Stranica 82 od 123 PrviPrvi ... 3272808182838492 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,051 do 4,100 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Necu vam skretat temu, al samo da odgovorim Jeleni.

Jelena, ja sam pricala o osobnom iskustvu i iskustvu svoje sestre, kume i 10ak prijateljica koje zive vani. Samo to.

Ja se s frendicama spontano dogovorim za kavu,a moja best frend iz gimnazije sada u L.A.-u kaze da treba minimum 15ak dana za dogovor za jednu kavu. Samo to.

Naravno da nacelno svugdje ima svega.i u Zg onih koji nikad nista ne stignu pa ni na kavu.
    Ja stvarno ne razumijem sto je onda poanta?
    Da je jedino sto je vazno broj suncanih dana?
    Ili donosimo generalne zakljucke na temelju tvojih 10 prijatelja vani?
    Znam Lili da mislis da provociram, ali stvarno nisam. Zanima me tvoj stav.
    Na ovoj temi o izborima si rekla da te politika ne zanima i da je tako ljepse zivjeti, da seliti nema smisla jer je kod kuce najljepse jer imas prijatelje kod kojih je sada mrak i hladno je i dugo im treba da se dogovore za kavu, a ti si za 15 minuta na kavi.
    Iz svega sam ja shvatila da je tebi dobro u zivotu. Meni je drago da je tako. Sta mislis, ima li onih kojima nista ne znaci broj suncanih dana, koji nemaju za ljetovanje, koji nemaju kad na kavu, kojima ova drzava nije omogucila prilike za postizanje tvoje razine zadovoljstva zivotom?
    Mislim, svi mi zivimo u svom bubbleu, treba napraviti mentalne akrobacije da zamislimo da nije svima isto kao i nama.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Još uspavljujem podmladak... kako je Kolinda?

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Iz svega sam ja shvatila da je tebi dobro u zivotu. Meni je drago da je tako. Sta mislis, ima li onih kojima nista ne znaci broj suncanih dana, koji nemaju za ljetovanje, koji nemaju kad na kavu, kojima ova drzava nije omogucila prilike za postizanje tvoje razine zadovoljstva zivotom?
    Mislim, svi mi zivimo u svom bubbleu, treba napraviti mentalne akrobacije da zamislimo da nije svima isto kao i nama.
    potpis

svi mi gledamo iz svojih cipela, ali ne bi nam falilo da ponekad pogledamo malo dalje od svog nosa.

trenutno me osobno dira ova rasprava jer ne govorim hipotetski nego iz života svoje obitelji. oboje djece je otišlo, sin u Kanadu, kći je u Zagrebu s planom da i ona i dečko uskoro odu iz države. uče Norveški već duže vrijeme i ne namjeravaju odustati od cilja da odu iako su oboje zaposleni za stalno u javnom sektoru. ne mogu lagati da im nisam sugerirala da ipak razmisle o ostanku, ali oboje su toliko isfrustrirani stanjem u državi i time da sa svoje dvije plaće kad plate podstanarstvo i režije moraju paziti na svaku kunu koja im ostane. a mladi su, vrijedni i nije im dovoljno što nisu gladni i što je vrijeme lijepo, a kava s frendovima lako dostupna. žele nešto više i ne mogu nego im poželjeti sreću di god da odu. a da mi je teško, je. voljela bi da su barem u Zagrebu ako već u rodnom gradu nisu imali šansu osamostaliti se.

o Kanadi neću pričati, ali kvaliteta života je neusporediva. nema baš dobre kave i snijega je prema mom ukusu previše, ali na sve ostalo mi se je bilo lako naviknuti i zato za koji dan idem ponovno. a pričam o Quebecu gdje je većina ljudi koje sam upoznala nezadovoljna što su dio Kanade, ali iskrena da budem nisam skužila što im to toliko smeta

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Betty blue, ne mislim da sad provociras al evo reklo bi se moj muz u istoj "kasi" ko i ja jer dijelimo zivot, no on je kao ti il neke druge curke ovdje na temi.

Stalno gundja da zasto nije prije iselio, drzava ovakva-onakva,a moze mu bit dozivljaj lijep kao moj da malo promijeni perspektivu
    Ja sam i u ratu nalazila dobre strane kad su grozote bile svukud oko mene i kad smo doslovce izgubili sve osim zivota. Ja sam takva. Bila sam zahvalna sto smo ostali zivi. Uvijek mogu nesto naci, ako ne mogu ili sam nesretna/nezadovoljna idem dalje, mijenjam posao, muza, drzavu sta god treba
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.12.2019. at 22:19

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nema alkohola veceras

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nego da se vratim na temu, maloprije se vracam s yoge doma, upaljen tv, muzic gleda, a ja s vrata i kako je?
    On veli: Monty Python

Rikavala sam i sjetila se teme.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.12.2019. at 22:20

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Stalno gundja da zasto nije prije iselio, drzava ovakva-onakva,a moze mu bit dozivljaj lijep kao moj da malo promijeni perspektivu
    Trči li i on?

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

i da malo pojasnim. nije meni trenutno u Hr toliko loše u financijskom smislu jer ni mm ni ja nismo nešto pretjerano rastrošni, dobro... ja sam malo više, ali tamo nema gledanja u kojem su dućanu akcija da bi nešto kupili, voda je besplatna, grijanje je nešto što se podrazumijeva, a ne da griješ samo onu prostoriju u kojoj si veći dio dana, ne čekaš 22 sata navečer da pališ perilice i ostale električne aparate, ne mozgaš da li ćeš taj dan otići u restoran ako ti se baš ide jer je ipak doma jeftinije jesti, nezamislivo je da nakon više od 2 mjeseca od moje kiretaže nema nalaza jer je bolnica ostala bez patologa itd itd...

vjerojatno vas i u lijepoj našoj ima kojima je ovo sve što sam navela nebitno ili pak ne moraju gledati na te ' sitnice' i iskreno mi je drago zbog toga, ali većina ljudi u državi živi upravo tako kako sam navela, ako ne i gore... o penzionerima neću ni pričati. moja svekrva koja je u mirovini da joj nema djece ne bi doslovno ni preživjela.

a o političkoj situaciji mi se stvarno ne da. sita sam svega iako ću izaći na izbore, barem u 1. krugu. u 2. me neće biti u državi i kako mi se trenutno čini neće mi biti žao.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bodulice draga, zao mi je ako ti oboje djece ode zivjet u inozemstvo i nikad se ne vrate, ali s druge strane ako su oni tamo sretni i zive lijep ispunjen zivot (pratila sam te na fejsu kad si bila u Kanadi, milina ), neka im je sa srecom i neka uzivaju.

Drzim fige da se i kcerki tako sve poslozi i posreci di god zavrsila s deckom!

Dobra stvar je i to sto ti sad uvijek imas gdje ici, putovati, a mozda uskoro i unuce dodje, pa ces i cesce

Zutaminuta, ludo jedna da trci i on, al ne tako redovito kao ja. Bit ce da je to.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

unučadi još nema na vidiku, ali ovo što kažeš za putovanja je istina. sreća što volim putovati i imam vremena pa me nije teško nagovoriti. eto, to je jedna od prednosti ako se djeca rasprše po svijetu. mm baš ne voli, a i radi pa ni ne može. on ih se stvarno jako uželi.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Dobro je, nema alkohola, ali drvena faca je tu po starom. Nije joj lako.

Savršeni su, ne mogu se odlučiti koji je bolji, fantastična zabava. Šteta što je naša stvarnost i naš život u pitanju.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro je, nema alkohola, ali drvena faca je tu po starom. Nije joj lako.

Savršeni su, ne mogu se odlučiti koji je bolji, fantastična zabava. Šteta što je naša stvarnost i naš život u pitanju.
    da, nasa stvarnost, i to ne bas bajna, stovise. ma koliko mi stavljali ruzicaste naocale i zatvarali oci

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Al koja relevantna pitanja... sramota od debate i televizije.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja toliko uzivam u Juricanu da se osjecam kao da sam u dogovorenom braku sa Milanovicem))

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Laka noć tebi nakon ovoga Nađvinski, samo noćne more mogu imat.

Nego, ne razumijem, kako je sad mogla biti trijezna/pribrana?
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 17.12.2019. at 23:45

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni je Pernar unatoč potpuno krivom gledanju na sve i neznanju drag. Tako je iskren, autentičan i nevin. Ovi svi ostali premazani mastima, motivirani svojim interesima ili mržnjama.

Dalija mi se sve više čini kao da ima osobit fetiš na Kolindu. Sve joj se vrti oko nje.

Kovaču nitko nije rekao da ne gleda drito u kameru.

Juričan repetativan i spor.

Za ostale ću steći neki utisak kada sutra pogledam u cijelosti.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 17.12.2019. at 23:55

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zuta, je l bi ti i kirurg ili ucitelj istih kvaliteta bio drag? On je cisti trosak na budžetu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne mislim mu dati glas. Samo komentiram kakav mi dojam ostavlja.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja bih najradije napisala prirucnik za integraciju u inozemstvu.
    Lili, ove tvoje se nisu uklopile. Treba tu malo truda u početku, poslije je odlicno. Imamo i mi nekog bliskog tko je 30 godina vani i jos se nije uklopio. Druzio se samo s ljudima iz ex-yu. Ti bi se sigurno vec preko trcanja uklopila.

Ja cim cujem kako netko njurga kako su Nizozemci ovakvi, Danci onakvi, nema do nasih ljudi, totalno razumijem taj osjećaj. Kod mene je ta frustracija trajala 6 mjeseci. Mislila sam da me nitko ne vidi. Nakon toga je sve bilo sjajno. Neki se naprosto ne uklope. Druze se sa sunarodnjacima.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mislim mu dati glas. Samo komentiram kakav mi dojam ostavlja.
    Pa znam da ne bi, al ne radi se o nekoj slabasnoj osobi, koja bi mogla biti draga jer je iskrena i naivna. Naivni su oni koji su glasali, ovaj je opasan.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ok, opasan je jer je neznalica, ali nije da ne vjeruje u to što govori. Baš mi je nekako... ono zagrlila bih ga.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Vratit ću se korak nazad na temu o djeci koju ću slati van... što slati, tjerat ću ih .

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih da moji, ako odluče otići vani, odu zato što su to vidjeli kao dobru priliku za sebe, a ne s osjećajem da "moraju što prije pobjeći iz ove kaljuže"
    Ali koja je zapravo suštinska razlika u tome? Jer upravo ih zato i želiš “slati van”, jer misliš (mislim) da ovdje “u ovoj kaljuži”, nikad neće imati dobru priliku za sebe. Kad čitam Bodulicin primjer upravo takvu budućnost svoje djece i očekujem... VSS plaća od koje ne mogu pristojno živjeti.

Kako si ja to zamišljam, sto znaci “slat ću ih”:
    - imat ću pozitivan stav o tome, za razliku od npr. moje majke koja mene u mojim 20-tima “nije pustila” da prihvatim posao u Zadru. Taj posao je propao iz drugih razloga, a ona je samo pričala o tome da kako ću ja otići. A radilo se o finom uglednom poslu. Ok, nebitno, ali slično prigovaranje mi nije ni u primisli
    - neću im graditi kuće trokatnice, kupovat i otplaćivat garsonijere i sl. To mi je isto nešto na sto bi se jako teško odlučila da učinim. Kad krene neka rasprava o kupovini male nekretnine za osigurati djecu, meni su prva stvar na pameti lanci i pomisao “o ne, zavezat ću ih ovdje s glupih 30 kvadrata zidova”
    - svjesno ću ih upisivati na jezike, guglati razne stipendije s njima i sl.
    - ciljano štediti da imaju neku gotovinu

Naravno da možda neću ništa od toga napraviti, još su mali, ali danas je kolega pričao o izborima i rekao “mi smo totalno propali, nema nazad. Moje dijete je sad 2. srednje i već ga lagano nagovaram da ide van studirati”.

Eto tako nekako, u tom smislu vidim i sebe za x godina. I kad čitam priču o Bodulicinoj kćeri mislim “da, to je bas taj scenarij”.

Evo recimo, da vam dijete završi medicinu. Zbilja mu iskreno želite da radi u hrvatskom zdravstvu? Onako, to je stvarno super ishod? I stvarno je za vaše dijete bolji ishod da postane liječnik u Hrvatskoj nego liječnik u Austriji?

Naravno da će mi srce pući, i naravno da ću podržati i sve njihove druge izbore: da budu jedan od posljednjih 15 keramičara u zemlji, da si nađu vezu i zaposle se u holdingu, da budu majke odgojiteljice koje zarađuju par dodatnih kuna preprodajom posteljine na društvenim mrežama ili sređivanjem noktiju, da rade u dućanu od jutra do sutra za minimalac, da rade na crno bilo što, ili da završe faks i rade za “VSS minimalac”, ili otvore nešto svoje pa ih ubije administracija... mogu do izbora nabrajati...

Čak bi ih podržala i da žele studirati komparativnu, koja je razlika između uplitanja u to i slanja van?
    (I stvarno, komparativna? Pa to barem upisuju ljudi iz ljubavi, u takav izbor se ne bi petljala).

No, evo priznajem, zaista postoji šansa i da rade ok posao na ok mjestu za pristojnu placu. Postoje i takve opcije. No, puno je previše ovih prijespomenutih opcija u tom moru.

I na kraju, ne najmanje važno, daje mi neku osobnu satisfakciju, kao da sam pobjedila barem tri desničara - evo, rodila sam troje Hrvata, ali sve sam ih iselila, neće vam oni ništa uplaćivati u proračun, arrivederci .

P.S. Lili, ne živite ti i TM “isti život”, rekla si da je privatnik. Koliko se on samo puta u mjesec dana mora iznervirati zbog države? Zamisli ti da trčiš i da ti svakih 700 m netko podmetne balvan pod noge. Ili da vlak kojim putuješ nekad dođe, pa onda ne dođe... i nikad ne znaš hoće li doći ili ne. Pa valjda bi se barem malo iživcirala radi tih balvana ili nepouzdanog vlaka...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bubilo,
    Moja kći studira medicinu i voljela bi ovdje specijalizirati kirurgiju i raditi.
    Nemaju naši liječnici loše plaće.
    Pogotovo specijalisti i to dobri.
    Znam ih nekoliko, kirurga, i svi jako dobro žive. Imaju aute visoke klase, stanove na elitnim lokacijama itd.
    I to je u redu. Takve ljude treba cijeniti, čuvati i platiti.
    Vani se možda više zaradi, ali sve je drukčije.
    Evo jednog primjera:

https://super1.telegram.hr/snaga/iz-...avi-u-velvetu/

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, opasan je jer je neznalica, ali nije da ne vjeruje u to što govori. Baš mi je nekako... ono zagrlila bih ga.
    ajme, meni ostavlja baš suprotan dojam
    ne postoji hrvatski političar kojeg bih grlila

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

BB ovo si u pravu skroz u vezi posla mm i moga. Good point!

Jelena, kako mislis nisu se uklopile? Pa one tamo zive jako dugo, lijepo im je i n

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pernar je meni k'o neki vrtićanac u predimenzioniranom tijelu.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Tanci, ja imam među bliskim osobama dvoje mladih liječnika u 30-tima. Profesionalni uvjeti u kojima oni rade nisu nimalo poticajni da ljude koji su toliko obrazovali. Oni imaju jako puno stvari u kojima su nezadovoljni u svom poslu. Nije sve ni u lošoj / dobroj plaći.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

meni je debata bila genijalna
    Ne sadržajno, sadržajno je bila potpuno prazna, ali ovo Juričanovo trolanje, blazirana KGK, Peovićka koja se srami biti u istoj prostoriji sa Škorom, znojni Škoro u tremi (stihovi s reddita: Milo znoj je, milo mame znojne ), Kolakušić channeling Hitler, Pernar koji na svako pitanje odgovara ili antivaxerstvom ili rušenjem montarnih institucija i najvažnije otac dvoje male djece koji se dere na KGK zbog bilježnice.
    Ja sam uživala.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene je isto totalno fascinirao OTAC DVOJE DJECE koji je naredjivao Kolindi da makne biljeznicu! Jako duhovito. Nisi spoemnula tuznog Djapica, onog prvog za kojeg do jucer nisam cula i Daliju Oreskovic- koja je uspjela nazivcirati zastrasujuce smirenu Kolindu.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tanci, ja imam među bliskim osobama dvoje mladih liječnika u 30-tima. Profesionalni uvjeti u kojima oni rade nisu nimalo poticajni da ljude koji su toliko obrazovali. Oni imaju jako puno stvari u kojima su nezadovoljni u svom poslu. Nije sve ni u lošoj / dobroj plaći.
    Ok. Neka idu van.
    Ne vjerujem da će biti zadovoljniji uvjetima. Plaćom možda budu.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ok. Neka idu van.
    Baš obrnuto. Uvjetima će biti zadovoljni. Mislim, i plaćom, al većinom liječnici ne idu zbog plaće van.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

n.grace, zagrljaj tipa kad grlim dijete malo uplakano koje ne razumije svijet oko sebe.
    (stihovi s reddita: Milo znoj je, milo mame znojne ),
    Hahahah umirem.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

BB ovo si u pravu skroz u vezi posla mm i moga. Good point!

Jelena, kako mislis nisu se uklopile? Pa one tamo zive jako dugo, lijepo im je i n
    Pobjeze i sad se sjetih

Lijepo im je i ne misle se vratiti, al samo iskreno kazu sto im se tako svidja a sto ne. Pa sve ima + i -.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ok. Neka idu van.

Ovako sam i ja cula od nekih nasih kako kaze Tanci.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

meni je debata bila genijalna
    Ne sadržajno, sadržajno je bila potpuno prazna, ali ovo Juričanovo trolanje, blazirana KGK, Peovićka koja se srami biti u istoj prostoriji sa Škorom, znojni Škoro u tremi (stihovi s reddita: Milo znoj je, milo mame znojne ), Kolakušić channeling Hitler, Pernar koji na svako pitanje odgovara ili antivaxerstvom ili rušenjem montarnih institucija i najvažnije otac dvoje male djece koji se dere na KGK zbog bilježnice.
    Ja sam uživala.
    Meni je ovo bila jedna od najhumorističnijih stvari koje sam vidjela u zadnje vrijeme, ne znam kad me je nešto tako dobro zabavilo (ne računajući onaj grč u želudcu da je to zapravo naša stvarnost).

Nego na temu odlazak i ostanak... jesam ja dobro shvatila - ako želiš biti sretan ovdje, trebaš prihvatiti to što imaš, uživati u kavi i suncu i praviti se da ništa ne vidiš (da ne kažem - praviti se blesav ).
    Pa nisam baš sigurna mogu li to, radije ostajem grinč na sve redom što ne valja.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 18.12.2019. at 10:47

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa evo ja kao i Cubana imam dojam da kolege odlaze bas zbog uvjeta, mislim nije 4x (ovo nije sala) veca placa na odmet, ali ide se van jer su uvjeti za rad bolji. I uvjeti za napredovanja transparentniji. Od toga da je jasnije sto su zaduzenja pojedinih radnih mjesta, potom fleksibilnosti oko dezurstava, oko toga zeli li lijecnik placene prekovremene ili ce ih radije iskoristiti kao slobodne dane, bolje suradnje medju klinikama, manje autokracije etc. Ja fakat ne znam o kakvim vi uvjetima pricate, pa povremeno nema ciste posteljine u dezurstvima. Doktorate si sami placamo, radimo ih kao hobi uz kompletan klinicki posao. Uvjeti za lijecnike su stvarno jadni.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nego na temu odlazak i ostanak... jesam ja dobro shvatila - ako želiš biti sretan ovdje, trebaš prihvatiti to što imaš, uživati u kavi i suncu i praviti se da ništa ne vidiš (da ne kažem - praviti se blesav ).
    Pa nisam baš sigurna mogu li to, radije ostajem grinč na sve redom što ne valja.
    Možeš i malo relativizirati. Jer kad se kaže "vani", to nije baš bilo gdje vani. Nije recimo, Afrika. Nije ni Azija, uz koji izuzetak. Nije baš ni Južna Amerika. To je jedan mali dio svijeta, a ljudi žive svugdje i svakako. Kad bi čekali pravedno i vrlo funkcionalno društvu da bi živjeli svoje živote, gradili svoje svjetove i u konačnici bili i sretni, bome bi se načekali, kroz puste godine povijesti i sadašnjosti.
    Naravno da se mi uspoređujemo sa svojim dijelom svijeta i imamo jako puno razloga za nezadovoljstvo stanjem u državi. Ali mislim da za osobnu sreću i smislen život napredno zapadnjačko društvo ipak nije nužan uvjet.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A na temu, sve više mislim da ću glasati za Juričana. I to ne samo kao performera.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vertex, potpis na oba posta.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Slažem se, za osobnu sreću i smislen život napredno zapadnjačko društvo nije uopće uvjet.
    No, mojoj razini nadrkanosti jako pridonosi neuređenost društva u kojem živim. Ja sam na osobnoj razini sretna i ispunjena svojim mikrosvijetom. A kako gotovo svakodnevno imam posla s našim neuređenim društvom i na osobnoj razini me ta neuređenost prilično tangira u mnogim aspektima života, zadržavam pravo da budem nadrkana, iako sam pritom beskrajno sretna i zahvalna svemiru što ne živim u Africi, Aziji i Južnoj Americi. Ili nedajbože Srbiji, Bosni, Albaniji i Kosovu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

BB, ne pada mi napamet dirati u tvoje pravo na nadrkanost!
    Posljednje uređivanje od vertex : 18.12.2019. at 11:39

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš i malo relativizirati. Jer kad se kaže "vani", to nije baš bilo gdje vani. Nije recimo, Afrika. Nije ni Azija, uz koji izuzetak. Nije baš ni Južna Amerika. To je jedan mali dio svijeta, a ljudi žive svugdje i svakako. Kad bi čekali pravedno i vrlo funkcionalno društvu da bi živjeli svoje živote, gradili svoje svjetove i u konačnici bili i sretni, bome bi se načekali, kroz puste godine povijesti i sadašnjosti.
    Naravno da se mi uspoređujemo sa svojim dijelom svijeta i imamo jako puno razloga za nezadovoljstvo stanjem u državi. Ali mislim da za osobnu sreću i smislen život napredno zapadnjačko društvo ipak nije nužan uvjet.
    Upravo tako vertex, svugdje možeš biti sretan i nesretan, velikim dijelom o tome odlučujemo sami.

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    BB, ne pada mi napamet dirati u tvoje pravo na nadrkanost!
    Na ovo rikavam

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nadrkani ljudi pridonose tome da se stvari mijenjaju na bolje. Limunade ne.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

BB a jel ti ljepše živjet okružena vedrim i nasmijanim ljudima ili nadrkanim grinčevima? koje bi odabrala?

Edit: i i btw ja tebe uopće ne doživljavam ko nadrkanu, baš te doživljam kao veselu i lepršavu, ovako preko foruma.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.12.2019. at 11:59

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ko će znati tko šta mijenja u konačnici, ali u svakom slučaju, moja podrška je iskrena - zašto ne bi bila nadrkana, imaš zašto biti.
    Posljednje uređivanje od vertex : 18.12.2019. at 12:02

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Onda hvala na podršci .

Ja sam vesela, vedra i lepršava u svom životu.
    Ali kad je u pitanju društvo i država onda sam nadrkana, pišem ovdje nadrkane postove, raspravljam se na šalterima i u uredima (pristojno), šaljem mailove razno raznima i slično.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa ne bih se ja uopće miješala u to kakva si ti inače, niti mislim da je obaveza biti sretan i lepršav. Samo sam htjela ponuditi još jednu perspektivu, s obzirom na to da je neki radni zaključak bio da je jedina opcija praviti se da ništa ne vidiš.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa da, ali nitko ovdje ne raspravlja o tome kakvi smo mi privatno i koliko smo sretni, zadovoljni ili ispunjeni u svojim životima. Ovdje pričamo isključivo o stanju u društvu i državi.

A ja zbilja ne znam kako itko može biti išta drugo, ili si (manje, vise, umjereno) nadrkan/ljut/nezadovoljan/ogorčen... ili se praviš blesav .
    Ja ne razumijem koji je to stav prema društvu, ako nije jedan od ova dva?

Ok, ajde djelomično mogu razumijeti, iz one perspektive “zahvalan sam svemiru jer je moglo biti i gore, mogao sam se roditi u Etiopiji ili Sjevernoj Koreji, ili Srbiji...”.
    Ali ako je to jedina perspektiva iz koje gledamo, to mi je isto onako, bezveze .

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cuj , od prije nekoliko godina ni Amerika nije sto je nekad bila...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa da, ali nitko ovdje ne raspravlja o tome kakvi smo mi privatno i koliko smo sretni, zadovoljni ili ispunjeni u svojim životima. Ovdje pričamo isključivo o stanju u društvu i državi.
    Pa sori, ali upravo ste o tome raspravljale pa sam se ja uključila. Ali u pravu si, nije tema i ne treba nastavljati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •