Page 75 of 123 FirstFirst ... 2565737475767785 ... LastLast
Results 3,701 to 3,750 of 6145

Thread: Kako poništiti glasački listić

Quote Originally Posted by jennifer_gentle View Post
    Rehab, sve si lijepo rekla o tudjmanu, treba li on imati trg?
    Ne treba.

Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    sto je Tito ukrao?
    on je uživao u životu
    sve si je priuštio
    ali nista u grob nije odnio
    niti je osigurao 10 generacija potomaka

kad vec pišeš "narodne mudrosti" napisi i kraj koji je istinitiji:
    oni sada kradu, ali nama niš ne dadu

ne znam sto je Ante falio u tekstu?
    nije istina da su Titovi partizani pripojili Hrvatskoj Istru i Dalmaciju?

paralelu s Tuđmanom si ti potegla, ja ne bih o tom
    Vala bas, odoh i ja u politicare, uzivati cu na Brijunima okruzena egzoticnim zivotinjama puseci kubanke, putovati svijetom, oblaciti se u finu dizajnersku odjecu, stanovati u vilama... Necu nista ostaviti svojima, kunem se. Dati cu tebi dobru placu, a Cvijetu cu ostaviti bez posla i poslati joj muza na Goli otok. Mozda i ja zasluzim svoj trg.

Quote Originally Posted by rehab View Post
    Ne treba.
    Fair enough.

No, ne znam tko ce na kraju imati trg u ovoj drzavi, kad ih sve dobro procesljamo.

Vala bas, odoh i ja u politicare, uzivati cu na Brijunima okruzena egzoticnim zivotinjama puseci kubanke, putovati svijetom, oblaciti se u finu dizajnersku odjecu, stanovati u vilama... Necu nista ostaviti svojima, kunem se. Dati cu tebi dobru placu, a Cvijetu cu ostaviti bez posla i poslati joj muza na Goli otok. Mozda i ja zasluzim svoj trg.

A gle, malo pretjerujes, da je dobro zivio, jest, a kako bi predsjednik trebao zivjeti,
    Valjda u kolibici ko onaj biskup.

Fair enough.

No, ne znam tko ce na kraju imati trg u ovoj drzavi, kad ih sve dobro procesljamo.
    Imali smo mi divnih politicara, znanstvenika, umjetnika, sportasa... Evo, sto fali i alternativnim nazivima, Trg Republike Hrvatske, Kazalisni trg..

Imali smo mi divnih politicara, znanstvenika, umjetnika, sportasa... Evo, sto fali i alternativnim nazivima, Trg Republike Hrvatske, Kazalisni trg..
    Nemam nista protiv.

A gle, malo pretjerujes, da je dobro zivio, jest, a kako bi predsjednik trebao zivjeti,
    Valjda u kolibici ko onaj biskup.
    Ne mora, neka zivi u vili, ali na svoj racun. Nemam problema s bogatim politicarima niti s icijim bogatstvom, dapace, na to uvijek gledam pozitivno jer mi to daje znak da se radi o osobi koja zna svoj posao i dobro ga radi. Samo ako je rijec o bogatstvu stecenom vlastitim mozgom i rukama.

Ne razumijem, pa valjda predsjednik drzave kakva je bila jugoslavija si moze to priustiti? Svasta sam cula za tita, ali da je bio lopov, to prvi put cujem. Zbilja. A u kakvoj mu je bijedi zena umrla, stvarno ne bih rekla da se nakrao.

Ne razumijem, pa valjda predsjednik drzave kakva je bila jugoslavija si moze to priustiti? Svasta sam cula za tita, ali da je bio lopov, to prvi put cujem. Zbilja. A u kakvoj mu je bijedi zena umrla, stvarno ne bih rekla da se nakrao.
    Kako si je to priustio ? Od svog bravarskog zanimanja ?

ako Hrvatskoj osiguras ugled i status u svijetu kakav je on osigurao bivšoj državi slobodno
    uzivaj na Brijunima i puši cigare

Kako si je to priustio ? Od svog bravarskog zanimanja ?

???

Tanči's Avatar

ako Hrvatskoj osiguras ugled i status u svijetu kakav je on osigurao bivšoj državi slobodno
    Potpis, kao i na prethodne postove.

Bogme nema tog ugleda i statusa drzave koji bi me natjerao da smatram normalnim da svoj novac uplacujem u proracun za necije ku...nje po svijetu.

[QUOTE=jennifer_gentle;2991600]???[/QUOTE

Sto je nejasno ? Na ciji se racun Tito raspojasao ? Svoj ili na racun tvojih i mojih roditelja?

Bumo drugi put preCjednicu poslali u Ameriku ekonomskom klasom komercijalnim letom

Bumo drugi put preCjednicu poslali u Ameriku ekonomskom klasom komercijalnim letom
    Nije potrebno. Zna se sto jednom predsjedniku treba. Pristojna placa, osiguranje, rezidencija, sluzbeno auto i put i smjestaj u strane zemlje koji odgovaraju sigurnosnim potrebama.
    Iako postoje politicari u drugim drzavama koji imaju daleko manje od ovoga, ovo je minimum ispod kojeg se ne mora ici.
    Ali nije potrebno ici ni vise od ovoga.
    Last edited by rehab; 01.07.2017 at 23:13.

[QUOTE=rehab;2991605]
    ???[/QUOTE

Sto je nejasno ? Na ciji se racun Tito raspojasao ? Svoj ili na racun tvojih i mojih roditelja?
    Tvoje rezoniranje mi je potpuno nejasno. Ali ono, s nekog drugog planeta. Postaje kasno, laku noc svima.

zutaminuta's Avatar

Nije osigurao Hrvatskoj. Osigurao je Jugoslaviji. Mi smo danas toliko beznačajni da neki ljudi još uvijek misle da je sve ovo Jugoslavija.

Osoblje foruma sirius's Avatar

Prije par dana smo obiteljski otisli na izlet u Kumrovec. Zanimalo nas je kako danas izgleda mjesto na kojem su nam ispirali mozak i drzali politicke govore.
    U jednoj sobi Titove rodne kuce stoje fotografije njegovog sprovoda, na jednoj od njih 100 najutjecajnijih politicara/ljudi tog vremena.
    Ono, vauuuu
    Lako je malim klincima i omladincima drzati politicke govore i ispirati mozak, ali drzati ostatak ozbiljnog svijeta pod istim dojmom, e to treba znati tako puno godina (ako si potpuni muljator (?) ).

Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Nije osigurao Hrvatskoj. Osigurao je Jugoslaviji. Mi smo danas toliko beznačajni da neki ljudi još uvijek misle da je sve ovo Jugoslavija.
    Znam da si mlada , pa mi je jasno da ti neke stvari bas i nisu jasne, ali Hrvatska je bila republika unutar Jugoslavije.
    Imala je svoje granice, svoju zastavu, svoju himnu, svoj jezik i pismo...vjerovala ili ne to se jako naglasavalo cak i sistemu u kojem se opasno ispirao mozak.

Quote Originally Posted by sirius View Post
    U jednoj sobi Titove rodne kuce stoje fotografije njegovog sprovoda, na jednoj od njih 100 najutjecajnijih politicara/ljudi tog vremena.
    Ono, vauuuu
    Čekaj! Tek si sad vidjela te fotke!?

Zar vi niste imali doma knjigu "Bilo je časno živjeti s Titom"?!!

zutaminuta's Avatar

Quote Originally Posted by sirius View Post
    Znam da si mlada , pa mi je jasno da ti neke stvari bas i nisu jasne, ali Hrvatska je bila republika unutar Jugoslavije.
    Imala je svoje granice, svoju zastavu, svoju himnu, svoj jezik i pismo...vjerovala ili ne to se jako naglasavalo cak i sistemu u kojem se opasno ispirao mozak.
    Znam da je, ali stranci pamte uglavnom cjelinu, Jugoslaviju.

Eto bubilo, sjećam se da si par strana ranije predlagala osnivanje stranke... Pa samo da znaš, promišljajući titov lik i djelo, odlučila sam ti se javit da ti vodim podružnicu stranke u Dalmaciji.. Uglavnom, meni bi trebao lagodniji stil života u nekoj vili s okućnicom uz more, a i one divlje životinje bi mi zbog djece dobro došle. Spremna sam se zalagati za štovećtreba i obećajem da nijednom u kampanji neću pitati da zašto bi bilo važno raspravljat o 45 ili 91.

Prije dvije godine bila sam u Kući cvijeća. Moram priznati da o Titu u posljednjih dvadesetak godina i nisam nešto puno razmišljala. Kada sam stala pred kartu na kojoj su označene države čiji su predsjednici i delegacije bili na pogrebu, suze su samo potekle. Jako rijetko plačem i samu sam sebe iznenadila. U dijalogu sama sa sobom i traženju razloga te silne tuge koju sam osjetila, sama sam sebi osvjestila da plačem ne zbog Tita (za njim sam priznajem plakala kao dijete, jer spadam u one dovoljno stare da se sjećaju života u to vrijeme i dana njegove smrti) nego zbog svih nas i toga gdje smo sada završili. gdje su nas ovi silni sposobni, školovani demokrate doveli kao narod, a gdje smo bili onda, za vladavine tog "bravara diktatora". i zbog svijeta koji je došao u stanje da nikada niti jedan predsjednik neke države neće moći toliko državnika okupiti niti dok je živ niti na svojoj sahrani.
    mogu skinuti sve ploče i spaliti sve knjige u kojima se o Titu piše pozitivno, ali neće izbrisati činjenicu da su mali i nesposobni, a mi jadni kad ne znamo izabrati bolje.

Mima's Avatar

Što smo mi kao stanovnici Jugoslavije imali od ugleda i statusa koji je Tito i Jugoslavija (navodno) uživala u svijetu? Ako je Jugoslavija imala takav neki poseban status i ugled, kako to da nam nitko nije pomogao kad je izbio rat?

Casa, jesi sigurna da sam ja? Nisam dugo pisala na ovoj temi.
    A mislim da sam stranku davno spominjala, ne u kontekstu tita, nego mislim izbornog uspjeha živog zida... Uglavnom, nisam skuzila tvoj post. Al primam te u stranku!

Quote Originally Posted by Mima View Post
    Ako je Jugoslavija imala takav neki poseban status i ugled, kako to da nam nitko nije pomogao kad je izbio rat?
    Kome točno u Jugoslaviji pomogao? Napisala si "u Jugoslaviji".
    Morali su prvo odabrati stranu.

Mima's Avatar

Stvarno? Nisu mogli poslati ozbiljne mirovne snage i natjerati nacionalne vođe na dogovor, što su uostalom i napravili pet godina kasnije, nakon što je izginula i protjerana gomila ljudi i razorena gomila gradova?

Tanči's Avatar

Ja sam bila u Kumrovcu na "Dan mladosti"
    Tisuće i tisuće ljudi, stotine autobusa, neopisiva gužva.
    Bilo je tu slovenskih, bosanskih, srpskih... registracija.
    ...a za vrijeme Jugoslavije i Tita mi je bilo sto puta bolje nego sada.
    Tito se vozio u Mercedesu, da.
    U čemu se Kolinda vozi?
    Jovanka je nosila haljine od Žiži Jelinek, da.
    Kolinda nosi od Alekssndre Dojčinović i to svaki dan drugu, frizira se kod Ruže kod koje su pramenovi preko 2000 kn, studira kako kaže u popodnevnim satima.
    Za njenu bol u kraljeźnici od koje se ne umire sastaje se konzilij liječnika, dok teško bolesni ljudi moraju privatno plaćati jer ne mogu dobiti termin za hitno liječenje.
    Tko joj to plaća?
    Ona od svoje plaće?
    Kako da ne.
    Ne bi joj bilo dosta 100 000 kn mjesečno samo za obleku i frizera.
    Trebam li dodati da joj muž ne radi, a kći ide u IB program u Miocu koji se plaća.
    Zašto njena kći ne sjedi u klupi sa mojom, Forkinom... za nula kuna?
    Ne, ona sjedi u razredu s Radeljakovom malom.
    Jer oni su elita.
    A Tito je trebao hodati okolo u radnom kombinezonu jer on je- bravar?!?
    A mi smo "stoka sitnog zuba" i "vragovi žuti i zeleni"?!?!?

Konkretan odgovor na tvoje pitanje Mima zaista ne znam, mogu samo nagađati. Mislim da činjenica da nam međunarodna zajednica nije (na vrijeme) pomogla ne znači da Juga u vrijeme Tita nije imala ugled u svijetu. Od Titove smrti do početka rata imali smo sasvim dovoljno vremena za urušavanje tog ugleda. Osim toga, te su godine obilježile i promjene u nizu drugih država - tranzicije i njihova raspada. Promijenile su se društveno-političke prilike, nismo samo mi bili u pretvorbama i privatizacijama, to je razdoblje velikih promjena i "problema" širom svijeta, o kojima mi, zaokupljeni našim vlastitim nismo previše znali niti za njih marili. Mehanizmi međunarodnog prava užasno su spori i vrlo rijetko efikasni, svjedočimo tome iz dana u dan. Tako da, stvarno ne znam što je najviše pridonjelo "pasivnosti" svijeta, ali mislim da Tito s tim nije imao puno veze.

Ma kuzim Mima, al kad je kome "svijet" pomogao odmah? Dolaze tek kad se odavno zaratilo. Neovisno o kojoj se "uglednoj" ili "neuglednoj" drzavi radilo. Uostalom, geopoliticki, strateski... potezi tog "svijeta" vezano uz ove prostore su šireg dijapazona od samog "ugleda Jugoslavije u svijetu".

Tanči, zaboravila si placanje puta u SAD radi liposukcije . Nju je valjda platila svojim novcem.

Mima's Avatar

Pa nikome, naravno, pa niti Jugoslaviji za koju zaista ne bih rekla da je imala ikakav poseban ugled i status u svijetu. Tito je imao status - naravno, jer je bio dio antifašističke koalicije, jer je izmislio i vodio pokret nesvrstanih (pa naravno da su mu svi nesvrstani došli na sprovod), a vjerojatno i zato što je uspijevao držati balkanske zemlje u miru, a istovremeno je bio relativno prihvatljiv lik zapadnim zemljama. Ima i puno gorih diktatora koje je zapad podržavao jer su vjerojatno najbolje rješenje za svoje inače vrlo nemirne zemljice.

zutaminuta's Avatar

Ipak smo mi druga Švicarska pa se blagostanje mora odraziti i na standard predsjednice.
    Ne znam za vas, mene ove stvari deprimiraju.

Mima's Avatar

Pa ja mislim da to što je nama 'normalno' da se ljudi na vlasti tako ponašaju upravo proizlazi iz činjenice da smo živjeli u nedemokraciji i što nam je kult ličnosti bio svakodnevnica.
    Ja se sjećam kako se komentiralo Tuđmana, i kako je ljudima bila prihvatljiva i njegova bijela uniforma, i to što su mu obnavljali privatnu kuću - pa neće valjda predsjednik žuivjeti u ruševnoj kući itd.

Quote Originally Posted by Bubilo Bubich View Post
    Čekaj! Tek si sad vidjela te fotke!?

Zar vi niste imali doma knjigu "Bilo je časno živjeti s Titom"?!!

Hahaha

Kakve crne knjige Titu u kuci?! Oni članovi moje obitelji koje je zanimala politika bili su na drugoj politickoj strani. Da sam dovoljno kopala po kuci vjerojatno bih naišla na kakve zabranjene knjige u to doba.

Mima's Avatar

Ja sam imala i Tito u anegdotama, poklonila mi teta skojevka i partizanka ..

Prije desetak godina smo u nekom vecem drustvu komentirali tko je imao tu knjigu doma, i jedno polovica nas je imala.
    Cinilo mi se da je bila veci hit, al sad guglam, i pise da je naklada bila "samo" 300 000 primjeraka. Malo za toliku zemlju .
    Last edited by Bubilo Bubich; 02.07.2017 at 10:15.

Quote Originally Posted by Mima View Post
    Ja sam imala i Tito u anegdotama, poklonila mi teta skojevka i partizanka ..
    "Djecak sa Sutle" je moj najveci domet, samo zato sto je bila lektira (posudena iz knjiznice). Još uvijek spominjemo onu kuhanu svinjsku glavu...
    Last edited by sirius; 02.07.2017 at 10:56.

mi smo imali Titova sabrana djela, njegove političke govore
    koje naravno nitko nikad nije otvorio
    pa smo ih 80 i neke kod nekog uličnog prodavača knjiga zamjenili
    za harolda robinsa

Osoblje foruma čokolada's Avatar

U HR je sve "naše". Pa je tako su i predsjednik/ca naši, a kad su već naši, moraju imati sve što im treba pa i više. To je u našem mentalitetu, tko zna možda je za njega Tito kriv?
    Kao kad vam dođu gosti, a vi se polomite napraviti ne ručak, nego gozbu, da se o tome priča, da selo vidi pa makar odvojili zadnji novčić kojeg nemate.
    Neka nama našeg predsjednika pa nek' nam nema selo ni vodu ni struju. Nek' nam župnik vozi mercedesa, pa neće pješke itd, itd.

Mima's Avatar

Bome ja sam rado u društvu pričala anegdote o Titu. Npr. nešto se dogodi, a ja ispričam: tako je jednom drug Tito .. nažalost zaboravila sam ih skoro sve, osim jasno one o svinjskoj glavi.

sasa's Avatar

Ja se slazem s Mimom, ako sam ju dobro razumjela, da nam je bivsi sistem nazalost u miraz ostavio i to da demokracija ne funkcionira kako bi trebala, da se trazi stalno neki veliki vodja- Bandic je cisti primjer- i da ne znamo mi kao gradjani preuzeti odgovornost. To je ostavstina bivseg sistema.

Sent from my iPhone using Tapatalk

cvijeta73's Avatar

Quote Originally Posted by sasa View Post
    Ja se slazem s Mimom, ako sam ju dobro razumjela, da nam je bivsi sistem nazalost u miraz ostavio i to da demokracija ne funkcionira kako bi trebala, da se trazi stalno neki veliki vodja- Bandic je cisti primjer- i da ne znamo mi kao gradjani preuzeti odgovornost. To je ostavstina bivseg sistema.
    a pa da.

prije nekog vremena, valjda na dan titove smrti, iskočila mi je na fejsu ona slika uplakanog poljuda, cijeli krcat stadion rida i plače i pjeva druže tito mi ti se kunemo kad su objavili usred utakmice da je tito umro.

i pokažem ja to mom j, i kažem mu da je i njegova baka taj dan plakala. prvo njegovo pitanje je bilo, šta ga je poznavala

i meni je danas smiješno i nezamislivo da se radi bilo kojeg političara - plače. a on to nikako nije mogao shvatiti, taj state of mind.

tako da, kako nam je danas nezamislivo da plačemo radi političara kojeg ne poznajemo, i slet na dan mladosti i štafeta za rođendan biti će nam valjda, u bliskoj budućnosti, i nezamislivo da političari imaju bilo koje privilegije veće od onih o kojima priča rehab.

cvijeta73's Avatar

mi smo imali Titova sabrana djela, njegove političke govore
    koje naravno nitko nikad nije otvorio
    pa smo ih 80 i neke kod nekog uličnog prodavača knjiga zamjenili
    za harolda robinsa

tanja37's Avatar

Quote Originally Posted by Tanči View Post
    Ja sam bila u Kumrovcu na "Dan mladosti"
    Tisuće i tisuće ljudi, stotine autobusa, neopisiva gužva.
    Bilo je tu slovenskih, bosanskih, srpskih... registracija.
    ...a za vrijeme Jugoslavije i Tita mi je bilo sto puta bolje nego sada.
    Tito se vozio u Mercedesu, da.
    U čemu se Kolinda vozi?
    Jovanka je nosila haljine od Žiži Jelinek, da.
    Kolinda nosi od Alekssndre Dojčinović i to svaki dan drugu, frizira se kod Ruže kod koje su pramenovi preko 2000 kn, studira kako kaže u popodnevnim satima.
    Za njenu bol u kraljeźnici od koje se ne umire sastaje se konzilij liječnika, dok teško bolesni ljudi moraju privatno plaćati jer ne mogu dobiti termin za hitno liječenje.
    Tko joj to plaća?
    Ona od svoje plaće?
    Kako da ne.
    Ne bi joj bilo dosta 100 000 kn mjesečno samo za obleku i frizera.
    Trebam li dodati da joj muž ne radi, a kći ide u IB program u Miocu koji se plaća.
    Zašto njena kći ne sjedi u klupi sa mojom, Forkinom... za nula kuna?
    Ne, ona sjedi u razredu s Radeljakovom malom.
    Jer oni su elita.
    A Tito je trebao hodati okolo u radnom kombinezonu jer on je- bravar?!?
    A mi smo "stoka sitnog zuba" i "vragovi žuti i zeleni"?!?!?
    Potpis - slažem se s Tanči u svemu...

cvijeta73's Avatar

a inače, fakat mislim da bi nam pametnije bilo da tita iskoristimo u turističke svrhe nego da raspredamo oko imena trga.
    ja sam bila na nekom seminaru 2 tjedna na briunima, 2004, ne znam jel se nešto promijenilo od tada.
    onda sam se osjećala kao da je vrijeme stalo, čak i konobari su imali 70+ godina i samo o titu pričali, pa anegdote kad je bio s liz taylor, pa sve krcato ovih slika, pa sophia loren, na slikama bleje u njega ko u tortu. moš mislit priče - zadnje prave holivudske zvijezde s komunističkim predsjednikom neke države, koga su najljepše žene svijeta obožavale :D

vrijeme je da postane malo opušteniji oko svega toga
    Last edited by cvijeta73; 02.07.2017 at 12:07.

Mima's Avatar

A možda Kolindina mala nije imala sve petice pa nije uspjela upisati redovni MIOC. Mislim da cijena tog IB programa u MIOC-u stvarno nije takva da ju se ne bi moglo platiti od predsjedničke plaće. I moja prijateljica je upisala dijete u taj program, nije neka elita, nego je mala bila lijena, a oni imaju dobre plaće.

Tanči's Avatar

Mima, jesi pročitala moj post?
    Nije problem u školarini za dijete, to mogu i ja platit.
    Problem je u tome da Kolinda sigurno od svoje plaće ne financira sve što sam nabrojala, a Titu neki zamjeraju raskošan život.
    Koliko košta doktorski studij?
    Stotine markiranih haljina, a ni jednu nije obukla dvaput?
    Koliko košta život četveročlane obitelji?
    Kolinda ima dvoje djece i nezaposlenog supruga, znači da od njene plaće podmiruju sve.
    Kako?
    Voljela bih znati.
    Jer onda je ona čarobnjak i ja želim saznati tajnu pa da mogu i ja sa 20 000 kn mjesečno to sve.
    Zašto se sastaje liječnički konzilij zbog njene boli u vratu, ruci..?
    Koliko to košta?
    Jel' platila to?
    Ili je prek socijalnog?
    Ok, neka je, ali zašto onda moj suprug ne može ostvariti isto pravo već čekaju da umre da dođe na red?
    Kao moj otac, dva mjeseca nakon njegove smrti su me zvali da nek dođe na MR, a dok je bio živ svaki magnet je platio?!?
    O Sanaderovim satovima i ostalom što je vidim zaboravljeno, neću ni počinjati.
    Last edited by Tanči; 02.07.2017 at 12:49.

Mima's Avatar

Tanči, potpuno je neosporno da Kolinda živi iznad standarda koji joj omogućuje njena plaća, ali eto upalo mi je u oči da si povezala IB program u MIOC-u i elitu, a to zaista nema veze.

Inače, što se tiče odjeće, vrlo je vjerojatno da ona povrh plaće ima neki budžet za odjeću, što i ima smisla jer joj je ta odjeća potrebna za posao - no, naravno, ne bi trebala imati niti takvu plaću, niti takve budžete za ostale troškove obzirom da je predsjednica siromašne zemlje. (usput, mislim da joj je plaća prije 30 nego 20 tisuća kuna). Jasno, i to i sve druge silne povlastice - sve je to neprihvatljivo. No isto tako je stvarno potpuno neusporedivo sa luksuzom u kojem je živio Tito.

cvijeto, e mene bas smeta to relativiziranje
    moramo se opustiti
    moramo zaboraviti '45
    pa naravno
    ali prvo stvari staviti na njihovo mjesto
    zna se tko je bio pozitivac, a tko negativan
    tko je bio na pravoj strani
    cija ideologija je bila u samoj svojoj srži zlocinacka
    a tko se borio za slobodu, pravdu i jednakost
    i da
    bilo je gresaka
    bilo je anomalija