paznju na problem outanja, a imas stavove kakve imas.
Nitko ne spori da su homoseksualci ugrozena skupina. No, to ne daje za pravo nekome da iste nacine diskriminiranja prenosi na vjernike. Niti se time rjesava problem diskriminacije homoseksualaca.
P.S. Diskriminacija i ljudska prava su vrlo sirok pojam. Tko je zabio gol, a tko nije. Isti argumenti koji vrijede za homoseksualce (nije on kriv, on se takav rodio, trebamo mu omoguciti sva prava), ne vrijede npr.za dijete s Down sindromom koje je majka odlucila pobaciti, iako ni ono nije krivo sto je stvoreno s tim sindromom. Od roditelja se ocekuje da bezuvjetno prihvate dijete homoseksualca "u svoj punini", ali ne i dijete s Down sindromom. Jer zato.
Mozemo tako nabrajati unedogled, pao mi je ovaj primjer na pamet jer si spomenula abortus, ne trebamo sada skretati temu na abortus (kao sto se pogresno skrenulo na homoseksualce, samo zato jer se netko uhvatio za rijec).
Sustina je u dvostrukim standardima koji mi neizmjerno idu na zivce.
Posljednje uređivanje od rehab : 17.09.2016. at 17:03
Rehab pliz mi preciziraj kakve ja stavove imam obzirom da to drugi put spominjes? Tko i gdje prenosi nacine diskriminiranja homiseksualca na vjernike?? Pliz primjeri!
Pa citirala sam Bubilo i usporedila njene stavove o Crkvi i Bogu u javnom zivotu sa stavovima o homoseksualcima koji prevladavaju i koje redovno mozes cuti. Otud je i krenula rasprava, samo sto je bit rasprave bila diskriminacija (koja, prema tebi i Bubilo, ovdje ne postoji, u odnosu na vjernike, naravno), a ne homoseksualci.
Tvoje stavove sam takodjer precizirala. Ti se ne bi pomirila s "netolerantnim" stavovima svog djeteta, ali smatras da se svaki roditelj treba pomiriti sa cinjenicom da mu je dijete homoseksualac. Sto su netolerantni stavovi, to si naglasila, ali ja sam ti skrenula pozornost da i u tvom poimanju tolerancije postoje nelogicnosti. Sto da ti jos napisem?
nije točno. postoji savršena logičnost. moja tolerancija ima granicu. jasnu i preciznu. prestaje tamo gdje počinje diskriminacija drugoga. to je što se tiče mene i mojih stavova.
a što se tiče primjera, i dalje nisam dobila primjer u kojem je vjernik diskriminiran- i na bilo koji način oštećen radi toga što je vjernik.
Bogami u ovom drustvu nije postalo vise lako ni autat se katolikom, za blanku sportasi 'morali' potpisivat peticiju da ona ima pravo iznositi vjeru bez da je se vrijedja..a ja se pitam sta bi bilo da je to bila npr. neka muslimanka..
Svi preobraćenici glasnije i javnije od "običnih" katolika svjedoče svoju vjeru, to im je, mislim, i obaveza. Imali smo i tu na forumu par primjera. Nekoga iritira, nekoga ne, preskočiš i bok.
Ovi napadi na BV su mi, iskreno, bezveze i skroz nepotrebni. Da mi, štojaznam, voditelj Dnevnika ili nastavnik biologije krene na tu temu to bi mi smetalo.
Mene je iritirao npr. Ivanišević svojim primitivizmom, nemuštim intervjuima i općom nesposobnošću da sastavi prosto-proširenu rečenicu pa mi nije palo na pamet gnojiti po portalima ili protestirati protiv neobaveze završavanja četverogodišnje srednje škole.
Pa stvarno, kako su to vjernici diskriminirati ako jednom ateisti ide na zivce (blago rečeneno) da su svecenici prisutni u skolama i skupovima ginekologa, da vladajuci spominju boga u službenim istupima, da se zeli ograniciti pravo na pobacaj i neke postupke u MPO, ukinuti prava seksualnim manjinama? Kako, kako, kako su time vjernici diskriminirani? Kako? Zato sto se trazi nesto sto je protivno njihovoj vjeri i uvjerenjima?
Na temu "slučaja Blanke" još jedan link
http://www.tportal.hr/vijesti/koment...povijesti.html
ukratko, Blanka ima pravo javno pričati o svojoj vjeri, a ljudi kojima to ide na živce imaju pravo javno reći da im to ide na živce
što se tiče svećenika i molitve na prvom danu škole, budući da se radi o mojim cipelama: sasvim sigurno nitko time nije ugrozio moj ateizam. ali je ugrozio osjećaj dobrodošlice mom djetetu koje je tu došlo na nešto što se zove "priredba dobrodošlice".
Ma svejedno tang, ako ti je lakše, mogu o molitvu i sveceniku u našem vrtiću za Dane kruha.
malo ne shvaćam pitanje o muslimanstvu
misliš da su katolici ugroženi, da bi svi mogli svjedočiti svoju vjeru osim njih
ili se brineš kako bi naše katoličko društvo reagiralo kad bi neka muslimanka tako Alahu posvećivala svoje pobjede
Pa vjerojatno više ne bi bila "naša heroina". Ili možda bi?
:ministar:
Nacelno je isto, ali mi živimo u većinski katoličkoj sredini pa je utoliko njezin istup manje provokativan.
Osobno sam često u životu bila razočarana stavom onih otvorena uma koji su protiv svih diskriminacija kad bih se autala kao jedna od onih što vole otići na misu. Recimo to tako da su mnogi puno više spremni podržati razna prava koja se tiču nekih, dijela od onih prava koja se tiču mnogih. Ono ideš na gay pride, zagovaras pravo na mpo, veganstvo, pp a onda napraviš facu kad ti kažem da idem na misu. Kužim ja otkud to u društvu u kojem na prvi dan škole dolazi svećenik, al tim više živi toleranciju prema svima.
nitko njoj ne osporava pravo da ide na misu
i ne mora biti vjernik u svoja 4 zida kao što govorite homoseksualcima
neka bude vjernik u crkvi, na sportskom terenu, doma, ma gdje god hoće
ali neka ne govori da joj je Gospa pomogla da osvoji medalju
što stvarno misli da se Gospa time bavi?
Ja se slažem casa.
Nego, ja Blanku uopce nisam doživjela kao vjernicu (kakve ja poznajem), meni je u svemu tome nesto "čudno/iskrivljeno". Ne zato sto je vjernica, nego sto zapravo nije, nešto je izvitopereno u njezinom izričaju vjere. Mislim da se više sprdaju s njom jer ju vide kao da je "pukla", nego zbog toga što vjeruje u Boga.
dobro ok, ajmo se svi složit da ima kretena koji slože facu kad netko ide na misu i mogu danima lamentirati o predbračnoj čistoći blanke vlašić. ali za što vam je taj argument? niti jedna politička struja koja je bila na vlasti, ma šta na vlasti, uopće u parlamentu nije nikada provodila neku ateističku, humanističku, feminističku politiku. nikada sustavno u RH vjernici nisu diskriminirani, dapače, otkad je RH crkva je sljubljena s vlasti i zato nam je sekularizam deklarativan, a popovi otvaraju škole, vrtiće, ginekološke skupove i svaki drugi dnevnik. tako da to što je Pero iz Španskog okrenuo očima na nečiji odlazak na misu znači samo i isključivo da je Pero u najmanju ruku neodgojen, a možda je i hejter i kreten, ali ne znači da su vjernici ugrožena vrsta u ovoj zemlji i zato su usporedbe sa homoseksualcima i MPO parovima deplasirane.
Ma daj, pa zena osvojila medalju i sad ne bi smjela sama odlučiti za koga vjeruje da joj je pomogao...
I ja nikome ne govorim da bude peder u svoja četiri zida niti sl. Eto to što si ti napisala, to ti je meni čista diskriminacija. Ja sam bila na pride daaavno, nisam molila u školi iz uvjerenja da tome tu nije mjesto, djeca mi nisu išla na školski vjeronauk, protiv sam zabrane prava na mpo, za pravo na ab sam... A ti si me tako brzo svrstala..
a blanka nek priča šta god hoće, ako misli da su joj patuljci pomogli osvojit medalje, njena stvar. no ona je i politički djelovala, skupa sa Željkom Markić- to je recimo baš ta granica gdje postaje važno što priča, jer tada pokušava drugima nametati svoja uvjerenja. mislim, nek ona čeka do braka, ja ne moram.
govoriš meni?
nisam te nigdje svrstala
ne znam ništa o tebi
i na osnovu čega bih te svrstala igdje?
a i da znam, ne bih
jedino sam krivo napisala "govorite" umjesto "govore" homoseksualcima
ako si zbog toga mislila da te negdje svrstavam, oprosti, nije mi bila namjera
Pa ja se ne osjećam diskriminirano, osim u lijevim krugovima ponekad... I budući im pripadam, to me boli. I nije to reakcija nekog Pere već većine lijevoaktivisticke ekipe koju sam upoznala.
Što se tiče Blanke, meni je na tragu bb baš ružno da se sprda s njom jer je pukla, pretpostavlja se. Ono meni je to više napad na nekog kome nije skroz dobro i to mi je fuuuuj
Pa mislim da je neka npr. muslimanka ili zidovka ili budistica, svejedno, tako javno isla svjedociti svoju vjeru, da bi puno onih istih koji pljuju po blanki, branili njeno pravo da se outa. Tipa onih supetolerantnih likova, kojima su npr. crnci super, ali koji ne mogu smislit npr. Hercegovce, samo zato sto su Hercegovci.
Tang, ima svatko pravo reci sto misli o njenom obracenju, ali je li ima pravo vrijedjati? Ona svojim autanjem nije vrijedjala nikoga.
ok, nek priča što hoće, ali onda neka očekuje i reakciju na tu priču
Pa poanta je da svi propagiramo vlastita uvjerenja, ona čistoću... ti seks prije braka. Ne kužim u čemu je problem da sportaš propagira vlastita uvjerenja koja nikome ne nanose zlo.
Ne razumijem kako se moze provoditi ateisticka politika u zemlji s preko 80 posto katolika? Sekularna drzava jesmo, ali meni je jasno da to zagrizenim ateistima nije dovoljno, a opet ima i ateista kojima uopce ne smeta npr. vjeronauk u skoli, ono, ne osjecaju se ugrozenim. Uglavnom, mislim da ovo drustvo tesko da ce ikad biti po mjeri onih koji bi crkvu i vjeru smjestili iskljucivo u sakristiju.
Pa sasa, je li b. cinila nesto protuzakonuto zato jer djelovala s markickom? Nekog vrijedjala?
Nije problem sto blanka govori o svojim uvjerenjima, ali ona ih je i upregnula politicki, stoga ne vidim zasto ne bi to isto smjeli kritizirati, s obzirom da je rijec o javnom djelovanju s ozbiljnim posljedicama, a ne intimnom cinu?
Dijana, pa to je demokracija, i mi smijemo reci sto mislimo, sta ne?